Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.
anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?
anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.
Witam, mąż dostał dzisiaj wezwanie do sądu w charakterze świadka. Jest podane imię i nazwisko kogo dotyczy sprawa jednak nie mamy zielonego pojęcia kto to i czego ta sprawa dotyczy. Dzwoniąc na biuro interesanta bardzo nie miły Pan powiedział mi że dowiem się na rozprawie , po to jest to wezwanie żeby przyjść i się dowiedzieć o co chodzi. Czy rzeczywiście mąż nie ma prawa wcześniej wiedzieć czego dokładnie tyczy się sprawa, w jakie sprawie ma zez...
Dzień dobry , może ktoś miał z Was taką sytuację , dziś syn zaznaczam pełnoletni odebrał pismo z Sądu wydział rodzinny i nieletnich w sprawie pozwu o uchylenie obowiązku alimentacyjnego . I teraz jak to wygląda od 2012 r , rozwód z orzeczeniem z winy męża , mąż przebywa w DE , alimenty za jego zgoda 250 euro , płaci po orzeczeniu rozwodu przez jakieś 9 miesięcy , pożnij już nic , zero kontaktu z synem który wtedy ma lat 12 , sprawa ląduje w sądzi...
Mam pytanie czy mogę złożyć jakieś pismo do dyrektora firmy w sprawie dopłaty za dojazd (przejeżdżam codziennie przez 3 powiaty) oraz czy mogę również złożyć jakieś pismo o dofinansowanie do studiów zaocznych (skończyłam licencjat i pracowałam w firmie w połowie licencjatu, a teraz kontynuuje naukę i robię magistra)?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: