Zwolnienie chorobowe w trakcie wypowiedzenia.

Złożyłem w pracy wypowiedzenie (obowiązuje mnie miesięczne wypowiedzenie) muszę pracować do 31 marca, kierownik robi mi pod górkę albo gada takie rzeczy że czuję się mobbingowany. Czy jak pójdę od 1 marca na zwolnienie od psychiatry na cały miesiąc, to pracodawca może mi coś zrobić ? Zgłosić mnie gdzieś ?
anonim cytuj
23-02-2024
Możesz iść na zwolnienie, pracodawca może ewentualnie złożyć wniosek o kontrole z ZUS ale przy zwolnieniu od psychiatry gdzie możesz normalnie chodzić to praktycznie podważenie zwolnienia jest bez szans.

anonim cytuj
23-02-2024
Pracodawca może też złożyć wniosek o kontrolę zwolnienia lekarskiego przez ZUS, ale np. zwolnienie od psychiatry ciężko podważyć.

anonim cytuj
23-02-2024
Idź na zwolnienie i już się tam więcej nie pokazuj. Poinformuj tylko niezwłocznie pracodawcę że jesteś chory. Na koniec przyślą Ci świadectwo pracy.

anonim cytuj
23-02-2024

Sugerowane Tematy

Prawo do widzenia z dzieckiem a inni domownicy.
Moja starsza siostra, mieszkająca wiele lat w Niemczech wzięła ślub we wrześniu 2022 roku. Rok wcześniej urodziła córkę. Miesiąc po ślubie odkryła, że jej mąż ma raka, którego ukrywał przez ponad rok czasu. Nie chce się poddać leczeniu i zaczął się psychicznie znęcać nad siostrą. Postanowiła czasowo wrócić do rodzinnego domu w Polsce, w którym mieszkam ja oraz moja mama. Oczywiście moja mama mieszka w sąsiednim mieście, więc praktycznie mieszkamy...
Pracodawca nie chce wypłacić mi pieniędzy za urlop wypoczynkowy.
Co zrobić, jeśli pracodawca nie chce wypłacić mi pieniędzy za urlop wypoczynkowy, który wykorzystałam po urlopie macierzyńskim? Grozi, że da wypowiedzenie z pracy jeśli nie podpisze mu listy, że otrzymałam pieniążki za urlop wypoczynkowy ?...
Czy muszę zapłacić za szkody na rzeczy wynajmującego w moim mieszkaniu?
Mam pewien problem i potrzebuję Waszej pomocy w zrozumieniu pewnej kwestii prawnej. Otóż, wynajmuję mieszkanie od prywatnego właściciela od ponad roku i ogólnie rzecz biorąc, wszystko szło dobrze. Jednak ostatnio, podczas jednej z moich imprez u mnie w mieszkaniu, jeden z moich gości spowodował uszkodzenie pewnych rzeczy, które są własnością właściciela mieszkania. Jestem zupełnie zielony w prawie i nie wiem, jakie są moje obowiązki jako najem...
Jaki jest termin na zrzeczenie sie spadku w imieniu małoletniego?
Witam wszystkich serdecznie! Proszę o pomoc w doliczeniu się terminu do kiedy mogę zrzec się spadku w imieniu małoletniego syna. 14 marca 2022 ja zrzeklam się spadku po dziadku. 9.08 złożony wniosek do sądu dla nieletnich o zgodę 23.11 Sąd wydał postanowienie o zgodzie na odrzucenie spadku. Postanowienie przyszło pocztą odebrane 30.11 Z góry dziękuję...

Wyszukiwarka