Wspólnota mieszkaniowa, problemy z zarządzaniem osiedlem.

Kupiłem mieszkanie w bloku dwa lata temu. Nikt nie sprząta przed blokiem. Jeśli sprząta, to bardzo rzadko, maksymalnie 2 razy na rok. Obszar przed domem zawsze jest brudny, pełen śmieci. Co można zrobić w takiej sytuacji? wspólnota mieszkaniowa.
anonim cytuj
19-02-2024
No jak? Najpierw trzeba zadać pytanie w administracji czy macie opłacaną firmę sprzątającą, jeżeli tak to ile razy w tygodniu lub w miesiącu pracownik utrzymania czystości ma przychodzić i wtedy jeżeli wyszło by na to że owy pracownik w kulki leci to trzeba to zgłosić do administracji i to oni powinni tą sprawę załatwić. Może być tak że nie macie wynajętej firmy sprzątającej i ktoś raz na jakiś czas z mieszkańców ogarnia teren.

anonim cytuj
19-02-2024
Może nie macie na tą usługę umowy z firmą sprzątająca.

anonim cytuj
19-02-2024
Macie wspólnotę mieszkaniowa. Czy Macie uwzględniona opłatę za sprzątanie? Jeżeli nie, to kto ma To sprzątać. Co miesiąc od każdego mieszkańca zazwyczaj pobierana jest opłata, wliczona w czynsz. Czy u was , też tak jest? Jak dostajesz rozliczenie od wspólnoty, to co jest tam wyszczególnione? Jeżeli nie macie takiej opłaty, to nie ma też osoby sprzątającej..

anonim cytuj
19-02-2024
Zażądaj umowy zawartej z firmą sprzątająca od administratora. Masz prawo do wglądu, ponieważ jesteś członkiem wspólnoty. Sprawdź zakres prac, który tam jest wskazany, jaka częstotliwość wizyt pracowników. Jeżeli w twojej ocenie nie są spełnione warunki, poinformuj o tym administratora publicznie i zapytaj , jakie działania zaradcze ma zamiar wprowadzić w związku z zaistniałą sytuacją (nie wiem jak się komunikujecie, można na forum, mailem dodając dw jak najwięcej sąsiadów). A później obserwuj co się stanie, jeżeli nic, przegłosujcie wniosek o zmianę firmy.

anonim cytuj
19-02-2024

Sugerowane Tematy

Minął termin odrzucenia spadku co teraz mam zrobić??
Witam serdecznie, Jutro będę uczestnikiem sprawy sądowej celem złożenia zapewnienia spadkowego. Sprawa na wniosek wierzyciela po zmarłym. Z tego co wiem to są same długi, żadnego spadku. Pokrewieństwo drugiej linii. Jak się bronić w takim przypadku?...
Czy firma windykacyjna może ściągnąć pieniądze z konta za niespłacone raty??Czy da się coś z tym zrobić?
Witam. Firma windykacyjna ściągnęła z konta kwotę 7500 zł naliczoną za niespłacone raty z przed ok. 20 lat. Problem w tym, że wszelkie pisma przychodziły na adres pod którym nie mieszkamy od ok.12 lat, o czym dowiedzieliśmy się dopiero teraz próbując wyjaśnić sytuację. Czy da się coś z tym zrobić? ...
Czy mogę wystąpić o alimenty na dziecko, jeśli jestem tylko ojczymem?
Hej, Mam pewien dylemat prawny związany z moją sytuacją rodzinno-finansową i szukam pomocy w zrozumieniu moich praw. Otóż, od kilku lat jestem partnerem kobiety, która ma dziecko z poprzedniego związku. Bardzo się zżyliśmy i staram się być dobrym opiekunem dla jej dziecka, ale teraz mamy poważny problem. Niedawno okazało się, że biologiczny ojciec dziecka przestał płacić alimenty, co powoduje duże trudności finansowe w naszym gospodarstwie ...
dom po dziadku - brak meldunku
Mieszkam z mężem i dziećmi w domu do którego przygarnął nas mój dziadek, dziadek zmarł prawie 3 lata temu, dom w którym mieszkamy nie należy do nikogo (trzeba sprawy spadkowej). Ja osobiście mieszkam tu 12lat wszystkie rachunki za wodę, podatek itd były na dziadka dopóki żył, teraz są na mnie, gmina je przepisała na mnie no bo mieszkam i ktoś to płacić musi. Ale nie chcą mnie zameldować, miałam meldunek czasowy na rok, potem już nie chcą przedłuż...

Wyszukiwarka