Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Wniosek o zasiedzenie powyżej 30 lat.
Kilka tygodni temu otrzymałem pismo z sądu. Jest to wniosek o stwierdzenie zasiedzenia własności nieruchomości. W wniosku wynika iż posiadam dwie przyrodnie siostry o istnieniu których do tej pory nie miałem pojęcia. Mój ojciec zmarł w latach 80, po jego śmierci nie było przeprowadzonego postępowania spadkowego. Owe siostry we wniosku twierdzą, iż ojciec porzucił je gdy były małe. Siostry urodziły się w latach 40 natomiast akt własności ziemi i n...
zwolnienie chorobowe
Dzień dobry, Sytuacja: Osoba zatrudniona na umowę o pracę (pełen etat, wszystkie składki oplacane) oraz na umowę - zlecenie, jako wykładowca w szkole policealnej. Zajęcia odbywają się w weekendy, w dwa z czterech weekendów w miesiącu. Umowa - zlecenie podpisywana na cały miesiąc. Osoba idzie na zwolnienie chorobowe, w terminie kiedy nie ma zjazdu, więc zgodnie z harmonogramem umowy - zlecenia ma wolne. Zwolnienie dostarczone wyłącznie do...
Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron
Sąd ma przesłuchać świadków obu stron. Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron i sąd nie będzie im nakazywał stawiennictwa tylko strony mają zadbać oto aby świadkowie byli. . Adwokat jednej ze stron wysłał nakaz stawienia się na rozprawę w charakterze świadka do kilku osób, strasząc sądem i konsekwencjami. Czy takie działanie jest legalne?...
Odebranie nie swojego listu poleconego.
Mam pytanie co w sytuacji jeśli w pracy odebrałam za koleżankę list polecony z sądu, na który miała odpowiedzieć w przeciągu 7 dni. Poczta się zawieruszyła i kompletnie zapomniałam jej o tym powiedzieć... czy jest możliwość złożenia wyjaśnienia do sądu dlaczego nie odpowiedziała na pismo? ...

Wyszukiwarka