Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Zwolnienie podczas urlopu macierzyńskiego.
Zostałam zwolniona z pacy w trakcie urlopu macierzyńskiego z powodu likwidacji firmy. Jak zgodnie z prawem mogę dostać ekwiwalent pieniężny za zaległy urlop wypoczynkowy z powodu rozwiązania stosunku pracy? Jak to zrobić poprawnie, jaki wniosek ?...
Dowód osobisty i meldunek.
Właśnie za 2 miesiące kończy mi się ważność dowodu osobistego. Jak teraz jest z tym adresem zamieszkania (stały meldunek) ? Ja osobiście chciałbym ten adres zamieszkania mieć w dowodzie osobistym tak jak miałem. Nie mam nic do ukrywania i jako obywatel czuję się źle bez adresu zamieszkania w dowodzie osobistym. Ponadto nie przekonuje mnie że jakoby brak stałego meldunku w dowodzie osobistym to dla mnie kłopot ???? Jak trzeba to zapłacę jak si...
Ciągłość pracy a kredyt hipoteczny.
Dzień dobry, obecnie szukam mieszkania, które chciałbym kupić na kredyt hipoteczny. Wymagana jest ciągłość umów w miejscu pracy (lepsze wyliczenie zdolności kredytowej). Mam zawarta umowę o prace na czas określony jako lekarz stażysta do 1 października, kolejna umowę podpisze w tym samym miejscu najprawdopodobniej 5 października. Czy brak umowy przez 4 dni skutkuje brakiem ciągłości umowy?...
Firma budowlana zniszczyła mój samochód
Firma wyburzeniowa, obok mojej działki burzą dom i przez niedoinformowanie chcieli zabrać mi samochód przeznaczony na części, skończyło się na wybiciu szyby i rozgrabieniu auta, sąsiad twierdzi że to oni i to widział a cały kierownik roboty się nie przyznaje i twierdzi że to bezdomni z okolicy, jest sens się kłócić o jakieś odszkodowanie?...

Wyszukiwarka