Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy mogę nie wyrazic zgody na wymianę piecy przez spółdzielnię mieszkaniową?
Spółdzielnia Mieszkaniowa w przyszłym roku będzie likwidować piecyki gazowe, ponieważ ciepła woda będzie z rur. Jak się dowiedziałam wszyscy muszą wyrazić zgodę. Nie chce rezygnować z gazu ponieważ jest dużo tańsze. Mam mieszkanie własnościowe i czy spółdzielnia może decydować w takiej sprawie....
Mobbing w pracy.
Czy pracownik może złożyć wypowiedzenie z winy pracodawcy na podstawie mobbingu w chwili gdy pracodawca chce go zwolnić dyscyplinarnie (bezpodstawnie)? Czy już te wypowiedzenie od pracodawcy zamyka tę drogę i nie można dochodzić naruszeń ze strony pracodawcy? Składać czy poczekać na sprawę o przywrócenie do pracy i wtedy dopiero poruszyć temat mobbingu? ...
Wymeldowanie w drodze postępowania administracyjnego.
Partnerka zakończyła 2 letnią batalię o podział majątku z ex mężem. Sprawę wygrała ma wpis do księgi wieczystej że jej jest już mieszkanie , ma wyrok i poszła do gminy żeby wymeldować ex a pani jej powiedziała że on musi się sam wymeldować. I moje pytanie czy muszą go wymeldować jak ma wyrok i wpis do księgi że mieszkanie jest już tylko jej czy faktycznie on musi się wymeldować osobiście?...
Jaka jest kara za niezarejestrowany samochód?
Samochód kupiony 10 lat temu. Opłacany, ale stoi na podwórku. Przez 10 lat niezarejestrowany. Jaka kara grozi za niezarejestrowany samochód przez tyle lat?...

Wyszukiwarka