Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Spis inwentarza.
Witam, odrzuciłam spadek po mamie. Zostały dzieci czyli wnuki, złożyłam wniosek w ich imieniu aby mogły odrzucić spadek ale przyszło mi przez głowę czy jest jakaś możliwość aby się dowiedzieć ile długów zostało po mamie. Czy ja w imieniu dzieci mogę złożyć wniosek do sądu o spis inwentarza po zmarłej?...
Partner ma działkę, wzięliśmy wspólny kredyt hipoteczny na budowę domu. Co powinniśmy zrobić, abym stała się współwłaścicielem działki?
Dzień dobry, proszę o poradę. Sytuacja wygląda tak, że partner ma działkę, wzięliśmy wspólnie kredyt hipoteczny i jesteśmy w trakcie budowy domu. Co powinniśmy zrobić, abym stała się współwłaścicielem działki przed zakończeniem budowy domu? Wspomnę również, że nie jesteśmy małżeństwem. Będę wdzięczna za wszelkie porady....
Czy jako osoba fizyczna mam obowiązek podlegania ubezpieczeniu (zdrowotne, emerytalno-rentowe, społeczne)?
Czy jako osoba fizyczna mam obowiązek podlegania ubezpieczeniu (zdrowotne, emerytalno-rentowe, społeczne)? Nie mam działalności, nie pracuję....
Umowa dożywocia, czyli mieszkanie w zamian za opiekę.
Witam mam takie pytanie opiekuję się osobą, która nie ma rodziny osoba ta chce mi przepisać swój dom w zamian za tą opiekę. Jak to najlepiej załatwić?...

Wyszukiwarka