Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.
Rozważam zakup mieszkania spółdzielczego własnościowego ....na co zwrócić przy zakupie, jakie dokumenty posprawdzac/ zarządać od sprzedającego, czy zakładać księgę wieczysta i jak to zrobić. I też nie rozumiem jednej kwestii żeby przekształcić spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu w odrębną własność trzeba :
++Wykupić mieszkanie od spółdzielni,
++ Założyć księgę wieczysta
I teraz to czego nie rozumiem...skoro dostałam info od sprzedającego...
Potrzebuje porady w takiej sytuacji.
Jestem współwłaścicielem mieszkania razem z siostrą.
Nie mieszkam tam, mieszkanie zajmuje siostra. Od ok 3 lat nie płaci czynszu, otrzymałam pozew oraz nakaz zapłaty.
Chce znieść współwłasność żeby nie musieć więcej odpowiadać za jej długi.
Siostra nie będzie w stanie mnie spłacić, i pewnie nie będzie miała środków na zakup mieszkania przy ewentualnej sprzedaży obecnego, ma dwójkę dzieci.
Czy w takiej syt...
Witam ile dni teoretycznie trwa odblokowanie konta bankowego przez komornika? Dodam że konto bankowe zostało zablokowane pomyłkowo, już jest wyjaśnione.
Pozdrawiam....
Pewnie nikt mi nie podpowie ale zapytam, mój tata kiedyś kupil ciągnik, zmarł 5 lat temu.
Zawsze myślałem że ten ciągnik nie ma dokumentów itd a jednak po parunastu latach znalazłem dokumenty i rejestrację tego ciągnika w domu.
Dowód i rejestracja jest na poprzedniego wlasciciel.,
Na tatę jest jedynie umowa kupna.
Dawno po sprawach spadkowych itd.
Jak to teraz zrobić żebym mógł ciągnik zarejestrować na siebie?
Bardzo mi na tym zależy....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: