Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Alimenty na rodziców, jak tego uniknąć?
Moja matka rozwodzi się z ojcem. Sąd zasądził jej 600 zł alimentów na moją niepełnoletnia siostrę. Dowiedziałam się, że ojciec ma w planach leczyć się psychiatrycznie, żeby uznano go za niezdolnego do pracy i pozwać mnie i moją drugą (pełnoletnią) siostrę o alimenty na niego. Nie wyobrażam sobie cokolwiek mu płacić, mam męża i 2 dzieci mam na kogo pracować. W dzieciństwie w domu miałam przez niego piekło. Wiecznie nie pracował, robił awantury znę...
Dorosły syn ma problemy psychiczne. Jak mogę mu pomóc?
Witam. Syn dorosly ma problemy psychiczne. 2 lata temu przedawkowal narkotyki i był w szpitalu psych. Leczenie niby zakończono. Wyjechał 2 mce temu do pracy za granicę i dostałam tel.,że psychicznie coś nie tak. Mysli,że jest Bogiem., nie chodzi do pracy ,itp. Poprzednio narobił dużo długów. Mam zamiar go ściągnąć do Polski. 1. Czy mogę go przymusowo leczyć? 2 wysłać do szpitala? 3.Ubezwłasnowolnić? Błagam o poradę...
Jak porozumieć się z komornikiem?
Witam , mam pytanie odnośnie długu pożyczki. Komornik ściąga dług przez mój dochód z pracy odd pracodawcy , gdzie pracodawca jest zobowiązany do wysłania mu długu z mojej wypłaty bo się boją że dostaną karę. I teraz pytanie brzmi, czy jako dłużnik mogę lub mam prawo wnioskować o to aby ściągana kwota egzekucyjna była mniejsza bo ja nie dam rady tak egzystować i mam też też inne zobowiązania mieszkaniowo- medialne .będę zmuszony zrezygnować z pra...
Wyrównanie nagrody jubileuszowej.
Sprawa wygląda następująco: Pod konie stycznia 2022, byłem uprawniony do nagrody jubileuszowej. Jubileuszówkę otrzymałem. W kwietniu była podwyżka uposażeń z wyrównaniem od stycznia. Z tego co już się dowiedziałem powinienem dostać wyrównanie nagrody jubileuszowej w związku z podwyżką (chyba że się mylę). Do chwili obecnej wyrównania nie dostałem. osoba odpowiedzialna za te sprawy zwodzi mnie już ponad 1,5 roku stwierdzeniem "zrobi się"...

Wyszukiwarka