Zwolnienie lekarskie po ustaniu zatrudnienia jest możliwe?

Umowę mam do końca kwietnia, jeżeli pójdę na zwolnienie lekarskie od 1 marca to umowa wygasa ? Będąc dalej na zwolnieniu ? Czy mogę chorować 6 miesięcy mimo umowy do końca kwietnia?
anonim cytuj
23-02-2024
3 miesiące po zakończeniu umowy.

anonim cytuj
23-02-2024
I dalej będę tak jakby zatrudniona w firmie ?

anonim cytuj
23-02-2024
No nie, umowa się kończy z końcem kwietnia i od tego czasu ustaje zatrudnienie.

anonim cytuj
23-02-2024
No nie, umowa się kończy z końcem kwietnia i od tego czasu ustaje zatrudnienie.

anonim cytuj
23-02-2024
Zwolnienie za te dni wypłaca ZUS. Trzeba samemu złożyć wniosek. Tylko musi być ciągłość.

anonim cytuj
23-02-2024
Jak Ci się umowa skończy, to jak możesz być dalej zatrudniona? ZUS będzie wypłacał chorobowe, o ile nie zacznie podejrzewać, że oszukujesz. Wtedy wezwą Cię do lekarza orzecznika, który przeprowadzi badania i jeśli uzna, że ściemniasz, to zabierze zasiłek i jeszcze ZUS nakaże zwrócić wypłacony.

anonim cytuj
23-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy czterolatek może mieć swoje konto bankowe?
Mam po byłym mężu postępowania komornicze z blokada konta, co miesiąc mam z wynagrodzenia o prace potrącane pieniądze wpływa mi tylko kwota wolna od zajęć.. Chcę założyć mojemu niepełnosprawnemu czteroletniemu dziecku konto na które wpływały by świadczenia 500 +, oraz zasiłek pielęgnacyjny. Czy dziecko w tym wieku może mieć swoje konto?, Czy jeśli będę współwłaścicielem konta to również komornik może je zająć?...
Czy mam prawo odmówić wykonywania dodatkowych obowiązków np obsługi gotówki skoro nie mam tego obecnie w zakresie obowiązków i nikt mi nie zapłaci dodatkowo?
Od przyszłego miesiąca zatrudnia mnie i koleżanki nowa firma (rejestracja medyczna) dochodzi obowiązków w tym pobieranie płatności u nas.Pracodawca ustalił że płatność będzie u nas na rejestracji po wizytach.Nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie musze gonić Pacjenta żeby zapłacił lub dokładać ze swojej kieszeni jeśli ktoś nie zapłaci a są to duże pieniądze.Czy jeśli Pracodawca chce abyśmy my w razie takiej sytuacji składały się na 'braki' to powinie...
nie wywiązanie sie z umowy
zawarlam umowe z kims z polecenia kolezanki , kto pracuje w branzy budowlanej i kto rzekomo wspolpracuje ze stolarzem, wplacilam 1100 zl na materialy. Zrobil pomiary dla stolarza, Stolarz mial dla mnie wykonac meble lazienkowe na dzien 1 lipca ,umowe podpisalam 20 czerwca, meble na dzien 1 lipca nie zostaly wykonane. Proponowal mi nowy termin- za piec dni. Nie zgodzilam sie, bo czulam,ze jestem oszukiwana. Zadzwonilam do rzekomego stolarza,na k...
Ubezpieczenie PZU.
Dzień dobry, mam dodatkowe ubezpieczenie PZU grupowe, które opłacam w pracy. Jest tam zawarty wariant odszkodowania w wypadku śmierci bliskich. Czy należy mi się odszkodowanie z tytułu śmierci teścia - zmarł w XI 2022 r., gdy jestem po rozwodzie z jego synem już od 15 lat? Z teściem utrzymywałam przyjazne kontakty....

Wyszukiwarka