Obniżenie alimentów.

Ojciec dziecka wystąpił o obniżenie alimentów aż o połowę kwoty, argumenty to umowa na najniższej krajowej i że mu się urodziło dziecko. Naszym synem się nie interesuje od urodzenia, prawie 3 lata. Kiedyś powiedział że zacznie się interesować jak będzie duży. Czy ma szansę na takie obniżenie?
anonim cytuj
03-02-2024
Argument urodzenia się mu dziecka i niska pensja nie jest dla Sądu powodem do obniżenia alimentów. Skoro ma już dziecko na które ma zasadzone alimenty to mógł się wcześniej zastanowić czy stać go będzie na kolejne. Poza tym Sąd bierze pod uwagę jego możliwości zarobkowe, a nie ile on zarabia. Zazwyczaj obniżają alimenty komuś, kto np. ze względu na pogorszony stan zdrowia nagle nie ma możliwości odpowiedniego zarobkowania (np. uległ wypadkowi i jest osobą niepełnosprawną)...

anonim cytuj
03-02-2024
Moim zdaniem nie ma szans, ale będziesz musiała udowodnić ile wydajesz na dziecko. Ja musiałam złożyć od nowa cały kosztorys + faktury+ wyciąg z konta + ew. Zasiłki (decyzje) tj. 800 plus, miałam taką samą sytuację ojciec się nie interesował, dodatkowo nie płacił, chciał obniżki z 1500 na 500, sąd odrzucił jego wniosek.

anonim cytuj
03-02-2024
Złóż pozew o podwyższenie i dobrze uargumentuj. Dziecko rośnie, większe potrzeby, a zero pomocy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Brak wypłaty od 2 miesięcy.
Witam. Pracowałem jako kierowca ciężarówki, mój pracodawca wpadł w problemy finansowe, z tego co mówi to urząd skarbowy zablokował mu konto firmowe. Pracodawca ogłosił nam że będzie ogłaszać upadłość, ale nie chciał nas zwolnić ze swojej winy tylko przymusił pracowników do rozwiązania umowy za porozumieniem stron (każdy chciał iść gdzie indziej do pracy żeby zarabiać, niż być fikcyjne zatrudnionym w firmie która nie wypłaci wynagrodzenia) W chw...
Mąż ma akt własności działki, na którym działka ma rozmiar 2500 m kw. Okazało się, że ma ona 2000 m kw. Co można z tym zrobić?
Dzień dobry, mąż ma akt własności działki, na którym działka ma rozmiar 2500 m kw. I tak płaciliśmy i płacili jego rodzice. W roku 2012 geodeta wymierzył działkę i okazało się, że ma ona 2000 mkw. Działka kończy się stawem należącym do gminy, który został wykopany ok. 1990 r. Staw jest poszerzeniem rzeczki, która przepływa przez miejscowość. Niestety z różnych względów można się tym zająć dopiero teraz. Jeśli oczywiście można. Czy ktoś z Pań...
problem z sasiadem i groźby
Witam, mam pytanie u lekki problem, mam sasiada któremu przeszkadza wszystko muzyka nie głosna, dzieci itp itd, chodź on tak samo jak żona jego mieszkają na piętrze chodzą głośno pies szczeka itp itd oczywiście to mu już nie przeszkadza. Dziś otrzymałem telefon od niego że przyjedzie do domu z trasy i mnie rozwali. Ma mnie nie być w domu bp mnie pobije... itp itd, co w tej sytuacji można zrobić złości policji czy co ? Podpowiecie...
Spadek po zmarłym bracie.
Witam przejęłam spadek po zmarłym bracie, który nie miał żony ani dzieci ,rodzice nasi nie żyją, jest nas 3 rodzeństwa. Otrzymałam najmniejsza część spadku w testamencie spisanym u notariusza, czy mogę ubiegać się o zachowek? Jak ustalić wartość od czego zacząć?...

Wyszukiwarka