Witam, kredyt w banku Millenium spłacany od kilku lat bez żadnego nawet jednodniowego poślizgu. We wrześniu kredyt przeniesiony do innego banku i spłacony w całości przez ten nowy bank. Konto w Millenium zamknięte, Pani z obsługi twierdziła że wszystko w porządku i wszystko uregulowane. Dziś SMS z informacją o windykacji... Okazuje się że zostało 5zł do spłaty za kartę ... wcześniej nie było żadnych ponagleń czy informacji że trzeba coś zapłacić... Pytanie czy ta sytuacja wpłynie na historię kredytową? Co zrobić jeśli nie z naszej winy będzie gdzieś jakiś wpis o opóźnieniach w spłacie itp.. Chcemy niedługo wziąć coś na raty i teraz możliwe że będzie problem. Pisać jakieś zażalenie do banku?
Nie powinno wpłynąć. Pewnie opłata za kartę plastik do konta. W moim przypadku PKO się obudziło po 4 latach. Taka sama sytuacja, 20 zł. Zero informacji. Tyle że ja dostałem w formie papierowej info. Zapłać, dopytaj czy na pewno masz wszystkie sprawy zamknięte. Najlepiej zrób to w placówce.
anonim cytuj
26-01-2024
Miałam w PKO to samo i jak staraliśmy się 11 lat temu o kredyt to nie chcieli udzielić bo w zaległościach wisiało dosłownie 10,40 zł. A nikt wcześniej o to nie ścigał i żyliśmy w błogiej nieświadomości. Porażka, ale w innym banku olali ten "dług" i dostaliśmy bez problemu.
Jesteśmy para jednopłciową, partnerka odziedziczyła działkę, na której chcemy razem budować dom. Chcemy żeby zarówno działka i przyszły dom były wspólne na wzór małżeńskiej wspólnoty majątkowej. Jak do tego podejść, żeby było najkorzystniej? Darowizna połowy? Współwłasność? Założenie spółki (wiem, że to może brzmieć śmiesznie ale rozpatrujemy różne opcje)?...
Zawsze swoje wynagrodzenie otrzymywałem do tej pory ostatniego dnia każdego miesiąca.
2 tygodnie temu podpisałem aneks, w którym pracodawca zmienił mój termin wypłaty wynagrodzenia na 10tego każdego miesiąca. Ostatnia wypłatę otrzymałem 31 października, była to wypłata za m-c wrzesień.
Czy pracodawca ma prawo wypłacić wypłatę za sierpień dopiero w grudniu?...
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie dopisania mnie jako współwłaściciela samochodu.
Auto w tej chwili jest zarejestrowane na mamę, chciałabym dopisać siebie jako współwłaściciel, aby liczyły mi się już zniżki.
W takiej sytuacji musiałaby być spisana umowa darowizny, a następnie zgłoszenie tej umowy do wydziału komunikacji i wydanie nowego dowodu rejestracyjnego?
Czy muszę zgłaszać darowiznę do skarbówki, gdzie wartość auta wynosi ok 4/5 tyś z...
Witam. Jestem osobą prywatną. Jestem zatrudniony w firmie normalnie na umowę o pracę.
Mam dodatkową zdolność/umiejętność, którą mogę wykorzystać by sobie "dorobić". Chciałbym się ogłosić na portalach społecznościowych, ale pytanie. Co muszę spełnić/zrobić żeby było to 100% legalne? Słyszałem o czymś takim jak działalność nierejestrowana. Czy mogę mieć problemy jeśli ktoś zgłosi do skarbówki, że deklaruje się na jakąś usługę nie mając...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: