Zwolnienie lekarskie po ustaniu zatrudnienia jest możliwe?

Umowę mam do końca kwietnia, jeżeli pójdę na zwolnienie lekarskie od 1 marca to umowa wygasa ? Będąc dalej na zwolnieniu ? Czy mogę chorować 6 miesięcy mimo umowy do końca kwietnia?
anonim cytuj
23-02-2024
3 miesiące po zakończeniu umowy.

anonim cytuj
23-02-2024
I dalej będę tak jakby zatrudniona w firmie ?

anonim cytuj
23-02-2024
No nie, umowa się kończy z końcem kwietnia i od tego czasu ustaje zatrudnienie.

anonim cytuj
23-02-2024
No nie, umowa się kończy z końcem kwietnia i od tego czasu ustaje zatrudnienie.

anonim cytuj
23-02-2024
Zwolnienie za te dni wypłaca ZUS. Trzeba samemu złożyć wniosek. Tylko musi być ciągłość.

anonim cytuj
23-02-2024
Jak Ci się umowa skończy, to jak możesz być dalej zatrudniona? ZUS będzie wypłacał chorobowe, o ile nie zacznie podejrzewać, że oszukujesz. Wtedy wezwą Cię do lekarza orzecznika, który przeprowadzi badania i jeśli uzna, że ściemniasz, to zabierze zasiłek i jeszcze ZUS nakaże zwrócić wypłacony.

anonim cytuj
23-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy umowa o pracę bez podpisów jest nieważna?
W dniu 02.02 skończyła się moja umowa o pracę, dostałam kolejną umowę póki co drogą elektroniczną, ale jej nie podpisałam. Przepracowałam jeden dzień na nowej umówie, ale postanowiłam nie przedłużać jej. Mój pracodawca niestety nie jest w porządku, nie szanuje swoich pracowników, bardzo negatywnie to wpływa na moje zdrowie psychiczne. Po przemyśleniu wszystkiego stwierdziłam, ze nie chce nawiązywać dalszej współpracy z tym zakładem. Proszę o in...
wynagrodzenie za umowe zlecenie
Dzień dobry! Wczoraj poszłam do nowej pracy, 5h w restauracji. Dzień wcześniej byłam na 2h wdrożeniu, wcześniej już pracowałam w tym zawodzie. Właścicielka rozpisała mi grafik na następne dwa tygodnie. Dziś miałam przyjść na 17. O 16.20 dostałam telefon, że rozmawiała z współwłaścicielem i doszli do wniosku, że sobie nie poradzę.Że w weekendy jest dużo gorzej niż teraz, nie umiem robić kawy. Zaprzeczyłam, bo w poprzedniej pracy to robiłam. Moje ...
Podatek od sprzedanej nieruchomości.
Stan faktyczny: W 2020 roku wraz z moją siostrą odziedziczyłem w drodze spadku nieruchomość (po 1/2 udziału każde z nas). Nasz tata kupił tę nieruchomość w 2011 roku. W 2021 roku wspólnie postanowiliśmy o sprzedaży w/w nieruchomości. Siostra niemalże od razu przeznaczyła te środki na spłatę swojego kredytu na mieszkanie, ja swoimi środkami dysponuje w dalszym ciągu. Pytanie: Czy w świetle obowiązującego prawa, mój termin na przeznaczenie tych śr...
Wymeldowanie decyzją administracyjną.
Czy byłego małżonka, który po rozwodzie pisemnie zgodził się na wyprowadzkę można wymeldować w gminie? Zaznaczę, że termin na wyprowadzenie minął w tamtym roku i wyprowadzka doszła do skutku. Dom jest na własność byłej żony, otrzymany w spadku przed zawarciem związku małżeńskiego. Byli małżonkowie są w trakcie ustalania polubownie kwoty spłaty jaką ma ponieść była żona....

Wyszukiwarka