Doręczenie pozwanemu nakazu zapłaty.

Dzień dobry, co zrobić w sytuacji kiedy komornik nie był w stanie dostarczyć pozwu i nakazu zapłaty do dłużnika? Nie potrafił znaleźć adresu przez inne instytucje. Sąd zawiesił postępowanie z powodu niemożności dostarczenia nakazu zapłaty i powiadomienia dłużnika. Czy to już koniec? Czy warto wnosić zażalenie?
anonim cytuj
01-03-2024
Wiem, że jeśli masz nakaz z sądu do dostarczenia adresu dla sądu do sprawy. To z tym idziesz do swojej gminy opłacasz 30 zł czy 40 zł za podanie adresu jeśli ma meldunek. Mają wgląd na całą Polskę.

anonim cytuj
01-03-2024
Wnieść o kuratora dla pozwanego.

anonim cytuj
01-03-2024
Co daje kurator?

anonim cytuj
01-03-2024
Możliwość prowadzenia dalej sprawy.

anonim cytuj
01-03-2024
Kurator. I nie dłużnik tylko pozwany. Jeśli była próba doręczenia, były też pewnie ustalenia aktualnego miejsca zamieszkania. Tam spróbować. A jeśli jest pewność, iż pozwany tam zamieszkuje ( wywiad sąsiedzki, potwierdzenie sołtysa, dzielnicowego) to pozostawienie awiza komorniczego ze skutkiem doręczenia.

anonim cytuj
01-03-2024
Komornik zwrócił pisma procesowe i nakaz zapłaty, właśnie z powodu niemożności ustalenia adresu. Były też próby ustalenia przez komornika aktualnego adresu zamieszkania, niestety ależ żadna odpytana instytucja nic nie potwierdziła. Kto ma zostawić to awizo komornicze? Komornik wykonał czynności, najpierw doręczenia pod wskazany adres a później ustalenia adresu. Niestety ale poległ na tym polu.

anonim cytuj
01-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy jest możliwość zawnioskowania o większą ilość telefonów dla osób osadzonych oraz na dzieci jedno widzenie więcej?
Witam. Kobieta z którą żyje w konkubinacie została osadzona w ZK. Zanim poznałem swoją konkubinę byłem w związku małżeńskim gdzie mam córkę która ma 3 lata. Do dnia dzisiejszego nie mam rozwodu ani ja ani matka mojej córki nie złożyliśmy pozwu o rozwód. Moja córka bardzo jest przywiązana do mojej obecnej partnerki która niestety przebywa obecnie w zakładzie karnym. W związku z tym iż bohaterka postu ma do odsiedzenia 3 lata i została zakwalifikow...
Pracodawca pomylił PESEL przy rejestracji do ZUS.
Czy istnieje możliwość, że pracodawca pomylił PESEL przy rejestracji do ZUS? Pracuje od niedawna i musiałem iść do lekarza, okazało się, że nie mam ubezpieczenia. Na pasku wyszło, że PESEL się nie zgadza. Czy jest możliwe podanie złego numeru PESEL w ZUS? Bo nie chce mi się w to wierzyć....
Prezes może zmusić do wzięcia urlopu bezpłatnego?
Witam, jeżeli pracownik jest na okresie wypowiedzenia do końca grudnia i w okresie świątecznym firma stoi, będzie "zamknięta" na cztery spusty a pracownik będący w okresie wypowiedzenia nie ma urlopu - co w takiej sytuacji? Prezes może zmusić do wzięcia urlopu bezpłatnego?...
Umowa o prace a miejsce zameldowania
Witam. Mam pytanie w kwestii zatrudnienia do pracy. Czy osoba ze stałym meldunkiem w innym województwie może zostać zatrudniona w branży handlowej w charakterze sprzedawcy na umowę o pracę pełen etat w innym województwie gdzie obecnie mieszka, ale nie posiada tutaj zameldowania. Zwracam się z powyższym zapytaniem w imieniu kuzyna który nie wie czy może w taki sposób pracować . Z góry bardzo dziękuję...

Wyszukiwarka