Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Wypłata
Na umowie mam zapis, że do 5tego każdego miesiąca jest wypłata, a od kilku miesięcy jest ona 6 lub 7 dnia miesiąca. Gdy 5 wypada w dzień wolny wypłatę mamy spozniona. Pracodawca w odpowiedzi na zapytania o czasie wypłaty odp, że on robi przelew 5tego i jest kryty bo z jego konta wypłata wychodzi, tylko, że robi to 5 ale o godz 20. Czy wypłata powinna być 5tego na koncie pracownika?...
Wniosek o podwyższenie alimentów.
1.wniosek o podwyższenie alimentów napisałam i złożyłam samodzielnie. 2. jest już odp. pozwanego, którą uzyskałam z czytelni. Sąd nie podjął jeszcze kroków w naszej sprawie. 3. pozwany ma pełnomocnika, w odpowiedzi kłamstwa, oczernianie mojej osoby i twierdzenia, że żyję w dostatku, mam wątpliwości co do zarobków, które są podane w odpowiedzi. Nie wspomnę już o podważanie moich kosztów, które na prawdę uczciwie policzyłam. moje pytanie: Czy m...
Najem okazjonalny.
Umowa najmu czas określony do 31.08 Właściciel w lipcu poinformowany o chęci zdania mieszkania na koniec lipca. Z racji jego urlopu protokół zdawczo odbiorczy podpisany z dniem 05.08. Czy ma prawo żądać opłaty za czynsz najmu i administracyjny za cały sierpień? Dodam, że z dniem 06.08 wszedł z pracami remontowymi na rzecz swojego mieszkania, ja od dnia podpisania protokołu nie mam już do lokalu żadnych praw. Zdałam komplet kluczy, opróżniłam lo...
Próg podatkowy.
Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy...

Wyszukiwarka