Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.
Witam wszystkich mam pytanko moja córeczka ma 6 lat, od dłuższego czasu wydzwaniają do nas pielęgniarki w sprawie szczepień dziecka. Z własnych powodów i wiedzy na temat szczepień nie chcemy córki szczepić. Co możemy zrobić i jak uniknąć takich sytuacji?...
Dzień dobry, Piszę z takim pytaniem Jestem osobą pełnoletnią i nie mam własnego mieszkania wynajmuję po prostu i nie mieszkam z moją mamą a chciałabym żeby mnie zameldowała bo nie chcę widnieć jako osoba bezdomna i bez możliwości uczęszczania na wybory. Moja mama mieszka w btbs. Z tego co mi wiadomo zameldowanie kogoś nie wiąże się z dodatkowymi opłatami bo ilość używanych zasobów nie zmienia się. Mimo wszystko btbs chce aby moja mama płaciła dod...
Witam,
proszę o poradę co do następujących okoliczności.
Powódka złożyła w maju 2022 pozew o nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym.
Do nakazu został wniesiony skutecznie sprzeciw. Postępowanie przed Sądem Rejonowym trwało rok czasu, i zakończyło się wyrokiem 30 maja 2023r, umarzając postępowanie co do należności głównej w wysokości 3 tyś złotych, jednocześnie zasądzając od pozwanego na rzecz powódki kwotę 15 zł, słownie piętnaście złotych,...
Czy można gdzieś sprawdzić co obejmuje spadek po zmarłym wujku? Wujek był kawalerem, nie miał dzieci, część rodziny zrzeka się spadku bo są tam podobno długi ok 50 tys zł, z tego co wiem to są też jakieś ziemię. Chciałabym dokładnie wiedzieć, żeby móc podjąć przemyślana decyzje.
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: