Urlop wychowawczy.

Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
anonim cytuj
11-02-2024
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.

anonim cytuj
11-02-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

Odzyskanie kaucji od właściciela mieszkania
Właścicielka wyliczyła sobie rachunek na ponad 2000zł, który chce z kaucji potrącić, niestety są to same "fanaberie". Dodam, że w wielu kwestiach przez ponad 2 lata wynajmu byliśmy bardzo ugodowi i bezproblemowi. Jak zepsuła się pralka sami poświęciliśmy czas na znalezienie nowej, która pasowała do zabudowy. Starą pralkę sami nieodpłatnie zawieźliśmy właścicielce. Zaniedbany trawnik w ogrodzie przekonaliśmy i zasialiśmy nowy. Drobne n...
Czy policjant mający dziecko poniżej 4 roku życia musi się zgadzać na wyjazd na szkolenie?
Witam. Czy policjant mający dziecko poniżej 4 roku życia musi się zgadzać na wyjazd na szkolenie, które trwa ponad miesiąc i jest ono oddalone o kilka set km od domu? Żona również pracuje na pełen etat....
Czy można wnieść o alimenty będąc w związku małżeńskim?
Czy można wnieść o alimenty będąc w związku małżeńskim? Nie mamy rozwodu ale już nie jesteśmy razem....
Czy o nowe prawo jazdy można się starać po skończeniu wyroku sądu i zabraniu tego "starego" prawa jazdy czy można wcześniej ?
Witam, mam takie pytanie. Osoba została zatrzymana do kontroli policji, okazało się, że prawo jazdy straciło ważność, wiadomo mandat i sprawa do sądu. Pytanie jest czy o nowe prawo jazdy ma się starać po skończeniu wyroku sądu i zabraniu tego "starego" prawa jazdy czy można wcześniej ? ...

Wyszukiwarka