Urlop wychowawczy.

Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
anonim cytuj
11-02-2024
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.

anonim cytuj
11-02-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy jest możliwość żeby pracodawca wypłacił ekwiwalent za urlop zaległy?
30 września za porozumieniem stron kończy się mój stosunek pracy. Czy jest możliwość żeby pracodawca wypłacił ekwiwalent za urlop zaległy (kilka dni) czy do 30 września mimo, że to będzie koniec stosunku pracy muszę go wykorzystać? ...
Przekazanie mieszkania do wynajmu. Co powinno się spisać w protokole?
Dzień dobry, czy w momencie przekazania mieszkania do wynajmu w protokole zdawczo- odbiorczym muszą być spisane wszystkie usterki/zniszczenia? Czy jeżeli nie zostanie to zawarte w protokole sprzed wynajmu, wynajmujący może obarczyć najemcę i w rezultacie np. nie oddać kaucji? Czy można jakoś dowieść braku wyrządzenia szkód przez najemcę?...
Kradzież
Witam Zostałam przyłapana z towarem o wartości 100.97, dostałam mandat Jednakże według monitoringu na przestrzeni 3 miesięcy okradlam sklep na 666 złotych Dostałam wezwanie na przesłuchanie w sprawie tych kradzieży na 666 złotych Czy sąd będzie sumował te kradzieże? Jakiej kary się spodziewać? Jestem osobą z czystą kartą ...
Jak sprawdzić czy to darowizna?
Będę wdzięczna za udzielenie mi odpowiedzi na następujące pytanie: czy po około 42-44 latach można sprawdzić czy działkę w której posiadaniu jest mój wujek on sam nabył czy dostał od swojego ojca? Wujek oczywiście twierdzi że ją kupił, ale dziadek jeszcze dwóm swoim synom w akcie darowizny dał działki tylko ten jeden twierdzi że ją odkupił od ojca. Dziadek zmarł miesiąc temu, nie zostawił testamentu a z tego co czytałam to jest to różnica przy us...

Wyszukiwarka