Dzień dobry, co zrobić w sytuacji kiedy komornik nie był w stanie dostarczyć pozwu i nakazu zapłaty do dłużnika? Nie potrafił znaleźć adresu przez inne instytucje. Sąd zawiesił postępowanie z powodu niemożności dostarczenia nakazu zapłaty i powiadomienia dłużnika. Czy to już koniec? Czy warto wnosić zażalenie?
Wiem, że jeśli masz nakaz z sądu do dostarczenia adresu dla sądu do sprawy. To z tym idziesz do swojej gminy opłacasz 30 zł czy 40 zł za podanie adresu jeśli ma meldunek. Mają wgląd na całą Polskę.
anonim cytuj
01-03-2024
Wnieść o kuratora dla pozwanego.
anonim cytuj
01-03-2024
Co daje kurator?
anonim cytuj
01-03-2024
Możliwość prowadzenia dalej sprawy.
anonim cytuj
01-03-2024
Kurator. I nie dłużnik tylko pozwany. Jeśli była próba doręczenia, były też pewnie ustalenia aktualnego miejsca zamieszkania. Tam spróbować. A jeśli jest pewność, iż pozwany tam zamieszkuje ( wywiad sąsiedzki, potwierdzenie sołtysa, dzielnicowego) to pozostawienie awiza komorniczego ze skutkiem doręczenia.
anonim cytuj
01-03-2024
Komornik zwrócił pisma procesowe i nakaz zapłaty, właśnie z powodu niemożności ustalenia adresu. Były też próby ustalenia przez komornika aktualnego adresu zamieszkania, niestety ależ żadna odpytana instytucja nic nie potwierdziła. Kto ma zostawić to awizo komornicze? Komornik wykonał czynności, najpierw doręczenia pod wskazany adres a później ustalenia adresu. Niestety ale poległ na tym polu.
Potrzebuje informacji żona moja w jednej i tej samej firmie pracuje, najpierw miała umowę zlecenie miesiąc czasu potem ta umowa zmieniła się na pół etatu i miała ją 2 miesiące i od 1 listopada ma pełen etat tylko, że umowa jest do końca roku z dniem 2 grudnia poszła na zwolnienie chorobowe ciążowe. Co teraz z tym zwolnieniem i dalszym trwaniem umowy chodzi mi o to czy do porodu normalnie, gdy będzie na chorobowym, będzie otrzymywać pieniądze z ZU...
Dzień dobry.
W bardzo dużym skrócie wyjaśnię z czym mam problem.
Rozwiązałem umowę o pracę na czas nieokreślony w trybie art. 55§ 11 KP 14.08.2023. Dostałem pozew o zapłatę odszkodowania za okres wypowiedzenia 61.1 Kp . Chcę napisać odpowiedź na pozew, moim zdaniem istnieją okoliczności, które mogłyby mnie trochę usprawiedliwić gdybym się na nie powołał...
1/ informowałem pracodawcę, w grudniu 22" i maju br, o tym, że leczę Fobie społeczn...
Cześć,
W najbliższych dniach będę podpisywał akt notarialny zakupu mieszkania. Notariusz sporządził projekt aktu, gdzie w opisie nieruchomości posłużył się liczbą pomieszczeń wskazanych w KW. W rzeczywistości, liczba pomieszczeń jest inna - sprzedający robił remont mieszkania, zmieniał układ pomieszczeń, wydzielono także nowe pomieszczenia.
Mam w związku z tym pytanie - czy ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie w kontekście aktu notarialnego? Cz...
Czy mama ma prawo utrudniać kontakty w szpitalu z tatą?
Lekarz przestał udzielać informacji o stanie zdrowia, leczeniu, nie odbiera telefonu, pielęgniarka niewiele mówi.
Odmówiono choćby krótkich odwiedzin na oiomie, w szpitalu.
Tata w momencie zabrania do szpitala był w stanie agonalnym, był pod opieką mamy która odmawiała pomocy lekarskiej, domowego wsparcia pielęgniarki. Był odwodniony, zaglodzony, nerki nie pracowały, z 4 litrami moczu...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: