Urlop wychowawczy.

Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
anonim cytuj
11-02-2024
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.

anonim cytuj
11-02-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

Co zrobić, gdy klient nie odbiera przesyłki za pobraniem?
Mój brat prowadzi sklep internetowy. Rozstał się jakiś czas temu z dziewczyną i ta dziewczyna chcąc zrobić mu na złość zamawia z jego sklepu różne produkty za pobraniem i nigdy ich nie odbierała. Zamawiała też produkty pod fikcyjne nazwiska i adresy. Proszę mi powiedzieć, czy taki czyn jest karalny? Można ją o coś oskarżyć? Dziewczyna tą twierdzi że ma 14 dni na zwrot bez podania przyczyny i może sobie zamawiać ile chce....
Zrzeknięcie się nieswojego mieszkania.
Witam, zacznę od tego, że mieszkałem ( nie będąc tam nigdy zameldowany) z niepełnosprawnym ojcem, ponieważ się nim opiekowałem. Ojciec zmarł, ja zrzekłem się spadku a teraz dostaje telefony z gminy żeby się zrzec mieszkania po ojcu ( nie przebywam w tym mieszkaniu i zaznaczę jeszcze raz że nigdy nie byłem tam zameldowany). Gmina mówi, że dług mi rośnie. Jakim sposobem? Czy to legalne ze strony gminy? Mieszkanie było socjalne i nie było własnością...
Reklamacja produktu.
Witam, 24.08.2023 - kupiłem nowy akumulator do kampera 30.09.2023 - oddałem go do sklepu na gwarancji, bo się rozładowywał bardzo szybko. Pracownik sklepu powiedział, że musi on go wysłać do producenta i zazwyczaj trwa to tydzień (tutaj wykonałem kilka telefonów prosząc o informacje i pracownik mówił zawsze, że producent tak długo zwleka) 11.10.2023 - pracownik sklepu napisał SMSa, że nagle potrzebuje zdjęcie karty gwarancyjnej i paragonu. W ...
Czy szkoła sprawdza adres zameldowania?
Dzień dobry. Proszę o poradę. Koleżanka poprosiła mnie o meldunek czasowy swojego dziecka w moim domu(właścicielem jest mąż). Chodzi o rejonizację w trakcie rekrutacji do szkoły podstawowej. Chciałabym wiedzieć jak ta sytuacja wygląda od strony prawnej. Jakie konsekwencje mogą nas czekać?...

Wyszukiwarka