Zwolnienie lekarskie po ustaniu zatrudnienia jest możliwe?

Umowę mam do końca kwietnia, jeżeli pójdę na zwolnienie lekarskie od 1 marca to umowa wygasa ? Będąc dalej na zwolnieniu ? Czy mogę chorować 6 miesięcy mimo umowy do końca kwietnia?
anonim cytuj
23-02-2024
3 miesiące po zakończeniu umowy.

anonim cytuj
23-02-2024
I dalej będę tak jakby zatrudniona w firmie ?

anonim cytuj
23-02-2024
No nie, umowa się kończy z końcem kwietnia i od tego czasu ustaje zatrudnienie.

anonim cytuj
23-02-2024
No nie, umowa się kończy z końcem kwietnia i od tego czasu ustaje zatrudnienie.

anonim cytuj
23-02-2024
Zwolnienie za te dni wypłaca ZUS. Trzeba samemu złożyć wniosek. Tylko musi być ciągłość.

anonim cytuj
23-02-2024
Jak Ci się umowa skończy, to jak możesz być dalej zatrudniona? ZUS będzie wypłacał chorobowe, o ile nie zacznie podejrzewać, że oszukujesz. Wtedy wezwą Cię do lekarza orzecznika, który przeprowadzi badania i jeśli uzna, że ściemniasz, to zabierze zasiłek i jeszcze ZUS nakaże zwrócić wypłacony.

anonim cytuj
23-02-2024

Sugerowane Tematy

Zaprzestanie pracy dzień po zakończeniu umowy.
Mam taki problem z moim pracodawcą. W przyszły poniedziałek potrzebuje koniecznie wolne. Problem w tym, że pracodawca nie chce się na to zgodzić. Moja umowa zakończyła się z dniem wczorajszym i zastanawiam się czy stanie się coś jeżeli np. jutro nie stawie się w pracy mimo to, że mam rozpisany grafik na cały miesiąc? Od razu mówię też, że o zakończeniu współpracy myślę od dłuższego czasu głównie przez brak wyrozumienia pracodawcy w co do studiów....
Partner ma działkę, wzięliśmy wspólny kredyt hipoteczny na budowę domu. Co powinniśmy zrobić, abym stała się współwłaścicielem działki?
Dzień dobry, proszę o poradę. Sytuacja wygląda tak, że partner ma działkę, wzięliśmy wspólnie kredyt hipoteczny i jesteśmy w trakcie budowy domu. Co powinniśmy zrobić, abym stała się współwłaścicielem działki przed zakończeniem budowy domu? Wspomnę również, że nie jesteśmy małżeństwem. Będę wdzięczna za wszelkie porady....
Uznany za trupa
Potrzebuje porady/pomocy prawnej pro bona 29 kwietnia 2025 bylem w Londynskim konsulacie odnowic paszport , boten mi wygasa 7 go Maja 2025. Tam sie dowiedzialem ze decyzja sadu rejonowego lublin wschod zostalem uznany za zmarlego, mimo ze zyje 10 lat temu tez w tym konsulacie wyrabialem biometryczny paszport, ten ktory obecnie posiadam, ktory wyrabialem na podstawie paszportu wyrobionego w konsulacie wieden w 2004. W konsulacie otrzymalem sig...
Czy muszę informować pracodawcę o etapach ciąży?
Jestem w 8 miesiącu ciąży , dostałam maila od pracodawcy ze zgodnie z Art. 185. § 1 KP muszę podać informacje o stanie ciąży lub lub przewidywany termin porodu .Lekarz i położna twierdzą że nie musimy udzielać takich informacji zgodnie z RODO dlatego stąd moje pytanie , czy muszę podać takie informacje i czy to prawda że jeśli je podać mogą mi odmówić płacenia zasiłku wychowawczego po ciąży?...

Wyszukiwarka