Pozbawienie praw rodzicielskich.

Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe.
anonim cytuj
23-01-2024
A składałam już po pół roku, jak pozbawiony będzie praw to bez problemu można zlikwidować drugie nazwisko.

anonim cytuj
23-01-2024
A to już sama likwiduje w urzędzie czy w sądzie jeszcze muszę?

anonim cytuj
23-01-2024
Z postanowieniem o pozbawieniu praw idzie się do USC wypisuje się wniosek, (wpisuje się powód zmiany nazwiska ) opłaca się go. Potem np. u mnie w mieście szłam do Pani kierownik urzędu na rozmowę i musiałam poczekać do miesiąca za zmianą. A potem po prostu wszędzie pozmieniać.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy należy sie wynagrodzenie za czas L4 i kwarantanny?
Osoba X została zatrudniona 1 września na 3/4 etatu. Po 1 tygodniu zachorowała i przeszła na L4 na 5 dni, po powrocie do pracy po 2 dniach okazało się, że osoba ta dostaje kwarantanne ponieważ w miejscu pracy jest covid. Czy osobie tej nie należy sie wynagrodzenie za czas L4 i kwarantanny? ...
pozew rozwodowy
Został złożony pozew rozwodowy bez orzekaniu o winie. Pozwanego nie było w domu gdy kopia pozwu została do niego wysłana i nie odpowiedział na awizo. Czy będzie to miało wpływ na dalszy przebieg rozwodu?...
Oszustwo internetowe
hej, zostałam oszukana na kwote 200zł, napisałam do banku o anulowanie przelewu i dostałam z banku dane oszusta, czy policja coś z tym zrobi?...
Czy nauczyciel może dziecku zabrać telefon w depozyt?
Czy nauczyciel może dziecku zabrać telefon w depozyt? Na jakiej zasadzie to może się odbyć? W jaki sposób powinien być przechowywany?...

Wyszukiwarka