Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

rozwiązanie umowy o prace, urlop itp. kwestie
Dzień dobry kilka pytań do obeznanych w temacie 1). umowa na czas nieokreślony. Jestem zmuszony rozwiązać umowę z pracodawca w jak najdogodniejszej dla mnie formie. Mam urlop zaległy za 2023 r. w wymiarze 26 dni + z obecnego roku (wypracowany). W przypadku gdybym jutro tj 13.022024 złożył wypowiedzenie, to ile dokładnie należy mi się urlopu za 2024? Rozumiem, ze będąc na urlopie za 2023 r. nadal mi rośnie urlop za 2024? 26 dni ...
Czy rodzina mieszkająca w bloku może ubiegać się o dodatek osłonowy?
Witam Czy rodzina mieszkająca w bloku i mająca tzw ogrzewanie centralne z miasta ( podłączono do niego całe osiedle ) - może ubiegać się o dodatek osłonowy?...
Czy administracja ma obowiązek przeprowadzić dezynfekcje?
Witam. Mieszkam w bloku, mieszkanie własnościowe. Jest zarząd wspólnoty. Od miesiąca w mojej klatce, w moim pionie pojawiły się prusaki. Czy administracja ma obowiązek przeprowadzić dezynfekcje czy muszę we własnym zakresie. Oczywiście zarząd każe przeprowadzać samemu. Co o tym mówi prawo. Z góry dziękuję....
Kończy mi się urlop macierzyński i nie mam możliwości wrócić do pracy. Jak mogę się ubezpieczyć?
Cześć, we wrześniu kończy mi się urlop macierzyński nie mam możliwości wrócić do pracy a umowa rozwiązała się w dniu porodu. Co teraz zrobić żeby być ubezpieczonym i w razie choroby normalnie iść do lekarza czy szpitala? Czy mąż może dołączyć mnie do swojego ubezpieczenia w ZUS on ma umowę na czas nieokreślony. Czy np. Muszę iść się zarejestrować w urzędzie pracy na bezrobocie? Całkowicie zielona jestem proszę o wyrozumiałość i pomoc...

Wyszukiwarka