Czy pracownik może dostać mniej niż najniższa krajowa?
Jak to jest z tą najniższą krajową. Kolejny miesiąc dostała na konto 2921 z groszami. Umowa na cały etat żadnych zwolnień. Czy tak powinno być czy jednak musi iść wyjaśniać to z szefem?
Proszę o więcej informacji. W jakim wieku jest znajoma? Czy jest zatrudniona na umowie o pracę czy może na umowę zlecenie?
anonim cytuj
02-03-2024
Umowa o pracę. Ale jest też na rencie, nie wiem dokładnie jaka, wiem że po mężu. Wiek 50+.
anonim cytuj
02-03-2024
Od 1 stycznia 2024 r. wynagrodzenie minimalne wynosi 4 242 zł brutto. Od tej kwoty są obowiązkowe potrącenia i pracownik ma prawo wiedzieć, dlaczego jego płaca netto wynosi właśnie tyle. Listy płac są do wglądu w każdym zakładzie pracy.
Dzień dobry, mam pytanie. Narzeczony ma zadłużenie ale po rozmowie z Panią komornik ustalili że nie będzie miał zajęcia na koncie bo będzie wpłacał ustalona kwotę co miesiąc. Kwota zostaje co miesiąc wpłacona taka jaka została ustalona i faktycznie zajęcia nie ma na koncie bankowym. Moje pytanie jest takie jeżeli rozliczył się z podatku to dlaczego urząd przekierował kwotę do zwrotu do Pani Komornik ? Czy jest w ogóle taka możliwość jeżeli Pani ...
Pytanie orientacyjne. Dwie prace każda na umowę zlecenie. Jedna płatne do ręki druga na konto. Co jeśli komornik zajmie konto. Jeśli te umowy to jedyne źródło utrzymania jak to będzie liczone? Jest miesiąc, że chce pracuje np. 20 dni, a miesiąc, że 15 dni - ja ustalam sama ile chce pracować. Jak to będzie brane pod uwagę przy zajęciu komorniczym? Dodam, że mam stawkę godzinową(w jednej pracy 15zl/h, druga 13zl/h). Co jeśli komornik zajmie wynagro...
Mieszkam z mężem i dziećmi w domu do którego przygarnął nas mój dziadek, dziadek zmarł prawie 3 lata temu, dom w którym mieszkamy nie należy do nikogo (trzeba sprawy spadkowej). Ja osobiście mieszkam tu 12lat wszystkie rachunki za wodę, podatek itd były na dziadka dopóki żył, teraz są na mnie, gmina je przepisała na mnie no bo mieszkam i ktoś to płacić musi. Ale nie chcą mnie zameldować, miałam meldunek czasowy na rok, potem już nie chcą przedłuż...
Dzień dobry, problem jaki chcę przedstawić to nieopłacony semestr za studia. Problem dotyczy obcokrajowca.
Pomiędzy 2018-2019 zaliczył pierwszym semestr studiów, które miały trwać 3 lata. W 2020 zaprzestał uczęszczać na zajęcia bez wypowiedzenia umowy.
Po 6 miesiącach został powiadomiony, że musi opłacić semestr, nawet jeśli na niego nie uczęszczał i powinien zostać wyrzucony z braku egzaminów?
Windykacja uczelni upomina się o płatność ponad 3...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: