Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.
anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?
anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.
Właścicielka wyliczyła sobie rachunek na ponad 2000zł, który chce z kaucji potrącić, niestety są to same "fanaberie".
Dodam, że w wielu kwestiach przez ponad 2 lata wynajmu byliśmy bardzo ugodowi i bezproblemowi. Jak zepsuła się pralka sami poświęciliśmy czas na znalezienie nowej, która pasowała do zabudowy. Starą pralkę sami nieodpłatnie zawieźliśmy właścicielce. Zaniedbany trawnik w ogrodzie przekonaliśmy i zasialiśmy nowy. Drobne n...
Mój ojciec chce mi (swojej córce) przekazać samochód o wartości 35 tys jako darowizna.
1. Czy jest możliwość aby był on zarejestrowany na mojego narzeczonego?
2. Czy jest możliwość aby był zarejestrowany na mnie, a polisa OC na narzeczonego?
Dodam, że nie mam prawa jazdy i nigdy nie miałam zarejestrowanego na siebie samochodu....
Hej, czy jest ktoś tutaj kto pozywał jednego ze swoich rodziców o alimenty do sądu i chciałby dać znać jakie kwoty miał przydzielone? Raczej chodzi mi o kwoty nie na małe dziecko, a na studenta. Ewentualnie jakieś rady jak tę kwotę wywalczyć najwyższą mile widziane....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: