Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Co zrobić, gdy chcę spłacić zadłużenie?
Mam dług za telefon sprzed paru lat. Komornik nic na adres zameldowania nie wysyła, sprawdziłam w BIK i w BIG i też nic nie ma. Co zrobić, gdy chcę spłacić zadłużenie?...
Darowizna działek budowlanych.
Sprawa przedstawia się następująco. Kilka działek budowlanych należących do dwóch sióstr. W celu uniknięcia dodatkowych kosztów notarialnych, a mianowicie jedna z sióstr chce zachować wszystkie działki, pomysł jest taki aby zrzec się sądownie prawa do spadku tych działek (spadek po zmarłych rodzicach bez żadnych obciążeń), a następnie spłacić siostrę w formie darowizny na konto. Pytanie jest takie czy US nie zinterpretuje tego jako chęć uniknięci...
Odsetki z alimentów a uszczerbek na zdrowiu.
Dzień dobry, Bardzo proszę o pomoc. Mąż spłaca odsetki z alimentów. W sierpniu przeszedł zawał i jest na L4. Jak wygląda teraz sprawa z ich płaceniem jeśli po 30-stu dniach przejmuje ZUS? Kto wtedy płaci, mąż na konto komornika? Nigdy nie był na tak długim L4 więc nie mamy już takiej wiedzy, a chciałby być na bieżąco z opłatami. Z góry dziękuję za odpowiedź....
Jestem zatrudniony na podstawie umowy zlecenia.
mam dwa pytania. Jestem zatrudniony na podstawie umowy zlecenia. Umowa kończy się 30.09.2021. Ze względu na niekorzystne warunki nie jestem zainteresowany kontynuacją współpracy. Czy muszę poinformować o tym pracodawcę? Jeżeli tak, to w jakim terminie? Na początku obowiązywania obecnej umowy pracodawca wydał zarządzenie, które określa wynagrodzenie za jedno z wykonywanych przeze mnie zadań. Zarządzenie to zostało przesłane e-mailem oraz umieszc...

Wyszukiwarka