Czy mogę się nie zgodzić na rozwód za porozumieniem stron ?

Dzień dobry. Czy mogę się nie zgodzić na rozwód za porozumieniem stron ? Mąż chce się rozwieść bez podania przyczyny. Rozwód to dla mnie wyprowadzka z domu, który nie jest nasz i zostanie samej z dzieckiem. Potrzebna jest mi pomoc choćby przy odbiorze dziecka ze szkoły. Wynajem to duży koszt więc musiałabym zmienić miejsce zamieszkania, a to dla mnie i dziecka duży stres.
anonim cytuj
03-02-2024
Nawet możesz starać się o alimenty dla siebie od niego. Na czas trwania sprawy. Po rozwodzie jeśli sad orzeknie winę męża.

anonim cytuj
03-02-2024
Rozwód to jedno a opieka nad dzieckiem potem to drugie. Nie chcesz się zgodzić bo? Jeśli nie chce odbierać dziecka ze szkoły i się nim zajmować to czy się rozwiedziecie czy nie tego nie zmieni. Podobnie to w jakim trybie będzie rozwód. Jak nie chce zajmować się dzieckiem to nikt go do tego nie zmusi.

anonim cytuj
03-02-2024
Nie musisz się godzić. Ale przemysł wszystkie za i przeciw . To czy ty będziesz miała opiekę na dzieckiem czy nie ,przy sprawie rozwodowej nie będzie w ogóle brane pod uwagę.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Alimenty od dziadków.
Przyznano mi alimenty na córkę od dziadków ojca. Czy alimenty z funduszu alimentacyjnego są dalej ważne z racji ze ojciec nie płaci? Czy te alimenty od dziadków są to tylko alimenty uzupełniające? Czy należą mi się alimenty z fa jeśli dostałam alimenty od dziadków dziecka?...
Co grozi za nieodrobienie prac społecznych?
Witam, mam pytanie miałem zasądzone prace społeczne, nie odrobiłem wszystkiego ze względu na chorobę (depresja, urojenia lękowe) jestem z tego tytułu osobą niepełnosprawną. Wyrok przedawnił się 1 stycznia czy będę musiał trafić do odbycia kary za te nieodrobione godziny....
Jak przejść na emeryturę?
Witam Mam takie pytanko i proszę o poważne potraktowanie, pytam jak to wygląda od strony pracownika. 1. W 4 kwartale roku pracownik uzyskuje prawo do emerytury, jak wygląda ten proces bo pracodawca nalega by rozwiązać umowę o prace z 3 miesięcznym wypowiedzeniem i za porozumieniem stron, księgowy trochę nie jasno odpowiada. 2. Pracownik jak napisze "wypowiedzenie" za porozumieniem stron z powodu odejścia na emeryturę, nie zostanie po...
Czy zachowek należy się przy umowie dożywocia?
Witam. Sprawa wygląda następująco. Moi rodzice mieli dwóch synów czyli mnie i brata. Przed ich śmiercią w darowiźnie mój brat dostał cały majątek czyli domy traktory zabudowy samochody działki itp. Ja nie dostałem nic. Mój brat przepisał wszystko w umowie dożywocia mojemu synowi. Czy ja mogę od syna rościć zachowek z racji że nie dostałem zachowku od brata?...

Wyszukiwarka