Doręczenie pozwanemu nakazu zapłaty.

Dzień dobry, co zrobić w sytuacji kiedy komornik nie był w stanie dostarczyć pozwu i nakazu zapłaty do dłużnika? Nie potrafił znaleźć adresu przez inne instytucje. Sąd zawiesił postępowanie z powodu niemożności dostarczenia nakazu zapłaty i powiadomienia dłużnika. Czy to już koniec? Czy warto wnosić zażalenie?
anonim cytuj
01-03-2024
Wiem, że jeśli masz nakaz z sądu do dostarczenia adresu dla sądu do sprawy. To z tym idziesz do swojej gminy opłacasz 30 zł czy 40 zł za podanie adresu jeśli ma meldunek. Mają wgląd na całą Polskę.

anonim cytuj
01-03-2024
Wnieść o kuratora dla pozwanego.

anonim cytuj
01-03-2024
Co daje kurator?

anonim cytuj
01-03-2024
Możliwość prowadzenia dalej sprawy.

anonim cytuj
01-03-2024
Kurator. I nie dłużnik tylko pozwany. Jeśli była próba doręczenia, były też pewnie ustalenia aktualnego miejsca zamieszkania. Tam spróbować. A jeśli jest pewność, iż pozwany tam zamieszkuje ( wywiad sąsiedzki, potwierdzenie sołtysa, dzielnicowego) to pozostawienie awiza komorniczego ze skutkiem doręczenia.

anonim cytuj
01-03-2024
Komornik zwrócił pisma procesowe i nakaz zapłaty, właśnie z powodu niemożności ustalenia adresu. Były też próby ustalenia przez komornika aktualnego adresu zamieszkania, niestety ależ żadna odpytana instytucja nic nie potwierdziła. Kto ma zostawić to awizo komornicze? Komornik wykonał czynności, najpierw doręczenia pod wskazany adres a później ustalenia adresu. Niestety ale poległ na tym polu.

anonim cytuj
01-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy potrzebuje zgody ojca dziecka na wyjazd z dzieckiem za granicę?
Witam, planuje wyjazd z 4 letnim dzieckiem do USA na 3 miesiące. Z jego ojcem mamy sądownie ustalone kontakty i alimenty. On osobiście z kontaktów się nie wywiązuje, jedynie dziadkowie opiekują się nim w wyznaczone dni. Nie widziałam go, ani nie mam z nim kontaktu od kilku miesięcy. Widnieje w akcie urodzenia dziecka, nie ma też ograniczonych, ani odebranych praw rodzicielskich. Chciałabym się dowiedzieć, czy potrzebuje jego zgody na wyjazd? Jak...
Co z domem wybudowanym na mojej działce?
Biorę rozwód, nie mamy dzieci, chciałem bez winy, powódka wniosła z winy. Prawdopodobnie sprawa będzie trwała długo i będzie orzeczona z obopólnej winy. Nie ukrywa ,że specjalnie przedłuża, bo chce pieniędzy. Wybudowalismy dom na mojej działce z przed małżeństwa , kredyt mamy wspólny, ona zamieszkuje tam sama, ja się wyprowadzilem bo prowokowała przemoc. Czy mogę sam sprzedać dom i czy ona musi się zgodzić? Czy pieniądze po ewentualnej spr...
Przywłaszczenie przez pracownika dużej sumy pieniężnej.
Dzień dobry. Co może grozić pracownikowi zatrudnionemu w sklepie na zlecenie od 7 lat za ujawnione raportami, oraz monitoringiem kradzieże typu wydruki GOOGLE PLAY, PAYSAFECARD na kwotę około 50 tyś zł. Trwało to około rok czasu. Dodam, ze sprzedawany był także towar ze sklepu na lewo - pracownik nie wydawał paragonu, natomiast udokumentował sprzedaż w zeszycie z utargiem, zakreślając taka sprzedaż jako sprzedaż kartą, bo osoba ta nie wiedziała...
Właściciel mieszknia nie oddał kaucji
Witam. Z dniem 30sierpnia brat wyprowadził się z mieszkania wynajmowanego gdzie miał umowę najmu podpisana do 30.09. Właściciel mieszkania pobrał wcześniej kaucję do tej pory jej nie oddał i domaga się od brata aby ten jemu zapłacił czynsz za wrzesień i grozi że podejmie odpowiednie kroki. Czy właściciel może tak zrobić?...

Wyszukiwarka