Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Potrącenie psa.
Witam. Potrzebuje porady. Wczoraj podczas mojej nieobecności w domu, prawdopodobnie ktoś nieumyślnie wypuścił mojego psa z posesji. Gdy byłam w pracy, sąsiadka zadzwoniła że pies został potrącony przez samochód i leżał na środku drogi. Kierowca uciekł i nie udzielił mu żadnej pomocy, inny kierowca po sprawdzeniu co z psem, ocenił że niestety już nic nie można zrobić, przełożył go na bok żeby nie utrudniać ruchu, później ja go zabrałam. Zdarzenie ...
Osoba z postępowania posiada inne nazwisko niż wskazane w testamencie.
Proszę o poradę, sprawa spadkowa po ojcu, zostawił testament holograficzny wskazał spadkobierców, drugą żonę ich wspólnego syna i jej córkę z pierwszego małżeństwa, mnie jako córkę pominął, ale do rzeczy ,sąd wskazuje ze osoba z postępowania posiada inne nazwisko niż wskazane w testamencie i była kuzynką spadkodawcy (de facto nie jest bo to córka żony z innego małżeństwa więc żadna rodzina) dalej sąd wskazuje na mnie jako spadkobiorcę ustawowego ...
Czy mogę podjąć naukę w szkole zaocznej (weekendowej) podczas urlopu macierzyńskiego ?
Dzień dobry, jestem obecnie na urlopie macierzyńskim kończy się on w marcu 2024. Czy mogę podjąć naukę w szkole zaocznej (weekendowej) podczas urlopu macierzyńskiego ?...
Zwolnienie lekarskie.
Witam, jeżeli mam zwolnienie lekarskie wypadkowe od dnia 11.08 do 30.09, i mam umówioną wizytę dopiero na 11.09, a lekarz chirurg może wystawić takie zwolnienie tylko 3 dni wstecz, to czy zwolnienie wypadkowe jest traktowane tak jak przepracowane 33 czy tam 30 dni w pracy i mogę np, wziąć zwykłe zwolnienie od jakiegoś lekarza na okres do 11.09?...

Wyszukiwarka