Nowa umowa u tego samego pracodawcy.

Pracuje w firmie 9 lat i jestem na wypowiedzeniu z mojej inicjatywy. Jak wiadomo jest to 3 miesiące. Powiedzmy, że następnego dnia(lub kilku dniach) po wypowiedzeniu podpiszę nową umowę z tym samym pracowadcą. I teraz pytanie. Czy okres wypowiedzenia tej nowej umowy będzie też 3 miesiące czy krótszy.
anonim cytuj
14-02-2024

Sugerowane Tematy

Ma kilka kredytów, został sparaliżowany przez udar, nie stać go na spłacanie należności, co w takiej sytuacji zrobić?
Dzień dobry. Mój tata ma zaciągnięte kilka kredytów na łączną kwotę Ok 50 tys zł.. niestety w ostatnich dniach dostał udaru mózgu i jest sparaliżowany-nie chodzi, nie mówi ..do końca nie rozumie co się wokół niego dzieje..Ojciec jest na emeryturze i spłacał raty z trudem ale spłacał.. teraz większość jego emerytury idzie na leki i rehabilitację nie wspominając już o rachunkach które rosną z miesiąca na miesiąc..co w takiej sytuacji zrobić? dzięku...
Wynagrodzenie do rąk własnych a L4.
Witam, mam pytanie. Czy będąc na L4 mogę osobiście odebrać z firmy wypłatę? Wynagrodzenie mam do rąk własnych, pracodawca nie chce wyrazić zgody na przelewanie wynagrodzenia na konto. Bo gdzieś usłyszałam że w tym momencie mogę dostać wypowiedzenie umowy o pracę Bo pojawiłam się w firmie....I nie wiem co o tym myśleć?...
Alimenty
Witam. Sąd zasądził alimenty na kwotę 1800 zł. Ojciec dziecka wcześniej płacić 1200 tytułem zabezpieczenia. W postanowieniu jest punkt, że alimenty w kwocie 1800 są począwszy od dnia 20 stycznia. Sąd nadał klauzulę natychmiastowej wykonalności. Moje pytanie brzmi czy jak strona się odwoła, to alimenty będą płacone na kwotę z zabezpieczenia? Czy ojciec będzie musiał wyrównać alimenty do nowo zasądzonej kwoty? Czy gdy złoży zażalenie to alimenty z...
Wypadek w pracy.
Znajoma uległa wypadkowi w pracy. Pracuje w Dziale gdzie sterylizuje się narzędzia do operacji. Po sterylizacji, niektóre narzędzia musi dostarczyć do innego budynku. W tym celu musi wyjść z jednego budynku szpitala i przejść na terenie szpitala do drugiego budynku. W dniu, w którym uległa wypadkowi ( jest na zwolnieniu ponieważ poważnie uszkodziła sobie między innymi staw skokowy) była gołoledź, było bardzo ślisko a teren należący do szpitala ni...

Wyszukiwarka