Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy podczas L4?

Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy w czasie kiedy byłem na L4?
anonim cytuj
08-02-2024
Nie.. urlop jest na wniosek pracownika. Ba nawet jak ten ma urlop a pojawi się zwolnienie to kasuję urlop.

anonim cytuj
08-02-2024
Nie może sam pracodawca wysłać cię na urlop skoro nie składałeś wniosku. Urlop to twój czas wypoczynkowy a nie pracodawcy. L4 jest zwolnieniem lekarskim no chyba że wolałeś wziąć urlop 100% płatni a nie L4 80% płatnego.

anonim cytuj
08-02-2024
Pracodawca wpisał mi urlop wypoczynkowy w czasie kiedy przebywałem na zwolnieniu, dlatego też pytam czy jest to zgodne z prawem.

anonim cytuj
08-02-2024
Nie ma takiego prawa . A najlepiej się upewnić od kiedy jest wypisany ten urlop bo nie można korzystać z urlopu podczas trwania l4.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Cofnięcie pozwu.
Witam, proszę o pomoc. Jakiś czas temu moja mam dostal nakaz sadowy plus odsetki. Został napisany sprzeciw od nakazu. Dlug został splacony w całości plus odsetki i koszty. Powód cofnął pozew, tylko nie wiadomomo czy w calości. Kuzyn napisał pismo o umorzenie sprawy i zeby ewentulane koszty sprawy w tym zastepstwa zwocił powod i zeby sprawa miala tryb niejawny. Mama się nie chce stresować bo na logikę nie wiemy co mecenas napisał. wierzycielem w...
Darowizna po ślubie od rodziców.
Witam, jeśli jestem po ślubie i rodzice chcą mi zrobić darowiznę za którą kupimy działkę i postawimy dom a mąż za swoje go wykończy ,czy w razie rozwodu z mężem ona ma jakieś prawa do tej darowizny (darowizna zostanie zgłoszona do urzędu skarbowego)? Dziękuję za odpowiedzi . PS. Nie planuję rozwodu ale życie pisze różne scenariusze....
Nękający właściciel mieszkania
Witam mam pytanie czy właściciel mieszkania które wynajmujemy może co miesiąc przychodzić i sprawdzać czystość i czy nic nie zniszczyliśmy? Przecież tak się nie da żyć za każdym razem jak ta kobieta ma przyjść dostaje bólu brzucha proszę o poradę. Zaznaczę ze wszystkie rachunki płacimy na czas więc nie ma żadnych powodów by nas kontrolować ...
Czy sąsiad może zasiedzieć współwłasną ze mną działkę?
Czy sąsiad może zasiedzieć współwłasną ze mną działkę, gdy płacę za nią podatki i czasem z niej korzystam? On nie pozwala nam jej kości, ani przycinać drzew, czy kwiatów. Ale ponieważ sąsiad mieszka za granicą, to jednak gdy go nie ma normalnie korzystamy z tej działki: kosimy, grabimy, spacerujemy itd. Nie wiem, co on knuje. Temat drażliwy. Teraz sąsiad chce ją ogrodzić, ale obiecał dać nam klucz. Nie wiem, co o tym myśleć....

Wyszukiwarka