Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy dług uległ przedawnieniu?
W 2017 roku przez internet pożyczyłam od pewnej firmy 300zl. Spłaciłam 50zł. Potem nie pracowałam i tak wyszło, że nie spłaciłam do dziś tego długu. Pisma drogą pocztową od tej firmy nigdy nie dostałam, ale dostałam w ostatnim czasie kilka maili i SMSów, zeby spłacić dług. Do sądu sprawa nie była skierowana. Z tego co się orientuję to dług uległ przedawnieniu. Wiem, że dług jest i długi należy spłacać, ale czy w tej sytuacji mogę napisać do nich ...
Jakie są konsekwencje porzucenia pracy? Jakie w razie czego można ponieść koszty?
Witam, pytanie. Pracodawca wypowiedział umowę z 3-miesiecznym okresem wypowiedzenia. Pracownik znalazł już prace, natomiast pracodawca nie chce zgodzić się na porozumienie stron, aby mógł odejść wcześniej. Jakie są konsekwencje porzucenia pracy? Jakie w razie czego może ponieść koszty pracownik? Są jakieś "widełki"? Zaznaczam, że na tym stanowisku pracuje jeszcze jedna osoba. Z góry dziękuję....
Podział majątku po rozwodzie.
Witam, jestem po rozwodzie, nie mam podziału majątku. Mieszkam w domu, który kupiliśmy w trakcie trwania małżeństwa, na który wzięliśmy kredyt hipoteczny i to ja spłacam raty kredytu. Mój były mąż ma syna w nowym związku. Moje pytanie czy należy mu się część z tego majątku?...
Kiedy powinien mi wystawić świadectwo pracy ?
Dnia 2 września skończyła mi się umowa,dzisiaj jest 14 wrzesień,a świadectwa pracy nadal nie otrzymałam,były pracodawca nie odbiera telefonów. Kiedy powinien mi wystawić świadectwo pracy ?...

Wyszukiwarka