Kupno mieszkania obciążonego kredytem hipotecznym.

Partner chce mi sprzedać mieszkanie. W ten sposób zabieram kredyt na siebie i spłacam jego. (mieszkanie wtedy jest moje)
Czy może lepiej przejąć jego kredyt hipoteczny? Czy wtedy też będę miała mieszkanie?
anonim cytuj
25-01-2024
Jeżeli mieszkanie ma być twoje to pewnie, musisz je od niego kupić.

anonim cytuj
25-01-2024
I wówczas środki podzielić cześć na spłatę kredytu a pozostała dla sprzedającego.

anonim cytuj
25-01-2024

Sugerowane Tematy

weryfikacja AML
Witam Mam pytanie odnośnie weryfikacji AML. Moja sytuacja wygląda w taki sposób że handlowałem na giełdzie za pośrednictwem brokera. Nazwijmy go CTL. Kiedy dokonywałem wypłaty środków z giełdy zaszła konieczność opłaty podatków w Anglii. Zleciłem to dla mojego brokera. Okazało się wysłał on zafałszowaną deklarację przez co podatek zbyt mały. Na drugi dzień dostałem telefon żebym jak najszybciej opłacił podatek w prawidłowej wielkości 19% co ni...
kupno psa przez olx
Witam mam problem proszę o szybką odpowiedź W sobotę wzięłam psa od pani która wystawiła ogłoszenie na olx że odda go pojechalam z tatą odebrałam z Niemiec mieszkam niedaleko granicy a DZISIAJ pani dzwoni i mówi że po południu będzie po psa bo jej dziecko płacze i nie przemyślał tej decyzji i teraz tak. JA MAM KSIĄŻECZKĘ ZDROWIA PSA ONA MA PASZPORT I TE DANE OD CZIPA. TE RZECZY ZOSTAŁY U NIEJ BO MIAŁA TO PRZEPISAĆ NA MNIE I WYSŁAĆ POCZTĄ będzie d...
Urlop na umowie o pracę.
Hej, umowa zlecenie kończy mi się w czerwcu. Od 1 lipca przechodzę na umowę o pracę u tego samego pracodawcy. Czy w lipcu mogę wziąć tydzień urlopu? Czy trzeba przepracować ileś czasu? W firmie pracuję dwa lata i mam dobra relację z szefową....
kredyty byłego męża
Witm Moj byly maz ma kilka tys. kredytow ktore zaciagal bez mojej wiedzy na swoja osobe ale w dokumentach widnieje moj adres poniewaz byl u mnie zameldowany. Kredyty splaca poki co z przerwami od 2013 r. Rozwod byl w 2014. Przez te lata nawet kiedy nie placil nie dostalam zadnego ponaglenia, nie wiedzialam ze ma takie dlugi. Teraz dowiedzialam sie ze planuje wyjechac na daleki zachod, skad pochodzi. Od lat ma problem z alkoholem i obawia...

Wyszukiwarka