Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

przebieg historii pracy
Witam serdecznie. Ciezko chory znajomy przebywa za granica i pobiera zasilek chorobowy. Ubezpieczalnia wymaga podania przebiegu historii pracy z Polski. I tu zaczyna sie problem. Znajomy nie jezdzi do Polski, gdyz nikogo tam nie ma i stan zdrowia mu juz nie pozwala. Umyslowo tez nie do konca jest sprawny i tak np potrafi wymienic rozne zaklady karne , w ktorych odbywal kare i jednoczesnie pracowal, kilka firm, w ktorych rowniez pracowal, ale juz...
Zamknięcie konta po śmierci rodzica.
Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony....
Wypadek w drodze do pracy.
Jestem na stażu i rozwaliłem sobie staw skokowy w drodze do pracy na podwórku. Świadkiem tego była osoba, która pracuję w tym samym miejscu i mieszka niedaleko mnie. Aktualnie mam sporządzoną kartę wypadku przez bhpowca, byłem też wcześniej na SOR ze względu na długie kolejki oraz u prywatnego ortopedy. Największym problemem dla mnie jest to, że musiałem płacić za prywatne wizyty (mam paragony oczywiście) bo terminy były dość dalekie i mam pytani...
Córka podczas zabawy w sali zabaw, niefortunnie zjechała ze zjeżdżali, czy mam podstawę aby domagać się odszkodowania od sali zabaw?
Córka podczas zabawy w sali zabaw, niefortunnie zjechała ze zjeżdżali lądujac na proste nogi doznała nadwyrężenia ścięgien w obu nogach. Prześwietlenie, dwie wizyty na Sor tydzień po tygodniu. Obecnie drugi tydzień porusza się tylko o kulach. Nie chodzi do szkoły, na zajęcia dodatkowe itd. Zjeżdżalnia w sali zabaw jest dosyć stroma, może budzić obawy co do bezpieczenstwa - nasze wzbudziła za późno. Moje pytanie: czy mam podstawę aby domagać s...

Wyszukiwarka