Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.
anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?
anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.
Mam dług za telefon sprzed paru lat. Komornik nic na adres zameldowania nie wysyła, sprawdziłam w BIK i w BIG i też nic nie ma. Co zrobić, gdy chcę spłacić zadłużenie?...
Sprawa przedstawia się następująco. Kilka działek budowlanych należących do dwóch sióstr. W celu uniknięcia dodatkowych kosztów notarialnych, a mianowicie jedna z sióstr chce zachować wszystkie działki, pomysł jest taki aby zrzec się sądownie prawa do spadku tych działek (spadek po zmarłych rodzicach bez żadnych obciążeń), a następnie spłacić siostrę w formie darowizny na konto. Pytanie jest takie czy US nie zinterpretuje tego jako chęć uniknięci...
Dzień dobry,
Bardzo proszę o pomoc.
Mąż spłaca odsetki z alimentów. W sierpniu przeszedł zawał i jest na L4. Jak wygląda teraz sprawa z ich płaceniem jeśli po 30-stu dniach przejmuje ZUS?
Kto wtedy płaci, mąż na konto komornika?
Nigdy nie był na tak długim L4 więc nie mamy już takiej wiedzy, a chciałby być na bieżąco z opłatami.
Z góry dziękuję za odpowiedź....
mam dwa pytania.
Jestem zatrudniony na podstawie umowy zlecenia. Umowa kończy się 30.09.2021. Ze względu na niekorzystne warunki nie jestem zainteresowany kontynuacją współpracy. Czy muszę poinformować o tym pracodawcę? Jeżeli tak, to w jakim terminie?
Na początku obowiązywania obecnej umowy pracodawca wydał zarządzenie, które określa wynagrodzenie za jedno z wykonywanych przeze mnie zadań. Zarządzenie to zostało przesłane e-mailem oraz umieszc...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: