Absolutnie przypadkowo zostałam uświadomiona, że prawdopodobnie była pracodawczyni nie wypłaciła mi wynagrodzenia za niewykorzystany urlop.
Pracowałam na stacji paliw od grudnia 2021 do kwietnia 2022. W tym czasie z urlopu nie korzystałam. Czy jestem jeszcze w stanie te pieniądze wyegzekwować?
Dodatkowo chciałabym zapytać o pracę w dni świąteczne. Jeżeli pracowałam w pierwsze święto Bożego Narodzenia czy pomimo, iż pracowałam na stacji czynnej 24/h przez cały rok należy mi się dzień wolny do odbioru?
Dostałaś świadectwo pracy? Jak naliczono Ci wymiar urlopu przy kolejnym zatrudnieniu? Czy to była w ogóle umowa o pracę?
anonim cytuj
08-02-2024
Tak, dostałam świadectwo pracy i była to umowa o pracę.
Tyle ile przepracowałam tyle miałam urlopu.
anonim cytuj
08-02-2024
Zajrzyj w świadectwo pracy ile wpisano wykorzystanego urlopu w takim razie.
anonim cytuj
08-02-2024
Jestem w szoku, w świadectwie pracy jest napisane, że wykorzystałam cały urlop! To jest absolutnie niemożliwe, w każdym miesiącu pracowałam 14 bądź 15 zmian (zmiany po 12 godzin) i żadnego urlopu nie wzięłam.
anonim cytuj
08-02-2024
Zatem po otrzymaniu takiego świadectwa powinnaś zwrócić się do byłego już pracodawcy o podstawę takiego wpisu lub skorygowanie dokumentu..
anonim cytuj
08-02-2024
To prawda, zupełnie o tym nie pomyślałam, rozumiem że jest za późno na jakąkolwiek interwencję?
Wczoraj był 10 nie wpłynęła wypłata na nasze konta ( umowa o pracę ), kiedy napisaliśmy do pracodawcy ten powiedział, że wczoraj wykonał przelewy, dziś jest 11 i jeszcze nic nie dostaliśmy. Co możemy zrobić czy wolno nam nie przyjść do pracy ? Czy coś grozi pracodawcy ? Czy można porzucić taką pracę?...
Jestem osobą, która ukończyła 18 lat. Studiuje zaocznie, pracuje na pół etatu (najniższa krajowa- Ok. 1400 zł netto) za studia płace 600 zł.
Moja mama odcięła nas (mnie, ojca, rodzeństwo) mimo płacenie rachunków od internetu, prądu, wody.
Dom, w którym mieszkamy jest na nią, sąd wydał decyzje, że po sprzedaży rodzice podzielą się pieniędzmi po 50%.
Czy mogę ubiegać się od niej o alimenty?
Słyszałam, że jeśli chodzi o studiowanie zaocznie jest...
Zostałam zalana przez sąsiada z góry, nie ma ubezpieczenia na to mieszkanie ani ja ani sąsiad, który mnie zalał. W jaki sposób mam wyegzekwować pieniądze ze zniszczenia sufitu, kto wycenia szkody. Wina była po stronie sąsiada. Sąsiad tam nie mieszka tylko wynajmuje to mieszkanie. A w jaki sposób mam się z nim skontaktować jakiś oficjalny list wysłać bo mam tylko telefon. Jak wygląda procedura załatwienia tej sprawy. Bardzo proszę o poradę....
Czy zgodnie z art. 561 kodeksu cywilnego, sprzedający/świadczący usługę ma obowiązek zapłacić za transport? A jeżeli tak to w jaki sposób? Bo oddałem do niego samochód na całkowity remont, i po przejechaniu 3tys km znowu samochód zepsuty. Napisałem mu pismo z tytułu rękojmi, on odpisał żeby mu przywieść samochód, tylko problem jest taki że mam do niego 300km. Kontakt z nim jest bardzo trudny, napisać jakieś pismo do niego w tej sprawie, wynająć l...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: