Najem okazjonalny.

Dzień dobry, czy na podstawie umowy najmu okazjonalnego można wynająć komuś mieszkanie składające się z 2 pokoi, kuchni oraz łazienki z ustanowieniem holu jako części wspólnej, którą najemca ma prawo użytkować (hol do użytku wspólnego)? Czy stosując umowę najmu okazjonalnego trzeba wynająć CAŁE mieszkanie, bez części wspólnych?
anonim cytuj
03-02-2024
Jak to jest samodzielne mieszkanie to wynajmujesz całe albo na pokoje, a nie bawisz się w takie rzeczy.

anonim cytuj
03-02-2024
Czy w takim razie umowa tak skonstruowana nie ma mocy prawnej?

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy przysługują mi 2 dni opieki nad zdrowym dzieckiem czy 1?
Dzień dobry, mam takie pytanie z zakresu kodeksu pracy. Otóż od czerwca pracuje na umowę o pracę. Czy przysługują mi 2 dni opieki nad zdrowym dzieckiem czy 1? Szefowa powiedziała, że przysługuje mi jeden ponieważ zaczęłam pracę w czerwcu, że 1 dzień to jest jakby na pół roku i drugi na drugie półrocze ? Czy to prawda?...
Koleżanka chcę skorzystać z bezpłatnego urlopu wychowawczego ale szefowa stawia dziwne warunki
Witam. Piszę w imieniu koleżanki. Zacznę od tego że pracowała w sklepie monopolowym 3 lata. Umowy miała różne zlecenia , na pół etatu. Od grudnia 2020 ma umowę na czas nieokreślony. W lutym poszła na zwolnienie ze względu na ciążę(szefowa wiedziała o ciąży, mimo to dała jej taką umowę). 3 sierpnia 2021 urodziła dziecko. 01.08.2022 kończy jej się macierzyński i chciała by skorzystać z bezpłatnego urlopu wychowawczego. I tu zaczyna się cyrk. Szef...
Ojciec dziecka zaprzestał płacenia zabezpieczenia alimentacyjnego.
Ojciec dziecka zaprzestał płacenia zabezpieczenia alimentacyjnego (zasądzona kwota w marcu tego roku i płacił do września), sprawa rozwodowa, alimenty w toku, kolejna rozprawa w grudniu. Sprawa u komornika już zgłoszona, mam pismo od komornika o kosztach i kwocie jaką ma zapłacić. Pytanie moje brzmi: po jakim czasie i co musi się wydarzyć, żeby pozwać rodziców (dziadków) o alimenty?...
Firma wzięła samochód w leasing
Firma wzieła w leasing samochód dla jednego ze swoich pracowników. Podpisali miedzy sobą umowę wynajmu z pozniejszym wykupem, w której dany pracownik zobowiązany jest do wszelkich opłat, przeglądów itd. Po jakimś czasie, przed końcem leasingu firma się rozpada, co dzieje się z tym leasingiem? Czy umowa podpisana z pracownikiem nadal obowiązuje? Czy jest jakaś możliwość przepisania go na tego pracownika? Jak to wygląda ze strony prawnej?...

Wyszukiwarka