Urlop wychowawczy.

Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
anonim cytuj
11-02-2024
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.

anonim cytuj
11-02-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

Jakie grożą konsekwencje za brak udzielenia informacji publicznej?
Jakie grożą konsekwencje za brak udzielenia informacji publicznej?...
Odprawa pośmiertna.
Zmarły przez wiele lat (ponad 10 lat) pracował na umowę o pracę na rzecz pracodawcy X. Później odszedł na emeryturę. Po kilku miesiącach przebywania na emeryturze powrócił do pracy na pół etatu lecz umowa o pracę nie była zawarta z pracodawcą X lecz z agencją pracy która świadczyła usługi dla firmy pracodawcy X tj. zmarły był pracownikiem tymczasowym na umowę i pracę. W trakcie trwania umowy o pracę zmarł. Czy rodzinie (dzieciom pełnoletnim) prz...
kwarantanna - umowa zlecenie
Cześć, gdy pracuję na umowę zlecenie i będę na kwaratannie to za ten czas należą mi się pieniążki???...
2 dni wolnego na poszukiwanie pracy
Dzień dobry. Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień. Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h? Z góry dziękuję za odpowiedź....

Wyszukiwarka