Windykacja wpływa na historię kredytową?

Witam, kredyt w banku Millenium spłacany od kilku lat bez żadnego nawet jednodniowego poślizgu. We wrześniu kredyt przeniesiony do innego banku i spłacony w całości przez ten nowy bank. Konto w Millenium zamknięte, Pani z obsługi twierdziła że wszystko w porządku i wszystko uregulowane. Dziś SMS z informacją o windykacji... Okazuje się że zostało 5zł do spłaty za kartę ... wcześniej nie było żadnych ponagleń czy informacji że trzeba coś zapłacić... Pytanie czy ta sytuacja wpłynie na historię kredytową? Co zrobić jeśli nie z naszej winy będzie gdzieś jakiś wpis o opóźnieniach w spłacie itp.. Chcemy niedługo wziąć coś na raty i teraz możliwe że będzie problem. Pisać jakieś zażalenie do banku?
anonim cytuj
26-01-2024
Nie powinno wpłynąć. Pewnie opłata za kartę plastik do konta. W moim przypadku PKO się obudziło po 4 latach. Taka sama sytuacja, 20 zł. Zero informacji. Tyle że ja dostałem w formie papierowej info. Zapłać, dopytaj czy na pewno masz wszystkie sprawy zamknięte. Najlepiej zrób to w placówce.

anonim cytuj
26-01-2024
Miałam w PKO to samo i jak staraliśmy się 11 lat temu o kredyt to nie chcieli udzielić bo w zaległościach wisiało dosłownie 10,40 zł. A nikt wcześniej o to nie ścigał i żyliśmy w błogiej nieświadomości. Porażka, ale w innym banku olali ten "dług" i dostaliśmy bez problemu.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

Postępowanie alimentacyjne.
Ojciec dziecka ma zaległość alimentów 28 miesięcy zgłosiłam do prokuratury przestępstwo niealimentacji. W czasie postępowania ojciec zapłacił za dwa bieżące miesiące, na poczet zaległości żadnej wpłaty. W zeznaniach ojciec potwierdza ze zarabia 10 razy tyle co rata alimentów. Prokuratura dziś umorzyła postepowanie. Miał ktoś podobnie? Jakieś rady? Oczywiście będę się odwoływać....
Rejestracja auta - brak podpisu współwłaściciela.
Dzień dobry, próbowałem dzisiaj zarejestrować kupiony samochód, w umowie kupna sprzedaży mam podpis tylko właściciela. W dowodzie jako współwłaściciel wpisany jest także współmałżonek tego właściciela, który oczywiście wyraża zgodę na sprzedaż, ale który nie podpisał się pod umową. Byłem przekonany, że to wystarczy, ale urząd odmówił rejestracji auta. Doczytałem i uważam, że mam rację - zgodnie z artykułem 36 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego jed...
Skarga na adwokata.
Chcialbym zlozyc skarge na adwokata za nieuzasadnione wypowiedzenie pelnomocnictwa. Zaplacilem za calosc ponad 11 lat temu za sprawe o podzial czesci wspolnych to jest suteren i poddasza w budynku. Posiadam emaile w ktorych adwokat domaga sie oplaty w calosci bo inaczej nie podejmie sie tej sprawy. Na dzien dzisiejszy sprawa poszla do Sadu Okregowego poniewaz zlozylem pismo odwolawcze od postanowienia wstepnego a moj adwokat zlozyl wypowiedzenie...
Darowizna po ślubie.
Narzeczony kupi dom na siebie (próg dochodowy zaniżałam ja i dzieci ) Teraz chcemy aby mnie dopisał ale ale jest podatek nie mały. Za tydzień bierzemy ślub cywilny by go uniknąć. Jak dopisać mnie by nie były duże koszta ?...

Wyszukiwarka