Brak wypłaty za niewykorzystany urlop.

Absolutnie przypadkowo zostałam uświadomiona, że prawdopodobnie była pracodawczyni nie wypłaciła mi wynagrodzenia za niewykorzystany urlop.
Pracowałam na stacji paliw od grudnia 2021 do kwietnia 2022. W tym czasie z urlopu nie korzystałam. Czy jestem jeszcze w stanie te pieniądze wyegzekwować?
Dodatkowo chciałabym zapytać o pracę w dni świąteczne. Jeżeli pracowałam w pierwsze święto Bożego Narodzenia czy pomimo, iż pracowałam na stacji czynnej 24/h przez cały rok należy mi się dzień wolny do odbioru?
anonim cytuj
08-02-2024
Dostałaś świadectwo pracy? Jak naliczono Ci wymiar urlopu przy kolejnym zatrudnieniu? Czy to była w ogóle umowa o pracę?

anonim cytuj
08-02-2024
Tak, dostałam świadectwo pracy i była to umowa o pracę.
Tyle ile przepracowałam tyle miałam urlopu.

anonim cytuj
08-02-2024
Zajrzyj w świadectwo pracy ile wpisano wykorzystanego urlopu w takim razie.

anonim cytuj
08-02-2024
Jestem w szoku, w świadectwie pracy jest napisane, że wykorzystałam cały urlop! To jest absolutnie niemożliwe, w każdym miesiącu pracowałam 14 bądź 15 zmian (zmiany po 12 godzin) i żadnego urlopu nie wzięłam.

anonim cytuj
08-02-2024
Zatem po otrzymaniu takiego świadectwa powinnaś zwrócić się do byłego już pracodawcy o podstawę takiego wpisu lub skorygowanie dokumentu..

anonim cytuj
08-02-2024
To prawda, zupełnie o tym nie pomyślałam, rozumiem że jest za późno na jakąkolwiek interwencję?

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy oprócz skargi na lekarza można go ponieść do odpowiedzialności za błędna diagnozę?
Dzień dobry. Mam pytanie czy oprócz skargi na lekarza można go ponieść do odpowiedzialności za błędna diagnozę? Córka lat 3 skakała na tramopolnie niefortunnie upadła, spuchła jej ręką. Udaliśmy się na izbę przyjęć tam lekarz ortopeda stwierdził że nie ma złamania i jedyne ci jej założył to ala temblak z cienkiego bandarzu. Zaufalam lekarzowi że jutro powinno byc lepiej. Następnego dnia córkę bardziej bolała ręką i bardziej spuchła poszliśmy na...
Jak wymeldować z pobytu stałego?
Mam mieszkanie w którym mieszka kobieta, którą zameldowałem z dzieckiem ale ona ma już innego mężczyznę oficjalnie .Ja pracuje za granicą a ten facet tam śpi. DZIECKO jest moje tzn. ja te dziecko uznałem bo biologicznie nie jest moje .Wszystko opłacam. Sąsiedzi się że nie śmieją ona jak proszę w sms aby się wyprowadziła to pisze " ha ha" ...Nie jesteśmy małżeństwem. JAK to rozwiązać bardzo proszę o pomoc ....
Spadek po rodzicach.
Witam, jak wygląda sytuacja gdy jest spadek po rodzicach a rodzeństwo nie może się dogadać? Siostra widzi tylko jedno rozwiązanie, że to należy się jej, a sprzedaż nie wchodzi w grę bo ona się na nią nie zgadza, a spłacić mnie też nie chce. Chce założyć sprawę w sądzie i oczekuje że ja się zrzeknę spadku....
Czy mogę się nie zgodzić na rozwód za porozumieniem stron ?
Dzień dobry. Czy mogę się nie zgodzić na rozwód za porozumieniem stron ? Mąż chce się rozwieść bez podania przyczyny. Rozwód to dla mnie wyprowadzka z domu, który nie jest nasz i zostanie samej z dzieckiem. Potrzebna jest mi pomoc choćby przy odbiorze dziecka ze szkoły. Wynajem to duży koszt więc musiałabym zmienić miejsce zamieszkania, a to dla mnie i dziecka duży stres....

Wyszukiwarka