Kara pieniężna za zerwanie umowy abonenckiej.

Mój chłopak dostał karę nałożoną przez operatora komórkowego w kwocie prawie 4000 zł. Wcześniej przed rozwiązaniem umowy przed czasem był stacjonarnie w i został poinformowany, że tak jak jest w umowie kara może wynieść 1000 zł, więc chłopak przemyślał i przeniósł się telefonicznie. Przeczytaliśmy regulamin i jest tam napisane, że jeśli umowa została rozwiązana telefonicznie to o karze powinien zostać poinformowany telefonicznie, SMS-owo, mailowo lub listownie. Nie dostaliśmy nic z tych rzeczy. Operator twierdzi, że wysłał list, gdy chłopak zapytał na jaki adres, konsultant stwierdził że nie może mu podać takich danych. Wie ktoś może czy można coś z tym zrobić ?
anonim cytuj
18-03-2024
Zapłacić karę. Obowiązek kary wynika z regulaminu umowy, która zawarł z operatorem.

anonim cytuj
18-03-2024
W umowie jest, że kara może wynieść 1000 zł, a dostał 4000? Jak operator tłumaczy taką różnice?
Ogólnie ciężka sytuacja, bo mi kiedyś stacjonarnie konsultant powiedział, że rachunek będzie wynosił około 200 zł, a przyszedł 300 zł i on się wypierał, że wcale tak nie powiedział, więc od tamtej pory załatwiamy wszystko telefonicznie, żeby rozmowy były nagrywane.

anonim cytuj
18-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy mój brat (nie pracuje) mógłby ubiegać się o świadczenie pielęgnacyjne (2119 zł.).
Dobry wieczór, jestem osobą chora na nowotwór. Mam stopień niepełnosprawności w stopniu znacznym, całkowita niezdolność do pracy i samodzielnej egzystencji.Czy mój brat (nie pracuje) mógłby ubiegać się o świadczenie pielęgnacyjne (2119 zł.). Ma on komornika (z tego co się orientuje za alimenty i kredyt). Czy komornik może zająć całą kwotę czy tylko jakiś % takiego świadczenia? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...
Współwłaściciel odmawia udostępnienia samochodu.
Witam. Jestem współwłaścicielem samochodu wraz z byłą partnerką. Partnerka odeszła, zabierając m.in. nasz samochód na posesję jej matki w innym mieście. Zabrała także wszystkie dokumenty, w tym moją kopię umowy kupna-sprzedaży, lecz jestem wpisany jako współwłaściciel w dowodzie rejestracyjnym i karcie pojazdu. Kilkukrotnie zażądałem przez telefon, SMS i email, aby udostępniła mi auto na kilka dni - odmawia. Zabrania także wejścia na posesję. Za...
Sprzedałam używany wózek dla dziecka, nowi właściciele go reklamują bo brakuje jednej części. Czy muszę oddać im pieniążki?
Witam w piątek 25.11 tego roku sprzedaliśmy wózek 3w1 młodej parze. Oglądali wózek bardzo dokładnie co im z resztą wszystko pokazywałam co i jak. W sobotę popołudniu facet do mnie pisze że nie ma pałąka do spacerówki ( w czasie oglądania nawet ja nie zauważyłam ani oni że tego pałąka nie ma. Jeszcze pani oglądała pasy od spacerówki jak się zapina to by od razu i ja i ona zorientowała się że tego pałąka nie ma ) My z mężem kupiliśmy wózek tamtego...
Najem okazjonalny.
Witam. Wynajmuję mieszkanie na podstawie umowy najem okazjonalny. Lokator wygenerował znaczną niedopłatę za wodę i twierdzi, że tego nie zapłaci, ponieważ nie ma pieniędzy. W dodatku jest agresywny, dzwoni do mnie kierując w moją stronę obraźliwe słowa, nie ma możliwości rozmowy z nim. Obawiam się, że wraz z upływem czasu będzie generował kolejne zaległości w płatnościach. Jak mogę rozwiązać jak najszybciej umowę z takim lokatorem?...

Wyszukiwarka