Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy podczas L4?

Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy w czasie kiedy byłem na L4?
anonim cytuj
08-02-2024
Nie.. urlop jest na wniosek pracownika. Ba nawet jak ten ma urlop a pojawi się zwolnienie to kasuję urlop.

anonim cytuj
08-02-2024
Nie może sam pracodawca wysłać cię na urlop skoro nie składałeś wniosku. Urlop to twój czas wypoczynkowy a nie pracodawcy. L4 jest zwolnieniem lekarskim no chyba że wolałeś wziąć urlop 100% płatni a nie L4 80% płatnego.

anonim cytuj
08-02-2024
Pracodawca wpisał mi urlop wypoczynkowy w czasie kiedy przebywałem na zwolnieniu, dlatego też pytam czy jest to zgodne z prawem.

anonim cytuj
08-02-2024
Nie ma takiego prawa . A najlepiej się upewnić od kiedy jest wypisany ten urlop bo nie można korzystać z urlopu podczas trwania l4.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Nękanie pracownika na zwolnieniu chorobowym.
Od półtora tygodnia przybywam na L4 . Wydzwania do mnie przełożona z pytaniami na co jestem chora i czy zwolnienie będzie przedłużone . Ciągle powtarza jak to beze mnie sobie nie radzą . Czy jest to już nękanie pracownia ? Poszłam na L4 od psychiatry z tego tytułu , że zostałam obarczona nadmiernymi obowiązkami , cięgle niesłusznie słyszę pretensje w swoim kierunku , zmieniono mi godziny pracy ... Nie dość, że sama siebie mam doszkalać to jeszc...
Sąsiad prawdopodobnie wykonuję działalność na balkonie w bloku
W Bloku mieszkalnym (Warszawa) sąsiad na balkonie w ciągu dnia tnie metalowe i drewniane konstrukcje. Jest straszny halas. Najprawdopodobniej wykonuje działalność w mieszkaniu. Działalność ma prawdopodobnie zarejestrowaną w swoim mieszkaniu. W zeszłym roku tłumaczył się sąsiadom uciążliwym remontem.. Gdzie można zgłosić uciążliwe działania sąsiada i jakimi przepisami się podeprzeć....
174kpc
The platform includes advanced technologies for efficient order execution and management of large volumes of transactions, and [url=https://kekius-maximus.vip/]kekius-maximus.vip[/url] helps/assists traders to achieve maximum results....
Umowa zlecenie.
Dzień dobry, zastanawiam się, czy umowa zlecenie, w której strony nazywane są odpowiednio pracodawcą i pracownikiem, określa się wymiar etatu, zajmowane stanowisko, czy wprost w swojej treści odwołuje się do konkretnych artykułów z Kodeksu Pracy jest uznawana za umowę o pracę i w związku z tym podlega pod Kodeks Pracy, czy jednak z uwagi na charakter cywilno-prawny umowy-zlecenie należy ją rozpatrywać pod kątem cywilnym, a więc zastosowanie do ni...

Wyszukiwarka