Co zrobić w przypadku szkody parkingowej?

Córka miała samochód na parkingu stacji benzynowej, przejeżdżający gość tirem z naczepą zahaczył o jej samochód i go zniszczył, wysiadł zobaczył co się stało i odjechał. Córka ma wideo z tego zdarzenia ale Policja stwierdziła, że ponieważ nagrane są tylko numery naczepy która w dodatku była wypożyczona nie są w stanie znaleźć winowajcy, albo im się szukać nie chce. Co córka ma zrobić w takim wypadku i gdzie zgłosić?
anonim cytuj
14-03-2024
CO mi tu pachnie lenistwem Policji. Tylko oni są w stanie ustalić kierowcę i tylko oni mają do tego narzędzia. Skoro naczepa wypożyczona to w właściciel na ich wniosek powinien im udostępnić dane użytkownik. A dalej po nitce do kłębka.

anonim cytuj
14-03-2024
Czy zgłoszenie na policji było pisemne czy to była tylko rozmowa z dyżurnym?

anonim cytuj
14-03-2024
Było pisemne i powiedzieli, że nic nie są w stanie zrobić.

anonim cytuj
14-03-2024
Powiedzieli czy przysłali pismo?

anonim cytuj
14-03-2024
Policja powinna ustalić właściciela naczepy.
Ma ona również OC więc powinni ustalić go i numer polisy.
Lenistwo i ich strony.

anonim cytuj
14-03-2024
Ale polisa naczepy na nic się nie zda, odpowiedzialność jest z polisy pojazdu ciągnącego i policja powinna ustalić jego dane.

anonim cytuj
14-03-2024
Powinna więc to dziwne, że odmówiła. Kontakt z właścicielem naczepy, niech szuka komu wynajął. Złożyć pismo raz jeszcze i poczekać na pisemną odpowiedź.

anonim cytuj
14-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy jest jakaś szansa na anulowanie kary z UFG?
Witam Teść zakupił auto w czerwcu, jego ubezpieczenie kończyło się 8.07 dopatrzył się tego dopiero 13.07 (od tego dnia jest wykupione OC) . Dziś otrzymał wezwanie do zapłaty 2800 zł z ufg. Czy jest jakaś szansa na anulowanie kary lub jej zmniejszenie ? Co możemy zrobić ?...
174kpc
But [url=https://touriststate.com/destinations/darara/]https://touriststate.com/destinations/darara/[/url] also can be stored in specific virtual wallets that are very similar to traditional physical wallets and credit cards....
Pracodawca nie chce podpisać urlopu.
Szef nie chce podpisać mi urlopu na 2 tygodnie, twierdzi że nie może ponieważ w tym samym czasie bierze inna osoba urlop boi się że kolejny urlop przerwie ciągłość w pracy gdy w tym samym czasie np. jeszcze ktoś poszedł np. na L4. Moje pytanie jakich użyć argumentów kiedy mam już opłacone ferie które spędzam z 7 latkiem(tata wychowujący sam dzieci) Czytałem coś na temat tych nowych urlopów, które weszły w życie czy mogę złożyć wniosek o taki ur...
Zajęcie wynagrodzenia.
Od kilku lat płacę alimenty na dzieci w kwocie 2 tys. Otrzymałem dzisiaj pismo od komornika dot. zajęcia wynagrodzenia w związku z niespłaconym kredytem bankowym. Zarabiam 5 tys. na rękę, 2 tys. oddaję dzieciom. Czy w takiej sytuacji komornik zabierze mi całą kwotę powyżej minimalnego wynagrodzenia, tj. zostawi tylko 2.709,48 zł ? Jeżeli z tego oddam 2 tys. zł na dzieci, to na życie zostanie mi tylko 709,48zł. Co powinienem zrobić, żeby komornik ...

Wyszukiwarka