Zwrot w sklepie stacjonarnym jest tylko dobrą wolą sprzedawcy.
anonim cytuj
03-03-2024
Zwrot można zrobić gdy kupujesz poza siedzibą firmy czyli np. wysyłkowo. Kupując stacjonarnie sklep nie musi przyjąć zwrotu, to jego dobra wola.
anonim cytuj
03-03-2024
No dobra, to co z tą reklamacją? Jak to wygląda?
anonim cytuj
03-03-2024
Od stycznia 2023 r. odpowiedzialność sprzedawcy, za niezgodność towaru z umową wynosi 2 lata. Odpowiedzialność może być wyłączona, jeśli konsument był przed zakupem poinformowany o konkretnej niezgodności towaru z umową i wyraźnie taki stan rzeczy zaakceptował. Natomiast, jeśli w okresie tych dwóch lat ujawni się inna niezgodność towaru z umową, to w odniesieniu do niej konsument będzie mógł złożyć do sprzedawcy reklamację z tytułu niezgodności z umową.
Witam,
Co zrobić z dłużnikiem - alimenciarzem, który nie płaci regularnie i ma już dług około 34 tys.? Wiem, że posiada na siebie jedynie auto i nic więcej. Jest zgłoszony u komornika, ale komornik powiedział że ma związane ręce, bo można liczyć jedynie na to aż dłużnik sam będzie wpłacał. Konta dwa zajęte,na których nic się nie pojawia. Wiem, że ma już żonę i nowe dziecko,ale to chyba nie ważne. Czy jeżeli on nie płaci mogę pozwać jego matkę o ...
Dzień dobry. Zamierzam sprzedać mieszkanie. Zainteresowanie wyraziły osoby, które przy jego zakupie będą posiłkować się kredytem - powiedzieli mi, że muszą "dobrać trochę kredytu" bo nie mają tyle własnych środków. Wolałabym sprzedać mieszkanie gotówkowcom. Teraz zastanawiam się, jak to zrobić bezpiecznie dla siebie. Oni chcą podpisać umowę przedwstępną u notariusza. Co powinno się w niej znaleźć? Zależy mi na w miarę szybkiej sprzedaży...
Sankcje za niewywiązywanie się z obywatelskich obowiązków podczas dokonywania spisu powszechnego przewiduje ustawa o statystyce publicznej. Kara grzywny grozi za spóźnienie lub zignorowanie zaproszenia do udziału w tym przedsięwzięciu (art. 57, art. 58). Jeszcze surowszą odpowiedzialność może ponieść osoba, która poda fałszywe informacje. Według art. 56 ustawy jest to przestępstwo.
...
Proszę o poradę.
Jak wygląda prawnie reklamacja drzwi wejściowych.
Miesiąc temu mama wymieniła drzwi,miała wątpliwości co do wykonanej usługi,ale pan zapewniał,że drzwi muszą się wyrobić.
Teraz ma problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi,musi je szarpać ,bo inaczej nie idzie normalnie ich użytkować.Szef robotników,którzy robili drzwi zbywa mamę,umawia się,ale nikt dalej nie przyjeżdża.
Mama posiada dowód zakupu,ale nie jest to ani faktura ani...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: