Brak wypłaty za niewykorzystany urlop.

Absolutnie przypadkowo zostałam uświadomiona, że prawdopodobnie była pracodawczyni nie wypłaciła mi wynagrodzenia za niewykorzystany urlop.
Pracowałam na stacji paliw od grudnia 2021 do kwietnia 2022. W tym czasie z urlopu nie korzystałam. Czy jestem jeszcze w stanie te pieniądze wyegzekwować?
Dodatkowo chciałabym zapytać o pracę w dni świąteczne. Jeżeli pracowałam w pierwsze święto Bożego Narodzenia czy pomimo, iż pracowałam na stacji czynnej 24/h przez cały rok należy mi się dzień wolny do odbioru?
anonim cytuj
08-02-2024
Dostałaś świadectwo pracy? Jak naliczono Ci wymiar urlopu przy kolejnym zatrudnieniu? Czy to była w ogóle umowa o pracę?

anonim cytuj
08-02-2024
Tak, dostałam świadectwo pracy i była to umowa o pracę.
Tyle ile przepracowałam tyle miałam urlopu.

anonim cytuj
08-02-2024
Zajrzyj w świadectwo pracy ile wpisano wykorzystanego urlopu w takim razie.

anonim cytuj
08-02-2024
Jestem w szoku, w świadectwie pracy jest napisane, że wykorzystałam cały urlop! To jest absolutnie niemożliwe, w każdym miesiącu pracowałam 14 bądź 15 zmian (zmiany po 12 godzin) i żadnego urlopu nie wzięłam.

anonim cytuj
08-02-2024
Zatem po otrzymaniu takiego świadectwa powinnaś zwrócić się do byłego już pracodawcy o podstawę takiego wpisu lub skorygowanie dokumentu..

anonim cytuj
08-02-2024
To prawda, zupełnie o tym nie pomyślałam, rozumiem że jest za późno na jakąkolwiek interwencję?

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Podatek od spadku po rodzicach.
Witajcie, mam pytanie czy syn musi zapłacić podatek , jeżeli w spadku zatwierdzonym przez sąd po rodzicach dostał działkę i stary dom o wartości 120 000zł? Bo z tego co wiem to od darowizny nie płaci się ale nie wiem jak to jest ze spadkiem....
Mieszkam w kamienicy od ponad 30 lat, mieszkanie jest wynajmowane. Czy ktoś odpowie mi na parę pytań?
Mieszkam w kamienicy od ponad 30 lat. Mieszkanie jest wynajmowane. Pierwsza umowa to umowa z miastem później przejął to właściciel. Mam kilka pytań: 1. Główny najemca ok 15 lat temu zmarł umowę o najem przejęła siostra Umowa była pisemna i od około 5 lat właściciel wysyła aneksy do umowy pocztą: np w kwietniu dostaliśmy aneks o podwyżce czynszu. Żaden z aneksów nie był podpisywany. Dziś czytam że taki aneks jest nie ważny bo siostra to nie podpi...
Jak napisać zażalenie odnośnie zawieszenia dochodzenia?
Witam Prosiłbym o pomoc a także wskazówki jak napisać zażalenie wobec zawieszenia dochodzenia, jestem osobą pokrzywdzoną. Pokrótce przybliżę moją sprawę, zostałem oszukany poprzez olx.pl po wysłaniu pieniędzy na konto bankowe podane przez sprzedającego. Osoba ta z premedytacją oszukiwała na różnych ogłoszeniach na tym właśnie serwisie samemu udało mi się ustalić około 2-3 innych ogłoszeń w którym osobom zainteresowanym podawał pod innymi danymi ...
Ojciec nie wyraża zgody na wyjazd dzieci za granicę.
Czy jest szansa bez zabierania praw sądownie ustalić - o decyzjach związanych ze zdrowiem - żebym to ja decydowała o miejscu gdzie dzieci będą mieszkać Chodzi mi o wyjazd na stałe za granicę ale ojciec nie wyraża zgody chociaż widuje ich raz na ruski rok i nie dzwoni. Jest alkoholikiem i jego ojciec, z którym mieszka też, jedyną trzeźwą osobą w domu jest jego matka ale ja nie będę tam puszczać dzieci o czym on wie. Nie potrzebuje zabierać m...

Wyszukiwarka