Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku po ojcu.
Powiedzcie mi jak napisać wniosek o odrzucenie spadku po ojcu . Mama już to zrobiła jestem ja moje siostry i nasze dzieci. Nie ma testamentu .....
pracownik na zwolnieniu lekarskim nie dostarcza zwolnienia
Pracownik jest na zwolnieniu lekarskim od przeszlo 180 dni (minelo 5 dni temu). Nie donosi kolejnego zwolnienia, nie zjawia sie do pracy. Na mozliwosc jego zwolnienia odpowiada szantazem, ze jesli to nastapi, on wtedy doniesie na pracodawce do urzedu (bo, jak twierdzi, MA zwolnienie. Ale jednak od 5 dni go nie dostarcza). Pytanie: Czy mozna go spokojnie zwolnic, czy trzeba sie faktycznie czegos obawiac ze strony Urzedu? Pracownik zartudniony n...
Co grozi za nieodrobienie prac społecznych?
Witam, mam pytanie miałem zasądzone prace społeczne, nie odrobiłem wszystkiego ze względu na chorobę (depresja, urojenia lękowe) jestem z tego tytułu osobą niepełnosprawną. Wyrok przedawnił się 1 stycznia czy będę musiał trafić do odbycia kary za te nieodrobione godziny....
Zbieg egzekucji komorniczej
Witam. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu mojej sprawy egzekucji komorniczej. Nastąpił zbieg egzekucji komorniczej 3 komorników. W aplikacji banku widnieją 3 blokady na kwotę 600,2700 i 5000 zł. Komornik za sprawę karna 5k wystosował pismo do pracodawcy o zajęcie wynagrodzenia(cały etat),kwota wolna od zajęcia wynosiła ok.2600 i taką kwotę otrzymałem od pracodawcy,kwota 900 została przekazana komornikowi. W międzyczasie doszły 2 kolejne blokady na 600 ...

Wyszukiwarka