Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.
Dzień dobry.
Mama brała kredyty na siebie, Tata zmarł. Nie mieli rozdzielności majątkowej. Czy jako ich dziecko dziedziczę w tym przypadku długi po przyjęciu części spadku po zmarłym Ojcu dopóki Mama żyje ?...
Moja siostra namówiła naszą matkę by przepisała na siostrę mieszkanie w formie darowizny. Zrobiły to za moimi placami w 2019 r Ja dowiedziałam się o tym po upływie roku gdzie nie można było cofnąć darowizny. Wcześniej od 2013 r był testament odnośnie mieszkania na moją córkę i siostrę. Testament został cofniety w 2019 r jak tylko siostra została obdarowana. W 2021 siostra spisała oświadczenie w 2 egzemplarzach dla mnie i dla niej, na którym Ja te...
Pracuje w firmie 9 lat i jestem na wypowiedzeniu z mojej inicjatywy. Jak wiadomo jest to 3 miesiące. Powiedzmy, że następnego dnia(lub kilku dniach) po wypowiedzeniu podpiszę nową umowę z tym samym pracowadcą. I teraz pytanie. Czy okres wypowiedzenia tej nowej umowy będzie też 3 miesiące czy krótszy....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: