Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.
Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.
anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop
anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?
anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop
Cześć, mam takie pytanie, składając wniosek o ubezwłasnowolnienie, można wnioskować o wyłączenie ze sprawy osobę, której wniosek dotyczy? Nie chodzi o pominięcie biegłych, a brak konieczności bycia na sprawie, dla tej osoby będzie to bardzo duży stres, co potwierdza sam wniosek, nie chciałbym musieć targać tej osoby po sądach i tak nachodzi się po biegłych, z resztą już nie pierwszy raz....
Witam. Został przeze mnie przekroczony 6-miesięczny termin na odrzucenie spadku.
W 2022 roku spadek po osobie, o której istnieniu w rodzinie nie mieliśmy pojęcia, odrzucił mój dziadek, następnie mama. Wiedziałam, że w następnej kolejności będę ja. Dziadek dostał wezwanie na rozprawę, na której odrzucił spadek (nie składał wcześniej wniosku o odebranie oświadczenia o odrzuceniu). Moja mama przekazała mi informację po swojej rozprawie, że teraz...
Dzień dobry. Potrzebuje porady. Może ktoś się orientuje jak napisać oświadczenie odnośnie odrzucenia praw do mieszkania po ojcu. Dokładnie sytuacja wygląda tak, że mój mąż ma dzieci z pierwszego małżeństwa, posiadamy mieszkanie zakupione przez nas i chciałabym je zabezpieczyć w razie czego żeby nie mieć problemów później.
...
Chciałbym uzyskać informacje na temat zwolnienia z pracy.Mianowicie jaki jest okres wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony na 3/4 etatu przepracowane 3 lata...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: