Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.
20 lat temu otrzymałem od swojej matki darowiznę w postaci mieszkania. Obecnie matka nie ma w zasadzie żadnych aktywów. Moja siostra przez wiele lat nie utrzymywała z nami kontaktów, jednak teraz grozi, że będzie żądała zapłaty zachowku ode mnie (jako obdarowanego za życia). Czy jest jakaś opcja, aby uchylić się od zapłaty zachowku? Czy przepisanie tego mieszkania na mojego syna pomoże? Proszę o pomoc, w miarę możliwości z przytoczeniem podstawy ...
Witam mogłabym prosić o anonimowego posta na grupie? Sprawa wygląda tak. Matka prosiła mnie żebym wzięła pożyczki, wzięłyśmy je na pół czyli teraz z odsetkami wyszło 16 tysięcy. Teraz powiedziała że nie zamierza mi złotówki za to oddać, bo one są na mnie nie na nią i że ja mam to wszystko spłacić. Przelewy po pożyczkach szły na jej konto. Nie wiem jak mogę to udowodnić? Że ona brała ze mną na wspolkke to wszystko? Jest mi mega przykro. Obiecała m...
Witam serdecznie.
Mam pewien problem, a dokładniej mój chłopak. Otóż podczas przesłuchania w większej sprawie (w której nie brał udziału) jedna osoba pomówiła go o to, że mój chłopak kupował od niego notorycznie w odstępach co 2-3 dni narkotyki (amfetamine, po 1-2g). Łącznie wyliczyli około 75 porcji po 2g. Podejrzany jest o popełnienie przestępstwa z art. 62 ust. 2. Na podstawie nakazu straż graniczna przesłuchała mnie i przeszukała moje mieszk...
Dzień dobry dziś dostanę przelew wypłaty na konto , nie zdążę wybrać w banku a nie mogę jej wybrać w bankomacie z powodu zajęcia komorniczego czy ja w poniedziałek te pieniążki będę mogła wybrać w placówce czy zostaną przekazane komornikowi z racji tego że w poniedziałek już nowy miesiąc?. Na konto wpływa tylko wypłata nic więcej czyli to 2257 będę mieć pewne co miesiąc komornik mi ich nie może zabrać ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: