Nie może. Ale może nie chcieć wtedy zawrzeć umowy. Wynajmowałam mieszkanie i nie wyobrażam sobie go nie ubezpieczyć. Tak samo jak obecnie własnościowego.
anonim cytuj
03-03-2024
Oczywiście że ubezpieczenie to jakaś gwarancja odciążenia budżetu od nieplanowanych napraw szkód. Tylko chodzi mi bardziej o takie ubezpieczenie w razie np. zalania mieszkania przez sąsiada lub podobnych zdarzeń które nie powstały z winy najemcy?
anonim cytuj
03-03-2024
Pewnie można to zawrzeć w umowie. Ja jednak opłacam to sama, co więcej nie obciążam też moich lokatorów kosztem wyszczególnionym w czynszu jako fundusz remontowy.
anonim cytuj
03-03-2024
Mam tak samo , opłacam swoje M bo to jest moje i mi ma zależeć żeby nie popłynąć jak ktoś zaleje sąsiadów albo coś się spali i w życiu by mi nie przyszło do głowy żeby przerzucać to na najemców skoro cały rok płacą miesiąc w miesiąc a takie ubezpieczenie to raptem kilka setek rocznie.
anonim cytuj
03-03-2024
Otóż to a wynajmujący nie dość że żąda ode mnie zapłaty za to ubezpieczenie to gdy sąsiad bez swojego ubezpieczenia zalał wynajmujące przeze mnie mieszkanie to odszkodowanie z polisy w całości przejął wynajmujący. Co to za logika w ogóle?
Szukam pomocy na nurtujące mnie pytanie. Otóż moi rodzice ponad 20 lat temu odpisali mnie i mojemu mężowi dom. Mojemu bratu kupili mieszkanie w mieście (wyłącznie z umeblowaniem). Uważali, że to będzie sprawiedliwy podział. Po kilku latach brat sprzedał to mieszkanie i wspólnie z żoną kupili inne mieszkanie, które znowu po iluś tam latach zabrał komornik za długi brata. Brat zmarł 2 lata temu a teraz jego syn żąda ode mnie spłaty, i ma pretensje,...
Witam, wydzierżawiłam od miasta teren na którym miałam ustawić obiekt handlowy zgodnie z przedstawiona przeze mnie wizualizacją .postawiłam przyczepę co odbiega od wizualizacji nie jest dokładnie takie ale w podobnym stylu. Stwierdzili ze jest to nieestetyczne. Cały sezon handlowałam teraz napisali mi ze mam to zabierać ,bo jest brzydkie. Zagospodarowanie terenu nie odbiega od innych zagospodarowań w tym mieście ,w czasie sezonu spotkało się z ...
Dzień dobry, mam następujący problem.
W lutym 2023 złożyłam wniosek o ograniczenie władzy rodzicielskiej ojcu dziecka. Głównie chodzi o to, iż ojciec nie wyraża zgody na diagnozstykę i leczenie (terapię) dziecka pod kątem spektrum, aspergera, adhd, nie wyraża zgody na szczepienia. Nie wyraża też zgody na wyjazd za granicę, ale najważniejsze jest to leczenie. Dodatkowo dziecko jest uzależnione od grania na telefonie (telefon jest od ojca, do gru...
Moja sprawa przedstawia się następująco. Na przełomie roku znajoma prosiła mnie o pomoc finansową, gdzie zarzekała się, że jak tylko da radę, to spłaci dług. Jak wiadomo, człowiek głupi i ufa, że ludzie są uczciwi. I tak zamiast kwota maleć to urosła do prawie 7 tys. zł. Niestety nie była podpisywana żadna umowa, ale sytuacja wygląda tak. Mam wiadomości, w których podkreślam, że jest to pożyczka i pieniądze są do zwrotu, co dana osoba potwierdza ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: