Jak obliczyć koszty utrzymania dziecka do alimentów?

Dzień dobry co wpisać i jak rozpisać wydatki na 4 dzieci do alimentów? Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
anonim cytuj
24-02-2024
Aby rozpisać wydatki na 4 dzieci do alimentów, stwórz listę obejmującą takie kategorie jak jedzenie, opieka zdrowotna, edukacja, ubrania i rekreacja. Przydziel kwoty na każdą z tych kategorii z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb każdego dziecka. To pomoże stworzyć rzetelne podstawy do określenia odpowiedniej kwoty na alimenty.

anonim cytuj
24-02-2024
Trzeba rachunki podzielić z na liczbę osób w domu , jak mieszkasz tylko z dzieckiem to na pół , prąd, woda, czynsz, ubezpieczenie auta, paliwo.
Trzeba wyliczy stawkę jedzenia dziennego i to razy trzydzieści. Do tego leki średnio, dodatkowe zajęcia, opłaty w szkole roczne ale podzielona na 12 miesięcy, wycieczki, turnusy, ubrania.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Przedsądowe wezwanie do zapłaty.
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż w pełni poczuwam się do odpowiedzialności za wyrządzoną przeze mnie szkodą (zalanie mieszkania sąsiadce mieszkającej poniżej) - jednak nie zgadzam się z kwotą, która ode mnie chce. Mianowicie, dostałem dziś przedsądowe wezwanie do zapłaty z opisem kosztów, które opiewa na kwotę 1000 PLN - jednak wydaje mi się to kwota zdecydowanie za duża (zalanie rogu pokoju, kilkanaście cm2 powierzchni). Skontaktowałem się z s...
Kwota wolna od zajecia komorniczego, wypłata a bank
Mam pytanie. Posiadam konto w alior banku, mam zajecie komornicze na kwotę 838 złoty zarabiam najniższą krajową, wypłatę dostaje 28 każdego miesiąca a kwotę wolną od zajecia mam wykorzystaną i się odnawia 1 dnia każdego miesiąca czy te 838złoty zostanie zablokowane z mojej najniższej krajowej i czy odblokują mi te pieniądze pierwszego dnia miesiąca jeżeli kwota wolna od zajecia się odnowi? Dodam że Kwotę wolną od zajecia komorniczego mam wykorzy...
Zniesienie współwłasności nieruchomości.
Dzień dobry. Jestem współwłaścicielem posesji ( dwa budynki). Powołałem biegłego sadowego by dokonał wyceny. Złożyłem wniosek w sadzie o zniesienie współwłasności. Współwłaścicielowi zaproponowałem wykup jego części. Moja sytuacja finansowa się zmieniła i podjąłem decyzje o sprzedaży. Chce powołać biegłego by raz jeszcze wycenił nieruchomość ( motywuje to tym że ceny nieruchomości wzrosły). Pieniędzmi ze sprzedaży podzielimy się z współwłaścicie...
Spisany testament notarialnie z mężem że dziedziczy po mnie 100% i na odwrót. Czy te testamenty wystarczą żebyśmy dziedziczyli tylko względem siebie?
Dzień dobry, rodzice nie żyją, jest brat z którym nie utrzymuje kontaktów i dwie przyrodnie siostry. Mam męża, dzieci brak. Spisany testament notarialnie jeszcze przed ślubem gdzie wskazuje męża( wtedy jeszcze partnera) że dziedziczy po mnie 100 %. I na odwrót mąż wskazuje mnie w 100 % Wszystko co mam kupione jeszcze przed ślubem( mieszkanie) po ślubie samochód też na mnie. Nie mamy rozdzielności majątkowej. Mąż ma dzieci z poprzedniego małżeńst...

Wyszukiwarka