Urlop wychowawczy.

Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
anonim cytuj
11-02-2024
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.

anonim cytuj
11-02-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

Zmiana stanowiska pracy
Witam. Za 2 miesiące kończę urlop rodzicielski i czeka mnie powrót do pracy (praca na jednym i tym samym stanowisku pracy przez 15 lat, umowa o pracę na czas nieokreslony). Dotarły jednak do mnie informacje, iż pracodawca zamierza przenieść mnie na inne stanowisko pracy (inny wydział, inne obowiązki), a moje dotychczasowe stanowisko pracy ma zająć pracownik X który aktualnie pracuje na stanowisku, na które pracodawca chce przerzucić mnie. W ten s...
czy dodatkowe dwa dni wolnego w roku na zdrowe dziecko płaci ZUS czy pracodawca?
Witam. Piszę do Was z zapytanie czy dodatkowe dwa dni wolnego w roku na zdrowe dziecko płaci ZUS czy pracodawca. Ponieważ nie mogę znaleźć nigdzie. A Szef nie chce mi zapłacić za wykorzystany jeden dzień który wzięłam na dziecko. Wiem że na chore dziecko jak mam opiekę to płaci ZUS (jeśli nie ma zatrudnionych 20 osób). Z góry dziękuję....
Kara za brak ważnego ubezpieczenia OC.
Dzień dobry, czy miał ktoś taką sytuację, że otrzymał wezwanie do zapłaty karę za brak OC? Zawsze wszystko płacimy w terminie, ten jeden raz nie otrzymaliśmy listu z przedłużeniem polisy i po miesiącu zorientowaliśmy się, że musimy sami udać się do ubezpieczyciela. No i trzeba było na nowo zawrzeć polisę a dzisiaj otrzymaliśmy bardzo wysoką karę do zapłaty. Czy można tej kary uniknąć lub ją umorzyć?...
skończyła umowa najmu mieszkania a właściciel nie dał mi nowej
Witam . Jest taka sytuacja że mi się skończyła umowa najmu mieszkania a właściciel nie dał mi nowej umowy najmu a obiecał mi nowa umowe najmu . Jak to wygląda z strony prawnej wynajmującego....

Wyszukiwarka