Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Odmowa urlopu.
Pracuje już 12 lat w jednej firmie, w tym roku zmienił się zarząd i dzieją się cuda. 1 grudnia złożyłem wniosek urlopowy na dni 2-5 stycznia, kilka dni temu udało się kupić wyjazd last minute, a w dniu dzisiejszym kierownik przekazał mi wiadomość od pani prezes: wypisanie wniosku nie jest jednoznaczne z dostaniem urlopu. Do dziś nikt mi słowem nie powiedział że nie dostanę urlopu, zawsze po prostu był wpisany na liście obecności i tyle. Jest j...
Spadek.
Dzień dobry. Piszę w imieniu cioci. W lipcu 2018 roku zmarł mój dziadek, a w lutym tego roku zmarła babcia (rodzice cioci). Ciocia posiada dwie siostry (jedna jest moją matką). We trzy u notariusza przyjęły spadek po dziadkach (po dziadku nie było przeprowadzone postępowanie spadkowe od razu po śmierci, tylko po tych 4,5 roku). W skład majątku wchodzi między innymi mieszkanie i o nie właśnie chodzi. Moja matka podpisała swoim siostrom oświadczeni...
brak testamentu
Jedyna corka zmarlego ojca. Nie zostawil testamentu. Kto dziedziczy spadek skoro jest jeszcze jego zona (brak wspolnych dzieci) dodam ze nie jest moją mamą....
Wytoczenie sprawy kancelarii adwokackiej
Pytanie. Czy można wytoczyć sprawę kancelarii adwokackiej za niedopatrzenia i błędy proceduralne? Sprawa trwa 5 lat i myślę ze niepotrzebnie długo... Abstrahując od obecnej sytuacji w moim przekonaniu powinna być zakończona duzo wcześniej. Proszę o kontakt tylko specjalistów. Innym serdecznie dziękuję...

Wyszukiwarka