Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
Czy należy mi się ekwiwalent za nie wykorzystany urlop? Dostałam umowę o pracę od marca ubiegłego roku, w czerwcu poszłam na zwolnienie lekarskie ze względu na ciążę. Umowa skończyła mi się w marcu tego roku. Nie wykorzystałam ani jednego dnia urlopu, pracodawca twierdzi że nie należy mi się, ma rację?...
Czy ktoś z Was wymeldował osobę bez jej zgodny?
Witam, moja Teściowa chce wymeldować syna, brata moje męża, ponieważ tam nie przebywa. A dodatku zaczyna się o niego ubiegać komornik, oraz szuka go policja. Czy ktoś z Was wymeldował osobę bez jej zgodny? Jak dokładnie to wszystko wygląda?...
uregulowanie kontaktów z dzieckiem
Witam, dostałam pismo z Sądu o niejawnym posiedzeniu i rozpatrzeniu sytuacji na czas rozprawy. Z tymczasowego postanowienia Sądu wynika, iż ojciec mojego dziecka może się z nim spotykać dwa razy w tygodniu w miejscu naszego zamieszkania, tutaj mam pytanie; czy jeżeli wiem, że ojciec dziecka regularnie przyjmuje narkotyki i uważam, że tym samym stwarza niebezpieczeństwo dla dziecka, czy za każdym razem, gdy przyjeżdża mogę go prosić o wykonanie te...
Czy babcia może zgłosić do ubezpieczenia swojego wnuka ?
Czy babcia może zgłosić do ubezpieczenia swojego wnuka bądź swoją córkę?...

Wyszukiwarka