Ile kosztuje odrzucenie spadku u notariusza?

Witam, mama zmarła pod koniec roku i chcemy razem z bratem odrzucić spadek ze względu na zadłużenie. Jaki to koszt u notariusza? Znajomy powiedział że 600 zł. Czy to możliwe? Można to zrobić za jednym razem? Mieszkamy w innych miastach i ciężko ogarnąć czas ze względu na pracę.
anonim cytuj
02-02-2024
Zgłosić sprawę spadkową w sądzie rejonowym i tam odrzucić. Będzie taniej. Sąd rejonowy dla miejsca zamieszkania mamy.

anonim cytuj
02-02-2024
100 zł potwierdzam, nie musicie razem iść, każdy może iść osobno i jeden akt zgonu wystarczy jak idziecie do tego samego notariusza, wszystko ogarnięcie za jednym razem, trwa to ok. 20 min.

anonim cytuj
02-02-2024

Sugerowane Tematy

Dzieci w szkole prześladują innych uczniów, co z tym można zrobić? Jakie kroki prawne mogę podjąć ?
Witam syn chodzi do szkoły podstawowej do klasy 7 . W jego klasie jest kilkoro dzieci ( chłopcy i dziewczęta) , którzy sprawiają problemy w szkole . Prześladują innych uczniów, upokarzają innych , pyskują itp. Są to dzieci z tzw. Dobrych domów, rodzice na wysokich stanowiskach . Przez te dzieci 3 innych uczniów przeniosło się do innych szkół ponieważ nie dawały sobie rady psychicznie . Dwóch chłopaków z tej ,, bandy ,, zaczęły znęcać się nad mo...
Zniszczenie mienia.
Witam, mam problem z facetem, który zniszczył mi ogrodzenie ciągnikiem rolniczym. Niby chce mi zwrócić pieniądze, ale stawia mi warunek żeby mu oddać uszkodzone przęsła ( to jest moje mienie więc nie bardzo mi się to uśmiecha mimo, że to jest uszkodzone), a pieniądze to zadośćuczynienie za wyrządzone straty. Czy on w tym przypadku może żądać zwrotu starych przęseł?...
Egzekucja wyroku.
Złapałem złodzieja na działce na włamaniu na gorącym uczynku i złodziej został skazany trafił do więzienia oraz ma mi zapłacić 2000 zł. Jest tylko jeden problem w wyroku. Nie podano sposobu zapłaty ani terminu. W zamian była dołączona do wyroku kartka z informacją że mam sam poinformować złodzieja jak mi ma zapłacić. Jak dla mnie to jest jakiś żart. Wiadomo że nie będzie odbierał pism ode mnie, na sprawie też się nie stawił. Czy ja mogę ten wyrok...
Właściciel wymienił zamki w drzwiach
Dzień dobry. Mam problem z wynajmującym mieszkanie. Dokładnie 4 dni się opóźniłem z zapłatą za mieszkanie. W tym czasie nie było mnie w domu bo leżałem chory i w tym samym czasie właściciel mieszkania wymienił zamki do drzwi i nie chcę oddać moich ubrań i innych rzeczy. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy mogę wejść do mieszkania z policją i ślusarzem? Chodzi mi tylko o ubrania i bieliznę bo resztę rzeczy takich jak tv i inne chcę zostawić wł...

Wyszukiwarka