Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Wynajem mieszkania jako współwłaściciel.
Dzień dobry, mamy razem z żoną małe własnościowe mieszkanie, które aktualnie jest niezamieszkałe, czy będąc współwłaścicielem, mogę swoją część komuś wynająć? Czy muszę mieć zgodę, oświadczenie żony?...
Czy muszę spłacać długi zmarłego brata?
Czy muszę spłacać długi zmarłego brata? Przejazd bez ważnego biletu,6 lat temu. Brat nie żyje prawie 3 lata....
Podsumowanie przychodów za sprzedaż na portalu Vinted.
Hej, moje podsumowanie przychodów za sprzedaż na portalu Vinted to 19,114 zł za rok 2023 gdzie dochód to może 5/6 tyś - jak się z tego rozliczyć ? Czy to podlega jako działalność niezarejestrowana ?...
Podatek od zasiedzenia nieruchomości.
Postanowieniem sądu (09.2023) razem z Mamą nabyliśmy w drodze zasiedzenia z dniem 19.10.2012 własność nieruchomości w udziale 3/4 i 1/4. Przed złożeniem SD-3 do US i wyliczeniem podatku staramy się obniżyć jego wysokość. I teraz: 1) czy wartość nieruchomości powinniśmy szacować na dn. 19.10.2012? 2) poniesione nakłady (do wykazania w SD-3) powinniśmy dokumentować od 19.10.2012 do dn. postanowienia? 3) czy do nakładów można zaliczyć opłaty zw...

Wyszukiwarka