Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.
anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?
anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.
Dzień dobry.
W razie mojej śmierci mieszkanie odziedziczą moi rodzice. Czy można wykonać zapis, żeby moja dziewczyna mogła korzystać z tego mieszkania? Czy muszę po prostu uwzględnić ją w testamencie i mieszkanie dać całej trójce? Nie chciałbym pominąć rodziców w spadku....
Dzień dobry,
Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc prawną.
Jestem rozwiedziona, wynajęłam mieszkanie i chcę wyprowadzić się z dziećmi (przy rozwodzie zostają przy mnie).
Co powinnam zrobić?
- wystąpić o alimenty
- wystąpić o podział majątku (nie był robiony przy rozwodzie), kto pokrywa kosztu kredytu do czasu podziału?
- na co powinnam zwrócić uwagę, jak ustalić opiekę nad dziećmi. Czy mogę np.na tydzień zostawić je pod opieką ojca, jeśl...
Około pół roku temu przez nieszczelny brodzik łazienkowy sąsiadki zalana została moja ściana. Szkodę tę ujawniła na polecenie Zarządcy Wspólnoty Mieszkaniowej firma, która zrobiła zdjęcia i raport, który jest do wglądu u Zarządcy.
Po rozmowie z sąsiadką okazało się, że nie ma ubezpieczenia. Umówiliśmy się, że poproszę o wycenę firmę, która kilka miesięcy wcześniej remontowała mi ten pokój. Gdy tę wycenę przedstawiłem, Pani zgodziła się, ale po k...
Sytuacja wygląda następująco: w dzień wolny od pracy dostałem informacje o szkoleniu, które trwało 4h, dzisiaj w pracy kierownik powiedział, że muszę odrobić 8h w kolejny dzień wolny, bo szkolenie trwało tylko 4h a moje zmiany wynoszą po 12h.
Czy może on tego wymagać, żebym stawił się w pracy w moje wolne, już na samo szkolenie musiałem zrezygnować z mojego dnia wolnego?
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: