Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Jak uniknąć długów po rodzeństwie.
Mieszkamy z rodzicami w piętrówce. Ja zajmuje cały dół. Jest to osobne mieszkanie bo osobne wejście i podliczniki. Rodzice mają mi to przepisać. Z nimi na górze mieszka siostra i brat którzy mają spore długi w bankach komorników itd...w chwili obecnej gdyby nagle rodzice zmarli dom przechodzi na nas trzech dlatego ja chcę się zabezpieczyć przepisując dół na mnie. Jak zabezpieczyć się żeby komornik nie zainteresował się spadkiem tzn. mieszkaniem k...
Czy moge starać się o alimenty od rodziców?
Za parę miesięcy kończę technikum. Moi rodzice postanowili, ze mam się wyprowadzić od razu po skończeniu nauki. Po technikum chciałabym jeszcze chodzić do szkoły zaocznej, aby zdobyć doświadczenie w innym zawodzie. Mimo to mam się wyprowadzić, znaleźć prace. Czy w takim przypadku jeśli zrobię tak jak moi rodzice chcą przysługują mi jakieś alimenty? Boje się, że sobie nie poradzę, a o pomoc nie mam co prosić stąd moje pytanie....
Przepisanie mieszkania na partnerkę.
Witam , bardzo proszę o poradę , jestem w nieślubnym związku ze swoim partnerem , mieszkam w jego mieszkaniu Chciałabym mieć prawa do mieszkania partnera , w którym mieszkam , jakie kroki powinnam poczynić . Czy pobranie się z partnerem będzie gwarancją, że będę miała prawo do mieszkania , czy poza pobraniem , przepisanie mieszkania wchodziłoby grę , i jak to przepisanie wygląda, czy to jest darowizna z dożywotnim zamieszkaniem i jakie są koszty...
Spłata długu po licytacji/przetargu.
Dokonałem spłaty długu już po przetargu/licytacji, komornik oświadczył, że niestety wiąże go art. 781 kpc i mógł umorzyć egzekucję gdybym okazał potwierdzenie wpłaty zaksięgowane do czasu zakończenia licytacji, a czas na spłatę miałem do końca przetargu. Mimo wszystko po około tygodniu skontaktowałem się z wierzycielami (3 wierzycieli) i wpłaciłem im wszystko to co z nakazów i odsetki (bez kosztów komorniczych) z prośbą o cofnięcie wniosków o egz...

Wyszukiwarka