Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie z dobrodziejstwem inwentarza.
Przedłuża się stworzenie spisu inwentarza przez komornika. Za miesiąc mija 6 miesięcy od śmierci rodzica, więc chcielibyśmy przyjąć spadek z dobrodziejstwem inwentarza, ale boję się, że komornik nie zdąży. Chciałbym stworzyć wykaz inwentarza, gdzie i w jaki sposób go złożyć?...
Umowa o dożywocie.
Witam, w 2016roku została mi przepisana działka z domem. Siostra mamy nie posiada dzieci z mężem są tylko we dwoje. Z racji tego iż moi rodzice całe życie pomagali finansowo mamy siostrze np. w spłacie rat kredytu na dach, wymianę okien, zrobienie tarasu, wymiana odrodzenia, dlatego zgodziłam się podpisać umowę o dożywocia z ciotką i wujkiem. Niestety od jakiegoś czasu nasze relacje się pogorszyły ciotka ciągle chciała więcej i więcej oczywiście ...
Dopłata za wodę.
Mam problem ponieważ wynajmuje mieszkanie z chłopakiem od 01.07.2023 roku. W dniu dzisiejszym właściciel poinformował nas że musimy zapłacić dopłatę za wodę ponad 530zl. Zaliczka na wodę jest w czynszu spółdzielni. Przed wynajmem prosiłam właściciela by zgłosił 2 osoby zamieszkałe w tym mieszkaniu ponieważ wcześniej mieszkała w nim tylko jego córka. Nie rozumiem tej kwoty dopłaty ponieważ w pisemnej informacji z rozliczenia jest adnotacja że w zw...
Podział mieszkania po zmarłym.
Witam dostałem wezwanie na rozpraw odnośnie nadania spadku po zmarłym wujku (nie miał dzieci a jego rodzeństwo też już zmarło więc dostałem wezwanie jako najbliższy członek) i teraz się zastanawiam jak może być podzielone mieszkanie ? Mieszkanie było wspólne z żoną ona też zmarła z tego co wiem mieszkanie jest po cioci rodzicach a wcześniej dziadkach. Na nadanie spadku jest wezwane z cioci strony trójka rodzeństwa (nie znam ich) ale samo wezwanie...

Wyszukiwarka