Urlop wychowawczy.

Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
anonim cytuj
11-02-2024
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.

anonim cytuj
11-02-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

Z jakiego powodu można ubezwłasnowolnić?
Ojciec zagroził babci że zabierze jej dowód osobisty i poda babcie 90 lat do sądu o ubezwłasnowolnienie żeby brać jej pieniążki z emerytury. Schowałam babci dowód u mnie w domu żeby go nie dostał . Zagroził mi ojciec że poda mnie na policję o przywłaszczenie dowodu osobistego babci. Czy coś mi grozi ? Ja chcę dla babci jak najlepiej....
Jak najlepiej przepisać dom osobie obcej?
Dzień dobry, mój starszy znajomy nie ma najbliższej rodziny (żona, dzieci) i chce przepisać na mnie swój dom z działką. Mam w związku z tym dwa pytania. 1.Czy lepiej zrobić to w formie darowizny za życia, czy aby spisał testament? (Jest to osoba po 60tce, schorowana). Oczywiście w tym pierwszym przypadku, by zachował prawo dożywotniego mieszkania w domu. Może jest jakaś inna forma? 2.W domu obecnie poza znajomym mieszka jego siostrzeniec z żon...
Zakaz zbliżania się.
Były mąż koleżanki ma zakaz zbliżania się do koleżanki na odległość 50m za pobicie i gwałt. Dziś przyszedł po ich syna do niej do domu. Koleżanka ze strachu mu nie otworzyła. Przyjechała policja ale powiedzieli jej, że wyrok jest nieprawomocny więc zakaz jeszcze nie obowiązuje. Czy taki wyrok nie jest natychmiast wykonalny niezależnie od prawomocnego wyroku? Niby ex mówi, że się odwołał od całego wyroku ale nie wiadomo nic w sądzie nie wiedzą ale...
Brak ubezpieczenia zdrowotnego.
Sytuacja wyglada tak że potrzebuję receptę na tabletki ale nie mam ubezpieczenia zdrowotnego Czytałam że lekarz rodzinny może wystawić mi taka receptę ale leki będę 100% płatne Czy to prawda ?...

Wyszukiwarka