Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy podczas L4?

Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy w czasie kiedy byłem na L4?
anonim cytuj
08-02-2024
Nie.. urlop jest na wniosek pracownika. Ba nawet jak ten ma urlop a pojawi się zwolnienie to kasuję urlop.

anonim cytuj
08-02-2024
Nie może sam pracodawca wysłać cię na urlop skoro nie składałeś wniosku. Urlop to twój czas wypoczynkowy a nie pracodawcy. L4 jest zwolnieniem lekarskim no chyba że wolałeś wziąć urlop 100% płatni a nie L4 80% płatnego.

anonim cytuj
08-02-2024
Pracodawca wpisał mi urlop wypoczynkowy w czasie kiedy przebywałem na zwolnieniu, dlatego też pytam czy jest to zgodne z prawem.

anonim cytuj
08-02-2024
Nie ma takiego prawa . A najlepiej się upewnić od kiedy jest wypisany ten urlop bo nie można korzystać z urlopu podczas trwania l4.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

rozwiązanie umowy po urlopie macierzyńskim
Witajcie, jestem zatrudniona na czas nie określony u prywaciarza od września 2018, w listopadzie 2019 urodziłam córkę, macierzyński mam do 23.10 br. Dziś dzwoniłam do pracodawcy jak to będzie dalej, odpowiedział że po macierzyńskim muszę wykorzystać zaległy urlop a potem rozwiążemy umowę, bo nie ma dla mnie miejsca.. Czy może tak zrobić?...
Zniesienie współwłasności.
W postepowaniu spadkowym po mamie otrzymałam z bratem gospodarstwo po 1/2 części. Chcemy obecnie znieść tą współwłasność za obopólną zgodą. Jak to zrobić? Słyszałam, że koszta są dużo niższe jeżeli zrobimy to przez sąd a niżeli u notariusza . Jakie są różnice miedzy zniesieniem przez sąd a u notariusza oprócz kosztów ?...
Podział majątku po rozwodzie.
Posiadam mieszkanie zakupione przed ślubem wzięte na kredyt, na moim prywatnym koncie gdzie przelewana jest wypłata. Od 2015 roku jestem po ślubie, a teraz żona chce się rozwieść i zapowiada że będzie żądać spłaty za opłacany kredyt w tym czasie. Dodam że dopiero od dwóch lat ma stałą pracę, a wcześniej tylko stypendium 1600 zł. Przez większość czasu miałem dwa razy większe dochody, i oprócz spłaty kredytu ze swojego konta i często jeszcze czynsz...
Kto pokrywa koszty leczenia zwierzat z fundacji
Witam, Mam problem i w związku z nim pytanie... Miesiąc temu przyjęłam kota do domu tymczasowego (z fundacji). Umowa w wersji MINI tj. fundacja zapewnia wyżywienie, żwirek, opiekę wet, ja dom i opiekę. Kot był złapany na działkach, w bardzo złym stanie, długo przebywał w lecznicy zanim prosto z niej trafił do mnie. Problem w tym, zaraził moją kocicę rezydentkę giardią (pasożyt). Sprawa ujawniła się parę dni temu, jak zrobili mu badania. Chor...

Wyszukiwarka