Kontakty z dzieckiem.

Co zrobić jeśli matka nie chce dawać dziecka na kontakty ojcu. Mają ustalone sądownie, a ona wymyśla, że dziecko 6 letnie nie chce. Nie chce wypuścić nawet dziecka żeby samo powiedziało ojcu, że nie chce do niego jechać.
anonim cytuj
07-02-2024
Wniosek o ustalenie kwoty kary za nieprawidłową realizację kontaktów.

anonim cytuj
07-02-2024
A co może planować matka skoro tak utrudnia? To że ojciec się nie wywiązuje z terminami opieki? Co może potem zarzucić ojcu?

anonim cytuj
07-02-2024
Brak opieki nad dzieckiem jest przesłanką do podwyższenia alimentów, ograniczenia władzy rodzicielskiej, w dłuższym okresie czasu pozbawienia jej.

anonim cytuj
07-02-2024
Oczywiście, jest to ważne, ale trzeba tu działań, jeśli dziecko nie jest wydawane na kontakt, trzeba zawiadomić policję, chociażby po to, aby spisali notatkę (nie sądzę, że przyjadą), można też po nieudanym odebraniu dziecka pojechać na komisariat najbliższy z prawomocnym postanowieniem Sądu o kontaktach. Trzeba również złożyć wniosek o ustalenie kwoty kary za nierealizowanie kontaktów, jest to i będzie dowodem, że kontakty nie są realizowane. Jeśli dziecko kontaktu odmawia, warto zaproponować, znaleźć psychologa i oczekiwać, aby matka pojawiła się z dzieckiem, a psychologii przedstawić problem (jeśli ojciec szuka rozwiązania sytuacji).

anonim cytuj
07-02-2024
Dziecko chodzi do szkoły, przedszkola? Może psycholog w placówce mógłby porozmawiać z dzieckiem.

anonim cytuj
07-02-2024
Chodzi do przedszkola. To mogę normalnie zwrócić się do psychologa, czy dyrektora? Mam pełne prawa rodzicielskie. Tylko czy szkoła ingeruje w takie sprawy i czy nie musi mieć zgody matki na takie rozmowy?

anonim cytuj
07-02-2024
Do psychologa, przedstawić sytuacje i zapytać czy dziecko może zacząć przychodzić na rozmowy. Matka musi się zgodzić, ale czy nie zgodzi się w przedszkolu? Będzie wiadomo, że ma coś do ukrycia a wtedy poprosić o opinie psychologa, że matka odmówiła i dołączyć to do Sądu jako dowód utrudniania kontaktów.

anonim cytuj
07-02-2024

Sugerowane Tematy

Podział majątku a intercyza.
Proszę o udzielenie pomocy w nurtującym mnie pytaniu. Jestem w trakcie sprawy rozwodowej z mężem. Nie mam zamiaru przedłużać tego postępowania i chce abyśmy ten etap zakończyli za porozumieniem obu stron. Natomiast problem na pewno pojawi się w przypadku podziału majątku otóż po zawarciu związku małżeńskiego moi rodzice przekazali nam działkę na której rozpoczęliśmy budowę domu. Gdy dom był w stanie surowym otwartym zawarliśmy intercyzę. Dom zost...
jak odzyskać pieniądze za niewykonaną usługę
11 września 2021 rokumiałam ślub. W czerwcu 2020 podpisałam umowę z dekoratorka (ubiór sali i Kościoła). Przez ten czas dogrywalysmy szczegóły. Od 6 września 2021 próbowałam się z Panią skontaktować. Dzwoniłam i pisałam. Zero odzewu. 7 września 2021 (5dni przed ślubem) Pani napisała mi wiadomość że jest chora i nie wykona usługi i że odda zaliczkę. Była to jedna wiadomość. I dalej zero kontaktu pomimo dzwonienia. Po x razie oddzwonila i mąż powi...
Problem ze zwrotem kaucji.
Wypowiedziałam umowę o najem mieszkania na czas określony za porozumieniem stron. Według umowy miałam czas na wyprowadzkę do 31 października, jednak właściciel mieszkania zaproponował telefoniczne, że odda mi kaucję pod warunkiem, że wyprowadzę się do 30 września. Umowa zawierała zapis, że w wypadku przedterminowego wypowiedzenia umowy kaucja przepada. Najważniejsze pytanie: czy w takim wypadku właściciel powinien oddać mi kaucję czy to tylko jeg...
Brak wypłaty za niewykorzystany urlop.
Absolutnie przypadkowo zostałam uświadomiona, że prawdopodobnie była pracodawczyni nie wypłaciła mi wynagrodzenia za niewykorzystany urlop. Pracowałam na stacji paliw od grudnia 2021 do kwietnia 2022. W tym czasie z urlopu nie korzystałam. Czy jestem jeszcze w stanie te pieniądze wyegzekwować? Dodatkowo chciałabym zapytać o pracę w dni świąteczne. Jeżeli pracowałam w pierwsze święto Bożego Narodzenia czy pomimo, iż pracowałam na stacji czynne...

Wyszukiwarka