Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.
W trójkę jesteśmy spadkobiercami działki o pow.95m2 .chcemy ta działkę podarować sąsiadowi żeby mógł powiększyć swoją działkę. Działka nasza jest nam nieprzydatna na co wskazuje jej powierzchnia. Moje pytanie korzystniej sprzedać za symboliczne pieniądze czy przekazać jako darowiznę .Chodzi mi o opłaty w US....
Na mojej współwłasnej nieruchomości za zaległości dokonał wpisu wierzyciel.
Zaległość została uregulowana w lutym ubiegłego roku, w marcu złożyłem wniosek do sądu o wykreślenie hipoteki przymusowej, załączyłem zgodę wierzyciela, upłynął sobie prawie jeden rok, w marcu bieżącego roku sąd oddalił mój wniosek o wykreślenie hipoteki przymusowej ponieważ wierzyciel błędnie wpisał na zgodzie kwotę zaległości.
Do dnia dzisiejszego hipoteka przymusowa ...
Mam problem. Zaparkowałam auto pod dużym marketem przy ścianie. I niestety po powrocie z zakupów jakiś element konstrukcyjny spadł na auto. Sklep podał nr polisy. Po zgłoszeniu do ubezpieczyciela i oględzinach auta, ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania, bo koszt naprawy przewyższa wartość auta. Co mam w tym momencie zrobić? Jestem bez auta i bez pieniędzy na nowe auto....
Dzień dobry.
Obecnie przebywam na urlopie z tytułu urodzenia dziecka udzielonego na dotychczasowych zasadach tj. 20tyg. urlopu macierzyńskiego i 32 tyg. urlopu rodzicielskiego. Urlop ten kończy się dnia 7 sierpnia. Czy w tej sytuacji mogę złożyć wniosek o dodatkowe 9 tygodni? Niestety nie mogę doszukać się jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: