Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.
anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?
anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.
Opublikowałam zdjęcie twarzy mojego znajomego na aplikacji badoo z dopiskiem że jest oszustem. Zrobiłam to w złości bo nakryłam go na kłamstwie. Jednak to zdjęcie skasowałam po niecałych 5 minutach, a ten zescreenował to i straszy mnie policją i że mnie zgłosi i że będę miała duże problemy. Zaznaczam, że on tam miał profil i rozsyłał zdjęcia twarzy oraz przyrodzenia w rozmowach prywatnych , Zrobiłam to wszystko w nerwach i dużych emocjach i byłam...
Dzień dobry,
W listopadzie przelałem żonie środki, aby założyła lokatę. Po kilku dniach mój bank (BNP Paribas) wysłał informację do banku żony (ING), że ten przelew jest podejrzany i aby został zwrócony. Oczywiście żona nie wyraziła zgody na zwrot, gdyż przelew był prawidłowy. Bank ING zablokował środki, a po około 3 miesiącach zgłosił sprawę do prokuratury, że podejrzewa, iż żona mnie okradła. Niedługo później zostaliśmy wezwani przez policję d...
Witam, w czyjej obecności powinien zostać otwarty testament jeśli przechowuje go osoba prywatna? Czy to powinien być notariusz czy sąd a może wystarczy ta osoba która przechowuje testament?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: