Od kilku lat jestem właścicielką prywatnego żłobka, natomiast zawsze starałam się porozumieć z klientami, a więc taką sytuację mam pierwszy raz i mam pewne pytanie. Niestety mam kilka osób które muszę zgłosić do firmy windykacyjnej ponieważ zalegają z opłatami od wielu miesięcy, zero kontaktu, już nie mam siły prosić się o swoje pieniążki. Z rodzicami podpisuje umowy cywilno- prawne, w umowach mam zapis o naliczaniu odsetek ustawowych w przypadku zaległości z opłatami. Teraz moje pytanie - ile wynoszą takie odsetki ? Jak mogę je policzyć ?. Nigdy nikomu nie naliczałam takich odsetek więc kompletnie nie wiem jak to rozwiązać. Będę wdzięczna za pomoc
Witam. Jeśli matka dziecka mówi, że nie ma swego numeru konta (co na pewno nie jest prawdą) i karze wpłacać alimenty na konto siostry rodzonej czy to jest zgodne z prawem i czy powinienem wpłacać na jej siostry pieniądze ? Gdzie mogę iść, by dostać konto matki dziecka ? Proszę o odpowiedź...
Dzień dobry. Jeśli chcę wybudować dom (którego budowę w całości ja finansuję) na działce ktorej jest współwłaścicielem wraz z narzeczoną (50/50) to co się staje z potencjalnie wybudowanym domem powiedzmy za kilka lat jakby nam się nie układało i postanowilibyśmy się rozstać? Czy wtedy dom "z automatu" staje się jej współwłasnoscią? Dziękuję...
2 lata temu dowiedziałem się, że żona mnie zdradza. Bardzo szybko uzgodniliśmy kwestie rozwodu. 2 dzieci, syn 6 lat i córka 10 lat zostają ze mną. Mieszkanie także, było kupione na mnie.
Problem jest z alimentami na dzieci. Ze względu na charakter pracy mojej żony jej zarobki są bardzo zmienne. Jak mogę ustalić realną kwotę alimentów na dzieci?...
Witam , mam pytanie mam dozór elektroniczny i zakaz prowadzenia pojazdów. Dokładnie wczoraj była taka sytuacja że jechałam z dużą prędkością i nie zatrzymałam się do kontroli. Zaczęłam uciekać sama nie wiem dlaczego...
Straciłam panowanie nad autem i uderzyłam w drzewo, zaczęłam uciekać pieszo , ale mnie złapano... Moje pytanie brzmi: co mi za to grozi ? Czy dozór elektroniczny zostanie ściągnięty ? Proszę nie oceniać....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: