Czy mogę się nie zgodzić na rozwód za porozumieniem stron ?
Dzień dobry. Czy mogę się nie zgodzić na rozwód za porozumieniem stron ? Mąż chce się rozwieść bez podania przyczyny. Rozwód to dla mnie wyprowadzka z domu, który nie jest nasz i zostanie samej z dzieckiem. Potrzebna jest mi pomoc choćby przy odbiorze dziecka ze szkoły. Wynajem to duży koszt więc musiałabym zmienić miejsce zamieszkania, a to dla mnie i dziecka duży stres.
Nawet możesz starać się o alimenty dla siebie od niego. Na czas trwania sprawy. Po rozwodzie jeśli sad orzeknie winę męża.
anonim cytuj
03-02-2024
Rozwód to jedno a opieka nad dzieckiem potem to drugie. Nie chcesz się zgodzić bo? Jeśli nie chce odbierać dziecka ze szkoły i się nim zajmować to czy się rozwiedziecie czy nie tego nie zmieni. Podobnie to w jakim trybie będzie rozwód. Jak nie chce zajmować się dzieckiem to nikt go do tego nie zmusi.
anonim cytuj
03-02-2024
Nie musisz się godzić. Ale przemysł wszystkie za i przeciw . To czy ty będziesz miała opiekę na dzieckiem czy nie ,przy sprawie rozwodowej nie będzie w ogóle brane pod uwagę.
Mam dość. Od ponad roku ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych. W zeszłym roku wzięto na mnie kredyt online w banku (sprawa się toczy w prokuraturze), a miesiąc temu sprowadzono na moje dane samochód osobowy z Austrii, a co za tym idzie urząd obciążył mnie podatkiem akcyzowym. Toczy się postępowanie w trzech urzędach - tym, który wystawił tytuł, ten, w którym ktoś złożył taka deklarację w moim imieniu oraz moim, tym, który ściąg...
Wezwaniem z 26-06-2023 UFG nałożyło na mnie maksymalną karę za brak OC na podstawie kontroli w dniu 09-05-2023.
Przedmiotowe auto sprzedałem w dniu 14-09-2018. Zbycie auta do ubezpieczyciela zgłosiłem 04-11-2018. Zbycie auta do starosty zgłosiłem dopiero 31-01-2023.
Do UFG przesłałem zaświadczenie wydane przez organ rejestracyjny potwierdzające, że zgłosiłem zbycie w dniu 31/01/2023 na podstawie umowy sprzedaży z dnia 14-09-2018.
Na to UFG, że...
Potrzebuję pomocy, jestem osobą dorosłą, studentką, ojciec pozwał mnie o zmniejszenie alimentów, które na mnie płaci. Właśnie piszę odpowiedź dla sądu, uwzględniającą moje koszta miesięczne, potrzeby etc.
Wynajmuję mieszkanie z partnerką, jesteśmy oby dwie uwzględnione na umowie najmu. Sąd może zapytać z kim wynajmuje mieszkanie, jesteśmy w związku homoseksualnym, boję się, że może to wpłynąć jakkolwiek na stronniczość i ogólnie na moją niekorzy...
Dzień dobry,
od niedawna wynajmuję z chłopakiem mieszkanie, umowa wynajmu jest na mnie i ja wykonuję opłaty, chłopak natomiast przelewem zwraca mi połowę czynszu.
Czy te przelewy od chłopaka mogą być zaliczone pod darowiznę i konieczne będzie odprowadzenie za nie podatku, nawet jeśli tytuł przelewu to "czynsz", lub na przykład "opłata za mieszkanie"? Co należy zrobić aby uniknąć podatku, przelewy te nie są prezentami, lecz o...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: