Jak odzyskać zaległe alimenty?

Dobry wieczór, zaległość alimentacyjna u byłego partnera ok 150 tys. Pracuje na czarno, nie wiem gdzie przebywa. Komornik też nie jest w stanie nic zrobić. Co dalej robić?
anonim cytuj
02-02-2024
Do prokuratury trzeba złożyć zawiadomienie o przestępstwie. Szkoda ,że nie wiesz gdzie pracuje, bo trudno będzie udowodnić, że się uchyla. Ale zawiadomienie ,trzeba złożyć. Policja go znajdzie.

anonim cytuj
02-02-2024
Pobierasz alimenty z funduszu ?
Złóż wniosek do prokuratury o uchylanie się od obowiązku alimentacyjnego. Nie powiedziała bym, że to takie hop, że nic mu nie zrobią. Bo właśnie, kilka dni temu, znajoma była na rozprawie. Nie pomogło, że tatuś wpłacił w ostatnim czasie kilka tysięcy. Zapytano jej czy chce by gość dostał od razu odsiadkę czy prace społeczne jako szanse na dalsze spłaty. Odrabiać będzie fundusz alimentacyjny, a bieżące ma płacić według wyroku. I powiem ci, że nie dość że uchylał się od alimentów to nie można było go znaleźć by odebrał pozew o pozbawienie władzy rodzicielskiej. Gość nie ma żadnego meldunku.... policja go znalazła by stawił się na sprawę o niepłacenie więc można było odwiesić postępowanie o pozbawienie praw.
Pamiętaj, że takie wyroki, na przyszłość, w jakimś tam stopniu zabezpieczą dziecko gdyby tatusiowi powinęła się noga...bo na jego starość dziecko może zostać obciążone kosztami jego utrzymania.

anonim cytuj
02-02-2024

Sugerowane Tematy

Pożyczka/zwrot pożyczki
Dostałam przelew na konto od znajomej na kwotę ponad 40.000 zł tytułem pożyczka. Zwróciłam jednak na konto spowrotem te pieniądze tego samego dnia tytułem zwrot pożyczki. Czy muszę zgłaszać ta pożyczkę do US? Czy rezygnacja z pożyczki i odesłanie tego samego dnia może być powodem do braku konieczności zgłaszania??...
wzór pisma do Plusa o anulowanie kary umowej za niezdanie sprzętu w czasie
Proszę o napisanie wzoru wniosku do Plusa o anulowanie kary umownej w związku z niezdaniem dekodera w terminie. Kara wynosi tysiąc złotych. W uzasadnieniu proszę o napisanie, że nie dokonałam zwrotu ze względu na moją nieobecność w Polsce. Dodatkowo proszę uwzględnić, że jestem wieloletnim klientem, płacę rachunki na czas oraz korzystam również z innych produktów/usług Plusa. Proszę uwzględnić, że jestem zadowolona z usług sieci Plus i będę dalej...
Wypowiedzenie umowy na czas określony.
Dzień dobry, jakie konsekwencje ma zapis (umowa najmu na czas określony, na 1 rok): Wynajmujący ma prawo zatrzymać kaucję w przypadku : - rozwiązania umowy przez najemcę przed upływem okresu na jaki umowa została zawarta. Nie ma żadnych konkretnych dat, czy to oznacza, że jeśli wypowiem teraz umowę, nie płacąc za czynsz, kaucja zostanie u właściciela. Tylko jak tu rozumieć terminy ? Do kiedy mam czas na wyprowadzkę, od kiedy to się liczy do ki...
Całkowity zwrot kosztów imprezy turystycznej.
Dzień Dobry. Bardzo proszę o poradę czy istnieje szansa o wywalczenie całkowitego zwrotu za imprezę turystyczną zakupioną u tour operatora. Na wczasy pojechaliśmy w osiem osób w tym dzieci w wieku 6 m-cy i 8 lat, od pierwszego dnia zaczął się nasz koszmar. Pokoje jakie otrzymaliśmy wołały o pomstę do nieba, wilgoć kapiąca woda z sufitu smród. Po interwencji zmieniono nam pokoje , ale było jeszcze gorzej w pokojach były wszechobecne pluskwy, wil...

Wyszukiwarka