Córka miała samochód na parkingu stacji benzynowej, przejeżdżający gość tirem z naczepą zahaczył o jej samochód i go zniszczył, wysiadł zobaczył co się stało i odjechał. Córka ma wideo z tego zdarzenia ale Policja stwierdziła, że ponieważ nagrane są tylko numery naczepy która w dodatku była wypożyczona nie są w stanie znaleźć winowajcy, albo im się szukać nie chce. Co córka ma zrobić w takim wypadku i gdzie zgłosić?
CO mi tu pachnie lenistwem Policji. Tylko oni są w stanie ustalić kierowcę i tylko oni mają do tego narzędzia. Skoro naczepa wypożyczona to w właściciel na ich wniosek powinien im udostępnić dane użytkownik. A dalej po nitce do kłębka.
anonim cytuj
14-03-2024
Czy zgłoszenie na policji było pisemne czy to była tylko rozmowa z dyżurnym?
anonim cytuj
14-03-2024
Było pisemne i powiedzieli, że nic nie są w stanie zrobić.
anonim cytuj
14-03-2024
Powiedzieli czy przysłali pismo?
anonim cytuj
14-03-2024
Policja powinna ustalić właściciela naczepy.
Ma ona również OC więc powinni ustalić go i numer polisy.
Lenistwo i ich strony.
anonim cytuj
14-03-2024
Ale polisa naczepy na nic się nie zda, odpowiedzialność jest z polisy pojazdu ciągnącego i policja powinna ustalić jego dane.
anonim cytuj
14-03-2024
Powinna więc to dziwne, że odmówiła. Kontakt z właścicielem naczepy, niech szuka komu wynajął. Złożyć pismo raz jeszcze i poczekać na pisemną odpowiedź.
Witam
Teść zakupił auto w czerwcu, jego ubezpieczenie kończyło się 8.07 dopatrzył się tego dopiero 13.07 (od tego dnia jest wykupione OC) . Dziś otrzymał wezwanie do zapłaty 2800 zł z ufg. Czy jest jakaś szansa na anulowanie kary lub jej zmniejszenie ? Co możemy zrobić ?...
But [url=https://touriststate.com/destinations/darara/]https://touriststate.com/destinations/darara/[/url] also can be stored in specific virtual wallets that are very similar to traditional physical wallets and credit cards....
Szef nie chce podpisać mi urlopu na 2 tygodnie, twierdzi że nie może ponieważ w tym samym czasie bierze inna osoba urlop boi się że kolejny urlop przerwie ciągłość w pracy gdy w tym samym czasie np. jeszcze ktoś poszedł np. na L4.
Moje pytanie jakich użyć argumentów kiedy mam już opłacone ferie które spędzam z 7 latkiem(tata wychowujący sam dzieci)
Czytałem coś na temat tych nowych urlopów, które weszły w życie czy mogę złożyć wniosek o taki ur...
Od kilku lat płacę alimenty na dzieci w kwocie 2 tys. Otrzymałem dzisiaj pismo od komornika dot. zajęcia wynagrodzenia w związku z niespłaconym kredytem bankowym. Zarabiam 5 tys. na rękę, 2 tys. oddaję dzieciom. Czy w takiej sytuacji komornik zabierze mi całą kwotę powyżej minimalnego wynagrodzenia, tj. zostawi tylko 2.709,48 zł ? Jeżeli z tego oddam 2 tys. zł na dzieci, to na życie zostanie mi tylko 709,48zł. Co powinienem zrobić, żeby komornik ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: