Co zrobić w przypadku szkody parkingowej?

Córka miała samochód na parkingu stacji benzynowej, przejeżdżający gość tirem z naczepą zahaczył o jej samochód i go zniszczył, wysiadł zobaczył co się stało i odjechał. Córka ma wideo z tego zdarzenia ale Policja stwierdziła, że ponieważ nagrane są tylko numery naczepy która w dodatku była wypożyczona nie są w stanie znaleźć winowajcy, albo im się szukać nie chce. Co córka ma zrobić w takim wypadku i gdzie zgłosić?
anonim cytuj
14-03-2024
CO mi tu pachnie lenistwem Policji. Tylko oni są w stanie ustalić kierowcę i tylko oni mają do tego narzędzia. Skoro naczepa wypożyczona to w właściciel na ich wniosek powinien im udostępnić dane użytkownik. A dalej po nitce do kłębka.

anonim cytuj
14-03-2024
Czy zgłoszenie na policji było pisemne czy to była tylko rozmowa z dyżurnym?

anonim cytuj
14-03-2024
Było pisemne i powiedzieli, że nic nie są w stanie zrobić.

anonim cytuj
14-03-2024
Powiedzieli czy przysłali pismo?

anonim cytuj
14-03-2024
Policja powinna ustalić właściciela naczepy.
Ma ona również OC więc powinni ustalić go i numer polisy.
Lenistwo i ich strony.

anonim cytuj
14-03-2024
Ale polisa naczepy na nic się nie zda, odpowiedzialność jest z polisy pojazdu ciągnącego i policja powinna ustalić jego dane.

anonim cytuj
14-03-2024
Powinna więc to dziwne, że odmówiła. Kontakt z właścicielem naczepy, niech szuka komu wynajął. Złożyć pismo raz jeszcze i poczekać na pisemną odpowiedź.

anonim cytuj
14-03-2024

Sugerowane Tematy

Wniosek o zasiedzenie.
Mam pytania o zasiedzenie części nieruchomości sąsiada. Ponad 32 lata temu zakupiłem niewielką działkę (około 20arów), posiadam na nią akt własności, wpisana jest do księgi wieczystej. W tym roku z inicjatywy sąsiada, nowego właściciela nieruchomości, wszczęte zostało rozgraniczenie podczas którego dowiedziałem się że przez ten cały czas użytkowałem część nie swojej nieruchomości. Jest to pas ziemi przy granicy naszych działek. Będąc nie świadomy...
Licytacja nieruchomości a lokal zastępczy.
Witam. Wierzyciel skierował pismo do komornika o wycenę i zlicytowanie nieruchomości, w której przebywam jako samotna matka z 2 dzieci. Czy ktoś jest zobowiązany dać mi jakiś lokal zastępczy czy mnie zlicytują i z 2 dzieci zostanę na bruku? Jak to wszystko wygląda wg przepisów?...
Ponaglenie w zabraniu rzeczy po wynajmie.
W kwietniu tego roku wypożyczyliśmy z mężem "słownie" garaż znajomemu na miesiąc czasu . Jest już wrzesień rzeczy nie zostały nadal zabrane po kilkukrotnym ponagleniu i nie ma z tą osobą kontaktu . Co można zrobić żeby rzeczy usnąć , jakie kroki podjąć ?...
Urlop wychowawczy.
Dzień dobry. Jestem teraz na urlopie macierzyńskim, syn będzie miał rok pod koniec maja. Jestem zatrudniona w przedszkolu. Nie planuje wychodzić do pracy, ponieważ nie mogę oddać syna tak wcześnie do żłobka, za mały jest. Jak muszę postąpić dalej? Mogę na spokojnie przyjść i zwolnić się z pracy? Czy muszę coś odpracować za to, co teraz dostaje wypłatę? I kiedy muszę zrezygnować z pracy, czyli na przykład na następny dzień po roku syna? Dziękuję....

Wyszukiwarka