Urlop wychowawczy.

Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
anonim cytuj
11-02-2024
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.

anonim cytuj
11-02-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

Ile czasu mam na zapłacenie zasądzonej nawiązki dla poszkodowanej osoby?
Dzień dobry, pisze do Państwa o poradę. W połowie października zakończyła się sprawa karna w której sąd orzekł nawiązkę dla poszkodowanej strony. Niedawno dostałem wezwanie do zapłaty tej nawiązki w terminie 5 dni od otrzymania listu od pełnomocnika poszkodowanych. Ile czasu mam na jej zapłacenie w internecie nie znalazłem dokładnego terminu a wysokość tej nawiązki to prawie 8tyś zł a ze mam 20 lat nadal się ucze i nie pracuje to jest to dość duż...
Działka z domem otrzymana w darowiźnie.
Witam. Moja babcia (matka mojego taty) w 2020 roku przepisała na mnie jako wnuka swoją działkę i dom stojący na niej. Babcia była jedynym właścicielem tej nieruchomości. Babcia posiada dwójkę swoich dzieci tj. mojego ojca i jego siostrę (moją ciocię). Oprócz działki, którą na mnie przepisała posiadała także inną działkę z domem której właścicielami są babcia, mój tata i ciocia w proporcjach 50%-25%-25%. Babcia zmarła dwa tygodnie temu. Jak rozumi...
Odejście a inwentura.
Dzień dobry. Gdy byłem zatrudniany (salon meblowy) na moje przyjście została zrobiona inwentura, na której się podpisałem z innymi pracownikami. Natomiast od 2 miesięcy działam na innym salonie, z innym zespołem, a w pierwotnym salonie jest ktoś inny na moje miejsce. Przy tej zmianie nie była robiona inwentaryzacja. Odchodzę z końcem miesiąca, i dowiedziałem się, że ma być zrobiona inwentaryzacja w obecnym salonie. Pytanie, czy będę odpowiedzialn...
Został złożony wniosek do sądu o zniesienie alimentów, czy trzeba jeszcze zapłacić te alimenty do czasu wyznaczenia rozprawy?
Jeżeli w tym miesiącu został złożony wniosek do sądu o zniesienie alimentów to czy musi dana osoba jeszcze zapłacić te alimenty do czasu wyznaczenia rozprawy sądowej. Moim zdaniem chyba jeszcze ma obowiązek płacenia ale nie wiem czy dobrze myślę?...

Wyszukiwarka