Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.
Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.
anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop
anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?
anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop
Kiedy można zrobić podział majątku, tylko od razu po rozwodzie.
Czy potem tez.
kto kogo spłaca po rozwodzie, jest na to jakieś prawo.
Czy trzeba miedzy sobą się dogadać....
Dzierżawca postawił altankę na działce, którą dzierżawił od gminy (skończył mu się czas dzierżawy i nie chce jej przedłużyć)
chciałbym wydzierżawić ten grunt, co z tą altanką ? powinien ją rozebrać (czy w ogóle może ją rozebrać ?), czy zostawić,
przeczytałem, że altanka należy do właściciela gruntu, czyli obecnie miasta ....
Witam , proszę o pomoc.
Jestem w 7 miesiacu ciazy, natomiast ojciec dziecka popełnił samobójstwo… nie wiem co zrobić, poniewaz aktualnie nie pracuje. Nie byliśmy małżeństwem i nie wiem czy należą mi się jakieś świadczenia na zapomogę dziecka.. Partner pracował za granica - Holandia, Legalnie- przez agencje pracy. Z tego co czytałam przysługuje renta… gdzie najlepiej się udać dowiedzieć co w tej sytuacji ? ZUS ? Chodzi również o to ze jeżeli o...
Zmarła mama ,z bratem jestem skłócona, wniosek o spadek został złożony, sprawa koniec września. Tymczasem bratowa rozdaje rzeczy po mojej mamie po rodzinie i znajomych. Co mogę zrobić by bratowa zaprzestała rozdawnictwa ,bo zanim dojdzie do sprawy nic nie zostanie....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: