Co zrobić w przypadku szkody parkingowej?

Córka miała samochód na parkingu stacji benzynowej, przejeżdżający gość tirem z naczepą zahaczył o jej samochód i go zniszczył, wysiadł zobaczył co się stało i odjechał. Córka ma wideo z tego zdarzenia ale Policja stwierdziła, że ponieważ nagrane są tylko numery naczepy która w dodatku była wypożyczona nie są w stanie znaleźć winowajcy, albo im się szukać nie chce. Co córka ma zrobić w takim wypadku i gdzie zgłosić?
anonim cytuj
14-03-2024
CO mi tu pachnie lenistwem Policji. Tylko oni są w stanie ustalić kierowcę i tylko oni mają do tego narzędzia. Skoro naczepa wypożyczona to w właściciel na ich wniosek powinien im udostępnić dane użytkownik. A dalej po nitce do kłębka.

anonim cytuj
14-03-2024
Czy zgłoszenie na policji było pisemne czy to była tylko rozmowa z dyżurnym?

anonim cytuj
14-03-2024
Było pisemne i powiedzieli, że nic nie są w stanie zrobić.

anonim cytuj
14-03-2024
Powiedzieli czy przysłali pismo?

anonim cytuj
14-03-2024
Policja powinna ustalić właściciela naczepy.
Ma ona również OC więc powinni ustalić go i numer polisy.
Lenistwo i ich strony.

anonim cytuj
14-03-2024
Ale polisa naczepy na nic się nie zda, odpowiedzialność jest z polisy pojazdu ciągnącego i policja powinna ustalić jego dane.

anonim cytuj
14-03-2024
Powinna więc to dziwne, że odmówiła. Kontakt z właścicielem naczepy, niech szuka komu wynajął. Złożyć pismo raz jeszcze i poczekać na pisemną odpowiedź.

anonim cytuj
14-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy umowa o pracę bez podpisów jest nieważna?
W dniu 02.02 skończyła się moja umowa o pracę, dostałam kolejną umowę póki co drogą elektroniczną, ale jej nie podpisałam. Przepracowałam jeden dzień na nowej umówie, ale postanowiłam nie przedłużać jej. Mój pracodawca niestety nie jest w porządku, nie szanuje swoich pracowników, bardzo negatywnie to wpływa na moje zdrowie psychiczne. Po przemyśleniu wszystkiego stwierdziłam, ze nie chce nawiązywać dalszej współpracy z tym zakładem. Proszę o in...
Przyjęcie spadku z dobrodziejstwem inwentarza
Szwagier zmarł nagle. W bankach kredytów ok. 150 tys. (Nie wiem na co, gdzie te pieniądze) bracia i matka się zrzekł majątku. Sam zmarły nie miał rodziny (ani żony, ani dzieci) sprawa teraz poszerza się o wujków, ciotki i kuzynów. Jednej z ciotek adwokat powiedział że jeżeli zmarły miał majątek, na 5000 tys. to bank nie może ściągnąć więcej niż te 5 tys. A nie ze cały kredyt te 150 tys. od osoby objętej spadkiem. Wydaje mi się, że to chodzi o...
Jaki jest termin na zrzeczenie sie spadku w imieniu małoletniego?
Witam wszystkich serdecznie! Proszę o pomoc w doliczeniu się terminu do kiedy mogę zrzec się spadku w imieniu małoletniego syna. 14 marca 2022 ja zrzeklam się spadku po dziadku. 9.08 złożony wniosek do sądu dla nieletnich o zgodę 23.11 Sąd wydał postanowienie o zgodzie na odrzucenie spadku. Postanowienie przyszło pocztą odebrane 30.11 Z góry dziękuję...
Kara za niedotrzymanie terminu?
Pracownica przeoczyła termin złożenia wniosku do Urzędu. Firma nie otrzyma dofinansowania w kwocie 8tys.zł. Czy upomnienie z wpisem do akt będzie wystarczającą karą? Czy pracodawca może nałożyć karę pieniężną oraz nakazanie zwrotu kwoty, lub zwolnić?...

Wyszukiwarka