Urlop wychowawczy.

Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami.
anonim cytuj
11-02-2024
Urlop wychowawczy możesz wykorzystać w 5 częściach, do końca roku, w którym dziecko kończy 6 lat. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne to do ukończenia 18 roku życia.

anonim cytuj
11-02-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

opieka nad chorym dzieckiem - zwrot zasiłku+odsetki
W momencie gdy byłam na zwolnieniu na opieke nad chorym dzieckie. u mnie w pracy zatrudnionych było ponad 20 osób, więc księgowa wypłaciła wynagrodzenie za okres opieki nad chorym dzieckiem. Po miesiącu ZUS również wypłacił mi zasiłek za opieke nad dzieckiem chorym. Teraz zus domaga się zwrotu zasiłku i doliczył odsetki. Błąd wyniknął z winy księgowej. Co mogę zrobić w danej sytuacji? Zwrot pieniędzy OK ale odsteki mam płacić, skoro to księgowa s...
Alimenty do rąk własnych.
Nie mogę znaleźć informacji, jak to jest z płaceniem alimentów. Mam wyrok na córkę na 700 zł. . W wyroku jest napisane, że płatne do rąk własnych matki. Córka w lutym tego roku skończyła 18 lat, idzie na studia i chcę przelewać pieniądze na jej konto. Czy muszę to załatwiać przez sąd. Czy po prostu poinformować drugiego rodzica, że płacę już na jej konto? Nie chcę mieć żadnych problemów z komornikiem, jakby mi nie daj Boże konto zajął. Czy brać...
Dziedziczenie nieruchomości.
Mam problem odziedziczyłam po rodzinie nieruchomości w której okazało się że jest nielegalny salon gier. Dostałam pismo z urzędu celno- skarbowego że wszczęto przeciwko mnie postępowanie. Kontakt z wynajmującym nieruchomość jest tylko mailowy. Wielokrotnie wysyłałam Informacje że najemcy mają natychmiast opuścić nieruchomość ze względu na prowadzenie nielegalnej działalności. Ale oni nic sobie z tego nie robią. Dowiedziałam się również że urząd c...
Czy mogę odzyskac niespłacone opłaty za wynajem mieszkania?
Proszę o pomoc. Kilka lat temu wynajmowałam mieszkanie, a najemca nie zapłacił mi na koniec opłat związanych z ywynajmem. Oddałam sprawę do sądu i mam prawomocny wyrok. Kilka razy komornikowi udało się uzyskać pewne kwoty. Jednakże ostatnio nie otrzymałam nic ponieważ dłużnik podobno ma umowa o pracę, gdzie widnieje najniższa krajowa i podobno nie otrzymuje żadnych dodatków ani premii. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Bardzo proszę o pomoc....

Wyszukiwarka