Wygasa umowa a pracę,urlop i l4

Dzień dobry,
pod koniec miesiąca wygasa moja umowa pracę i nie będzie ona kontynuowana.
Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym do zakończenia umowy.
Czy jeśli pójdę na l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent pienięzny za urlop który będzie wstrzymany przez l4?
#L4
anonim cytuj
09-02-2024
urlop na żądanie jest jedną z dostępnych opcji, jednak zaleca się rozmowę z pracodawcą w celu znalezienia najbardziej odpowiedniego rozwiązania, które będzie odpowiadać zarówno twoim potrzebom, jak i możliwościom organizacyjnym pracodawcy.

Zgodnie z art. 167^1 Kodeksu pracy, pracownik ma prawo do wykorzystania w ciągu każdego roku kalendarzowego do 4 dni urlopu na żądanie. Urlop na żądanie może być wykorzystany w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem powiadomienia pracodawcy o zamiarze skorzystania z niego w dniu jego wykorzystania, chyba że wewnętrzne przepisy pracodawcy przewidują inaczej.

anonim cytuj
09-02-2024
Nie chodzi mi o UŻ tylko czy mogę wziąć l4 na urlopie wypoczynkowym i wstrzyma to urlop wypoczynkowy a ekwiwalent po zakończeniu umowy zostanie wypłacony za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
09-02-2024
Jeśli ktoś jest w temacie niech da znać ?

anonim cytuj
09-02-2024
Proszę o odpowiedź czy jeśli przerwę urlop l4 pracodawca będzie musiał wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Zdjęcie
Witam! Czy za zamieszczenie zdjęcia ładnej dziewczyny z obraźliwym podpisem (w generatorze memów) grozi mi pozew o zniesławienie? Jestem pełnoletni.Zdjęcie wykonałem na przystanku autobusowym,za jej zgodą....
Brak płatności za alimenty.
Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce....
Czy legalne jest robienie zakupów na słupa, na wymyślone dane?
W celu ochrony swoich danych osobowych myślę czy zamawiając coś przez internet do automatów paczkowych nie lepiej podawać wymyślone dane? Z danymi osobowymi w sklepach to wiadomo może być różnie zdarzają się włamania hackerskie i wycieki danych. Moje pytanie jest takie czy zakupy na słupa są legalne w świetle polskiego prawa?...
Mieszkanie po babci przepisane na wnuczkę, czy pozostali wnuczkowie mają prawo do zachowku po babci?
Witam. Zmarła babcia. Kilka lat przed śmiercią przepisała mieszkanie na wnuczkę. Czy w takiej sytuacji pozostali wnuczkowie mają prawo do zachowku po Babci?...

Wyszukiwarka