Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.
Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.
anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop
anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?
anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop
Witam , mam pytanie odnośnie długu pożyczki.
Komornik ściąga dług przez mój dochód z pracy odd pracodawcy , gdzie pracodawca jest zobowiązany do wysłania mu długu z mojej wypłaty bo się boją że dostaną karę. I teraz pytanie brzmi, czy jako dłużnik mogę lub mam prawo wnioskować o to aby ściągana kwota egzekucyjna była mniejsza bo ja nie dam rady tak egzystować i mam też też inne zobowiązania mieszkaniowo- medialne .będę zmuszony zrezygnować z pra...
Witam. Pracuję na umowie o pracę od 15.06 i chciałabym zrezygnować z pracy. W przypadku pracy do pół roku mam 2 tygodnie wypowiedzenia. Czy jeśli złożyłabym wypowiedzenie przed 15.12 to musiałabym przepracować te 2 tygodnie czy już miesiąc?...
Mam zasądzone alimenty na córkę. Córka ma 19 lat. Sprawa jest u komornika. Zdarzało mi się z powodów różnych nie płacenie na bieżąco i urósł mi dług. Od kilku lat płace na bieżąco. Pół roku temu, dogadałem się z córką i anulowała mi dług, złożyła oświadczenie u komornika że anuluje mi dług a bieżące alimenty zostały(płacę terminowo). Kilka dni temu , córka poinformowała mnie że zmieniła zdanie i chce ponownie dług. Czyli cofnąć umorzenie.
Pytani...
W firmie pracuje pan x . Firma dostała pismo od komornika że ma płacić nie panu x a komornikowi , długi za alimenty. Czy coś grozi firmie jeśli nie wykona polecenia komornika?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: