Zameldowanie a opłata za gospodarowanie odpadami.

Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie opłaty za wywóz śmieci.
Czy jeżeli osoba jest zameldowana, ale nie mieszka, wyjechała do innego miasta - ja nie wiem czy ona tam opłaca wywóz śmieci. Czy ja mogę u siebie ją wykreślić z opłat ? (Mieszkanie w spółdzielni mieszkaniowej).
anonim cytuj
05-03-2024
Wystarczy napisać oświadczenie, że dana osoba jest zameldowana ale np. od 6 mc nie mieszka pod adresem X .
Data i podpis.

anonim cytuj
05-03-2024
Liczy się ile osób mieszka w danym lokalu a nie ile zameldowanych. Jeśli ta osoba nie mieszka z tobą możesz w spółdzielni wykreślić ja z opłat.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Darowizna w formie gotówki.
Mama jutro przekazuje mi w gotówce (z racji braku konta) kwotę 11tys na zakup samochodu w komisie. Oczywiście mam świadomość, że muszę zapłacić podatek i tutaj nie ma żadnego pytania. Umowa darowizny będzie spisana. Pytanie czy to nie problem będzie, że zapłacone w gotówce? I druga kwestia jaki % tego jest? Bo później wraz z umową darowizny idę do urzędu skarbowego i wypełniam deklaracje PCC? Mam na to bodajże pół roku? Dobrze rozumiem?...
Kupuje dom z zameldowanymi tam osobami, czy można je wymeldować? czy to jest problem przy zakupie domu?
Witam, Stoję przed decyzją zakupu nieruchomości. Dotychczas dom był zamieszkany przez ojca właściciela, ale zameldowanie posiada również jego (ojca) była partnerka i jej dzieci. Osoby te mieszkają aktualnie pod innym adresem, jednak odmawiają zgody na wymeldowanie. Według aktu notarialnego oraz księgi wieczystej jedynym właścicielem jest syn pana, który tam mieszkał. Właściciel podjął próbę wymeldowania administracyjnego, które zakończyło się ni...
Zgłoszenie nabycia pojazdu.
Witam. Czy jest obowiązek zgłaszania nabycia pojazdu w terminie do 30 dni od zakupu? W internecie widnieje informacja, że obowiązek ten został zniesiony 26.05.2023r. Jak to wygląda w rzeczywistości? Czy opłacenie podatku za nabycie pojazdu jest równoważne ze zgłoszeniem jego nabycia?...
Problem z wynajmowanym mieszkaniem - kto odpowiada za awarię?
Chciałbym się dowiedzieć jak to jest z odpowiedzialnością za awarię w wynajmowanym mieszkaniu. Zgadzam się, że nie jestem zbyt biegły w kwestiach prawnych, ale staram się jakoś poradzić w tej sytuacji. Wynajmuję mieszkanie od pół roku, i od początku mieliśmy problemy z instalacją wodno-kanalizacyjną. Właściciel mieszkania, kiedy podpisaliśmy umowę, zapewniał, że wszystko jest w porządku i nic nie trzeba naprawiać. Ale po paru miesiącach, rury ...

Wyszukiwarka