Jak odzyskać zaległe alimenty?

Dobry wieczór, zaległość alimentacyjna u byłego partnera ok 150 tys. Pracuje na czarno, nie wiem gdzie przebywa. Komornik też nie jest w stanie nic zrobić. Co dalej robić?
anonim cytuj
02-02-2024
Do prokuratury trzeba złożyć zawiadomienie o przestępstwie. Szkoda ,że nie wiesz gdzie pracuje, bo trudno będzie udowodnić, że się uchyla. Ale zawiadomienie ,trzeba złożyć. Policja go znajdzie.

anonim cytuj
02-02-2024
Pobierasz alimenty z funduszu ?
Złóż wniosek do prokuratury o uchylanie się od obowiązku alimentacyjnego. Nie powiedziała bym, że to takie hop, że nic mu nie zrobią. Bo właśnie, kilka dni temu, znajoma była na rozprawie. Nie pomogło, że tatuś wpłacił w ostatnim czasie kilka tysięcy. Zapytano jej czy chce by gość dostał od razu odsiadkę czy prace społeczne jako szanse na dalsze spłaty. Odrabiać będzie fundusz alimentacyjny, a bieżące ma płacić według wyroku. I powiem ci, że nie dość że uchylał się od alimentów to nie można było go znaleźć by odebrał pozew o pozbawienie władzy rodzicielskiej. Gość nie ma żadnego meldunku.... policja go znalazła by stawił się na sprawę o niepłacenie więc można było odwiesić postępowanie o pozbawienie praw.
Pamiętaj, że takie wyroki, na przyszłość, w jakimś tam stopniu zabezpieczą dziecko gdyby tatusiowi powinęła się noga...bo na jego starość dziecko może zostać obciążone kosztami jego utrzymania.

anonim cytuj
02-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy mam prawo odmówić wykonywania dodatkowych obowiązków np obsługi gotówki skoro nie mam tego obecnie w zakresie obowiązków i nikt mi nie zapłaci dodatkowo?
Od przyszłego miesiąca zatrudnia mnie i koleżanki nowa firma (rejestracja medyczna) dochodzi obowiązków w tym pobieranie płatności u nas.Pracodawca ustalił że płatność będzie u nas na rejestracji po wizytach.Nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie musze gonić Pacjenta żeby zapłacił lub dokładać ze swojej kieszeni jeśli ktoś nie zapłaci a są to duże pieniądze.Czy jeśli Pracodawca chce abyśmy my w razie takiej sytuacji składały się na 'braki' to powinie...
Witam, co zrobić gdy sąd wysyła pisma pod zły nr domu?
Witam, co zrobić gdy sąd wysyła pisma pod zły nr domu? Adres się zgadza tylko jest zły nr budynku i mieszkania. Czy to odbierać, czy nie?...
Odstąpienie od umowy kupna samochodu, zastraszanie.
Witam serdecznie. W sobotę sprzedałam mój 14 letni samochód. Pan, który po niego przyjechał oglądał, sprawdzał, jeździł itp. itd. przez prawie 2 godziny. W ostateczności kupił samochód za 16500 zł i odjechał. Dziś mija 4 dzień od zakupu I zadzwonił do mnie, że jestem oszustką, bo zataiłam wyciek oleju... co jest nieprawdą, jeździłam tym samochodem od 2 lat każde naprawy robiłam regularnie. Panu oddałam wszystkie faktury co było robione w samochod...
Wspólny kredyt
Witam mogłabym prosić o anonimowego posta na grupie? Sprawa wygląda tak. Matka prosiła mnie żebym wzięła pożyczki, wzięłyśmy je na pół czyli teraz z odsetkami wyszło 16 tysięcy. Teraz powiedziała że nie zamierza mi złotówki za to oddać, bo one są na mnie nie na nią i że ja mam to wszystko spłacić. Przelewy po pożyczkach szły na jej konto. Nie wiem jak mogę to udowodnić? Że ona brała ze mną na wspolkke to wszystko? Jest mi mega przykro. Obiecała m...

Wyszukiwarka