Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

W jakich przypadkach nie obowiązuje reklamacja?
W jakich przypadkach nie obowiązuje reklamacja?...
Komornik nie przekazuje mi alimentów na dziecko.
Dzień dobry, mam pytanie daLam ojca dziecka do komornika, a w sumie moja pani Adwokat to załatwiała. w zeszłym miesiącu komornik sciagna pieniądze od ojca, nie dostalam z tego ani złotówki, bo niby bierze pierwsze pieniądze on a później dla mnie sciaga. czy takie jest prawo, zeby zabrał cala sumę? w tym miesiącu tez juz sciagna pieniądze od ojca dziecka i nie przekazal. co zrobic w takiej sytuacji? dziekuje za pomoc ...
Budowa balkonu.
Witam. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak to jest z budową balkonu? Mam górę domu, na dole mieszkają sąsiedzi, podwórko wspólne. Chciałabym dostawić na słupach balkon. Czy muszę zgłaszać to w urzędzie ? Powinnam mieć projekt ? Czytałam o tym trochę i już sama nie wiem w jednym artykule piszą że to rozbudowa domu a gdzie indziej że nie....
Dodatkowe ubezpieczenie chorobowe.
Zatrudniłam się pierwszy raz na umowie zlecenie. Powiedzcie co oznacza dodatkowe ubezpieczenie chorobowe? Ile odciągają jeśli mam w umowie 22zl netto za godzinę? Czy w razie wolnego na opiekę nad córką "jestem bezpieczna"? Czy taka umowa ma jakieś plusy?...

Wyszukiwarka