Zwrot towaru w sklepie stacjonarnym.

Stacjonarny sklep z odzieżą używaną - jak wyglądają zwroty i reklamacje? Czy jako sprzedawca mogę odmówić przyjęcia zwrotu?
anonim cytuj
03-03-2024
Zwrot w sklepie stacjonarnym jest tylko dobrą wolą sprzedawcy.

anonim cytuj
03-03-2024
Zwrot można zrobić gdy kupujesz poza siedzibą firmy czyli np. wysyłkowo. Kupując stacjonarnie sklep nie musi przyjąć zwrotu, to jego dobra wola.

anonim cytuj
03-03-2024
No dobra, to co z tą reklamacją? Jak to wygląda?

anonim cytuj
03-03-2024
Od stycznia 2023 r. odpowiedzialność sprzedawcy, za niezgodność towaru z umową wynosi 2 lata. Odpowiedzialność może być wyłączona, jeśli konsument był przed zakupem poinformowany o konkretnej niezgodności towaru z umową i wyraźnie taki stan rzeczy zaakceptował. Natomiast, jeśli w okresie tych dwóch lat ujawni się inna niezgodność towaru z umową, to w odniesieniu do niej konsument będzie mógł złożyć do sprzedawcy reklamację z tytułu niezgodności z umową.

anonim cytuj
03-03-2024

Sugerowane Tematy

odrzucenie spadku w przypadku śmierci za granicą
Witam, będę musiała odrzucić spadek po mamie ktora umarła poza granicami Polski. Czy ktoś może mi doradzić od czego zacząć i czy faktycznie jest na to 6 tygodni a nie 6 miesięcy jak w Polskim prawie? Czy ktoś się orientuje Czy są jakieś wyjatki jezeli minął już ten czas ? ...
czy moje dzieci moga przyjać spadek po babci?
Witam. Chciałabym zapytac, czy mimo, iz minął termin 6. miesięcy od zrzeczenia sie spadku przeze mnie, a w imieniu dzieci ani nie nabylam ani się nie zrzeklam, moge zlozyc wniosek do sadu o nabycie spadku wlasnie przez dzieci? (oczywoscie są nastepne "w kolejności" do spadku)...
Spadek po śmierci małżonka.
Ja tylko o poradę/podpowiedź dla znajomej. Małżeństwo dwa lata po ślubie bez wspólnych dzieci (dzieci tylko posiada żona z poprzedniego małżeństwa) Małżonek zmarł jakiś miesiąc temu nie pozostawiając testamentu i tu właśnie pytanie znajomej. Czy do przyjęcia spadku po zmarłym wystarczy tylko notariusz i przyjęcie spadku u niego za dość spora opłatą czy mimo notariusza musi być też postępowanie w sądzie?...
czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin?
Witam. Zastanawia mnie, czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin, ktore są w danym miesiacu do przepracowania. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony, na cały etat, pracuję 7,5godziny dziennie, 5 dni w tygodniu, a reszta pokrywana jest z urlopu wypoczynkowego. Czyli tak ok 1-2 dni miesięcznie. Czy pracodawca ma takie prawo? Czy pracodawca jest zobowiązany do zapewnienia 8 godzin pracy dziennie i 40 godzin w tygodniu?...

Wyszukiwarka