Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Ma kilka kredytów, został sparaliżowany przez udar, nie stać go na spłacanie należności, co w takiej sytuacji zrobić?
Dzień dobry. Mój tata ma zaciągnięte kilka kredytów na łączną kwotę Ok 50 tys zł.. niestety w ostatnich dniach dostał udaru mózgu i jest sparaliżowany-nie chodzi, nie mówi ..do końca nie rozumie co się wokół niego dzieje..Ojciec jest na emeryturze i spłacał raty z trudem ale spłacał.. teraz większość jego emerytury idzie na leki i rehabilitację nie wspominając już o rachunkach które rosną z miesiąca na miesiąc..co w takiej sytuacji zrobić? dzięku...
Warunkowe umorzenie kary.
Prokurator w mojej sprawie wystąpił o warunkowe umorzenie kary, złożył wniosek do sądu. Jak wyglądają dalsze czynności? Jest rozprawa z powoływaniem świadków? Czy jest zasądzone jakieś zadośćuczynienie dla pokrzywdzonego?...
Czy można zostać cały czas w tej jednej przychodni?
Witam Zmieniaj miejsce zamieszkania i zameldowania trzeba zmienić swoją przychodnie lekarza rodziinnego(wieś)? Czy można zostać cały czas w tej jednej przychodni?...
Małoletnia córka nie chce utrzymywać kontaktu z ojcem
Dzień dobry. Nie wiem czy pod dobrym Adresem piszę. Mam córkę 15 letnią która nie chce utrzymywać kontaktu z ojcem który wyszedł zakładu karnego po 6 latach. Córka ma z nim problemy które odbijają się na jej psychice. Nachodzi ją w szkole zmusza do robienia zdjęcie i przytulania.Ojciec córki ma sądownie wyznaczone dni w których może spotkać się z córką lecz córka odmawia widzeń. Proszę mi pomóc gdzie ja mogę z tym problemem iść żeby pomóc córce g...

Wyszukiwarka