Jakie dokumenty są potrzebne do pozwu o alimenty?

Witam mam pytanie, pierwszy raz będę pisać pismo o alimenty na dziecko w jakiej wysokości o alimenty mogę się starać ? I co potrzeba za dokumenty do sądu ?
anonim cytuj
03-02-2024
Jakie ojciec ma dochody? Gdzie pracuje? Czy ma jeszcze inne dzieci? Następnie potrzeby dziecka...w zależności ile ma lat? Pozbierać rachunki wszystkie żeby udokumentować.

anonim cytuj
03-02-2024
Musisz nazbierać dokumentację (faktury imienne itp.) i w zależności od potrzeb dziecka o takie możesz wnioskować, przedstawiasz jakie masz opłaty za media, za wynajem bądź za utrzymanie domu, za żłobek (zależy ile ma dziecko), za utrzymanie dziecka, odzież, leki, żywność. Sąd teraz bierze pod uwagę możliwości zarobkowania ojca, nie to czy posiada pracę i za jakie pieniądze (tatusiowie z alimentami często ukrywają dochody). Dziecko po rozstaniu rodziców nie może mieć gorszych warunków bytowych jak w trakcie a jeżeli ojciec ma inne dzieci to każde muszą żyć na tym samym poziomie, więc jeżeli ojciec ma inną rodzinę to Wasze dziecko musi mieć zapewnione nie gorsze warunki jak tamte. Ogólnie zależy od wielu dziecka i sytuacji. Ogólnie przedstaw wszystkie wydatki na utrzymanie domu i dziecka i w pozwie wpisz trochę więcej żeby było z czego "iść na kompromis ". Ogólnie 500 zł na dziecko to w tej chwili w większości takie minimum.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Wczoraj przez przypadek na starówce w mieście wszedłem na jak sie okazalo potem teren prywatny. Czy z tego powodu możliwa jest sprawa w sądzie?
Dzień dobry mam pytanie odnosnie ochroniarza Wczoraj przez przypadek na starówce w mieście wszedłem na jak sie okazalo potem teren prywatny. chyba chroniony bo ktoś wezwał ochrone przyjechala dosc szybko. Chcieli mnie wylegitmować ale nie wiedziałem ze to ochrona to podałem nie swoje danę a potem zaczeli sie awanturować to im podałem prawdziwe... coś gadali o jakiejs sprawie w sądzie przez to. Czy to możliwe? Policji zadnej nie bylo jak cos...
Umowa darowizny samochodu.
Ojciec chce przekazać mi samochód poprzez spisanie ze mną umowy darowizny. Obecnie samochód jest zarejestrowany na poprzedniego właściciela. Zostało zgłoszone jedynie kupno oraz opłacone OC. Czy nie będę miał problemu z rejestracją tego auta? Czy po spisaniu takiej umowy będę miał możliwość rejestracji tego auta na współwłasność z dziadkiem? Nie mogę zarejestrować go na współwłasność z ojcem przez "napiętą sytuację"....
Budowa domu na wspólnej działce.
Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi, bo już nie wiem za co mam się zabrać w pierwszej kolejności... Mój mąż jest współwłaścicielem działki gruntowej, chcieliśmy wybudować na niej dom, czy jest jakiś inny sposób oprócz wzniesienia własności, czy podziału działki ażeby wybudowany przez Nas dom był tylko NASZ? Dom budowany na wspólnej działce, będzie prawnie należał również do drugiego właściciela działki... W K/W są części ułamkowe działek, ale tak...
Czy pracodawca może zwolnić z dnia na dzień?
Umowa o pracę na stałe, wypowiedzenie to okres 3 miesięcy i taki okres mnie interesuje. Czy firma może mnie zwolnić prędzej? Boje się, że po prostu któregoś dnia podam wypowiedzenie, stwierdzą że mogą mnie zwolnić z godziny na godzinę. Dzięki za informacje....

Wyszukiwarka