Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.
Zmarły przez wiele lat (ponad 10 lat) pracował na umowę o pracę na rzecz pracodawcy X. Później odszedł na emeryturę. Po kilku miesiącach przebywania na emeryturze powrócił do pracy na pół etatu lecz umowa o pracę nie była zawarta z pracodawcą X lecz z agencją pracy która świadczyła usługi dla firmy pracodawcy X tj. zmarły był pracownikiem tymczasowym na umowę i pracę.
W trakcie trwania umowy o pracę zmarł. Czy rodzinie (dzieciom pełnoletnim) prz...
Dzień dobry.
Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień.
Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h?
Z góry dziękuję za odpowiedź....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: