Co zrobić w przypadku szkody parkingowej?

Córka miała samochód na parkingu stacji benzynowej, przejeżdżający gość tirem z naczepą zahaczył o jej samochód i go zniszczył, wysiadł zobaczył co się stało i odjechał. Córka ma wideo z tego zdarzenia ale Policja stwierdziła, że ponieważ nagrane są tylko numery naczepy która w dodatku była wypożyczona nie są w stanie znaleźć winowajcy, albo im się szukać nie chce. Co córka ma zrobić w takim wypadku i gdzie zgłosić?
anonim cytuj
14-03-2024
CO mi tu pachnie lenistwem Policji. Tylko oni są w stanie ustalić kierowcę i tylko oni mają do tego narzędzia. Skoro naczepa wypożyczona to w właściciel na ich wniosek powinien im udostępnić dane użytkownik. A dalej po nitce do kłębka.

anonim cytuj
14-03-2024
Czy zgłoszenie na policji było pisemne czy to była tylko rozmowa z dyżurnym?

anonim cytuj
14-03-2024
Było pisemne i powiedzieli, że nic nie są w stanie zrobić.

anonim cytuj
14-03-2024
Powiedzieli czy przysłali pismo?

anonim cytuj
14-03-2024
Policja powinna ustalić właściciela naczepy.
Ma ona również OC więc powinni ustalić go i numer polisy.
Lenistwo i ich strony.

anonim cytuj
14-03-2024
Ale polisa naczepy na nic się nie zda, odpowiedzialność jest z polisy pojazdu ciągnącego i policja powinna ustalić jego dane.

anonim cytuj
14-03-2024
Powinna więc to dziwne, że odmówiła. Kontakt z właścicielem naczepy, niech szuka komu wynajął. Złożyć pismo raz jeszcze i poczekać na pisemną odpowiedź.

anonim cytuj
14-03-2024

Sugerowane Tematy

Zadłużenie w urzędzie skarbowym.
Witam, mężowi zajęli konto z urzędu skarbowego na ponad 8 tys. ze względu na długi jego matki, która nie opłaca podatku za budynki. Dodam, że mąż jest tam tylko zameldowany, nic nie jest na niego zapisane. Jest szansa odzyskać te pieniądze?...
Eksmisja z domu.
Mieszkam w domku jednorodzinnym z partnerką i dwójką naszych wspólnych dzieci od ponad 6 lat. Dom stoi na partnerkę. Ja posiadam mieszkanie własnościowe które jest na obecną chwilę WYNAJMOWANE. Niestety jak to w życiu bywa rozstaję się z partnerką ( znalazła sobie lepsza połówkę ) i ona każe mi się jak najszybciej wyprowadzić - wiadomo najlepiej dziś. Czy może mnie wyrzucić? Eksmitować? Jakie ma prawnie kroki żebym opuścił jej dom? Twierdzi, że ...
Mandat z fotoradaru.
Witam, Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru z GITD za przekroczenie prędkości. Z racji sytuacji - chcę wskazać w odpowiedzi innego kierowcę jako sprawcę wykroczenia, jednak osoba ta nie posiada prawa jazdy. Proszę o informację jakie konsekwencje prawne poniesie wskazana osoba? Tj. czy dostanie mandat za popełnione wykroczenie przekroczenia prędkości, czy może też za brak prawa jazdy dodatkowo?...
Chcę odejść od partnerki z którą mam dwójkę dzieci, lecz ona robi problemy
Witam. Mam z partnerką dwoje dzieci ( 11 i 7 lat ) mieszkamy u mnie w domu na kredyt ( nieruchomośc i kredyt na mnie ) ja place wszystkie rachunki i opłaty lecz musze skończyć ten związek. Żadne zdrady normalnie chce ale się nie da. Dzieciaki chodza do szkoły blisko domu wiec mogę się wyprowadzić dla ich dobra . Lecz nawet tu jest problem od mojej partnerki . Ma mieszkanie które wynajmuje po drugiej stronie miasta wiec powiedziałem by mi go dala...

Wyszukiwarka