Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.
Mój brat prowadzi sklep internetowy. Rozstał się jakiś czas temu z dziewczyną i ta dziewczyna chcąc zrobić mu na złość zamawia z jego sklepu różne produkty za pobraniem i nigdy ich nie odbierała. Zamawiała też produkty pod fikcyjne nazwiska i adresy. Proszę mi powiedzieć, czy taki czyn jest karalny? Można ją o coś oskarżyć? Dziewczyna tą twierdzi że ma 14 dni na zwrot bez podania przyczyny i może sobie zamawiać ile chce....
Witam, zacznę od tego, że mieszkałem ( nie będąc tam nigdy zameldowany) z niepełnosprawnym ojcem, ponieważ się nim opiekowałem. Ojciec zmarł, ja zrzekłem się spadku a teraz dostaje telefony z gminy żeby się zrzec mieszkania po ojcu ( nie przebywam w tym mieszkaniu i zaznaczę jeszcze raz że nigdy nie byłem tam zameldowany). Gmina mówi, że dług mi rośnie. Jakim sposobem? Czy to legalne ze strony gminy? Mieszkanie było socjalne i nie było własnością...
Witam,
24.08.2023 - kupiłem nowy akumulator do kampera
30.09.2023 - oddałem go do sklepu na gwarancji, bo się rozładowywał bardzo szybko. Pracownik sklepu powiedział, że musi on go wysłać do producenta i zazwyczaj trwa to tydzień
(tutaj wykonałem kilka telefonów prosząc o informacje i pracownik mówił zawsze, że producent tak długo zwleka)
11.10.2023 - pracownik sklepu napisał SMSa, że nagle potrzebuje zdjęcie karty gwarancyjnej i paragonu. W ...
Dzień dobry. Proszę o poradę. Koleżanka poprosiła mnie o meldunek czasowy swojego dziecka w moim domu(właścicielem jest mąż). Chodzi o rejonizację w trakcie rekrutacji do szkoły podstawowej. Chciałabym wiedzieć jak ta sytuacja wygląda od strony prawnej. Jakie konsekwencje mogą nas czekać?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: