Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.
anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?
anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.
Czy jeśli osoba nie zgłosiła kupna mieszkania i tym samym wniosku o płacenie podatków to grozi za to jakaś kara, odsetki? Niezgłoszenie wynikało z niewiedzy... Osoba myślała że miasto ma tą informacje z ksiąg wieczystych i sami zgłoszą się w sprawie podatków (czyli potocznie przyjdzie pismo od miasta w sprawie zapłaty podatku)...
Witam ktoś może mi udzielić informacji dlaczego osadzony w więzieniu nie otrzymuje moich listów, ojczymowi zmarła mama, przekazałam w nim ważne informacje dotyczące spadku. Ojczym telefonicznie poinformował mnie że nie dostawał listów, sam do mnie je wysyła, dobrze się sprawuje, wychodzi na zwolnieniu warunkowym wkrótce prawdopodobnie.
Bardzo mi zależy na odpisaniu sytuacji spadkowej ojczymowi. Telefonicznie nie chcą udzielić mi informacji....
Dzień dobry
Chcę wymeldować z mieszkania członka rodziny, która jednak pozostaje w tym domu, ja jestem właścicielem. Czy jest taka możliwość? I czy da się to załatwić mimo, że ona może się na to nie zgadzać?...
Cześć!
Związek partnerski a kredyt hipoteczny.
Mój partner ma kredyt hipoteczny na mieszkanie w którym razem mieszkamy. Czy aby dodać mnie jako drugą osobę do kredytu (chce mieć równe prawo własności do mieszkania) trzeba go refinansować (co wiąże się z całą nową procedurą kredytową, której w obecnych czasach możemy nie przejść) czy jest jakaś inna prawna opcja?
Z góry dziękuję za pomoc...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: