Jak rozwieść się z mężem który jest za granicą?

Witam, zamierzam złożyć pozew o rozwód. W związku z tym kieruje pytanie co mam zrobić jeśli mąż mieszka za granicą i nie odbierze żadnych pism i nie chce mi dać rozwodu. Nie mam środków na adwokata a boje się że to latami będzie się ciągnęło.
anonim cytuj
11-02-2024
Już Ci pisze jeśli nie odbiera idziesz do komornika. Komornik szuka go nie znajduje i wtedy z pismem od komornika wznosisz o ustalenie kuratora. Z kuratorem się rozwiedziesz.

anonim cytuj
11-02-2024
Wniosek o ustalenie kuratora. Poza tym o rozwodzie decyduje sąd. Co to znaczy NIE CHCE DAĆ ROZWODU? Nie kochasz męża, nastąpił rozkład pożycia, prowadzicie odrębne gospodarstwa... etc.?

anonim cytuj
11-02-2024
Złożyć wniosek o ustanowienie kuratora dla osoby nieznanej z miejsca pobytu.

anonim cytuj
11-02-2024

Sugerowane Tematy

Rozwód z winy małżonki.
W 2013 roku pobrałem się ze swoją bardzo długo mi znaną dziewczyną, narzeczoną po kilku latach zaślepiony jej dobrem zostałem zdradzony przeszło dwa tygodnie temu, mam na to rozmowy z czatu Żony, pełne nagranie czatu z tygodnia gdzie wszystkie najdrobniejsze szczegóły w nim są, w sumie nie wiem jakie ale jest tego sporo, nie dałem rady dalej czytać po dwóch zdaniach przeczytanych. Mieszkaliśmy u jej rodziców tam jestem zameldowany jeszcze... (chy...
Pozbawienie praw rodzicielskich.
Mam pytanie odnośnie pozbawienia władzy rodzicielskiej co w wypadku jeśli kilka lat temu miałem sprawę o pozbawienie władzy rodzicielskiej, ponieważ miałem konflikt z prawem - 6 miesięcy w areszcie , oczywiście dziecko wtedy wróciło do mnie a teraz po raz drugi trafiłem do więzienia i znów będę miał sprawę o pozbawienie władzy ? Dziecko jest z rodzina ale sąd lub kuratorzy nie chcą aby dziecko wróciło do mnie ponieważ musze jeszcze odsiedzieć ok...
Rezygnacja z kupna działki budowlanej.
Dzień dobry, zdecydowałem się na kupno działki budowlanej. Z właścicielem działki ustaliliśmy już cenę. Mieliśmy też ustalony termin podpisania umowy notarialnej. Wszystko było w zasadzie gotowe. Niestety z przyczyn osobistych musiałem zrezygnować z kupna tej działki. Właściciel grozi mi sądem za to, że zrezygnowałem, a się "umawialiśmy" i że przeze mnie "stracił ponad tydzień czasu". Czy w związku z tym, właściciel będzie mia...
Czy darowizna wchodzi do masy spadkowej?
Dzień dobry, proszę o pomoc, będę wdzięczna za wszelkie informacje. Otóż: trzy lata temu zmarł wuj, nie pozostawiając testamentu. Jego rodzice nie żyją, wuj nie miał dzieci. Osoby dziedziczące to żona oraz czwórka jego rodzeństwa. 16 lat przed śmiercią wuj przepisał jednemu bratu oraz jednej siostrze po hektarze ziemi. Pytanie: czy te darowizny na rzecz dwójki rodzeństwa wchodzą w skład masy spadkowej? Czy jeśli wartość tych nieruchomości jest...

Wyszukiwarka