Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.
Witam mam działkę w warszawie niestety urząd nie chce wydać mi warunków zabudowy ponieważ w promieniu 75m nie ma żadnych budynków do których mogli by się odnieść. Najbliższe zabudowania (domy bliźniaki) znajdują się w odległości 150m. Proszę o poradę co mogę w takiej sytuacji zrobić....
Dobry wieczór wszystkim, jestem ciekaw ile osoba niepełnoletnia może mieć przy sobie alkoholu i czy w ogóle może go posiadać, nie pytam o bycie pod wpływem, bo tutaj jest wszystko jasne.
...
Witam, moja Teściowa chce wymeldować syna, brata moje męża, ponieważ tam nie przebywa. A dodatku zaczyna się o niego ubiegać komornik, oraz szuka go policja. Czy ktoś z Was wymeldował osobę bez jej zgodny? Jak dokładnie to wszystko wygląda?...
Cześć. Trudna sytuacja rodzinna , proszę nie oceniać tylko jeżeli możecie to podpowiedzcie. Jak przekazać mieszkanie jednemu dziecku tak żeby drugie po śmierci rodzica nie mogło żądać od obdarowanego zachowku ani jakichkolwiek innych roszczeń spadkowych?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: