Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy właściciel mieszkania może wyrzucić najemcę bo zwleka z opłatą za czynsz 7 dni?
Czy właściciel mieszkania może wyrzucić najemcę bo zwleka z opłatą za czynsz 7 dni?(bez wręczania wcześniej wypowiedzenia?)tak z dnia na dzień? Jeśli taki zapis jest w umowie? Czy prawo o 2mc zwłoki z opłatą jest ponad umową?...
Darowizna domu.
Męża ciocia a zarazem chrzestna nie mogła mieć dzieci. Na stałe mieszka w Niemczech ale ma dom w Polsce do którego przyjeżdża tylko 1-2 razy do roku i powiedziała, że owy dom dostaniemy my i tu zaczynają się schody - nie potrafimy się dogadać jak to formalnie załatwić - spadek, darowizna czy jak? Według tego co się do tej pory dowiedziałam, najlepszym wyjściem jest zapisanie nam owego domu i działki z klauzulą dośmiertną, ale cioci takowe wyjście...
Mąż nie wstawia się na żadne rozprawy czy przesłuchania na policji.
Witam. Niebawem czeka mnie pierwsza sprawa o zaprzeczenie ojcostwa syna. Sprawa rodowodowa jest zawieszona na czas rozwiązania właśnie tej sprawy. Mąż nie wstawia się na żadne rozprawy czy przesłuchania na policji. Ma na koncie wyroki przez co jest poszukiwany do ich odbycia. Nie odbiera również żadnych pism, pozwów sądowych. Jestem pewna że na sprawie również się nie wstawi a zostało już mało czasu . Termin został ustalony tylko dlatego że zosta...
Zaległe alimenty.
Witam pisze ,aby dowiedzieć się co mogę zrobić żeby odzyskać zaległość alimentacyjna. Były mąż ma zaległość na prawie 6 tysięcy złotych której nie spłaca. Chciałabym dowiedzieć się co mogę więcej zrobić jednocześnie zaznaczę że co chwilę trafia do zakładów karnych i na synów płaci mama fundusz....

Wyszukiwarka