Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Alimenty dla ojca
Czy to prawda, że jeśli ojciec dzieci podczas separacji, nie interesowal sie dziećmi, potem podczas rozwodu z tego tytułu zostal pozbawiony praw rodzicielskich. To w przyszłości nie może podać dzieci o alimenty?....
Czy mogę przepisać dom na jedno z dzieci?
Mam dom na wsi, który był wspólnie z mężem. Mąż zmarł i teraz bym chciała to uregulować i przepisać na jedno z dzieci które jest, ze mną ,jak to wygląda prawnie, zaznaczam że pozostałe dzieci się mną nie interesują i w niczym nie pomagają, czy jest taka możliwość że można przepisać tylko na jedno z dzieci....
Jak najkorzystniej przepisać prawo własności do mieszkania?
Dzień dobry, w 2012 roku moja ciocia (rodzona siostra mojego taty) zakupiła mi mieszkanie, w którym obecnie mieszkam już z moją żoną, na zasadzie umowy najmu. Chcielibyśmy w końcu to uregulować prawnie, to znaczy żeby te mieszkanie było już na mnie, tylko jak najmniejszym kosztem. Rodzą się pytania ? - czy najlepszym rozwiązaniem na zniwelowanie kosztów (zwolnienie z podatków, taksy, etc) jest umowa darowizny tego mieszkania na mojego tate, g...
Niekompetencja sędziny
Witam Złożyłam pozew rozwodowy 27.06.2023. Do dzisiaj nic się nie dzieje ze strony sędziny, w pozwie złożyłam o zabezpieczenie alimentów na dzieci i zabezpieczenie opieki nad nimi do rozprawy ponieważ chcę się w spokoju wynieść od męża który ma założoną Niebieską kartę o znecanie się psychiczne nade mną. O tym też poinformowana została sędzina którą prowadzi moją sprawę. Do dzisiaj zero odzewu dalej nie ma zabezpieczenia alimentów, opieki nad ...

Wyszukiwarka