Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy komornik może zająć niemieckie konto?
Witam. Mam zameldowanie w Polsce lecz przebywam w Niemczech. Czy komornik za długi które ma w Polsce może zająć mi niemieckie konto ??...
czy mozna mieć 2 obywatelstwa?
Witam, mam pytanie odnośnie obywatelstwa dla córki, mama jest francuska, wiec aktualnie posiada paszport francuski, urodziła sie w UK wiec przysługuje jej również obywatelstwo angielskie, z tego co nam tłumaczono to wystarczy wypełnić dokument i wyslac a paszport przyjdzie do domu pocztą, jednak obawiam sie ze nie dostanie wtedy obywatelstwa polskiego ponieważ ktos mi mówił ze mozna posiadac tylko dwa obywatelstwa... Czy jest sens robić wogole po...
Zwolnienie lekarskie przy umowie zlecenia i umówię o pracę.
Pracuję u dwóch różnych pracodawców. Chcę skorzystać z L4. Jak wygląda sytuacja z L4 przy umowie zlecenia z umową o pracę ? Mogę normalnie skorzystać ze zwolnienia?...
Urlop macierzyński, w tym czasie podwyżki które mnie ominęły. Czy mogę ubiegać się o wyrównanie stawki?
Witam. Pracuje w firmie 8 lat. Ostatni rok bylam na macierzyńskim. W tym czasie były podwyżki, które mnie ominęły. Po powrocie poszłam o wyrównanie stawki do wysokości stawki pracowników, którzy mają przepracowane podobne lata na tym samym stanowisku. Usłyszałam od szefa odpowiedź " w ostatnim roku nie przyczyniła się Pani do rozwoju firmy." Zaznaczę, że moja stawka równa jest z osobami, które pracują od roku. Czy taka odpowiedź szef...

Wyszukiwarka