Prawo do informacji o stanie zdrowia dziecka.

Witam. Mam pytanie czy moja była małżonka ma obowiązek o powiadomieniu mnie, że chodzi prywatnie do psychologa oraz psychiatry z dzieckiem i czy muszę ewentualnie wyrazić na to zgodę ? Nadmiernie, że moja ex wymyśla dziecku różne choroby i cuda. Gdy zażądałem wyników badań to ich nie otrzymałem. Przepraszam raz otrzymałem lecz gdy pokazałem je lekarzowi to stwierdził, że po tych wynikach nie wynika nic żeby dziecko miało tę dolegliwość/ chorobę.
anonim cytuj
02-02-2024
Możesz towarzyszyć żonie i dziecku podczas wizyt. A gdyby pomoc psychiatryczna nie była potrzebna, to psychiatra by powiedział, że nie ma po co do niego chodzić.

anonim cytuj
02-02-2024
To już wiem od dziecka, że tak psychiatra powiedział. No oczywiście, że mógłbym towarzyszyć, ja nie widzę w tym problemu, ale ciężko jest towarzyszyć skoro dowiaduje się o tym po fakcie.

anonim cytuj
02-02-2024
Chce pan wszcząć spór sądowy o to? Do psychiatry chodzą ludzie z zaburzeniami psychicznymi czy uzależnieni od alkoholu lub substancji psychoaktywnych. Jak pan syn jest zdrowy, to pewnie psychiatra by powiedział, że nie widzi powodu do składania mu wizyt.

anonim cytuj
02-02-2024

Sugerowane Tematy

Jak ograniczyć niepotrzebne wydatki starszej osobie?
Witajcie, sytuacja trochę żenująca, trochę śmieszna,chociaż rodzinie do śmiechu nie jest. W skrócie wygląda to tak, jest dziadek,wdowiec,80l. Dziadek mieszka sam i całkiem nieźle sobie radzi,gdyby nie to, że całą emeryturę wydaje na oglądanie filmów dla dorosłych w internecie. Potem chodzi i mówi, że nie ma co jeść,więc rodzina kupuje mu leki,jedzenie i generalnie zabezpiecza jego podstawowe potrzeby życiowe. Zabrali mu kartę, to ją zablo...
Alimenty na rodziców, jak tego uniknąć?
Moja matka rozwodzi się z ojcem. Sąd zasądził jej 600 zł alimentów na moją niepełnoletnia siostrę. Dowiedziałam się, że ojciec ma w planach leczyć się psychiatrycznie, żeby uznano go za niezdolnego do pracy i pozwać mnie i moją drugą (pełnoletnią) siostrę o alimenty na niego. Nie wyobrażam sobie cokolwiek mu płacić, mam męża i 2 dzieci mam na kogo pracować. W dzieciństwie w domu miałam przez niego piekło. Wiecznie nie pracował, robił awantury znę...
Uchylanie się od płacenia alimentów.
Witajcie. Właśnie za uchylanie się od płacenia alimentów otrzymałem wyrok karny, który tworzy problem i pytanie. A mianowicie problem w tym, że wyroku otrzymałem nakaz płacenia bieżących alimentów ale do spłacenia mam też 2 lata zaległych alimentów dla byłej żony a także dwa lata zaległych alimentów z MOPS. Żona mówi, że jak zacznę jej płacić bieżące alimenty to ona i tak musi je przekazywać do MOPSU, według niej na poczet zaległości wobec fund...
Nie otrzymałem listownie orzeczenia/wyroku, a bezpośrednio wezwanie do zapłaty.
W kwietniu miałem sprawę w sądzie w związku z mandatem drogowym. W sumie trzy sprawy, jednak na dwóch ostatnich nie pojawiłem się, gdyż obecność była nieobowiązkowa. Nie otrzymałem listownie orzeczenia/wyroku w tej sprawie, za to dziś wezwanie do zapłaty grzywny. Jestem w szoku. Wypadało by chyba udać się do tamtejszego sądu i zapytać ... Obowiązują tu jakieś terminy na wniesienie ... w zasadzie nie wiem co wnosić i gdzie, mam w ręku wezwani...

Wyszukiwarka