Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.
Dzień dobry , postaram się w skrócie . Małżeństwo ma rozdzielność. Po rozdzielności żona kupiła za swoje pieniądze działkę rekreacyjną i z biegiem lat była wspólnie użytkowana z mężem. Mąż ją wyremontował za swoje pieniądze . Małżeństwo teraz się rozchodzi . Umówione było że działka będzie sprzedana i pieniądze na pół. Jednak jest problem . Żona chce natychmiast ją sprzedać bo potrzebuje pieniądze na wynajem ale mąż złośliwie nie podejmuje tematu...
Zastanawia mnie moja sytuacja.
Pozostawałem na zasiłku chorobowym do dnia 15 marca b.r. Następnie dnia 16 marca podjąłem umowę o pracę i pracowałem do 3 kwietnia. Następnego dnia (tj. 4 kwietnia) pojawiły się silne objawy choroby i lekarz wystawił zwolnienie. Czy w takiej sytuacji należy mi się prawo do zasiłku chorobowego?...
Jestem osobą leczącą się na zaburzenia lękowo- depresyjne. Dostałem wezwanie na Policję w charakterze podejrzanego. Moje pytanie: czy w trakcie przesłuchania może mi towarzyszyć żona, chodzi o to żeby była w pomieszczeniu i jej obecność wspierała mnie emocjonalnie. Jak to załatwić formalnie ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: