Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy podczas L4?

Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy w czasie kiedy byłem na L4?
anonim cytuj
08-02-2024
Nie.. urlop jest na wniosek pracownika. Ba nawet jak ten ma urlop a pojawi się zwolnienie to kasuję urlop.

anonim cytuj
08-02-2024
Nie może sam pracodawca wysłać cię na urlop skoro nie składałeś wniosku. Urlop to twój czas wypoczynkowy a nie pracodawcy. L4 jest zwolnieniem lekarskim no chyba że wolałeś wziąć urlop 100% płatni a nie L4 80% płatnego.

anonim cytuj
08-02-2024
Pracodawca wpisał mi urlop wypoczynkowy w czasie kiedy przebywałem na zwolnieniu, dlatego też pytam czy jest to zgodne z prawem.

anonim cytuj
08-02-2024
Nie ma takiego prawa . A najlepiej się upewnić od kiedy jest wypisany ten urlop bo nie można korzystać z urlopu podczas trwania l4.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Jestem osobą nieletnią która pod wpływem alkoholu nieświadomie jeździła kradzionym autem na miejscu pasażera auto zostało uszkodzone, co może mi za to grozić?
Jestem osobą nieletnią która pod wpływem alkoholu nieświadomie jeździła kradzionym autem na miejscu pasażera auto zostało uszkodzone ogólnie nie zdatne do jazdy w aucie znaleziono dragi całe szczęście nie moje koszta naprawy są spore dziś przyjechała policja ale nikogo nie było w domu wiadomo co może mi za to grozić?...
Brak księgi przychodów.
W ubiegłym roku prowadziłem niezarejestrowaną działalność gospodarczą. Nie zapisałem dokładnie wszystkich płatności. Teraz muszę odprowadzić podatek i chciałem zapytać, czy brak księgi przychodów jest jakoś karany? I czy jeśli złożona przeze mnie kwota podatku nie będzie dokładna mogę być za to ukarany przy działalności o tak małym zakresie? A jeśli, to jakie jest tego prawdopodobieństwo? Mogę zliczyć wszystkie transakcje, ale było ich bardzo duż...
Podszywanie się i wykorzystywanie wizerunku jednego z rodziców.
Witam serdecznie I proszę o poradę. Syn mojej znajomej mieszkający z nią skradł tożsamość swojej matki i założył co najmniej kilkanaście kont w różnych sklepach internetowych podając tam jej nazwisko i adres oraz swój adres mailowy /matka nie wie jaki. Ciągle zamawia drogie rzeczy. Pod nieobecność matki odbiera paczki. Matka dowiaduje się o tym często dopiero gdy przychodzą ponaglenia zapłaty. Matka płaci wszystkie rachunki i tylko kilkakrotnie...
Sprzedaż mieszkania spadkowego, bez zgody współwłaścicieli.
Mieszkanie ma 3 współwłaścicieli (mieszkanie spadkowe) Jeden ze współwłaścicieli chce je sprzedać, na co pozostałe dwie osoby się na to nie godzą. Co możemy zrobić z mężem, aby je sprzedać? Nie wchodzi w grę spłacenie przez pozostałych. Kontakt z pozostałymi i dojście do porozumienia nie istnieje. Czy są jakiekolwiek szanse na to, aby mąż mógł sprzedać mieszkanie, mimo iż pozostali się na to nie zgadzają? Jakie możemy podjąć kroki i działani...

Wyszukiwarka