Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy muszę akceptować podwyżkę czynszu bez żadnego wyjaśnienia?
Mam pewien problem związany z czynszem, który płacę za wynajmowane mieszkanie i mam nadzieję, że ktoś tu może mi pomóc. Otóż, od kilku lat wynajmuję to mieszkanie i wszystko było w porządku, ale ostatnio dostałem pismo od właściciela, że czynsz zostanie podwyższony o 15% od przyszłego miesiąca. Nie do końca rozumiem, dlaczego doszło do tej podwyżki i co jest tego powodem. Dotychczasowe umowy były ustalane na rok i po roku w wynajmowanym mieszk...
Sprzedawca nie chce wysłać towaru.
Przeglądając sklep internetowy zauważyłem, iż jeden z towarów warty ok 2000 PLN (cenę sprawdziłem teraz, w momencie dokonania zakupu nie znałem tej ceny) jest w promocyjnej cenie 1 PLN. Kupiłem 2 sztuki. Sklep na stronie nie posiada regulaminu sklepu. Sklep stacjonarny jest otwarty pon-pt 11.00-19.00. Zakupu dokonałem dzisiaj (w niedzielę), więc w momencie dokonania zakupu nie byłem w stanie skontaktować się ze sprzedawcą. Sprzedawca wysłał maile...
3 dni przed rozpoczęciem pracy pracodawca zadzwonił z informacją że jednak nieaktualne. Czy w tym wypadku obowiązuje umowa ustna?
Na rozmowie rekrutacyjnej od razu została zaproponowana propozycja pracy. Został ustalony pierwszy dzień pracy, stawka wynagrodzenia również została zatwierdzona przez obie strony. 3 dni przed rozpoczęciem pracy pracodawca zadzwonił z informacja ze jednak nieaktualne. Czy w tym wypadku obowiązuje umowa ustna? Przez okres oczekiwania na "pierwszy dzień pracy" nie była poszukiwana inna praca z racji dogadania warunków z pracodawcą....
Spadek
Szybka historia: zmarł wujek. Została tylko babcia, jego mama... I ja jako bratanica.. Ja odrzucę spadek u notariusza, babcia już to zrobiła... A co w stosunku moich dzieci i męża?? Też notariusz czy sąd??...

Wyszukiwarka