Jak obliczyć koszty utrzymania dziecka do alimentów?

Dzień dobry co wpisać i jak rozpisać wydatki na 4 dzieci do alimentów? Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
anonim cytuj
24-02-2024
Aby rozpisać wydatki na 4 dzieci do alimentów, stwórz listę obejmującą takie kategorie jak jedzenie, opieka zdrowotna, edukacja, ubrania i rekreacja. Przydziel kwoty na każdą z tych kategorii z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb każdego dziecka. To pomoże stworzyć rzetelne podstawy do określenia odpowiedniej kwoty na alimenty.

anonim cytuj
24-02-2024
Trzeba rachunki podzielić z na liczbę osób w domu , jak mieszkasz tylko z dzieckiem to na pół , prąd, woda, czynsz, ubezpieczenie auta, paliwo.
Trzeba wyliczy stawkę jedzenia dziennego i to razy trzydzieści. Do tego leki średnio, dodatkowe zajęcia, opłaty w szkole roczne ale podzielona na 12 miesięcy, wycieczki, turnusy, ubrania.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Gdzie udzielą mi informacji na temat sprawy spadkowej.
W 2020 roku umiera moja babcia (mama taty), która mieszkała razem ze mną i mamą. W 2021 roku mama zostaje wezwana na świadka w sprawie ustalenia spadku po babci z zapytaniem, czy babcia zostawiła po sobie jakiś testament. Potem zostaje wezwana drugi raz, już na ogłoszenie, gdzie zostaje poinformowana, że mój tata (syn babci) ma w ciągu 1,5 roku spłacić mnie i mojego brata (podobno rozchodzi się o równowartość jednej z działek rolnych). To są sł...
Sąsiad nie sprząta części wspólnych.
Jesteśmy małą wspólnotą - 4 mieszkania, zarządzaną wspólnie. Jeden z sąsiadów od wielu lat uchyla się od prac porządkowych. Np. sprzątanie klatki schodowej. podwórka, chodnika przylegającego do naszej działki, itp.. Jak wyegzekwować by zaczął brać w tych i innych pracach udział? Co stanowią najnowsze przepisy dotyczące głosowania w sprawach wykraczających poza zarząd zwykły, we wspólnocie takiej jak nasza? Czy obowiązuje jednomyślność w głosowan...
Kontakty z dzieckiem, a brak alimentacji.
Ojciec dziecka płacił alimenty na dziecko urodzone w UK. Sam teraz zjechał do PL , ja z synem zjeżdżam za kilka miesięcy (zupełnie inne miasto) do tego czasu przestał mi płacić całkowicie, uważa że nie ma obowiązku płacić alimentów i to nie obowiązek ojca utrzymywać dziecko a matki ! Co mogę zrobić w tej sprawie ? Muszę czekać aż zjadę do PL i tam założyć sprawę o alimenty? Czy można to zrobić online? Jak to wszystko wygląda w PL? Jeszcze chciał...
Czy właściciel ma prawo wchodzić do wynajmowanego domu
Witam.Dom wynajmowany na pół mieszkają w nim dwie rodziny(obce dla siebie).Czy właściciel ma prawo codziennie wchodzić do niego? Chodzi po całej klatce lokale są osobne do mieszkań.Od strychu do piwnicy codziennie przyjeżdża i sobie chodzi i sprawdza czym palimy co wyrzucamy do koszy czy sprzątamy....

Wyszukiwarka