Urlop wychowawczy.

Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
anonim cytuj
11-02-2024
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.

anonim cytuj
11-02-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

Zalanie mieszkania sąsiada w wynajmowanym mieszkaniu.
Witam, dzisiaj zaszła sytuacja w wynajmowanym przeze nie mieszkaniu w bloku, że zalałem sąsiada z dołu. Wąż od pralki który wisiał na wannie spadł z niej i zalał podłogę łazienki, zorientowałem się po kilku minutach, że woda z węża zalewa łazienkę. Szybko wziąłem się za wycieranie podłogi do sucha lecz było już za pózno, sąsiad z dołu zapukał do drzwi i poinformował o zalaniu ( nie wiem w jakim stopniu bo po próbie zainteresowania się sprawą i ze...
Pożyczka pod zabezpieczenie
Jestem zmuszony wziąć pożyczkę prywatną 'od znajomego" pod zabezpieczenie swojej działki. Umowa będzie zawierana u notariusza. Jak się zabezpieczyć żeby nie zostać bez działki jakby mi się noga podwinęła?...
Urlop na wypowiedzeniu.
Witam mam taką sytuacje zmieniam prace i w starej mam zapisany planowy urlop ,ostatniego dnia przyjeżdżam się tylko rozliczyć i sczytać kartę do tachografu. W nowej firmie jest szkolenie na bazie i 3 kursy ze starym kierowcą (takie przyuczenie ) i tu mam pytanie czy w nowej firmie mogę śmiało jeździć skoro nie mam zakazu pracy na wypowiedzeniu i wpisaniu planowanego urlopu?...
Pozwany nie odniósł się do pozwu o podwyższenie alimentów.
Witam serdecznie, chciałam się zapytać jak wygląda sytuacja gdy pozwany nie odniósł się do pozwu o podwyższenie alimentów? Miał ktoś taką sytuację? Będzie ponownie do niego zawiadomienie wysyłane, sprawa się odbędzie czy może być zaocznie?...

Wyszukiwarka