Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Pracodawca nie opłaca mi składek ZUS.
Dowiedziałem się, że mój pracodawca nie opłaca mi składek ZUS. Czy jest jakaś możliwość wyegzekwowania ich? Współpraca z nim niebawem dobiegnie końca, pytanie czy mam jakieś opcje....
Były partner koleżanki pożyczył od niej pieniądze, wzięła na niego dwa kredyty, które miał spłacać ale nie spłaca. Czy jest sens zgłosić do sądu, jeśli nie ma niczego na piśmie?
Czy taka sytuacje można nazwać wyłudzeniem? Były partner mojej koleżanki pożyczył od niej pieniądze plus wzięła na niego dwa kredyty, które miał spłacać. Oczywiście kredytów nie chce spłacać i pieniędzy nie chce oddać. Ona myśli nad tym, żeby sprawę zgłosić do sądu, ale jeśli nie ma niczego na piśmie to jest w ogóle sens taka sprawę zakładać?...
Ślub a próg podatkowy
Moja narzeczona nie pracuje więc nie ma dochodu. Mój dochód roczny przekracza 120 tys. Znajomy doradził mi że jeśli wezmę ślub cywilny w styczniu 2023 to od stycznia 2024 będziemy mieli większy próg podatkowy. Mam pytanie czy jeśli wezmę ślub cywilny w grudniu 2022 to w styczniu 2023 będę miał już większy próg?...
Meldunek tymczasowy.
Witam. Chciałabym się konkretnie dowiedzieć jakie dokumenty są potrzebne do meldunku tymczasowego. Mieszkam na stancji i chciałabym razem z dzieckiem się zameldować. Czy to ja czy właściciel mieszkania musi iść do urzędu w sprawie meldunku?...

Wyszukiwarka