Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Współwłasność za długi spadkowe.
Kilku współwłaścicieli mieszkania. Przeprowadzone postępowanie spadkowe (bez działu spadku) jeden ze współwłaścicieli mieszkający tam narobił długów. Czy całości zadłużenia mogą ściągać z kogo chcą, czy odpowiadamy taka częścią jaki mamy udział w spadku ?...
Wynajęte mieszkanie a egzekucja komornicza.
Moja dziewczyna, która mieszka w wynajętym ze mną mieszkaniu dostała wezwanie egzekucyjne od komornika. Praktycznie wszystkie urządzenia w mieszkaniu są moje czy komornik może w ogóle wejść do tego mieszkania ?...
Naruszenie RODO
Jakiemu organowi zgłasza się naruszenie RODO? Auto pay wysyła mi ciągle maile, mimo że kilka razy zgłaszałem im że domagam się usunięcia moich danych z ich systemów i sprawa miała być wg ich odpowiedzi załatwiona. Ale cały czas wysyłają mi mailing. Chcę zatem ich zgłosić o naruszenie RODO....
Żądanie obniżenia wysokości czynszu.
Czy jest coś takiego, że można wnioskować do wspólnoty o obniżenie czynszu z powodu nadmiernych hałasów dobiegających z sąsiedniej nieruchomości, które uniemożliwiają i bardzo utrudniają dotychczasowe zamieszkiwanie bo są długotrwałe i codzienne. Wybiegam w przyszłość, jeśli Wspólnota z tym nic nie zrobi, bo nie poszło jeszcze pismo....

Wyszukiwarka