Wypowiedzenie umowy na urlopie macierzyńskim.

Mam pytanie. Obecnie przebywam na urlopie macierzyńskim, 9 czerwca powinnam już wrócić do pracy, ale jak się okazuje nie ma już dla mnie miejsca. Na jakich zasadach mogę zostać zwolniona? Co może być powodem zwolnienia? Umowa na czas nieokreślony.
anonim cytuj
01-03-2024
Ile osób zatrudnia pracodawca?

anonim cytuj
01-03-2024
Likwidacja stanowiska czy nie ma miejsca bo ktoś pracuje na Twoim stanowisku? Jak likwidacja, to odprawa i mogą to zrobić. Jak nie likwidacja to mogą zaproponować ugodę i dać do podpisania wypowiedzenie za porozumieniem stron z jakąś kwota na odchodne, ale możesz tego nie podpisać i będą musieli przywrócić Cię do pracy.

anonim cytuj
01-03-2024

Sugerowane Tematy

Zleceniodawca obciążył stratami pracowników.
Pracowałem na umowę zlecenie rok temu w punkcie sprzedaży detalicznej. Nie otrzymałem zapłaty, ponieważ jedna z pracownic ukradła część towaru ze sklepu (przeciwko niej trwa sprawa karna w sądzie, do części kradzieży się przyznała), a zleceniodawca obciążył stratami pracowników zabierając im pensje. Sprawa trafiła do sądu cywilnego, sąd zasądził od zleceniodawcy na moją rzecz należne wynagrodzenie. Wyrok się uprawomocnił, poinformowałem zleceniod...
Kontakty z dzieckiem.
Witam grupę, mam taka sprawę, rozszedłem się z partnerką nie byliśmy po ślubie, jakiś czas po naszym rozstaniu dowiedziałem się, że ona jest w ciąży i ja jestem ojcem dziecka (wszystkie znaki na niebie i Ziemi mówią że to moje dziecko). Chce się dowiedzieć jak wyglądają kontakty ojca z tak małym dzieckiem, Jak w takich sprawach decydują sądy w kwestii kontaktu i opieki nad dzieckiem w stosunku do ojca...
Komornik pobiera pieniądze ze świadczeń, z których nie powinien.
Witam jestem osoba niepracującą, mam 500 + i alimenty. Nie mam pism od komornika wiec nawet nie mam sygnatury. Pobrał pieniądze ze świadczeń, z których nie powinien. Napisałam pismo o zwrot z wydrukowanymi wpływami z rachunku bankowego , komornik nawet nie odpisał. Co zrobić w takiej sytuacji? Powiadomić tez bank ? Dodzwonić też się nie można....
Dłuższa nieobecność w pracy (ponad 30 dni). Czy potrzebny lekarz medycyny pracy?
Witam. Czy po dłuższej nieobecności w pracy (ponad 30 dni L4), trzeba iść na badania do lekarza medycyny pracy i mieć zgodę na pracę żeby pracodawca udzielił urlop wypoczynkowy, który wcześniej był zaplanowany z pracodawcą? Czy można takie badania zrobić po powrocie z urlopu? I drugie pytanie. Czy po powrocie do pracy po dłuższej nieobecności (ponad 30 dni-l4) nie mając badań od lekarza medycyny pracy, pracodawca może zwolnić? (Umowa na czas nie...

Wyszukiwarka