Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Udostępnianie danych na etykiecie
Witam, firma wysyła towar do klienta firmami kurierskimi. Na etykiecie podaje dane teleadresowe oraz telefon i mail do konkretnej osoby. Macie jakiś szablon zgody na udostępnienie takich danych?...
Urlop na umowie o pracę.
Hej, umowa zlecenie kończy mi się w czerwcu. Od 1 lipca przechodzę na umowę o pracę u tego samego pracodawcy. Czy w lipcu mogę wziąć tydzień urlopu? Czy trzeba przepracować ileś czasu? W firmie pracuję dwa lata i mam dobra relację z szefową....
Jeśli dziecko uczęszcza do Państwowego Żłobka obowiązkiem rodziców jest kupowanie rzeczy do zabawy i wykonania prac plastycznych?
Jeśli dziecko uczęszcza do Państwowego Żłobka obowiązkiem rodziców jest kupowanie rzeczy, które mogą być wykorzystane do zabawy i wykonania prac plastycznych? Czy to powinno być zapewnione przez placówkę? Rzeczy kupione przez danego rodzica są wykorzystywane przez wszystkie dzieci....
Niezapłacony czynsz, wypowiedzenie najmu.
Witam, od 2 miesięcy zalegam z czynszem w prywatnej kamienicy dostałem pisemne wypowiedzenie najmu bez uprzedniego pisma o uregulowanie płatności w ciągu miesiąca i odłączono mi gaz czy tak można?...

Wyszukiwarka