Wspólnota mieszkaniowa, problemy z zarządzaniem osiedlem.

Kupiłem mieszkanie w bloku dwa lata temu. Nikt nie sprząta przed blokiem. Jeśli sprząta, to bardzo rzadko, maksymalnie 2 razy na rok. Obszar przed domem zawsze jest brudny, pełen śmieci. Co można zrobić w takiej sytuacji? wspólnota mieszkaniowa.
anonim cytuj
19-02-2024
No jak? Najpierw trzeba zadać pytanie w administracji czy macie opłacaną firmę sprzątającą, jeżeli tak to ile razy w tygodniu lub w miesiącu pracownik utrzymania czystości ma przychodzić i wtedy jeżeli wyszło by na to że owy pracownik w kulki leci to trzeba to zgłosić do administracji i to oni powinni tą sprawę załatwić. Może być tak że nie macie wynajętej firmy sprzątającej i ktoś raz na jakiś czas z mieszkańców ogarnia teren.

anonim cytuj
19-02-2024
Może nie macie na tą usługę umowy z firmą sprzątająca.

anonim cytuj
19-02-2024
Macie wspólnotę mieszkaniowa. Czy Macie uwzględniona opłatę za sprzątanie? Jeżeli nie, to kto ma To sprzątać. Co miesiąc od każdego mieszkańca zazwyczaj pobierana jest opłata, wliczona w czynsz. Czy u was , też tak jest? Jak dostajesz rozliczenie od wspólnoty, to co jest tam wyszczególnione? Jeżeli nie macie takiej opłaty, to nie ma też osoby sprzątającej..

anonim cytuj
19-02-2024
Zażądaj umowy zawartej z firmą sprzątająca od administratora. Masz prawo do wglądu, ponieważ jesteś członkiem wspólnoty. Sprawdź zakres prac, który tam jest wskazany, jaka częstotliwość wizyt pracowników. Jeżeli w twojej ocenie nie są spełnione warunki, poinformuj o tym administratora publicznie i zapytaj , jakie działania zaradcze ma zamiar wprowadzić w związku z zaistniałą sytuacją (nie wiem jak się komunikujecie, można na forum, mailem dodając dw jak najwięcej sąsiadów). A później obserwuj co się stanie, jeżeli nic, przegłosujcie wniosek o zmianę firmy.

anonim cytuj
19-02-2024

Sugerowane Tematy

Kto pokrywa koszty leczenia zwierzat z fundacji
Witam, Mam problem i w związku z nim pytanie... Miesiąc temu przyjęłam kota do domu tymczasowego (z fundacji). Umowa w wersji MINI tj. fundacja zapewnia wyżywienie, żwirek, opiekę wet, ja dom i opiekę. Kot był złapany na działkach, w bardzo złym stanie, długo przebywał w lecznicy zanim prosto z niej trafił do mnie. Problem w tym, zaraził moją kocicę rezydentkę giardią (pasożyt). Sprawa ujawniła się parę dni temu, jak zrobili mu badania. Chor...
Zapis z wideorejestratora jazdy.
Nie wiem, czy piszę w odpowiednim do tego dziale? Ale mam takie oto pytania: Czy jeśli mam w samochodzie kamerę (wideorejestrator jazdy), to czy w momencie jakiejś kontroli policji jestem zobowiązany udostępnić im - tzn. wydać kartę pamięci z tego rejestratora? Czy jeśli dojdzie do jakiejś stłuczki, muszę i ktoś wezwie policję, to muszę im wydać kartę pamięci na miejscu? czy mogę w domu zgrać na komputerze i zrobić kopię dla policji i im to dos...
Co zrobić gdy żona nie chce mnie wpuścić do domu?
Witam, odszedłem od żony do innej kobiety ale nadal jesteśmy małżeństwem, ale ona pozmieniała zamki w drzwiach i nie mam wstępu do domu, chociaż to wspólnota majątkowa. Jak to rozwiązać ?...
Narzędzia wpisane na stan pracownika.
Dzień Dobry, mam pytanie: skąd się bierze idea, praktyka wpisania narzędzi na stan pracownikowi (np. przełożony mówi mi, że "będzie pan miał wpisaną wiertarkę szlifierkę na stanie, tylko tutaj podpisać")? Czy mogę odmówić przyjęcia na stan narzędzi/urządzeń ? Czy przełożony może mi zapisać na stanie narzędzia/urządzenia bez mojej zgody/wiedzy? czy środki ochrony osobistej np ochronniki słuch, maski przeciwpyłowe... też mogą być wpi...

Wyszukiwarka