Czy można wypowiedzieć umowę zlecenie bez zachowania okresu wypowiedzenia?

Czy można wypowiedzieć umowę zlecenie bez zachowania okresu wypowiedzenia? W umowie jest zapis, że każda ze stron może rozwiązać umowę, zachowując tygodniowy okres wypowiedzenia. Można to jakoś obejść i się zwolnić z dnia na dzień? Mam dość mobbingu, arogancji, chamstwa i osób, które są tam "za karę". W takiej atmosferze nie da się normalnie funkcjonować.
anonim cytuj
23-02-2024
Można. Jeśli Zleceniodawca się zgodzi to za porozumieniem stron rozwiązać umowę z dnia na dzień.
Jeśli nie to pozostaje uzbroić się w cierpliwość na ten tydzień wypowiedzenia.

anonim cytuj
23-02-2024
Idź na L4 i odpocznij.
Później złóż wypowiedzenie i jakoś przeżyj ten tydzień.
Albo urlop bezpłatny.

anonim cytuj
23-02-2024
Nie ma na zleceniu czego takiego jak urlop bezpłatny.

anonim cytuj
23-02-2024
Ale może wziąć bezpłatne dni wolne od świadczenia usługi.

anonim cytuj
23-02-2024

Sugerowane Tematy

Przemoc w domu
Witam. Mieszkanie jest na mojego syna i on zapoznał dziewczynę która mieszka z nami. Czy ja jako matka mogę ją wygonić gdyż burzy mojego syna do tego stopnia że dochodzi do przemocy psychicznej na mnie i brata. Przemoc jest przeważnie od syna a zwłaszcza wtedy gdy ona mu coś powie i wtedy nieźle mi się obrywa. Dodam że my mamy meldunek tz. syn , ja i brat. A ona i mój partner nie ( tylko on jest w trasie 5 dni w tygodniu i zjazd na weekend). Co...
jak zabronic ojcu dziecka upubliczniać zdjecia dziecka
Witam. Kieruje się do Państwa z kilkoma Pytaniami. Odnośnie jestem w trakcie walki o odebranie władzy rodzicielskiej ojcu córki. Czy jeśli sąd odbierze już to władze rodzicielską ojciec będzie mógł w dalszym ciągu udostępniać zdjęcia córki na portalach społecznościowych? Dodam , że to nie mój sposób jakiejkolwiek zemsty na nim, a jedynie szukanie sposoby, by to zostało mu zabronienie, poprzez to że dopuszcza się licznych kradzieży w naszym mieści...
L4 paychiatryczne
Czesc, chciałbym wyjasnic pewna niepewna dla mnie kwestie. Obecne przebywam na L4 z powodow zaburzen psychicznych, nie zdradzajac szczegolow, okres zwolnienia lekarskiego bedzie trwal 24 dni wliczajac weekendy natomiast moja praca jest 5dni w tyg, potem mam juz zaplanowane 2 dni wolne. Szaanse sa dosc wysokie ze po tych 2 dniach urlopu ponownie otrzymam zwolnienie, tym razem na 27 dni. Czy w takim wypadku wyplacenie wynagrodziena pozostaje po str...
Córka podczas zabawy w sali zabaw, niefortunnie zjechała ze zjeżdżali, czy mam podstawę aby domagać się odszkodowania od sali zabaw?
Córka podczas zabawy w sali zabaw, niefortunnie zjechała ze zjeżdżali lądujac na proste nogi doznała nadwyrężenia ścięgien w obu nogach. Prześwietlenie, dwie wizyty na Sor tydzień po tygodniu. Obecnie drugi tydzień porusza się tylko o kulach. Nie chodzi do szkoły, na zajęcia dodatkowe itd. Zjeżdżalnia w sali zabaw jest dosyć stroma, może budzić obawy co do bezpieczenstwa - nasze wzbudziła za późno. Moje pytanie: czy mam podstawę aby domagać s...

Wyszukiwarka