Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Komornik zajął mi konto.
Wchodzę na konto i okazuje się że komornik zajął mi konto na niebotyczną kwotę. Jestem przerażona bo nie mam długów, nie mam pojęcia za co to. Oczywiście jutro jadę i wyjaśniam ale zastanawia mnie dlaczego nie dostałam żadnego pisma że coś się takiego dzieje, że jest jakiś dług.. no nie mam pojęcia. Nie przejęłam żadnego spadku po zmarłym bo wiem że długi też się dziedziczy... nie wiem.. jestem w ciężkim szoku. Mam nadzieję że jutro to wyjaśnię i...
Sąd nie chce wprowadzić drugiego wyroku
Dzień dobry, szukam informacji w internecie ale niestety nie mogę znaleźć. Spotkanie z adwokatem mam dopiero 20 kwietnia. Chciałabym zapytać czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć czemu sad nie wprowadza wyroku. Mój partner odsiaduje jeden wyrok 6 miesięcy a 2 wyrok również 6 miesięcy wisi w zawieszeniu. Sąd nie chce teraz wprowadzić go do odbywania, poinformował nas iż nie musi robić tego teraz tylko poczeka aż tamten będzie się kończył. Nie możemy otr...
Przedawnienie długu komorniczego.
Witam jak leci czas przedawnienia długu u komornika? np. Wziąłem kredyt w 2019 roku i w w tamtym i pół roku temu się zatrudniłem od tamtego czasu i przyszło mi zajęcie na zakład. Mam najniższa krajowa więc nic mi nie może zabrać, od 2019 roku z tego tytułu nie zajal ani grosika. Więc kiedy mogę liczyć na przedawnienie tego długu?...
Zabrane prawo jazdy za brak okularów.
Witajcie, muszę się zgłosić na policję w związku z zawiadomieniem przez ŻW, brak okularów na nosie podczas jazdy. Okulary przy sobie miałem. Mam kilka pytań. Czy to policja już zatrzymuje prawo jazdy, czy do czasu rozprawy w sądzie jeszcze będę je posiadał? Jest jakaś nadzieja, że z prawnikiem uda się ugrać żeby nie zatrzymywali prawka? Jest jakaś wg rozprawa czy po prostu przyjdzie wyrok?...

Wyszukiwarka