Czy współwłaściciel może wyrobić dowód rejestracyjny?

Zgubiłem dowód rejestracyjny, poszedłem do starostwa i nie chcą mi wydać nowego, ponieważ tłumaczą, że właścicielem jest mój ojciec, a ja tylko współwłaścicielem. Ojciec jest po udarze i leży w szpitalu.
anonim cytuj
02-02-2024
Niech Twój tata napisze pełnomocnictwo.

anonim cytuj
02-02-2024
Już to pisałem, te człowiek jest po udarze, nie jest w stanie, nawet się podpisać.

anonim cytuj
02-02-2024
W takim razie można umówić się z notariuszem w szpitalu , który sporządzi akt, a tata potwierdzi odciskiem palca. Miałam taką sytuację.

anonim cytuj
02-02-2024
Lepsze rozwiązanie, napisz umowę darowizny że ojciec przekazuje Ci swoją część samochodu idziesz do urzędu skarbowego z tym kwitem i po sprawie auto jest Twoje. Następnie do wydziału komunikacji i nie musisz nic kombinować.

anonim cytuj
02-02-2024
Proszę założyć i ojca na telefonie aplikacje eobywatel i tam pan ściągnie dowód rejestracyjny. W międzyczasie zastanowić się czy ojca ubezwłasnowolnić, zapytać jakie są rokowania.

anonim cytuj
02-02-2024

Sugerowane Tematy

Co trzeba zrobić aby zrzec się spadku?
Po zmarłym (7 miesięcy temu) w grono spadkobierców weszły 4 osoby - żona oraz trójka dzieci. Czy we wniosku o stwierdzenie nabycia spadku można już na tym etapie umieścić zapis, że matka i syn zrzekają się spadku na rzecz pozostałej dwójki dzieci? Czy poczekać do działu spadku?...
Czy muszę akceptować podwyżkę czynszu bez żadnego wyjaśnienia?
Mam pewien problem związany z czynszem, który płacę za wynajmowane mieszkanie i mam nadzieję, że ktoś tu może mi pomóc. Otóż, od kilku lat wynajmuję to mieszkanie i wszystko było w porządku, ale ostatnio dostałem pismo od właściciela, że czynsz zostanie podwyższony o 15% od przyszłego miesiąca. Nie do końca rozumiem, dlaczego doszło do tej podwyżki i co jest tego powodem. Dotychczasowe umowy były ustalane na rok i po roku w wynajmowanym mieszk...
Poświadczenie dziedziczenia.
Tata na podstawie poświadczenia dziedziczenia po swej mamie przejął mieszkanie i działkę. Babcia zmarła w 2014 roku. Tata zmarł w 2018. Tata zostawił testament notarialny, w którym zapisami windykacyjnymi przekazał działkę i mieszkanie nieznanym mi osobom. Po jego śmierci podczas sprzątania znalazłam w jego garażu testamenty babci, która zapisała mieszkanie mi a działkę tacie. On je ukrył w swym warsztacie garażowym. Czy można go uznać za niegodn...
Odwołanie darowizny.
Oddałem swojej byłej partnerce auto w darowiźnie, przy określeniu wartości na 5 tysięcy złotych. Miało to miejsce chyba w maju br. Z racji na niewdzięczność obdarowanej wobec mnie, chciałbym te darowiznę cofnąć, ale obdarowana auto uszkodziła a w dniu wczorajszym sprzedała. Co w takiej sytuacji mogę zrobić?...

Wyszukiwarka