Czy mogę się nie zgodzić na rozwód za porozumieniem stron ?

Dzień dobry. Czy mogę się nie zgodzić na rozwód za porozumieniem stron ? Mąż chce się rozwieść bez podania przyczyny. Rozwód to dla mnie wyprowadzka z domu, który nie jest nasz i zostanie samej z dzieckiem. Potrzebna jest mi pomoc choćby przy odbiorze dziecka ze szkoły. Wynajem to duży koszt więc musiałabym zmienić miejsce zamieszkania, a to dla mnie i dziecka duży stres.
anonim cytuj
03-02-2024
Nawet możesz starać się o alimenty dla siebie od niego. Na czas trwania sprawy. Po rozwodzie jeśli sad orzeknie winę męża.

anonim cytuj
03-02-2024
Rozwód to jedno a opieka nad dzieckiem potem to drugie. Nie chcesz się zgodzić bo? Jeśli nie chce odbierać dziecka ze szkoły i się nim zajmować to czy się rozwiedziecie czy nie tego nie zmieni. Podobnie to w jakim trybie będzie rozwód. Jak nie chce zajmować się dzieckiem to nikt go do tego nie zmusi.

anonim cytuj
03-02-2024
Nie musisz się godzić. Ale przemysł wszystkie za i przeciw . To czy ty będziesz miała opiekę na dzieckiem czy nie ,przy sprawie rozwodowej nie będzie w ogóle brane pod uwagę.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

174kpc
Да, все может быть ????????? ???? ????, ?? ?????????????? ???? ?????, ??? [url=http://mirdverey-biysk.ru/interroom/printsip/gladkaya-53-detail/]http://mirdverey-biysk.ru/interroom/printsip/gladkaya-53-detail/[/url] ???????? ????. 3. ????????????????: ?????????????????? ????? ???? ?????????? ????, ?? ????????, ????????? ??? ?????????....
Zapis w umowie, zwrot zadatku.
Umówiłem się z deweloperem że do umowy dodamy zapis o zwrocie zadatku w przypadku nieotrzymania kredytu na dom. Czy może ktoś podpowiedzieć czy poniższy zapis jest sensowny czy coś trzeba poprawić? § 1 Sprzedający oświadcza, że: 1. Jest właścicielem nieruchomości gruntowej położonej w XXXX na ul. XXXX, działka numer XXXX/1 o pow. 614 m2 , dla której prowadzona jest księga wieczysta nr KW XXXXXX/1 w Sądzie Rejonowym w XXXXX. Nieruchomość za...
Rozwiązanie umowy najmu za porozumieniem stron
Witam wszystkich serdecznie, potrzebuję pomocy w kwestii dotyczącej wynajmu mieszkania. Mianowicie... Aktualnie wynajmuję mieszkanie za kwotę 2000 zł miesięcznie. Na moją prośbę za misiące maj, czerwiec, lipiec kwota ta została zmniejszona na 1800 zł za zgodą właścicielki ze względu na panującą sytuację epidemiologiczną. Teraz, kiedy chcę wyprowadzić się z tego mieszkania - właścicielka żąda zwrotu różnicy z tych 3 miesięcy. Posiadam zapis do umo...
Szkoda całkowita, co dalej?
Witam, 2 dni temu miałam stłuczkę, nie z mojej winy. Jest pewne, że rzeczoznawca uzna szkodę całkowitą w moim samochodzie, zostanę bez pieniędzy za które mogłabym kupić samochód (pewnie ze 2-3 tysiące) i bez samochodu a jest mi bardzo potrzebny. Wiem, że jeśli rzeczoznawca uzna szkodę całkowitą to mogę oddać firmie ubezpieczającej samochód na aukcję i w tym momencie przestaję rozumieć co się dalej dzieje. Ktoś na tej aukcji musi dać za samochód p...

Wyszukiwarka