Doręczenie pozwanemu nakazu zapłaty.

Dzień dobry, co zrobić w sytuacji kiedy komornik nie był w stanie dostarczyć pozwu i nakazu zapłaty do dłużnika? Nie potrafił znaleźć adresu przez inne instytucje. Sąd zawiesił postępowanie z powodu niemożności dostarczenia nakazu zapłaty i powiadomienia dłużnika. Czy to już koniec? Czy warto wnosić zażalenie?
anonim cytuj
01-03-2024
Wiem, że jeśli masz nakaz z sądu do dostarczenia adresu dla sądu do sprawy. To z tym idziesz do swojej gminy opłacasz 30 zł czy 40 zł za podanie adresu jeśli ma meldunek. Mają wgląd na całą Polskę.

anonim cytuj
01-03-2024
Wnieść o kuratora dla pozwanego.

anonim cytuj
01-03-2024
Co daje kurator?

anonim cytuj
01-03-2024
Możliwość prowadzenia dalej sprawy.

anonim cytuj
01-03-2024
Kurator. I nie dłużnik tylko pozwany. Jeśli była próba doręczenia, były też pewnie ustalenia aktualnego miejsca zamieszkania. Tam spróbować. A jeśli jest pewność, iż pozwany tam zamieszkuje ( wywiad sąsiedzki, potwierdzenie sołtysa, dzielnicowego) to pozostawienie awiza komorniczego ze skutkiem doręczenia.

anonim cytuj
01-03-2024
Komornik zwrócił pisma procesowe i nakaz zapłaty, właśnie z powodu niemożności ustalenia adresu. Były też próby ustalenia przez komornika aktualnego adresu zamieszkania, niestety ależ żadna odpytana instytucja nic nie potwierdziła. Kto ma zostawić to awizo komornicze? Komornik wykonał czynności, najpierw doręczenia pod wskazany adres a później ustalenia adresu. Niestety ale poległ na tym polu.

anonim cytuj
01-03-2024

Sugerowane Tematy

Problem z odzyskaniem długu.
Witam, pożyczyłem w sierpniu ubiegłego roku znajomemu pieniądze, mniej niż 1000 zł. Miał oddać w następnym miesiącu (wrześniu). Umowy niestety nie mam, aczkolwiek mam wiele wiadomości na messengerze, w których to przyznaje się do długu i określonej kwoty. Przez cały ten czas, ponad pół roku, pisałem systematycznie by przypomnieć o spłacie, lecz nieskutecznie. Zmienił miejsce zamieszkania i nie znam jego adresu, adres e-mail także jest mi nieznany...
Zwolnienie z kosztów sądowych.
Toczy się sprawa o niezgodny dział spadku .Wnioskodawca został całkowicie zwolniony z kosztów sądowych w całości Do tej pory byli powoływani liczni biegli ale nikt nie był zobowiązany do zapłaty zaliczki na biegłych. Przychodziły pisma z sądu dotyczące wysokości wynagrodzeń dla biegłych sądowych. Kto w ostateczności pokryje koszty tych biegłych po zakończeniu postępowania spadkowego. Wszyscy 4rej spadkobiercy dziedziczyli w częściach równych....
student na umowie zlecenie
Witajcie! Pracuję w obecnym miejscu pracy pół roku, ale od tego czasu pracodawca nie zarejestrował mnie w urzędzie (sprawdziłam to na stronie). Pracuję na umowie zlecenie na ponad etat i mam status studenta. Jednak wolałabym nie zmieniać miejsca pracy. Jest to owszem moja praca dorywcza, ale jakiś czas przed rozpoczęciem swojej innej drogi chciałabym tu popracować, szczególnie, że w moim mieście alternatyw ze świecą szukać. ? Będę poruszała ten ...
Czy pracodawca może odmówić urlopu na żądanie?
Zostało mi powiedziane, że albo się zamienię z innym pracownikiem zmianami albo dostanę nieobecność nieusprawiedliwioną, jeśli nie przyjdę (na moje zapytanie o urlop na żądanie). To już 2 raz z rzędu......

Wyszukiwarka