Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.
anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?
anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.
Witam, moje dziecko chodzi do prywatnego żłobka za który place sporo pieniędzy. Już któryś raz z kolei jest ono na kwarantannie z powodu kontaktu z chorym covid19 w tym żłobku. Czy mogę ubiegać się o częściowy zwrot czesnego i gdzie mam się udać bo żłobek nie chce mi zwracać pieniędzy ani obniżyć np. opłat za następny miesiąc? Mam e-mail z pisemna odmową....
Witam. Mam taką sprawę. Zmarł mój dziadek, który uczynił mnie współwłaścicielem swojego konta ponad 8 lat temu. Żyje 2 bezpośrednich spadkobierców po dziadku. Jak wygląda sprawa środków zgromadzonych na koncie? Zaznaczam, że wpływów z mojej strony na konto nie było. Chce zamknąć konto i podzielić pieniądze. Czy jakaś część tych pieniędzy należy się mnie czy tylko dwóm spadkobiercom, którzy nie są w żaden sposób upoważnieni do konta? Z góry dzięku...
Mam taki problem a raczej mój chłopak, który zezłomował samochód jako złom, przez co nie dostał karty kasacji i nie może wyrejestrować samochodu ani zrezygnować z OC. Było to jakoś rok temu, nie pomyślał a teraz ciągle przychodzi mu płacić za OC. Nie wiemy jak teraz z tego wybrnąć. Pomocy....
Wynajmuję mieszkanie od niespełna dwóch lat, w umowie najmu jest napisane, że okres wypowiedzenia, to bite 3 miesiące. Chcę się wyprowadzić z przyczyn osobistych. Czy jest jakakolwiek szansa, aby skrócić okres wypowiedzenia?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: