Urlop wychowawczy.

Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
anonim cytuj
11-02-2024
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.

anonim cytuj
11-02-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy musze składać wniosek PCC-3
Czy musze składać wniosek PCC-3, jeśli wartość pojazdu nie przekracza 1000 ZŁ? Wiem, że w tym przypadku wartość podatku wynosi 0 ZŁ, jednakże nigdzie nie może znalezc, czy pomimo tego takowy wniosek należy złożyć....
Dziecko na które były zasądzone alimenty, osiągnęło pełnoletność i podjęło pracę. Rodzic może złożyć pozew o zniesienie alimentów?
Dziecko na które były zasądzone alimenty, osiągnęło pełnoletność i po zakończeniu nauki podjęło pracę. Otrzymuje wynagrodzenie pozwalające się samodzielnie utrzymać. Rodzić, który płaci alimenty może złożyć pozew o zniesienie alimentów - tak to się nazywa? Co podać jako dowody, umowę zlecenie, PIT za zeszły rok, wpływy wynagrodzenia na konto dziecka za ostatni rok?...
zatrzymanie sprzętu elektronicznego
W grudniu ubiegłego roku funkcjonariusze CBŚP przeszukali moje mieszkanie i zatrzymali sprzęt elektroniczny, który trafił w ręce biegłego z zakresu informatyki. Głównym zainteresowanym prokuratury i prowodyrem całego zamieszania był członek rodziny, który nie mieszka ze mną od wielu lat. Jego obecny dom również przeszukano, a on sam trafił do aresztu śledczego, w którym przebywa do dziś. Z dokumentu postanowienia wynika, że moje mieszkanie został...
Zalanie mieszkania.
Witam, już któryś raz z kolei sąsiad zalewa mi łazienkę, zgłaszałam to do swojego ubezpieczyciela, wypłacił mi odszkodowanie, tydzień temu znów zalał mi łazienkę, po rozmowie z sąsiadem zaczynam się trochę obawiać czy mogę znowu to zgłosić, bo sąsiad ma pretensje , że jeśli znów zgłoszę to jemu pójdzie składka do góry, a poza tym powiedział, że wpędzam go w koszty. Obawiam się, że jak to zrobię to sąsiad zacznie być złośliwy, jak powinnam postąp...

Wyszukiwarka