Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.
Chciałbym się dowiedzieć jak to jest z odpowiedzialnością za awarię w wynajmowanym mieszkaniu. Zgadzam się, że nie jestem zbyt biegły w kwestiach prawnych, ale staram się jakoś poradzić w tej sytuacji.
Wynajmuję mieszkanie od pół roku, i od początku mieliśmy problemy z instalacją wodno-kanalizacyjną. Właściciel mieszkania, kiedy podpisaliśmy umowę, zapewniał, że wszystko jest w porządku i nic nie trzeba naprawiać. Ale po paru miesiącach, rury ...
Zmiana nazwiska dziecka
Prawa ograniczone
Rozwód
Czy mogę spróbować chociaż zmienić nazwisko synkowi na moje?
Ojciec biologiczny zniknął, od 3 lat go nie ma w życiu dziecka, zaczął zwracać uwagę na to, że ma inne nazwisko niż ja. Czy można to jakoś załatwić? Jakiś wniosek?...
Mieszkanie ma 3 współwłaścicieli (mieszkanie spadkowe)
Jeden ze współwłaścicieli chce je sprzedać, na co pozostałe dwie osoby się na to nie godzą.
Co możemy zrobić z mężem, aby je sprzedać?
Nie wchodzi w grę spłacenie przez pozostałych. Kontakt z pozostałymi i dojście do porozumienia nie istnieje.
Czy są jakiekolwiek szanse na to, aby mąż mógł sprzedać mieszkanie, mimo iż pozostali się na to nie zgadzają?
Jakie możemy podjąć kroki i działani...
Mam pytanie, czy jeśli ojciec dziecka ma ograniczone prawa do dzieci i ma zakaz zbliżania i kontaktowania się z nami czy na podstawie tego wyroku mogę zmienić nazwisko dzieci na moje....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: