Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy ktoś jest w stanie pomóc zmniejszyć karę z UFG lub umorzyć?
Czy ktoś jest w stanie pomóc zmniejszyć karę z UFG lub umorzyć? Dodam ze to pierwszy raz i tylko i wyłącznie przez sytuacje jaką mamy od początku korona wirusa i samochód firmowy odkupiony z tąd nie zostało przedłużone OC...
Pozbawienie praw rodzicielskich.
Ja z takim krótkim pytaniem, ojciec dziecka ma ograniczone prawa rodzicielskie. Po jakim czasie mogę założyć sprawę o pozbawienie tej władzy....
Brak grafiku.
Czy kierownik może usunąć grafik na połowę miesiąca jeśli wcześniej już był przekazany do informacji? Nie mam teraz żadnych informacji jak pracuje przez kolejne dwa tygodnie....
Zgoda na ustawienie słupa elektrycznego na mojej działce.
Dzień dobry. Czy muszę wyrazić zgodę na ustawienie słup elektrycznego na mojej działce, co jeśli się nie zgodzę by przez moją działkę ciągnęli prąd do sąsiedniej działki, przez moją, czy jeśli się zgodzę należy mi się jakaś rekompensata, odszkodowanie?...

Wyszukiwarka