Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Zawieszenie
Dzień dobry. Zostałem skazany przez sąd za 9 czynów. Każdy po kilka miesięcy. Sąd orzekł karę łączna za te czyny dwa lata. Po złożeniu kasacji do sądu najwyższego ten uchylił 8 z 9. Pozostało skazanie za jeden czyn, za który sąd skazał mnie na 8 msc. Czy mogę złożyć wniosek do sądu wykonawczego o zawieszenie wykonania, tym bardziej, że na początku w postepowaniu przygotowawczym odbyłem areszt w postaci 2 miesięcy pozbawienia wolności?...
Testy DNA na ojcostwo.
Czy dla sądu testy na ojcostwo DNA potrzebna jest zgoda matki, jak dokładnie wygląda to prawnie??...
Właściciel wynajął brudne mieszkanie.
Co przypadku gdy wynajmujący oddał do wynajmu mieszkanie nadające się do gruntownego sprzątania przez firmę sprzątająca? Czyli brudna kuchnia, gruba warstwa tłuszczu na szafkach, zasikana toaleta, brudne, zakurzone podłogi itp. i taka sytuacja w której wynajmujący obiecał ogarnąć mieszkanie do czasu wprowadzenia najemcy, a tego nie zrobił i ten ostatni zauważył to dopiero kiedy przyjechał z formą przeprowadzkową z meblami? Co może zrobić najemca...
Kupno auta a zajęcie komornicze.
Mam pytanie, chce kupić auto, mój mąż ma komornika, czy gdy go zrobię współwłaścicielem to komornik może zająć to auto ?...

Wyszukiwarka