Zwolnienie lekarskie po ustaniu zatrudnienia jest możliwe?

Umowę mam do końca kwietnia, jeżeli pójdę na zwolnienie lekarskie od 1 marca to umowa wygasa ? Będąc dalej na zwolnieniu ? Czy mogę chorować 6 miesięcy mimo umowy do końca kwietnia?
anonim cytuj
23-02-2024
3 miesiące po zakończeniu umowy.

anonim cytuj
23-02-2024
I dalej będę tak jakby zatrudniona w firmie ?

anonim cytuj
23-02-2024
No nie, umowa się kończy z końcem kwietnia i od tego czasu ustaje zatrudnienie.

anonim cytuj
23-02-2024
No nie, umowa się kończy z końcem kwietnia i od tego czasu ustaje zatrudnienie.

anonim cytuj
23-02-2024
Zwolnienie za te dni wypłaca ZUS. Trzeba samemu złożyć wniosek. Tylko musi być ciągłość.

anonim cytuj
23-02-2024
Jak Ci się umowa skończy, to jak możesz być dalej zatrudniona? ZUS będzie wypłacał chorobowe, o ile nie zacznie podejrzewać, że oszukujesz. Wtedy wezwą Cię do lekarza orzecznika, który przeprowadzi badania i jeśli uzna, że ściemniasz, to zabierze zasiłek i jeszcze ZUS nakaże zwrócić wypłacony.

anonim cytuj
23-02-2024

Sugerowane Tematy

Córka podczas zabawy w sali zabaw, niefortunnie zjechała ze zjeżdżali, czy mam podstawę aby domagać się odszkodowania od sali zabaw?
Córka podczas zabawy w sali zabaw, niefortunnie zjechała ze zjeżdżali lądujac na proste nogi doznała nadwyrężenia ścięgien w obu nogach. Prześwietlenie, dwie wizyty na Sor tydzień po tygodniu. Obecnie drugi tydzień porusza się tylko o kulach. Nie chodzi do szkoły, na zajęcia dodatkowe itd. Zjeżdżalnia w sali zabaw jest dosyć stroma, może budzić obawy co do bezpieczenstwa - nasze wzbudziła za późno. Moje pytanie: czy mam podstawę aby domagać s...
usunięcie współwłaściciela z konta bankowego
Dzień dobry. Pytanie na prośbę znajomego, który nie ma konta na Facebooku (i w ogóle nie jest za bardzo techniczny).. Otóż kiedyś jego żona miała konto typu ROR w banku PKO BP, i on do tego konta został wpisany jako współwłaściciel (Zaznaczam - NIE jako upoważniony, tylko współwłaściciel). Przez całe lata żona zarządzała tym kontem (on nawet do niego nie zaglądał, bo ma swoje w innym banku), a teraz niedawno przypadkowo dowiedział się, że już ni...
stłuczka
Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta. Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni. Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy. zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić na...
zakup laptopa z 2 ręki
Witam! Chcę zakupić laptopa z 2 ręki jednak osoba która go sprzedaje nie może znaleźć dokumentów. Nie sądzę, żeby sprzęt był kradziony czy coś w tym stylu ale przezrony zawsze ubezpieczony. Czy wystarczy mi umowa kupna sprzedaży i ewentualne oświadczenie sprzedającego, że laptop pochodzi z legalnego źródła w razie W?...

Wyszukiwarka