Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.
Gdzie i w jaki sposób mogę uzyskać informację czy dziecko, na które płacę alimenty zostało przysposobione w pełni przez obecnego partnera matki dziecka?
Matka z dzieckiem od ponad 10 lat mieszka w Niemczech, nie mam z nimi ani z nikim bliskim żadnego kontaktu....
Witam czy jestem zobowiązana odprowadzić podatek jeśli siostra wyśle mi kwotę powyżej 20tys? Dokładnie chodzi o nasze zaległe alimenty, sprzed kilku lat plus odsetki. Ojciec wysłał jej całość do podzielenia na pół w tytule jest sygnatura sprawy i oznaczenie że to alimenty dla nas. Wychodzi na to że siostra musi mi wysłać prawie 30 tys. Czy może to zrobić po prostu na moje konto? Tak żebym ja nie musiała odprowadzać podatku. W tytule oczywiście na...
Witam, syn jest w szpitalu i opiekuje się nim mój mąż który nie jest jego biologicznym ojcem. Lekarka twierdzi, że nie ma prawa tam być, ponieważ w razie czego nie może wyrazić zgody na operacje. Czy mogę go jakoś upoważnić? Inni lekarze i ordynator nie mają z tym problemu......
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: