Prawo do informacji o stanie zdrowia dziecka.

Witam. Mam pytanie czy moja była małżonka ma obowiązek o powiadomieniu mnie, że chodzi prywatnie do psychologa oraz psychiatry z dzieckiem i czy muszę ewentualnie wyrazić na to zgodę ? Nadmiernie, że moja ex wymyśla dziecku różne choroby i cuda. Gdy zażądałem wyników badań to ich nie otrzymałem. Przepraszam raz otrzymałem lecz gdy pokazałem je lekarzowi to stwierdził, że po tych wynikach nie wynika nic żeby dziecko miało tę dolegliwość/ chorobę.
anonim cytuj
02-02-2024
Możesz towarzyszyć żonie i dziecku podczas wizyt. A gdyby pomoc psychiatryczna nie była potrzebna, to psychiatra by powiedział, że nie ma po co do niego chodzić.

anonim cytuj
02-02-2024
To już wiem od dziecka, że tak psychiatra powiedział. No oczywiście, że mógłbym towarzyszyć, ja nie widzę w tym problemu, ale ciężko jest towarzyszyć skoro dowiaduje się o tym po fakcie.

anonim cytuj
02-02-2024
Chce pan wszcząć spór sądowy o to? Do psychiatry chodzą ludzie z zaburzeniami psychicznymi czy uzależnieni od alkoholu lub substancji psychoaktywnych. Jak pan syn jest zdrowy, to pewnie psychiatra by powiedział, że nie widzi powodu do składania mu wizyt.

anonim cytuj
02-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy komornik może zająć świadczenia na dzieci?
Komornik wszedł mi na konto, na które wpływają świadczenia na dzieci, czy ma prawo cokolwiek ruszyć z tych pieniędzy?...
Upadłość najemcy a długi na lokalu.
Witam, chciałem zapytać jak jest z zadłużeniem lokalu komunalnego? Główny najemca ( tata ) ogłosił upadłość konsumencką z całkowitym umorzeniem długów również za najem mieszkania. Ja teraz dostałem pismo, że mam do spłaty 10tys, tzn. wcześniej dostaliśmy takie pismo obydwoje lecz ze względu na prowadzone postępowanie napisaliśmy sprzeciw i sąd go uznał, a po ogłoszeniu upadłości taty cała kwotę żądają teraz ode mnie? Czy to jest zgodne z prawem s...
Zrzeczenie się praw rodzicielskich.
Witam, mam następującą sytuację: jestem po rozwodzie parę lat, z małżeństwa mam dziecko. Posiadam prawa rodzicielskie. Przez te wszystkie lata nie udało mi się stworzyć z dzieckiem więzi na tyle silnej by można było mówić o ojcowaniu. Płacę alimenty, czasami się z nim widuje ale tak jak napisałem wyżej moją więź z dzieckiem jest nikła. Dziecko odczuwa to samo. Rozmawiałem na ten temat z byłą żoną i doszliśmy do porozumienia, że taka sytuacja nie ...
Renta
Renta dla dziecka Witam, proszę o pomoc. Jestem w ciąży i dziecko zaraz przyjdzie na świat. Mój partner popełnił samobójstwo w Holandii. Chodzi o ustalenie ojcostwa i przyznanie dziecku renty. Sekcja zwłok oraz próbki DNA zostały pobrane przez holenderska policję. Natomiast później został przewieziony do Polski i skremowany, pochowano go w Polsce. 1.Czy holenderska policja wyda próbki DNA aby móc ustalić ojcostwo ? 2. Co robić jeżeli nie...

Wyszukiwarka