Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Opublikowałam zdjęcie twarzy mojego znajomego na aplikacji badoo z dopiskiem że jest oszustem. Straszy mnie policją i że mnie zgłosi i że będę miała duże problemy.
Opublikowałam zdjęcie twarzy mojego znajomego na aplikacji badoo z dopiskiem że jest oszustem. Zrobiłam to w złości bo nakryłam go na kłamstwie. Jednak to zdjęcie skasowałam po niecałych 5 minutach, a ten zescreenował to i straszy mnie policją i że mnie zgłosi i że będę miała duże problemy. Zaznaczam, że on tam miał profil i rozsyłał zdjęcia twarzy oraz przyrodzenia w rozmowach prywatnych , Zrobiłam to wszystko w nerwach i dużych emocjach i byłam...
Blokada bankowa.
Dzień dobry, W listopadzie przelałem żonie środki, aby założyła lokatę. Po kilku dniach mój bank (BNP Paribas) wysłał informację do banku żony (ING), że ten przelew jest podejrzany i aby został zwrócony. Oczywiście żona nie wyraziła zgody na zwrot, gdyż przelew był prawidłowy. Bank ING zablokował środki, a po około 3 miesiącach zgłosił sprawę do prokuratury, że podejrzewa, iż żona mnie okradła. Niedługo później zostaliśmy wezwani przez policję d...
Czy komornik może zająć świadczenia na dzieci?
Komornik wszedł mi na konto, na które wpływają świadczenia na dzieci, czy ma prawo cokolwiek ruszyć z tych pieniędzy?...
W czyjej obecności powinien zostać otwarty testament jeśli przechowuje go osoba prywatna?
Witam, w czyjej obecności powinien zostać otwarty testament jeśli przechowuje go osoba prywatna? Czy to powinien być notariusz czy sąd a może wystarczy ta osoba która przechowuje testament?...

Wyszukiwarka