Kupno mieszkania obciążonego kredytem hipotecznym.

Partner chce mi sprzedać mieszkanie. W ten sposób zabieram kredyt na siebie i spłacam jego. (mieszkanie wtedy jest moje)
Czy może lepiej przejąć jego kredyt hipoteczny? Czy wtedy też będę miała mieszkanie?
anonim cytuj
25-01-2024
Jeżeli mieszkanie ma być twoje to pewnie, musisz je od niego kupić.

anonim cytuj
25-01-2024
I wówczas środki podzielić cześć na spłatę kredytu a pozostała dla sprzedającego.

anonim cytuj
25-01-2024

Sugerowane Tematy

Dział spadku a choroba jednego ze spadkobierców
Co w przypadku gdy jeden ze spadkobierców jest chory - ma Alzheimera. ? Babcia nie poukladala spraw spadkowych przed śmiercią- zmarła nagle. Dziadek został sam. Nie podejmuje żadnych decyzji . Nie dysponuje i nie rozporządza pieniedzmi- opiekuje się nim ja( wnuczka ) i wujek. Chce założyć sprawdzę o nabycie spadku . Jak to będzie z dziadkiem ? ...
Minął termin odrzucenia spadku co teraz mam zrobić??
Witam serdecznie, Jutro będę uczestnikiem sprawy sądowej celem złożenia zapewnienia spadkowego. Sprawa na wniosek wierzyciela po zmarłym. Z tego co wiem to są same długi, żadnego spadku. Pokrewieństwo drugiej linii. Jak się bronić w takim przypadku?...
Sprzedaż udziału w spadku.
Moja mama jest jedynym z ok. 35 spadkobierców (dokładnej ilości nie jestem pewien) 2 działek bo jej dziadkach, którzy zmarli ok 30 lat temu. Mamie prawnie przysługuje 1/5 części tego spadku. Jako, że nikt z rodziny nie chce doprowadzić do podziału tego spadku, a podatek przez tyle lat jest płacony bez sensu, mama postanowiła skorzystać z usług firm, która skupuje udziały w spadkach. Moje pytanie jest takie, czy ktoś z obecnych tu na forum osób k...
Ojciec w testamencie przekazuje mieszkanie opiekunce, która chcę się zrzec. Na kogo przechodzi spadek?
Umiera ojciec. W testamencie przekazuje mieszkanie swojej opiekunce. (Ojciec był po rozwodzie z dziećmi nie miał kontaktu od długich lat). Opiekunka chce się zrzec testamentu. Czy wtedy spadek przechodzi na dzieci ojca czy na dzieci opiekunki na którą zostało w spadku przepisane mieszkanie? Będę wdzięczna za pomoc. W razie dodatkowych pytań chętnie odpowiem, nie wiem co w tej sprawie może mieć znaczenie. Z góry dziękuję za pomoc....

Wyszukiwarka