Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.
Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.
anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop
anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?
anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop
Zmarła moja mama. Okazało się że spłacała karty kredytowe. Generalnie dużo rzeczy zatajała. Ciężko teraz powiedzieć czy miała jakieś ubezpieczenie prywatne. Czy my jakoś dzieci możemy się dowiedzieć gdzieś co mama posiadała? Czy bank może nam udzielić jakieś informacji ?...
Dzień dobry, jestem wezwana jako świadek na rozprawę do Opola (5 lutego).Trasa z miejsca mojego zamieszkania do Opola to 350 km. Czy istnieje coś takiego jak możliwość wnioskowania o składanie zeznań w miejscu mojego zamieszkania?...
Jakiś czas temu otrzymałem dość sporą darowiznę od brata (zgłoszone do US). On i ja posiadamy rodziny. Niedawno za podarowaną gotówkę kupiłem mieszkanie spółdzielcze własnościowe. Czy po śmierci brata jego dzieci mogą upomnieć się o zachowek z tytułu tej darowizny? Jeśli tak, czy jest w takim przypadku jakaś droga prawna by tego uniknąć? Dodam, że ja i brat w tej kwestii jesteśmy zgodni, by prawa do tego mieszkania były tylko moje (ewentualnie po...
Mam pytanie odnośnie wykorzystywania zdjęć znalezionych w Internecie w celach zarobkowych. Dokładniej chciałam zapytać czy mogę użyć zdjęć stockowych darmowych i potem przerabiać je jako pomoce dydaktyczne (dopisać nazwy, zmieniać kolory). Następnie je sprzedawać jako pomoce?
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: