Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy.
Witam.. Nie było mnie w pracy 8 dni i dzisiaj byłem pierwszy raz po tej przerwie i dowiedziałem się, że kierownik kazał wpisać kadrowej "Nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy " . Pytanie teraz mam takie trochę o tym czytam i co portal to nowe wiadomości... Pracodawca mnie nie zwolnił dziś byłem pierwszy dzień i nurtuje mnie jedno czy np.. jak popracuje z tydzień kolejny i np. będę miał l4 to może mnie zwolnić cofając to że nie miałem ...
Służebność gruntowa.
Witam! Proszę o pomoc. Jestem właścicielem nieruchomości była to darowizna od mamy. Podzieliliśmy dużą działkę na 3 mniejsze. Musze dojechać do swojej działki nr 2 przez działkę nr 1. Do swojej działki mam ustaloną nieodpłatnie i na czas nieokreślony objętych Księgą Wieczystą służebność gruntową polegającą na prawie przechodu i przejazdu przez działkę nr 1 pasem szerokości 4m. Jak wygląda to w perspektywie czasu i prawa jeśli w przyszłości dzia...
alimenty na rodziców
Witam.Moi rodzice poszli do opieki o pomoc finansową,Pani z opieki wydzwania po rodzinie i po dzieciach byśmy im pomogli. Sytuacja jest taka że mam z rodzicami zły kontakt. O co bym ich poprosiła nigdy nie pomogli. Proponowałam mamie za pilnowanie dzieci pieniądze ale nie chciała.Wiem że rodzeństwo rodzicom pomaga,tata ma rentę ale to nie wystarcza na pokrycie potrzeb,mòj tata lubi sobie wypić .Wiem że mogą podać mnie o alimenty sądownie. W we wr...
Dziedziczenie długów.
Piszę w sprawie cioci. Ciocia ma 4 dzieci. Jednemu dziecku wzięła kredyt pod zastaw mieszkania na 25 lat. Syn spłaca kredyt już 10 lat. Ciocia i wujek jeszcze żyją ale są już starszymi ludźmi. Co w takim przypadku jak umrą obydwoje. Syn już powiedział cioci, że nie wie czy będzie spłacał kredyt bo jedynie bank sobie zabierze mieszkanie. Co w takim przypadku z 3 pozostałego rodzeństwa. Czy jakoś ciocia może zabezpieczyć pozostałe dzieci względem ...

Wyszukiwarka