Przez 3 lata byłem zatrudniony jako pracownik młodociany. Były to same praktyki bez szkoły średniej. Praktyki ukończyłem i otrzymałem świadectwo czeladnicze. Do szkoły średniej poszedłem po zakończeniu praktyk. Od tego czasu przez 7 lat pracowałem u jednego pracodawcy a ostanie dwa lata pracuje u obecnego pracodawcy. Czy w takiej sytuacji mój staż pracy wynosi 9 czy 12 lat? Pytam się ponieważ na ten rok otrzymałem 20 dni urlopu.
Według tego co napisałeś 12 lat, ale dla pewności wypisz daty, a do stażu urlopowego nawet więcej.
-szkoła średnia
-prace w firmach
anonim cytuj
14-03-2024
Pracownik młodociany od 01.09.2007 r. do 28.02.2010
Szkoła średnia (zaoczna) od 2010 r. do 2013
Praca w firmach:
1. od 18.05.2013 - do 14.05.2019
2. od 24.05.2019 r. do 31.08.2020
3. od 13.06.2022 - aktualnie
Dane otrzymałem z wniosku US-7 z ZUSu
anonim cytuj
14-03-2024
Okres ukończonej nauki:
4 lata za szkołe średnią
Pozostałe okresy zaliczane
od do suma lat/ m-c/ dn
1 01.09.2007, sobota 28.02.2010, niedziela 2/6/0 tu masz świadectwo pracy
2 18.03.2013, poniedziałek 14.05.2019, wtorek 6/1/27
3 24.05.2019, piątek 31.08.2020, poniedziałek 1/3/8
4 13.06.2022, poniedziałek 11.03.2024, poniedziałek 1/8/28
Łączny staż pracy wynosi:
15 lat 8 miesięcy 3 dni
Tutaj będzie trzeba odliczyć okres pokrywający się nauki i pracy jeżeli się nakłada na siebie w 2013 r.
O wyrównanie urlopu możesz się starać do 3 lat wstecz
anonim cytuj
14-03-2024
Świadectwo pracy za praktyki posiadam. Szkołę średnią rozpocząłem już po zakończeniu praktyk. Nie byłem świadomy tego że praktyki wliczają się do stażu pracy i do wymiaru urlopu. Jutro zgłoszę się do kadr ze świadectwem za praktyki. Jestem bardzo wdzięczny za pomoc i poświęcony czas na rozwiązaniu mojego problemu.
Co sprawdzić przed zakupem garażu od osoby prowadzącej działalność?
Jak sprawdzić czy na nieruchomości jest obciążenie albo zajęcie?
Czy sprawdzenie stanu prawnego jest obowiązkiem notariusza?
Nie chciałabym wpakować się w jakieś problemy, gdyż pieniądze na garaż będą pożyczone od rodziców....
W tym roku musiałem zawiesić działalność, ale w zeszłym roku miałem dosyć dobry zarobek. Teraz pytanie- gops odmówił żonie przyznania rodzinnego i świadczenia pielęgnacyjnego na dziecko (żona nie pracuje bo zajmuje się niepełnosprawnym synem) z powodu że działalność mam zawieszoną a nie zamkniętą.. To gdybym zamknął działalność wtedy dochód za zeszły rok nie ma znaczenia a jak jest zawieszona to ma???...
Witam. Mam z mężem rozdzielność majątkowa. Podczas rozdzielności majątkowej kupilismy dom. Wszystko jest na męża, on brak kredy i jest właścicielem domu. Chcielibyśmy znieść ta rozdzielność majątkowa.
Pytanie moje jest czy mąż może mnie ustanowić współwłascicielem domu? Na dom był brany kredyt hipoteczny, kredyt jest tylko na męża.
Czy w razie ustanowienia mnie współwłascicielem domu place jakiś podatek? Co z kredytem w takim wypadku ?...
Jakiś czas temu otrzymałem dość sporą darowiznę od brata (zgłoszone do US). On i ja posiadamy rodziny. Niedawno za podarowaną gotówkę kupiłem mieszkanie spółdzielcze własnościowe. Czy po śmierci brata jego dzieci mogą upomnieć się o zachowek z tytułu tej darowizny? Jeśli tak, czy jest w takim przypadku jakaś droga prawna by tego uniknąć? Dodam, że ja i brat w tej kwestii jesteśmy zgodni, by prawa do tego mieszkania były tylko moje (ewentualnie po...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: