Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Rozwiązanie umowy.
Mąż pracuje na podstawie umowy o pracę jako kierowca. Źle się poczuł, wysoka temperatura, zawroty głowy pojechał do szpitala. Tam wystawiono mu zwolnienie lekarskie. Ponad godzinę przed rozpoczęciem pracy poinformował pracodawcę o zwolnieniu lekarskim. Dziś jadąc na miejsce pracy okazało się, że na jego miejsce został podstawiony inny kierowca. Mąż wykonał telefon do pracodawcy, ten nie odbierał. Odebrała żona pracodawcy i poinformowała męża o ty...
Zapach stęchlizny w wynajmowanym mieszkaniu.
Zawarłam umowę najmu kawalerki, mieszkam w niej od piątku i ciągle odczuwam intensywny zapach stęchlizny , jest to nie do wytrzymania, nie mogę skupić się na nauce. Zainwestowałam w pochłaniacze wilgoci, spreje i wszystko inne co niweluje zapachy, jednak dalej śmierdzi. Dzwoniąc do właścicielki dowiedziałam się, że była lokatorka zalała kuchnie. Pani właścicielka wytarła podłogi i zostawiła tą sprawę, nie informując mnie przy oględzinach, podczas...
Zapomniałem zapłacić podatku wzbogacenia się kupnem samochodu. Minęły już 2 tygodnie co mam zrobić aby nie płacić kary?
Witam zakupiłem samochód 4 listopada Zapomniałem zapłacić podatku wzbogacenia się kupnem samochodu. Minęły już 2 tygodnie co mam zrobić aby nie płacić kary? Da się zapłacić internetowo? Proszę o nie ocenianie z góry po prostu pierwszy samochód i na śmierć zapomniałem o tym. ...
Pozwolenie na broń.
Witam, czytałem ostatnio o możliwościach uzyskania pozwolenia na posiadanie broni. W jednym z punktów widnieje: dla pozwolenia na broń do celów ochrony osobistej, osób i mienia: - stałe, realne i ponadprzeciętne zagrożenia życia, zdrowia lub mienia; Rozumiem, że trzeba tutaj przedstawić dokument potwierdzający realne zagrożenie np. groźby....

Wyszukiwarka