Podwyższenie alimentów z zabezpieczenia alimentacyjnego.

Witam, dnia 26.01 sąd wydał rozwód i podwyższył alimenty z zabezpieczenia alimentacyjnego. Dziś dostałam przelew z alimentami ale z kwotą z zabezpieczenia. Domyślam się, że były mąż złożył apelacje.
Stąd moje pytania:
1. Czy kwota na dzień dzisiejszy powinna być wysłana z zabezpieczenia czy już z wyroku sądu ?
2. Jeżeli złożył apelacje to ile (mniej więcej) trwa wydanie postanowienie sądu dotyczące alimentów ?
anonim cytuj
11-02-2024
1. Wyrok nie jest prawomocny, ale postanowienie o zabezpieczeniu owszem. Zatem dobrze przelał.
2. Sąd w apelacji nie wydaje nowego postanowienia o zabezpieczeniu, obowiązuje dotychczasowe.

anonim cytuj
11-02-2024
W drugim pytaniu chodziło mi o przybliżony czas tego kiedy sąd wyda nowe postanowienie (dotyczące kwoty alimentów) już prawomocne.

anonim cytuj
11-02-2024
Postanowienie czy wyrok końcowy?

anonim cytuj
11-02-2024
Wyrok końcowy - przepraszam ale nie znam się kompletnie na sformułowaniach sądowych.

anonim cytuj
11-02-2024
Nic się nie dzieje, ciężko stwierdzić, bo zależy to od obłożenia danego sądu. Jak zadzwonisz na boi to może będą w stanie orientacyjnie powiedzieć.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

Ojciec nie chce płacić alimentów na niepełnosprawne dziecko.
Ojciec nie chce płacić alimentów na dziecko (niepełnosprawne) bo twierdzi że przecież mam 500+, świadczenia, zasiłki i pieniądze na subkoncie w fundacji na leczenie dziecka. Twierdzi ze mam lepsze dochody niż on i wręcz to ja powinnam mu dokładać pieniądze. Zaznaczę ze do zbiórki na leczenie się nie przyczynił twierdząc ze nie potrafi udostępnić postu. Czy ojciec dziecka ma prawo nie płacić alimentów jeżeli w rzeczywistości ja dostaje większe pi...
Współwłasność domu.
Zajmuje się rodzicami jeżdżę z nimi wszędzie do lekarzy do tego opiekuje się nimi cały czas jak to się mówi dochowuje mam jeszcze 4 braci i żaden się nie poczuwa do obowiązku zajęcia się rodzicami . Chciałbym żeby rodzice zapisali mi połowę domu żebym był współwłaścicielem tego domu za to że się tylko ja zajmuję nimi. Po śmierci rodziców byłbym współwłaścicielem i spadkobierca w jednym moje pytanie czy mając połowę domu zapisana na siebie resztę ...
Skarga na komornika.
Mam takie pytanie, złożyłam skargę na komornika, ponieważ od kilku miesięcy po wpłacie przez dłużnika pieniędzy nie wypłaca mi ich. Czy ja w trakcie postępowania mogę wycofać egzekucję? Z góry dziękuję za odpowiedź. Edit. Zależy mi na informacji czy podczas trwania postępowania wobec komornika mogę wycofać egzekucję?...
Błąd w akcie ślubu.
Witam. Jakie powinno być nazwisko matki w akcie małżeństwa mojego męża jeśli kilka lat po jego narodzinach ponownie wyszła za mąż? Powinno tam być wpisane nazwisko matki widniejące w akcie urodzenia mojego męża czy jej aktualne nazwisko? Z góry dziękuję za odpowiedź....

Wyszukiwarka