Wspólnota mieszkaniowa, problemy z zarządzaniem osiedlem.

Kupiłem mieszkanie w bloku dwa lata temu. Nikt nie sprząta przed blokiem. Jeśli sprząta, to bardzo rzadko, maksymalnie 2 razy na rok. Obszar przed domem zawsze jest brudny, pełen śmieci. Co można zrobić w takiej sytuacji? wspólnota mieszkaniowa.
anonim cytuj
19-02-2024
No jak? Najpierw trzeba zadać pytanie w administracji czy macie opłacaną firmę sprzątającą, jeżeli tak to ile razy w tygodniu lub w miesiącu pracownik utrzymania czystości ma przychodzić i wtedy jeżeli wyszło by na to że owy pracownik w kulki leci to trzeba to zgłosić do administracji i to oni powinni tą sprawę załatwić. Może być tak że nie macie wynajętej firmy sprzątającej i ktoś raz na jakiś czas z mieszkańców ogarnia teren.

anonim cytuj
19-02-2024
Może nie macie na tą usługę umowy z firmą sprzątająca.

anonim cytuj
19-02-2024
Macie wspólnotę mieszkaniowa. Czy Macie uwzględniona opłatę za sprzątanie? Jeżeli nie, to kto ma To sprzątać. Co miesiąc od każdego mieszkańca zazwyczaj pobierana jest opłata, wliczona w czynsz. Czy u was , też tak jest? Jak dostajesz rozliczenie od wspólnoty, to co jest tam wyszczególnione? Jeżeli nie macie takiej opłaty, to nie ma też osoby sprzątającej..

anonim cytuj
19-02-2024
Zażądaj umowy zawartej z firmą sprzątająca od administratora. Masz prawo do wglądu, ponieważ jesteś członkiem wspólnoty. Sprawdź zakres prac, który tam jest wskazany, jaka częstotliwość wizyt pracowników. Jeżeli w twojej ocenie nie są spełnione warunki, poinformuj o tym administratora publicznie i zapytaj , jakie działania zaradcze ma zamiar wprowadzić w związku z zaistniałą sytuacją (nie wiem jak się komunikujecie, można na forum, mailem dodając dw jak najwięcej sąsiadów). A później obserwuj co się stanie, jeżeli nic, przegłosujcie wniosek o zmianę firmy.

anonim cytuj
19-02-2024

Sugerowane Tematy

Umowa o prace a miejsce zameldowania
Witam. Mam pytanie w kwestii zatrudnienia do pracy. Czy osoba ze stałym meldunkiem w innym województwie może zostać zatrudniona w branży handlowej w charakterze sprzedawcy na umowę o pracę pełen etat w innym województwie gdzie obecnie mieszka, ale nie posiada tutaj zameldowania. Zwracam się z powyższym zapytaniem w imieniu kuzyna który nie wie czy może w taki sposób pracować . Z góry bardzo dziękuję...
Jak rozmawiać z UFG?
Wezwaniem z 26-06-2023 UFG nałożyło na mnie maksymalną karę za brak OC na podstawie kontroli w dniu 09-05-2023. Przedmiotowe auto sprzedałem w dniu 14-09-2018. Zbycie auta do ubezpieczyciela zgłosiłem 04-11-2018. Zbycie auta do starosty zgłosiłem dopiero 31-01-2023. Do UFG przesłałem zaświadczenie wydane przez organ rejestracyjny potwierdzające, że zgłosiłem zbycie w dniu 31/01/2023 na podstawie umowy sprzedaży z dnia 14-09-2018. Na to UFG, że...
Zachowek/Przekazanie nieruchomości.
Otóż sprawa wygląda następująco. Postaram nakreślić się sprawę od początku. Moi rodzice mają/mieli trójkę rodzeństwa. Jestem ja, brat i siostra, która zmarła (posiada niepełnoletnie dzieci). Rodzice chcą przekazać mi mieszkanie. Z bratem nie mam problemu tylko z drugą stroną, a ściśle mówiąc z dziećmi siostry, chodzi mi o to żebym nie miał problemu z jakimiś zachowkami itp. Rozważałem kilka opcji. Pierwsza darowizna - z tym, że musi minąć 10 l...
Zawieszenie postępowania.
W sprawie o zapłatę przeciwko spółce z o.o. sąd zawiesił mi postępowanie, bo wykreślono jedynego członka zarządu pozwanej spółki. W sumie bym się nie przejął, no bo można powołać kuratora itp. Ale sprawdziłem wniosek o wykreślenie, który złożyła ta spółka do KRS i dopatrzyłem się, że powołano nowego członka zarządu, którego nie ujęto we wniosku o wpis do rejestru przedsiębiorców. Czyli formalnie spółka ma zarząd, ale nie został on ujawniony w KRS...

Wyszukiwarka