Zwrot towaru w sklepie stacjonarnym.

Stacjonarny sklep z odzieżą używaną - jak wyglądają zwroty i reklamacje? Czy jako sprzedawca mogę odmówić przyjęcia zwrotu?
anonim cytuj
03-03-2024
Zwrot w sklepie stacjonarnym jest tylko dobrą wolą sprzedawcy.

anonim cytuj
03-03-2024
Zwrot można zrobić gdy kupujesz poza siedzibą firmy czyli np. wysyłkowo. Kupując stacjonarnie sklep nie musi przyjąć zwrotu, to jego dobra wola.

anonim cytuj
03-03-2024
No dobra, to co z tą reklamacją? Jak to wygląda?

anonim cytuj
03-03-2024
Od stycznia 2023 r. odpowiedzialność sprzedawcy, za niezgodność towaru z umową wynosi 2 lata. Odpowiedzialność może być wyłączona, jeśli konsument był przed zakupem poinformowany o konkretnej niezgodności towaru z umową i wyraźnie taki stan rzeczy zaakceptował. Natomiast, jeśli w okresie tych dwóch lat ujawni się inna niezgodność towaru z umową, to w odniesieniu do niej konsument będzie mógł złożyć do sprzedawcy reklamację z tytułu niezgodności z umową.

anonim cytuj
03-03-2024

Sugerowane Tematy

Rozwód a długi.
Witam. Złożono pozew o rozwód bez orzekania o winie. Ponieważ mąż zaczął robić długi, żona nie wie jak dużo się tego uzbierało. W pozwie nie napisała bo nie wiedziała czy może aby ustanowić rozdzielność majątkową do czasu rozprawy. Czy można jeszcze zmienić pozew? Czy można wnieść o taką rozdzielność aby nie musiała płacić długów męża?...
Auto bez OC, złomowanie.
Jak uporządkować sprawę auta bez OC. Auto jest niesprawne , stoi od kilku lat . Chcę to wyprostować a auto wyrejestrować i zezłomować . Znajduję w Internecie sprzeczne informacje ile lat wstecz takie ubezpieczenie można/trzeba opłacić .Gdzie i jak to zgłosić , aby koszt był jak najmniejszy , czy istnieje jakaś forma " czynnego żalu " tak aby zapłacić tylko zaległe opłaty bez ewentualnej kary/mandatu ?...
1-miesięczny okres wypowiedzenia.
Proszę o pomoc. Kiedy zacznie się 3 miesięczny okres wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, dla osoby zatrudnionej 16.06.21 chodzi mi o to kiedy jest ostatni moment, żeby złożyć wypowiedzenie zachowując 1-miesięczny okres wypowiedzenia....
Darowizna od rodziców do majątku osobistego. Czy powinna być przez notariusza?
Mam pytanie dotyczące darowizny od rodziców do majątku osobistego. Czy powinna być przez notariusza? Czy wystarczy jak przelew ze wspólnego konta rodziców będzie zatytułowany: "darowizna od rodziców dla córki do majątku osobistego" Czy w takim brzmieniu wystarczy aby mąż nie miał nic do tego w razie ewentualnego rozwodu? Rozumiem też, że wtedy ja zgłaszam w US darowiznę. Nie rozumiem różnicy pomiędzy zwykłym przelewem, a darowaniem u...

Wyszukiwarka