Windykacja wpływa na historię kredytową?

Witam, kredyt w banku Millenium spłacany od kilku lat bez żadnego nawet jednodniowego poślizgu. We wrześniu kredyt przeniesiony do innego banku i spłacony w całości przez ten nowy bank. Konto w Millenium zamknięte, Pani z obsługi twierdziła że wszystko w porządku i wszystko uregulowane. Dziś SMS z informacją o windykacji... Okazuje się że zostało 5zł do spłaty za kartę ... wcześniej nie było żadnych ponagleń czy informacji że trzeba coś zapłacić... Pytanie czy ta sytuacja wpłynie na historię kredytową? Co zrobić jeśli nie z naszej winy będzie gdzieś jakiś wpis o opóźnieniach w spłacie itp.. Chcemy niedługo wziąć coś na raty i teraz możliwe że będzie problem. Pisać jakieś zażalenie do banku?
anonim cytuj
26-01-2024
Nie powinno wpłynąć. Pewnie opłata za kartę plastik do konta. W moim przypadku PKO się obudziło po 4 latach. Taka sama sytuacja, 20 zł. Zero informacji. Tyle że ja dostałem w formie papierowej info. Zapłać, dopytaj czy na pewno masz wszystkie sprawy zamknięte. Najlepiej zrób to w placówce.

anonim cytuj
26-01-2024
Miałam w PKO to samo i jak staraliśmy się 11 lat temu o kredyt to nie chcieli udzielić bo w zaległościach wisiało dosłownie 10,40 zł. A nikt wcześniej o to nie ścigał i żyliśmy w błogiej nieświadomości. Porażka, ale w innym banku olali ten "dług" i dostaliśmy bez problemu.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

Podwyższenie alimentów.
Płacę alimenty na syna 14 lat. Była partnerka, wniosła o podwyższenie alimentów na kwotę 1000zł i zabezpieczenie które na tą chwilę przyznał Sąd w kwocie 800zł, rozprawa koniec stycznia, czy jest taka możliwość aby Sąd na rozprawie zszedł poniżej zabezpieczenia? Czy kwestia tylko teraz tych 200zł? Z góry dziękuję za odpowiedź. ...
Dziedziczenie długów.
Jak wygląda sprawa dziedziczenia długów? Mama ma długi, które ciągle rosną, czy jestem zagrożona, że coś przejdzie na mnie? zabiorą mi jakąś moją własność? Czy zameldowanie w mieszkaniu, którego właścicielem jest mama, ma jakiś wpływ? ...
Uzupełnienie wniosku o nabycie spadku.
Witam. Dostałem z sądu odpowiedź o uzupełnienie wniosku odnośnie nabycia spadku. 1. Muszę podać adres zamieszkania, ponieważ jeden spadkobierca mieszka za granicą i specjalnie nie odebrał listu. W skrócie osoba, która nie ma kontaktu całe życie z rodziną, nikt nic nie wie. Próbowałem napisać na fb do niego to dostałem odpowiedz przez jego znajomego, że mam nie pisać do niego, bo wyciągnie konsekwencje prawne i nie chce żadnego kontaktu ze strony...
Czy mogę reklamować naprawę samochodu w ASO?
Witam. Oddałem auto na bezgotówkową naprawę w autoryzowanym zakładzie. Naprawa z oc sprawcy. Podpisana cesja, samochód zastępczy itp. sporządzony kosztorys zaakceptowało TU sprawcy. Na wykazie dużo części sklasyfikowanych do wymiany + malownie + robocizna. Mam uwagi co do koloru położonego na wymieniony element- różni się od karoserii, ale tez wiem na 100% ze uszkodzona część objęta wymianą na nowy element została nie wymieniona i dalej jest usz...

Wyszukiwarka