Urlop wychowawczy.

Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
anonim cytuj
11-02-2024
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.

anonim cytuj
11-02-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

Pozew o alimenty
Witam. Nigdy nie wniosłam do sądu o alimenty dla syna. Ojciec dziecka 2x zapłacił synowi pieniążki przekazem pocztowym o tytule: ALIMENTY ZA MIESIĄC 09, 10,11 na syna..... Teraz pisze Pozew o Alimenty dla mojego syna. Czy sąd może uwzględnić te 2 przekazy jako alimenty mimo że nigdy nic nie było sadownie ustalone?...
Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada. Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Prosze o informacje ,poradę. Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada. Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ? Dla byłego własciciela ubezpieczyciel przygotowal oferte (dalsza) na OC, której 1 rata jest płatna do 22listopada. Co w sytuacji jeśli ta umowa nie będzie wymówiona ale pierwsza rata za składkę będzie wpłacona pózniej, powiedzmy tydzień pozniej, niz okreslona data wplaty? Czy auto jest w tej sytuacji wciąż ubezpieczone ...
Warunkowe umorzenie kary.
Prokurator w mojej sprawie wystąpił o warunkowe umorzenie kary, złożył wniosek do sądu. Jak wyglądają dalsze czynności? Jest rozprawa z powoływaniem świadków? Czy jest zasądzone jakieś zadośćuczynienie dla pokrzywdzonego?...
Właściciel mieszkania podnosi czynsz. Moje pytanie brzmi czy ma prawo tak zrobić?
Wynająłem pokój za X zł miesięcznie, w cenie są wszystkie rachunki za prąd, woda i internet. Mam zapisane w umowie, że to jedyna stała opłata. Parę dni temu właściciel oznajmił że w związku z wysokimi kosztami energii podnosi czynsz o Y zł, być może jak będą dalsze podwyżki to znów podniesie. Moje pytanie brzmi czy ma prawo tak zrobić? Jest ewentualność żeby wypowiedzieć umowę najmu ale obecnie nie znajdę nic w tej cenie a przy podpisywaniu umowy...

Wyszukiwarka