Windykacja wpływa na historię kredytową?

Witam, kredyt w banku Millenium spłacany od kilku lat bez żadnego nawet jednodniowego poślizgu. We wrześniu kredyt przeniesiony do innego banku i spłacony w całości przez ten nowy bank. Konto w Millenium zamknięte, Pani z obsługi twierdziła że wszystko w porządku i wszystko uregulowane. Dziś SMS z informacją o windykacji... Okazuje się że zostało 5zł do spłaty za kartę ... wcześniej nie było żadnych ponagleń czy informacji że trzeba coś zapłacić... Pytanie czy ta sytuacja wpłynie na historię kredytową? Co zrobić jeśli nie z naszej winy będzie gdzieś jakiś wpis o opóźnieniach w spłacie itp.. Chcemy niedługo wziąć coś na raty i teraz możliwe że będzie problem. Pisać jakieś zażalenie do banku?
anonim cytuj
26-01-2024
Nie powinno wpłynąć. Pewnie opłata za kartę plastik do konta. W moim przypadku PKO się obudziło po 4 latach. Taka sama sytuacja, 20 zł. Zero informacji. Tyle że ja dostałem w formie papierowej info. Zapłać, dopytaj czy na pewno masz wszystkie sprawy zamknięte. Najlepiej zrób to w placówce.

anonim cytuj
26-01-2024
Miałam w PKO to samo i jak staraliśmy się 11 lat temu o kredyt to nie chcieli udzielić bo w zaległościach wisiało dosłownie 10,40 zł. A nikt wcześniej o to nie ścigał i żyliśmy w błogiej nieświadomości. Porażka, ale w innym banku olali ten "dług" i dostaliśmy bez problemu.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

zajęcie komornicze
Szanowni Państwo, osoba ma dochód z tytułu umowy zlecenie (najniższa krajowa) następuję zajęcie komornicze, zostaje pobrane ok 900 zł. Pytając bank dlaczego środki zostały przekazana otrzymujemy informację, że były na koncie dłużej niż 30 dni dlatego zostały przekazane do karmnika. Proszę o podstawę prawną ponieważ nie umiem jej znaleźć. (osoba której dotyczy sprawa nie zapytała a chcę jakoś pomóc to zrozumieć)...
Umowa najmu lokalu komunalnego.
W lokalu komunalnym zameldowani są: A - główny najemca, który miał podpisaną umowę najmu B - żona głównego najemcy, która NIE MIAŁA podpisanej umowy najmu C - dorosła córka, która również NIE MIAŁA podpisanej umowy najmu Zarządzający budynkiem wypowiedział umowę najmu w ten sposób, że wysłał list do A i B, ale z pominięciem C - dorosłej córki, która o wypowiedzeniu umowy najmu dowiedziała się z pozwu emisyjnego doręczonego 6 miesięcy później....
zwrot zasiłku do UP
Brat stracił pracę z powodu koronowirusa na koniec kwietnia. Zarejestrował się w urzędzie pracy gdzie został przyznany zasiłek dla bezrobotnych od czerwca dostał dodatek solidarnościowy z ZUS. Wczoraj się dowiedział że musi zwrócić zasiłek do urzędu pracy. Czy faktycznie musi oddać bo dodatek solidarnościowy dostał pomniejszony o kwotę zasiłku? Taką informację uzyskał telefonicznie z urzędu pracy....
imie-nieznanego-ojca-dziecka-w-akcie-urodzenia
Witam.Mam nadzieje,ze tutaj znajde rade co robic.Chcialam zameldowac mojego wnuczka,ma On angielski akt urodzenia,nie ma tam wpisanego ojca,tylko mame,gdy poszlam do Urzedu Gminy Pani kazala mi wpisac byle jakie imie taty dziecka bo musi byc .Jak moge to zrobic przeciez to klamstwo.Jak tak mozna?Przeciez moj wnuczek nie jest synem Jana czy Stanislawa.Przeciez imie ojca trzeba podawac u roznych urzedach.W Angli rubryka imie ojca jest pusta a w Pol...

Wyszukiwarka