Darowizna samochodu.

Kilka dni temu kupiliśmy samochód. Umowa została spisana tylko na moją mamę. Chcemy abym ja była współwłaścicielem czy możemy spisać taką umowę między sobą, na wzór tych co są w Internecie bez spisywania aktu notarialnego ? Jakie koszty wiążą się z zawarciem umowy darowizny spisanej przez nas ? Chciałybyśmy ją zawrzeć pomiędzy sobą czyli matką a córką.
anonim cytuj
08-02-2024
Wydaje mi się że -współwłaściciel a darowizna to dwie różne sprawy.
Załatwiałem podobne i wszystkie w Wydziale Komunikacji.(można do nich zadzwonić i zapytać)
Dali odpowiednie druki do wypełnienia. US do tego nic nie ma.

anonim cytuj
08-02-2024
Skutkiem darowizny (np. X% udziałów) jest to, że dana osoba staje się po prostu współwłaścicielem. Wzór pisma nie ma znaczenia, byle zawierał istotne postanowienia i elementy umowy.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Wyrok bez dowodów.
Witam mam krótkie pytanie. Za kilka dni ma zostać ogłoszony wyrok w sprawie o zapłatę. Zostałem pozwany o zapłatę. Powód nie miał żadnych dowodów na rzekoma pożyczkę. Sprawa ciągnęła się 3 miesiące. Byli wzywani świadkowie moi oraz powoda. Obie strony były tez przesłuchiwane. Powód gubił się w zeznaniach a mimo wszystko Sędzia patrzy na mnie dziwnie jak na złodzieja. Wyrok miał zostać ogłoszony już w ubiegłym miesiącu ale Sędzia zdecydowała ze og...
Co zrobić, jeśli pracodawca pobiera podatek przy PIT-0?
Mam 22 lata , pracuję na umowie o pracę od grudnia . Mam 21 lat. Od grudnia nie zgadzało mi się wynagrodzenie. Pomimo prób do pracodawcy nie otrzymywałam pasków rozliczeń, dopiero w marcu otrzymałam w/w paski i okazało się, że pracodawca od 1 wyplaty pobierał podatek 12%. Jestem zwolniona z podatku do 26 roku życia. Proszę o pomoc jakie poczynić kroki. Również nie jestem osobą uczącą się. Po rozliczeniu pit okazał się zerowy....
Jakie prawa ma pracownik na zwolnieniu lekarskim?
Witam. Mam kilka pytań do prawników, proszę o szybką odpowiedź. 1. Czy pracodawca ma prawo do kontaktowania się ze mną podczas mojego zwolnienia lekarskiego? 2. Jakie są moje prawa w zakresie ochrony miejsca pracy podczas zwolnienia lekarskiego? Czy pracodawca może mnie zwolnić podczas mojego zwolnienia lekarskiego? 3. Jakie obowiązki mam jako pracownik na zwolnieniu lekarskim? Czy muszę na przykład informować pracodawcę o swoim stanie zdrow...
Czy dostaje swoje 80% wynagrodzenia za okres zwolnienia lekarskiego?
Zleceniobiorca jako osoba fizyczna z umową zlecenie od 27 września do 31 października, w dniu 22 października idzie na zwolnienie lekarskie opłacawszy dobrowolnie składkę na ubezpieczenie chorobowe i posiadając ciągłość ubezpieczenia chorobowego na dużo ponad 90 dni, ponieważ opłacał to wcześniej w ramach prowadzonej jednoosobowej działalności gospodarczej, zanim podjął się tej umowy zlecenie. Płacone ma za godzinę. Przepisy mówią, że podstawę do...

Wyszukiwarka