Zwolnienie lekarskie po ustaniu zatrudnienia jest możliwe?

Umowę mam do końca kwietnia, jeżeli pójdę na zwolnienie lekarskie od 1 marca to umowa wygasa ? Będąc dalej na zwolnieniu ? Czy mogę chorować 6 miesięcy mimo umowy do końca kwietnia?
anonim cytuj
23-02-2024
3 miesiące po zakończeniu umowy.

anonim cytuj
23-02-2024
I dalej będę tak jakby zatrudniona w firmie ?

anonim cytuj
23-02-2024
No nie, umowa się kończy z końcem kwietnia i od tego czasu ustaje zatrudnienie.

anonim cytuj
23-02-2024
No nie, umowa się kończy z końcem kwietnia i od tego czasu ustaje zatrudnienie.

anonim cytuj
23-02-2024
Zwolnienie za te dni wypłaca ZUS. Trzeba samemu złożyć wniosek. Tylko musi być ciągłość.

anonim cytuj
23-02-2024
Jak Ci się umowa skończy, to jak możesz być dalej zatrudniona? ZUS będzie wypłacał chorobowe, o ile nie zacznie podejrzewać, że oszukujesz. Wtedy wezwą Cię do lekarza orzecznika, który przeprowadzi badania i jeśli uzna, że ściemniasz, to zabierze zasiłek i jeszcze ZUS nakaże zwrócić wypłacony.

anonim cytuj
23-02-2024

Sugerowane Tematy

Spadek sprzed 5 lat. Jak wykazać przed US że nie byłam beneficjentką żadnego majątku?
Hej. Dostałam wezwanie z urzędu skarbowego dotyczące formularza sd3. Chodzi o spadek sprzed 5 lat. Rzecz w tym że testament nie określa dokładnie o dziedziczę. Jest tam tylko informacja że zmarła teściowa przepisuje mi jej odszkodowanie za dom rodzinny jeśli dostanie je po śmierci. Nigdy tak się nie stało, nie otrzymałam ani złotówki. Jak mam wykazać przed US że faktycznie nie byłam beneficjentką żadnego majątku? Testament mówi o potencjalnym sp...
Ważność podpisu na testamencie.
Mam do was takie nietypowe pytanie o ważność testamentu. Wiadomo, że najlepiej sporządzić go u notariusza, ale ze względu na stan zdrowia osoby której sprawa dotyczy jest to mocno problematyczne, w dodatku testament wg. tego co mi staruszka mówiła będzie dość obszerny, minimum kilkanaście jak nie kilkadziesiąt stron – tak szacuję, co powoduje, że napisanie jego odręczne także będzie problematyczne. Oczywiście można go sporządzić komputerowo i pot...
Rozwód, kontakty z dziećmi.
Teściowa lat 62 ze stopniem niepełnosprawności, pracująca zawodowo, chciałaby zebym po rozwodzie dowoziła do niej dzieci raz w miesiącu(odległość ok 160km w 1 stronę). Dotychczas do dzieci(wiek 1 i 5 lat) przyjeżdżała z mężem(mają 2 auta osobowe, mąż sprawny) raz na 2 mce. Poza tym rości sobie prawa do tego aby dzieci spędzały u niej tydzień wakacji i jakiś dzień w święta. Straszy mnie sądem rodzinnym. Co o tym myślicie? Czy może sąd mnie do taki...
Odstąpienie od umowy deweloperskiej.
Zawarłam umowę rezerwacyjną na zakup nieruchomości. Wpłaciłam zaliczkę. Nieruchomość miała zostać sfinansowana ze sprzedaży innej - niestety klient nie otrzymał kredytu, co za tym idzie ja jestem zmuszona zrezygnować ze swojego zakupu. Problem: 1. Umowę rezerwacyjna zawierałam do 25.01 w formie pisemnej. Info z umowy: „Umowa niniejsza ulega rozwiązaniu po upływie okresu rezerwacji, jeżeli strony w tym okresie nie zawarły umowy sprzedaży, za...

Wyszukiwarka