Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy podczas L4?

Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy w czasie kiedy byłem na L4?
anonim cytuj
08-02-2024
Nie.. urlop jest na wniosek pracownika. Ba nawet jak ten ma urlop a pojawi się zwolnienie to kasuję urlop.

anonim cytuj
08-02-2024
Nie może sam pracodawca wysłać cię na urlop skoro nie składałeś wniosku. Urlop to twój czas wypoczynkowy a nie pracodawcy. L4 jest zwolnieniem lekarskim no chyba że wolałeś wziąć urlop 100% płatni a nie L4 80% płatnego.

anonim cytuj
08-02-2024
Pracodawca wpisał mi urlop wypoczynkowy w czasie kiedy przebywałem na zwolnieniu, dlatego też pytam czy jest to zgodne z prawem.

anonim cytuj
08-02-2024
Nie ma takiego prawa . A najlepiej się upewnić od kiedy jest wypisany ten urlop bo nie można korzystać z urlopu podczas trwania l4.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Urlop wychowawczy.
Byłam zatrudniona w firmie A na umowę o pracę na czas nieokreślony i korzystałam z urlopu wychowawczego. Rozwiązałam umowę z firmą A za porozumieniem stron z końcem września. Z początkiem października zatrudniłam się w firmie B. Mam tam przepracowane 5 m-cy, jednak potrzebuję wrócić na urlop wychowawczy. Czy mogę to zrobić, czy pomimo zachowania ciągłości musi być jakiś odstęp między urlopami....
Koszty sądowe dla ucznia.
Syn pobił się w szkole z innym uczniem. Nie będę opisywać całości sprawy, przyznał się do winy i sprawa poszła do sądu. Zawnioskował o warunkowe umorzenie. Najpierw dostał obrońcę z urzędu, po czym cofnięto mu go, bo 24 stycznia skończył 18 lat. Wyznaczono termin sprawy i przesłano wniosek prokuratora, obecność syna jest nieobowiązkowa. Prokurator również zawnioskował o warunkowe umorzenie sprawy, ale wnioskuje również o to, żeby syn poniósł k...
Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu powoduje automatyczne wymeldowanie mnie?
Dzień dobry. Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu po śmierci głównego najemy powoduje automatyczne wymeldowanie mnie czy muszę gdzieś się zgłosić w tej sprawie? Ściągnąłem aplikacje mObywatel i nadal widnieje tam adres zameldowania mieszkania, które zostało oddane…Dziękuję...
Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Co mogę zrobić, żeby po porodzie mieć urlop macierzyński a do porodu być zabezpieczona finansowo? (Umowa zlecenie)
Dzień dobry. Od 1.03.22r mam umowę zlecenie. Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży (8tydzień), na umowę o prace nie mam co liczyć. Co mogę zrobić, żeby po porodzie mieć urlop macierzyński a do porodu być zabezpieczona finansowo (mieć płatne zwolnienie, kiedy już nie będę mogła pracować)...

Wyszukiwarka