Zasiłek chorobowy

Witam. Mam pytanie. Z końcem roku 2023 skończyła mi się umowa o prace. Tydzień po rozwiązaniu rozpocząłem l4 które trwa. Jesli nie zgłosiłem zwolnienia do pracodawcy ani do ZUS czy jest jeszcze szansa na zasiłek chorobowy? Pozdrawiam
#L4
anonim cytuj
13-02-2024

Sugerowane Tematy

Zwrot kosztów szkolenia.
Podpisałem umowę lojalnościową na szkolenie w którym pracodawca zawarł paragraf mówiący o zwrocie kosztów poniesionych przez pracodawcę w przypadku między innymi nie zdania egzaminu. Ponadto jest paragraf o brzmieniu: Wysokość podlegających zwrotowi kosztów podnoszenia kwalifikacji ulega zmniejszeniu proporcjonalnie do okresu przepracowanego od dnia zdania egzaminu. Czy to nie stoi w sprzeczności z Art. 103 paragraf 5. KP ? Naprawdę mogę być z...
Rozwód a alimenty na dzieci.
Otóż byłam do ubiegłej soboty w szczęśliwym 13 letnim małżeństwie z którego mamy 2 dzieci (4 i 10 lat). Mąż pod koniec sierpnia poszedł na szkolenie miesięczne do wojska . Po powrocie widziałam że coś jest nie tak i zgadzało się. Stwierdził że poznał tam kobietę w której się zakochał. W ciągu tygodnia kazałam mu się wyprowadzić z domu a on nagle stwierdził że przestał mnie kochać. Chciałam dogadać się z nim w kwestiach finansowych , do 10 oboj...
wynajałem swoje rzeczy firmie
Witam, podpisalem umowe na wynajem swoich prywatnych rzeczy firmie. podpisalismy umowę najmu, napisalem ile chce za te rzeczy miesiecznie dostawac pieniedzy, pieniadze dostalem, wszystko jest w porzadku, ale teraz kwestia podatkowa, rozumiem, ze z tego powodu ze zarabiam na podstawie tej umowy to musze sie teraz rozliczyc? tylko teraz moje pytanie jak? co to jest za podatek, jak go obliczyc i jak go oplacic? czy da sie to zrobic przez internet...
Psy sąsiadów biegające luzem (brak płotu). Sąsiadka nie widzi w tym nic złego, ja czuję zagrożenie. Co mówi na ten temat prawo?
Witam. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych. Mam 4 małe psy, które wyprowadzam na smyczy. Obok w sąsiednim domu mieszka rodzina, która adoptowała ze schroniska 6 psów. Teren ma nieogrodzony. Psy są trzymane w kojcu. Wiem, że psy muszą się wybiegać, ale sytuacja z dzisiejszego poranka mnie przeraziła. Wracając ze spaceru ze swoimi psami widzę, że psy sąsiadów z kojca zostały wypuszczone. Stałam jak wryta z moimi 200 metrów dalej modląc się, ...

Wyszukiwarka