Współwłasność budynku gospodarczego.

Mam budynek gospodarczy (stodoła), przez który mniej więcej w połowie przebiega granica działek.
Jedna działka jest moja, druga to współwłasność z siostrą.
Czy siostra jako współwłaściciel tej drugiej działki jest także współwłaścicielem budynku gospodarczego?? Jeśli tak to w jakiej części??
anonim cytuj
03-03-2024
Dlaczego jesteście współwłaścicielami? Razem kupiliście, czy odziedziczyliście?

anonim cytuj
03-03-2024
Odziedziczyliśmy, w różnym czasie bo poprzednio stodoła miała dwóch współwłaścicieli.
Obecnie jeden współwłaściciel nie był wpisany w akcie notarialnym jako współwłaściciel do stodoły.

anonim cytuj
03-03-2024

Sugerowane Tematy

Egzekucja komornicza.
Przychodzę z pytaniem odnośnie egzekucji komorniczej. Mąż miał dług alimentacyjny, który wynosił niecałe 5000 zł i został spłacony, od czerwca z wynagrodzenia komornik zabierał już tylko kwotę bieżących alimentów tj., 551 zł. zostawiając mężowi kwotę odpowiadającą najniższej krajowej. 8 stycznia mąż złożył wypowiedzenie w pracy z zaznaczeniem że pracuje do końca lutego tego roku. Wczoraj mąż dostał odcinek płacowy i tu pojawiła się "niespo...
Rezygnacja z usług firmy cateringowej.
Cześć, moi rodzice zamówili catering ze słynnej z telewizji firmy i z którego chcieliby zrezygnować. Posiłki przestały dojeżdżać, kilkukrotnie brakowało któregoś dania (i wszyscy już wiedza o jaka firmę chodzi ? ) czy przyjechała zupełnie z inną kalorycznością. W przeciągu tygodnia brakowało przy tylko jednej diecie 3x podwieczorka, raz nie przyjechało nic.. Z biegiem czasu kurier przestał dostarczać pojemniki coraz częściej a spytany czemu tak j...
Pracę społeczne z zamianą na areszt.
Witam, mam orzeczony wyrok roku ograniczenia wolności konkretniej 30 godz. miesięcznie. Odrobiłem już 10 miesięcy ten jest jedenasty, mam masę spraw na głowie i może być tak że nie zdążę wyrobić 7,5 h w tym miesiącu . Wcześniej w grudniu nie odrobiłem 14h, o tamto konsultowałem się z kuratorem i będę to mógł odrobić w kwietniu, pytanie co by było gdyby mi ostatecznie chcieli zamienić to na pozbawienie wolności? Byłaby to połowa z całego wyroku cz...
Zniszczony pokój po wynajmie. Wysłałam maila z wyliczeniem i żądaniem dopłaty. Proszę o pomoc w kwestii moich dalszych kroków odnośnie tej osoby.
Dzień dobry, wynajęłam pokój młodej dziewczynie, po jej wyprowadzce zastałam pokój zniszczony tzn. ściana podrapana przez zwierzątko w klatce (w umowie jest mowa o zakazie trzymania zwierząt, a ja nie wyraziłam na to zgody), zniszczona przez nie wykładzina, odrapane meble - to pokój. Poza tym osoba ta nie wywiązywała się z obowiązku sprzątania części wspólnych. Rozliczyłam jej kaucję za poniesione straty, sprzątanie pokoju, części wspólnych i zgo...

Wyszukiwarka