Czy współwłaściciel może wyrobić dowód rejestracyjny?

Zgubiłem dowód rejestracyjny, poszedłem do starostwa i nie chcą mi wydać nowego, ponieważ tłumaczą, że właścicielem jest mój ojciec, a ja tylko współwłaścicielem. Ojciec jest po udarze i leży w szpitalu.
anonim cytuj
02-02-2024
Niech Twój tata napisze pełnomocnictwo.

anonim cytuj
02-02-2024
Już to pisałem, te człowiek jest po udarze, nie jest w stanie, nawet się podpisać.

anonim cytuj
02-02-2024
W takim razie można umówić się z notariuszem w szpitalu , który sporządzi akt, a tata potwierdzi odciskiem palca. Miałam taką sytuację.

anonim cytuj
02-02-2024
Lepsze rozwiązanie, napisz umowę darowizny że ojciec przekazuje Ci swoją część samochodu idziesz do urzędu skarbowego z tym kwitem i po sprawie auto jest Twoje. Następnie do wydziału komunikacji i nie musisz nic kombinować.

anonim cytuj
02-02-2024
Proszę założyć i ojca na telefonie aplikacje eobywatel i tam pan ściągnie dowód rejestracyjny. W międzyczasie zastanowić się czy ojca ubezwłasnowolnić, zapytać jakie są rokowania.

anonim cytuj
02-02-2024

Sugerowane Tematy

Co jeżeli osoba składająca pozew podała zły adres pozwanego?
Czy jeżeli osoba która złożyła pozew w sądzie podała zły adres pozwanego i pozwany nic nie wie ,że takowy pozew wogole został złożony. To co w takiej sytuacji zrobi sąd?...
Unikanie komornika.
Sytuacja wygląda następująco: Była sprawa w Sądzie o podwyższenie alimentów na dziecko, zostały podwyższone z nakazem wyrównania od dnia złożenia pozwu-wyrok zaoczny, ponieważ pozwany nie odbierał pism sądowych mimo dostarczenia pozwu przez komornika. Ojciec dziecka nie wyrównał i od marca 2023r. przelał jedynie 700 zł w kwietniu na poczet alimentów. Pod koniec kwietnia złożyłam sprawę do komornika. Okazało się ze konto jest zajęte przez dwóc...
Zajęcie komornicze wspólnej nieruchomości.
Dostałem pismo od komornika że moja żona ma zadłużenie w swojej firmie , i że zostaje zajęta nasza wspólna nieruchomość ( dom) i będzie podjęta egzekucja z tej nieruchomości . W ciągu 3 dni złożyłem komornikowi sprzeciw , ponieważ nic nie wiedziałem o długach żony i nie podpisywałem żadnych dokumentów firmowych faktur itp. , komornik przyjął go i powiedział że wpis w księgach zostanie usunięty , wczoraj dostałem pismo z ksiąg wieczystych że wykre...
Podważenie testamentu.
W 2016r. moja chrzestna (siostra ojca)napisała testament u notariusza, w którym zapisała na mnie kawalerkę + 1/3 działki. W 2022r. chrzestna umarła, na otwarciu testamentu byli jej bracia ( nie miała męża ani dzieci), którzy nie zgłaszali sprzeciwu (za życia chrzestna poinformowała o testamencie i mnie jako spadkobierczyni wszystkich potencjalnych zainteresowanych). W 2023r. Umarł mój ojciec, który za życia przepisał mi również 1/3 tej samej dzia...

Wyszukiwarka