Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Zapomniałem zapłacić podatku wzbogacenia się kupnem samochodu. Minęły już 2 tygodnie co mam zrobić aby nie płacić kary?
Witam zakupiłem samochód 4 listopada Zapomniałem zapłacić podatku wzbogacenia się kupnem samochodu. Minęły już 2 tygodnie co mam zrobić aby nie płacić kary? Da się zapłacić internetowo? Proszę o nie ocenianie z góry po prostu pierwszy samochód i na śmierć zapomniałem o tym. ...
Prawo jazdy.
13 lat temu utraciłem prawo jazdy za jazdę pod wpływem, dodam że jechałem rowerem ale zabrano mi prawo jazdy chciałbym podejść do zupełnie nowego kursu nie chce odzyskiwać poprzez wojewódzkie ośrodki medycyny pracy czy tak można?...
Czy można wymeldować z domu osoby które w nim nie zamieszkują/nie łożą na utrzymanie?
Dzień dobry. Czy można wymeldować z domu osoby które w nim nie zamieszkują/nie łożą na utrzymanie, nie mają praw innych prócz meldunek stały, ale same wymeldować się nie chcą? Jeśli tak, w jaki sposób to uczynić?...
Może ktoś się orientuje jak napisać oświadczenie odnośnie odrzucenia praw do mieszkania po ojcu. ?
Dzień dobry. Potrzebuje porady. Może ktoś się orientuje jak napisać oświadczenie odnośnie odrzucenia praw do mieszkania po ojcu. Dokładnie sytuacja wygląda tak, że mój mąż ma dzieci z pierwszego małżeństwa, posiadamy mieszkanie zakupione przez nas i chciałabym je zabezpieczyć w razie czego żeby nie mieć problemów później. ...

Wyszukiwarka