Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Upadłość konsumencka.
Witam czy podpowie mi ktoś, czy jako osoba nie posiadająca firmy, mogę zgłosić upadłość jakąkolwiek z powodu swoich długów zaciągniętych w banku?...
Współwłaśność samochodu po 50%. Czy jeden współwłaściciel może sprzedać samochód bez wiedzy drugiej?
Współwłaśność samochodu po 50% z partnerem. Czy jeden współwłaściciel może sprzedać samochód bez wiedzy drugiej?...
Czy prawnie mogę starać się po takim czasie o odszkodowanie?
Witam. W lutym 2020 roku zgłosiłem szkode, zerwany dach na budynku gospodarczym po silnych wiatrach. Po oględzinach pracownika z ubezpieczalni stwierdzili , ze drzewo było zjedzone przez robaki a dach zawalił się do środka ze to podejrzane i nie wypłaca odszkodowania. Pisalem sam odwołania i nic. Czy prawnie mogę jeszcze się starać po takim czasie o odszkodowanie? Czy lepiej jakieś pismo wystosować przez prawnika ? Dodam , że po zgłoszeniu szkod...
Odsetki od firmy windykacyjnej.
Witajcie, czy firma windykacyjna w przypadku podpisania przez dłużnika ugody ma prawo naliczać odsetki? Zaciekawił mnie przypadek mojego klienta. Dzisiaj przyszedł zawiesić działalność i podczas rozmowy powiedział, że dostał od firmy windykacyjnej właśnie taką informację. Chodzi o jakaś starą fakturę za telefon, jakaś firma wykupiła dług i dostał taką propozycje, że rozłożą mu na raty kwotę, ale od pierwszej do ostatniej raty będą mu rosły ods...

Wyszukiwarka