Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Młodociany pracownik na L4
Witam? Chodzę do szkoły zawodowej i jestem młodocianym pracownikiem w warsztacie samochodowym. Ostatnio się rozchorowałem i poszedłem na zwolnienie L4 na tydzień czasu i mam pytanie czy ma prawo szef do mnie dzwonić w czasie zwolnienia i mówić mi, że jego zwolnienie nie interesuje i że przyjął sobie kogoś innego na moje miejsce, a ja mam przyjść sobie po wypowiedzenie umowy?. I pytanie jeszcze, czy można to jakoś zgłosić, że poza tym musimy jako ...
Naprawa po uznaniu reklamcji.
Dzień dobry, zareklamowałem zegarek z tytułu niezgodności towaru z umową i oczekiwałem zwrotu środków. Zegarka trafił do autoryzowanego serwisu.13 dnia otrzymałem informację że zostanie naprawiony. Ile dni sprzedawca/serwis ma na naprawę zegarka? Czy jeśli po 14 dniach zegarka nie będzie w sklepie mogę oczekiwać zwrotu środków?...
Zamknięcie konta po śmierci rodzica.
Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony....
Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu powoduje automatyczne wymeldowanie mnie?
Dzień dobry. Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu po śmierci głównego najemy powoduje automatyczne wymeldowanie mnie czy muszę gdzieś się zgłosić w tej sprawie? Ściągnąłem aplikacje mObywatel i nadal widnieje tam adres zameldowania mieszkania, które zostało oddane…Dziękuję...

Wyszukiwarka