Jak odzyskać zaległe alimenty?

Dobry wieczór, zaległość alimentacyjna u byłego partnera ok 150 tys. Pracuje na czarno, nie wiem gdzie przebywa. Komornik też nie jest w stanie nic zrobić. Co dalej robić?
anonim cytuj
02-02-2024
Do prokuratury trzeba złożyć zawiadomienie o przestępstwie. Szkoda ,że nie wiesz gdzie pracuje, bo trudno będzie udowodnić, że się uchyla. Ale zawiadomienie ,trzeba złożyć. Policja go znajdzie.

anonim cytuj
02-02-2024
Pobierasz alimenty z funduszu ?
Złóż wniosek do prokuratury o uchylanie się od obowiązku alimentacyjnego. Nie powiedziała bym, że to takie hop, że nic mu nie zrobią. Bo właśnie, kilka dni temu, znajoma była na rozprawie. Nie pomogło, że tatuś wpłacił w ostatnim czasie kilka tysięcy. Zapytano jej czy chce by gość dostał od razu odsiadkę czy prace społeczne jako szanse na dalsze spłaty. Odrabiać będzie fundusz alimentacyjny, a bieżące ma płacić według wyroku. I powiem ci, że nie dość że uchylał się od alimentów to nie można było go znaleźć by odebrał pozew o pozbawienie władzy rodzicielskiej. Gość nie ma żadnego meldunku.... policja go znalazła by stawił się na sprawę o niepłacenie więc można było odwiesić postępowanie o pozbawienie praw.
Pamiętaj, że takie wyroki, na przyszłość, w jakimś tam stopniu zabezpieczą dziecko gdyby tatusiowi powinęła się noga...bo na jego starość dziecko może zostać obciążone kosztami jego utrzymania.

anonim cytuj
02-02-2024

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy o pracę bez zachowania okresu wypowiedzenia.
Proszę o poradę kuzynka pracowała 5 lat jako doradca w biurze finansowym urodziła dziecko była na macierzyńskim po macierzyńskim chciała wrócić ale jej stan zdrowia nie pozwolił na to więc poszła na L4 będąc na L4 dowiedziała się, że kierownik likwiduje stanowiska pracy wróciła do pracy po czym dostała wypowiedzenie umowy o pracę bez zachowania okresu wypowiedzenia, przyczyną rozwiązania umowy jest: Likwidacja stanowiska pracy Podstawa prawn...
Wypowiedzenie umowy
Dzień dobry Mamy nieciekawą sytuację w pracy ,od pół roku mało pracy i zakład robi nam wolne piątki do odrobienia w późniejszym czasie ,mam już obecnie 9 dni a mają dojść kolejne 4 dni,odrobek ma być w okresie rozliczeniowym rocznym czyli do końca października bo taki mamy na zakładzie.W związku z tym chce zmienić pracę i zwolnić się w trybie natychmiastowym z winy zakładu pracy-czy mogę tak uzasadnić w wypowiedzeniu?jak zakład rozliczy te dni ...
Ulga na dziecko przy dobrowolnej składce emerytalnej.
Cześć. Czy mogę odliczyć ulgę na dziecko w przypadku kiedy nie pracowałam tylko dobrowolnie płaciłam składki emerytalną i rentową przez cały rok? Czy z takich składek w ogóle można cokolwiek odliczać a jeśli tak to do jakiej kwoty......
PODWAŻENIE WPISU W KARCIE ZGONU.
Mężczyzna umiera w domu, podczas nieobecności reszty domowników. Zwłoki znajduje syn i wzywa lekarza. Lekarz stwierdza "przyczynę naturalną" i wyklucza przestępstwo, co potwierdza policja. Lekarz wypytuje syna, który znalazł ciało, o stan zdrowia ojca. Syn odpowiada, że trudno ocenić, bo ojciec nie należał nawet do żadnej placówki medycznej i pewnie ze 20 lat nie był u lekarza. Na podstawie oceny wizualnej denata lekarz stwierdza, że zm...

Wyszukiwarka