Zameldowanie w trybie administracyjnym. Jest to żmudne I w pewien sposób uciążliwe ale wykonalne. I zanim odpalą się " znawcy" uprzedzam, że sama zameldowałam się 2 lata temu na pobyt stały w lokalu, do którego nie posiadałam tytułu prawnego, a od tego czasu przepisy w tym zakresie się nie zmieniły. Cała procedura trwała około 6 miesięcy. Zapomniałam dodać, że zgłoszenia musi dokonać online. Jeżeli złoży wniosek w urzędzie to zostanie odrzucony i zablokuje możliwość trybu administracyjnego. Będzie musiała również złożyć oświadczenie, że jest to jej jedyne centrum bytowe i podczas wywiadu środowiskowego powtarzać to jak mantrę oraz w pisemnym oświadczeniu powołać się na treść ustawy. No i kwestia wywiadu środowiskowego. Nie tylko będą wypytywać sąsiadów ale również mogą zajrzeć do szaf, lodówki ( wraz ze sprawdzaniem dat ważności produktów) czy kosza na brudy.
anonim cytuj
01-03-2024
Tak się nie da. Nie ma żadnego prawa do tego lokalu (własność, umowa najmu) aby się zameldować.
anonim cytuj
01-03-2024
Ale mieszka 10 lat bez meldunku.
anonim cytuj
01-03-2024
Więc jeśli nie będzie miała żadnego tytułu do mieszkania, to nadal będzie mieszkać bez meldunku.
anonim cytuj
01-03-2024
Dopóki ktoś inny nie przeprowadzi postępowania i dostanie nakaz eksmisji.
Witam. Dwa miesiące temu kupiłam samochód. Przy zakupie samochodu właściciel zapewniał, że auto nigdy nie uczestniczyło w żadnej kolizji. Dziś po podłączeniu komputera do samochodu mechanik stwierdził, że auto bite. Sprawdzam auto w CarVertical ( wiem że miałam to zrobić przy zakupie, ale niestety, zaufałam sprzedawcy) i okazało się, że samochód miał dwa wypadki. Pytanie : czy mogę zwrócić samochód, jak to zrobić?...
Kolega ma nam do oddania pieniądze kwota 13 tys. cały czas czekamy aż będzie oddawał ale wymiguje się tym że nie ma i moje pytanie jest takie czy można nagrywać naszą rozmowę gdzie rozmawiamy o tym i postraszyć go np. sądem bo nie mam pojęcia jak to zrobić i czy mogę coś działać....
Dzień dobry. Mieszkanie, którym jesteśmy zainteresowani jest w trakcie zakładania księgi wieczystej. Został złożony wniosek do sądu. Czy właściciel mieszkania może je teraz sprzedać nim KW zostanie założona?...
witajcie . odziedziczylam po mamie czesc gospodarstwa rolnego jednak nie byla wpisana w ksiegi wieczyste . zlozylam do sadu wniosek o wpisanie wspolwlascicieli do ks jednak zostal oddalony wlasnie ze wzgledu na to ze nie byla tam wpisana mama jedynie ojciec . mieli wspolnote majatkowa - dziadkowie oddali im gospodarstwo w zamian za emeryture z krus tzw przekazanie gospodarstwa rolnego wiec pomimo ze w ksiegach widnial tylko ojciec pol nalezalo d...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: