Samochód z wadą prawną.

Witam otóż kupiłem samochód nie drogi bo kosztował mnie 4 tysiące zł, chcąc go zarejestrować za kilka dni nie mogłem bo był zarejestrowany na inną osobę kilka dni wstecz. Więc dzwoniłem do osoby, która mi sprzedała, mówił mi że zaraz pójdzie zgłosić sprzedawcę auta i mogę za kilka dni z powrotem iść i zarejestrować na siebie. W między czasie po obejrzeniu dokładnie auta znalazłem w schowku umowę starą a wręcz nową. Właściciel auta sprzedał komuś przede mną samochód, a za kilka dni bo sprzedał auto 5 stycznia a ja kupiłem 13 stycznia, sprzedał je mi, tyle że tamten gościu któremu pierwszemu sprzedał zdążył zarejestrować samochód... Sprzedający się wypiera mataczy nie wie co powiedzieć, ja cały w nerwach, bo nie wiem co z samochodem dalej skoro je mam, sprzedający ma kontakt, z tym gościem któremu pierwszy sprzedał. Mówił żebym podał dane swoje i przepisze umowę na tego drugiego pana, bo ja jestem trzeci. Mi wyśle umowę i będę mógł zarejestrować, tyle że wysyła już kilka dni i to poleconym... Nie wiem co zrobić, już myślałem o policji żeby iść zgłosić oszustwo.
anonim cytuj
11-02-2024
Poinformuj sprzedającego, że auto ma wadę prawną i że go zwracasz jeśli sprawa nie zostanie wyjaśniona.

anonim cytuj
11-02-2024
Podjechać do sprzedawcy i poinformować, że albo "tu i teraz" oddaje całą kwotę plus Twoje koszty wynikłe z oszustwa albo jedziesz z tym na policje i składasz zawiadomienie.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy pracodawca może odmówić urlopu na żądanie?
Zostało mi powiedziane, że albo się zamienię z innym pracownikiem zmianami albo dostanę nieobecność nieusprawiedliwioną, jeśli nie przyjdę (na moje zapytanie o urlop na żądanie). To już 2 raz z rzędu......
Czy jest możliwość zawnioskowania o większą ilość telefonów dla osób osadzonych oraz na dzieci jedno widzenie więcej?
Witam. Kobieta z którą żyje w konkubinacie została osadzona w ZK. Zanim poznałem swoją konkubinę byłem w związku małżeńskim gdzie mam córkę która ma 3 lata. Do dnia dzisiejszego nie mam rozwodu ani ja ani matka mojej córki nie złożyliśmy pozwu o rozwód. Moja córka bardzo jest przywiązana do mojej obecnej partnerki która niestety przebywa obecnie w zakładzie karnym. W związku z tym iż bohaterka postu ma do odsiedzenia 3 lata i została zakwalifikow...
Czy jest jakaś podstawa prawna, która nakazuje wziąć mi L4 z powodu złamanej ręki?
Mam takie pytanie: czy jest jakaś podstawa prawna, która nakazuje wziąć mi L4 z powodu złamanej ręki? Czy mogę chodzić do pracy z ręką w gipsie? Praca biurowa i chce chodzić, a nie siedzieć w domu ...
Dziedziczenie małoletniego.
Witam, Spotkała nas ostatnio przykra sytuacja. Mianowicie, ojciec mojego dziecka zmarł. Nigdy nie sądziłam, że znajdziemy się w takiej sytuacji i będę szukać odpowiedzi na forach prawnych. Syn ma 10 lat, był jedynym dzieckiem, M. nigdy nie był żonaty. Od 8 lat mieszkał w Austrii. Jak mogę zabezpieczyć w tej sytuacji syna? Matka M. już działa w sprawach ale o młodym nie wspomina ani słowa....

Wyszukiwarka