Doręczenie pozwanemu nakazu zapłaty.

Dzień dobry, co zrobić w sytuacji kiedy komornik nie był w stanie dostarczyć pozwu i nakazu zapłaty do dłużnika? Nie potrafił znaleźć adresu przez inne instytucje. Sąd zawiesił postępowanie z powodu niemożności dostarczenia nakazu zapłaty i powiadomienia dłużnika. Czy to już koniec? Czy warto wnosić zażalenie?
anonim cytuj
01-03-2024
Wiem, że jeśli masz nakaz z sądu do dostarczenia adresu dla sądu do sprawy. To z tym idziesz do swojej gminy opłacasz 30 zł czy 40 zł za podanie adresu jeśli ma meldunek. Mają wgląd na całą Polskę.

anonim cytuj
01-03-2024
Wnieść o kuratora dla pozwanego.

anonim cytuj
01-03-2024
Co daje kurator?

anonim cytuj
01-03-2024
Możliwość prowadzenia dalej sprawy.

anonim cytuj
01-03-2024
Kurator. I nie dłużnik tylko pozwany. Jeśli była próba doręczenia, były też pewnie ustalenia aktualnego miejsca zamieszkania. Tam spróbować. A jeśli jest pewność, iż pozwany tam zamieszkuje ( wywiad sąsiedzki, potwierdzenie sołtysa, dzielnicowego) to pozostawienie awiza komorniczego ze skutkiem doręczenia.

anonim cytuj
01-03-2024
Komornik zwrócił pisma procesowe i nakaz zapłaty, właśnie z powodu niemożności ustalenia adresu. Były też próby ustalenia przez komornika aktualnego adresu zamieszkania, niestety ależ żadna odpytana instytucja nic nie potwierdziła. Kto ma zostawić to awizo komornicze? Komornik wykonał czynności, najpierw doręczenia pod wskazany adres a później ustalenia adresu. Niestety ale poległ na tym polu.

anonim cytuj
01-03-2024

Sugerowane Tematy

Kiedy ma miejsce zasiedzenie udziału w nieruchomości?
Nieruchomość leśna stanowi współwłasność kilkudziesięciu osób. Część osób jest właścicielami, a część posiadaczami samoistnymi tej nieruchomości. Każda z tych osób posiada określoną część ułamkową w całej nieruchomości. Zmarł jeden z posiadaczy samoistnych tej nieruchomości, pozostawiając kilku spadkobierców. Czy jest możliwość aby jeden ze spadkobierców zasiedział udziały pozostałych spadkobierców tego samoistnego posiadacza ? Wiedząc, że nie mo...
Darowizna od rodziców.
Dostałam przelew od rodziców 25 tys 7 miesięcy temu i 10 tysięcy 4 miesiące temu. Chciałam to zgłosić do US, ale wiem że jestem spóźniona z tym pierwszym przelewem miesiąc. Czy mogę jakoś to nadrobić? Proszę o porady...
Czy będą konsekwencje z tego ze najemca będzie wnioskował o dodatek mieszkaniowy?
Jestem wynajmującą mieszkanie i osoba, która je wynajmuje, czyli najemca zapytał mnie, czy nie będzie problemu, jeśli podczas najmu zgłosi wniosek do urzędu miasta i otrzyma dodatek mieszkaniowy do czynszu? Czy ja jako wynajmująca nie poniosę z tego powodu żadnych konsekwencji? Czy ja będę musiała składać do urzędu jakieś dokumenty? Co miesiąc odprowadzam podatek od wynajmu. Czy taki dodatek mieszkaniowy wpływa w jakikolwiek sposób na ten podatek...
Czy właściciel działki zobowiązany jest do zadbania o nią?
Witam serdecznie. Czy istnieje jakiś przepis mówiący o tym, że właściciel działki zobowiązany jest do zadbania o nią? Mieszkam w domu jednorodzinnym w górach. Pod moim domem jest zaniedbana działka której właściciel mieszka jakieś 100 km od tego miejsca. Gdyby nie to, że dba się o swoje, już dawno miała bym w swoim ogrodzie ciernie i inne chwasty... Nie mówiąc już o żmijach i innych żyjątkach. Czy faktycznie tak jest ze " wolnoć Tomku w swo...

Wyszukiwarka