Obniżenie alimentów.

Ojciec dziecka wystąpił o obniżenie alimentów aż o połowę kwoty, argumenty to umowa na najniższej krajowej i że mu się urodziło dziecko. Naszym synem się nie interesuje od urodzenia, prawie 3 lata. Kiedyś powiedział że zacznie się interesować jak będzie duży. Czy ma szansę na takie obniżenie?
anonim cytuj
03-02-2024
Argument urodzenia się mu dziecka i niska pensja nie jest dla Sądu powodem do obniżenia alimentów. Skoro ma już dziecko na które ma zasadzone alimenty to mógł się wcześniej zastanowić czy stać go będzie na kolejne. Poza tym Sąd bierze pod uwagę jego możliwości zarobkowe, a nie ile on zarabia. Zazwyczaj obniżają alimenty komuś, kto np. ze względu na pogorszony stan zdrowia nagle nie ma możliwości odpowiedniego zarobkowania (np. uległ wypadkowi i jest osobą niepełnosprawną)...

anonim cytuj
03-02-2024
Moim zdaniem nie ma szans, ale będziesz musiała udowodnić ile wydajesz na dziecko. Ja musiałam złożyć od nowa cały kosztorys + faktury+ wyciąg z konta + ew. Zasiłki (decyzje) tj. 800 plus, miałam taką samą sytuację ojciec się nie interesował, dodatkowo nie płacił, chciał obniżki z 1500 na 500, sąd odrzucił jego wniosek.

anonim cytuj
03-02-2024
Złóż pozew o podwyższenie i dobrze uargumentuj. Dziecko rośnie, większe potrzeby, a zero pomocy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Przepisanie samochodów.
Witam wszystkich serdecznie, z moja narzeczona nie jesteśmy po ślubie .Chciałbym jej przepisać moje dwa samochody, które należą do mnie. Oczywiście przepisanie dotyczy wtedy kiedy coś mi się stanie no: śmierć , kalectwo stałe , proszę o pomoc....
Kwarantanna
Dobry wieczór, bardzo proszę o pomoc. Niestety nigdzie nie umiem znaleźć odpowiedzi. Mieszkam z narzeczonym i teściami. Jest to dom dwurodzinny z klatką schodową i dwoma osobnymi mieszkaniami (parter i piętro) jednak adres jest jeden, nie prowadzimy wspólnie gospodarstwa domowego. Teściowa jest chora na covid (pozytywny wynik) została zgłoszona do sanepidu na izolację, mój partner został skierowany na kwarantanne, gdyż był przy mamie w trakcie j...
Wynajem mieszkania, a podwyżki czynszu.
Chcę wynająć mieszkanie w mieście, to że za wynajem i czynsz do spółdzielni zapłacę to wiem. Pani poprosiła o poświadczenie z rodziny z aktem własności na dom. Że w razie jakichkolwiek problemów dana osoba przygarnie mnie pod dach. Pytanie moje jest następujące: czy pod pisaniu wynajmu mieszkania pani będzie mogła podwyższać mi wynajem co pół roku? Nie znam się na przepisach mieszkaniowo-wynajmujących, ale nie pokoi mnie to....
Hotel podnosi cenę po zameldowaniu.
Witam. Zarezerwowaliśmy pobyt w hotelu ponad 2 miesiące temu. Dostaliśmy potwierdzenie rezerwacji. Wpłaciliśmy zaliczkę. Dostaliśmy fakturę zaliczkową. W wyznaczonym terminie stawiliśmy się w hotelu, dopłaciliśmy pozostałą kwotę, dostaliśmy FV. Zameldowano nas. Następnego dnia dostajemy informację, że zaszła pomyłka w systemie rezerwacyjnym z winy operatora płatności i nasz pobyt jest dużo droższy, i hotel domaga się dopłaty. Co w zaistniałej sy...

Wyszukiwarka