Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.
Witam, dzisiaj zaszła sytuacja w wynajmowanym przeze nie mieszkaniu w bloku, że zalałem sąsiada z dołu. Wąż od pralki który wisiał na wannie spadł z niej i zalał podłogę łazienki, zorientowałem się po kilku minutach, że woda z węża zalewa łazienkę. Szybko wziąłem się za wycieranie podłogi do sucha lecz było już za pózno, sąsiad z dołu zapukał do drzwi i poinformował o zalaniu ( nie wiem w jakim stopniu bo po próbie zainteresowania się sprawą i ze...
Jestem zmuszony wziąć pożyczkę prywatną 'od znajomego" pod zabezpieczenie swojej działki. Umowa będzie zawierana u notariusza.
Jak się zabezpieczyć żeby nie zostać bez działki jakby mi się noga podwinęła?...
Witam mam taką sytuacje zmieniam prace i w starej mam zapisany planowy urlop ,ostatniego dnia przyjeżdżam się tylko rozliczyć i sczytać kartę do tachografu. W nowej firmie jest szkolenie na bazie i 3 kursy ze starym kierowcą (takie przyuczenie ) i tu mam pytanie czy w nowej firmie mogę śmiało jeździć skoro nie mam zakazu pracy na wypowiedzeniu i wpisaniu planowanego urlopu?...
Witam serdecznie, chciałam się zapytać jak wygląda sytuacja gdy pozwany nie odniósł się do pozwu o podwyższenie alimentów? Miał ktoś taką sytuację? Będzie ponownie do niego zawiadomienie wysyłane, sprawa się odbędzie czy może być zaocznie?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: