Kupno mieszkania obciążonego kredytem hipotecznym.

Partner chce mi sprzedać mieszkanie. W ten sposób zabieram kredyt na siebie i spłacam jego. (mieszkanie wtedy jest moje)
Czy może lepiej przejąć jego kredyt hipoteczny? Czy wtedy też będę miała mieszkanie?
anonim cytuj
25-01-2024
Jeżeli mieszkanie ma być twoje to pewnie, musisz je od niego kupić.

anonim cytuj
25-01-2024
I wówczas środki podzielić cześć na spłatę kredytu a pozostała dla sprzedającego.

anonim cytuj
25-01-2024

Sugerowane Tematy

Spadek po siostrze.
Siostra nie miała dzieci, zmarła , dziedziczy rodzeństwo. Zostawiła testament chcąc celowo aby jeden z braci (brat D) nic nie dostał z mieszkania, które posiadła. Ale ujęła to w testamencie tak: 47 % siostra A 43 % siostra B 10% brat C Zmarła chciała celowo wydziedziczyć brata D, ale ani nie ujęła w testamencie aby brat D był wydziedziczony, ani nie napisała brat D 0%. Czy w tej sytuacji brat D ma prawo do zachowku. Jak zostanie wezwany do t...
Czy jeśli osoba nie zgłosiła kupna mieszkania i tym samym wniosku o płacenie podatków to grozi za to jakaś kara, odsetki?
Czy jeśli osoba nie zgłosiła kupna mieszkania i tym samym wniosku o płacenie podatków to grozi za to jakaś kara, odsetki? Niezgłoszenie wynikało z niewiedzy... Osoba myślała że miasto ma tą informacje z ksiąg wieczystych i sami zgłoszą się w sprawie podatków (czyli potocznie przyjdzie pismo od miasta w sprawie zapłaty podatku)...
Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem. Czy może mi sprzedawca odmówić zwrotu? Co w takim przypadku?
Dzień dobry. Mam problem z zakupionym samochodem. Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem po oględzinach pojazdu. Teraz gdy chciałem go naprawić okazało się, że te uszkodzenia, o których byłem poinformowany nie są jedyne, bo samochód był w taki sposób zabezpieczony do sprzedaży, żeby nie było ich widać. Dopiero po odkręceniu kilku części zobaczyłem, co było ukryte. Chciałbym zwrócić sprzedawcy ten samochód. Po pierw...
Umowa użyczenia.
Bardzo proszę o poradę w kwestii wynajmu mieszkania. 1) Wynajmuję bratu mieszkanie. Po jego stronie są wszystkie opłaty (czynsz, woda, prąd).Nie mam z tego żadnych korzyści materialnych. Czy muszę taką sytuację zgłosić do US? 2) Czy mój brat będąc zameldowany w mieszkaniu ,które mu wynajmuję na podstawie ustnej umowy ,nie posiada do niego żadnego tytułu prawnego może występować o dodatek mieszkaniowy?...

Wyszukiwarka