Meldunek w domu po rodzicach.

Proszę pomóżcie, co może zrobić osoba, która mieszka w domu po rodzicach bez meldunku. Nie może się zameldować, ponieważ rodzice już nie żyją.
anonim cytuj
01-03-2024
Zameldowanie w trybie administracyjnym. Jest to żmudne I w pewien sposób uciążliwe ale wykonalne. I zanim odpalą się " znawcy" uprzedzam, że sama zameldowałam się 2 lata temu na pobyt stały w lokalu, do którego nie posiadałam tytułu prawnego, a od tego czasu przepisy w tym zakresie się nie zmieniły. Cała procedura trwała około 6 miesięcy. Zapomniałam dodać, że zgłoszenia musi dokonać online. Jeżeli złoży wniosek w urzędzie to zostanie odrzucony i zablokuje możliwość trybu administracyjnego. Będzie musiała również złożyć oświadczenie, że jest to jej jedyne centrum bytowe i podczas wywiadu środowiskowego powtarzać to jak mantrę oraz w pisemnym oświadczeniu powołać się na treść ustawy. No i kwestia wywiadu środowiskowego. Nie tylko będą wypytywać sąsiadów ale również mogą zajrzeć do szaf, lodówki ( wraz ze sprawdzaniem dat ważności produktów) czy kosza na brudy.

anonim cytuj
01-03-2024
Tak się nie da. Nie ma żadnego prawa do tego lokalu (własność, umowa najmu) aby się zameldować.

anonim cytuj
01-03-2024
Ale mieszka 10 lat bez meldunku.

anonim cytuj
01-03-2024
Więc jeśli nie będzie miała żadnego tytułu do mieszkania, to nadal będzie mieszkać bez meldunku.

anonim cytuj
01-03-2024
Dopóki ktoś inny nie przeprowadzi postępowania i dostanie nakaz eksmisji.

anonim cytuj
01-03-2024

Sugerowane Tematy

Podatek od nieruchomości.
Nie złożyłam informacji o nieruchomości in-1 o której istnieniu nie miałam pojęcia i przyszło mi wezwanie z wydziału podatków i opłat żeby złożyć formularz in-1 w ciągu 7 dni. Czy złożenie tego formularza będzie równoznaczne z nałożeniem horrendalnej kary o jakiej czytam w internecie (do 720 stawek dziennych)?...
Źle naliczone koszty uzyskania przychodów w PIT-11.
Witam, pracowałem na umowę zlecenie przez okres 3 miesięcy. Otrzymałem PIT- dochody znacznie się różnią od rzeczywistych. Wypłata była do ręki. Co teraz zrobić ? Pracodawca twierdzi ze tak ma być....
Jak złożyć wniosek do sądu o niewypłacone pieniądze przez pracodawcę?
Potrzebuję złożyć wniosek do sądu o niewypłacone pieniądze przez pracodawcę. Podobno trzeba to zrobić poprzez stronę ministerstwa sprawiedliwości. Kompletnie się na tym nie znam i nie mogę znaleźć żadnego formularza, może ktoś miał z tym styczność i zechciałby mi pomóc? Sprawa jest dużo bardziej skomplikowana, pierwsza sprawa to sprawa pieniędzy które mi wisi (prawie 11 tys), przez nie płacenie czynszu lokal został zamknięty w połowie lipca i t...
Zniesienie współwłasności.
Potrzebuje porady w takiej sytuacji. Jestem współwłaścicielem mieszkania razem z siostrą. Nie mieszkam tam, mieszkanie zajmuje siostra. Od ok 3 lat nie płaci czynszu, otrzymałam pozew oraz nakaz zapłaty. Chce znieść współwłasność żeby nie musieć więcej odpowiadać za jej długi. Siostra nie będzie w stanie mnie spłacić, i pewnie nie będzie miała środków na zakup mieszkania przy ewentualnej sprzedaży obecnego, ma dwójkę dzieci. Czy w takiej syt...

Wyszukiwarka