Zakaz prowadzenia pojazdów.

Witam, co mi grozi za jazdę z zakazem prowadzenia pojazdów mechanicznych? Zakaz jest na 3 lata i wiem, że dopiero po tym czasie mogę znowu zdawać egzamin na prawko, które też zostało zabrane, a potrzebuje teraz auta na dojazdy do pracy dosłownie 10 km w jedna stronę, tylko czy warto ryzykować
Stan dokumentu: Zatrzymany przez Starostę (PJ, PT)
Powody zmian: Przekroczenie prędkości o ponad 50 km/h w obsz. zab., Ponowne przekroczenie 24 punktów. Podejrzenie, że kierujący pojazdem znajdował się w stanie nietrzeźwości lub w stanie po użyciu alkoholu albo środka działającego podobnie do alkoholu.
anonim cytuj
22-01-2024
Co ci grozi? Nawet i kilkaset tysięcy do zapłaty tytułem regres dla ubezpieczyciela. Na tym forum były już takie przypadki. Rekordzista miał na z 270 tys. i nie zapowiadało się to na koniec. Sam sobie odpowiedz czy warto ryzykować.

anonim cytuj
22-01-2024
Nie warto, a jeżeli minie mi za to 5 miesięcy 1.5 roku to wtedy mogę się zapisać na kurs reedukacyjny/zrobić badania lekarskie (takie jak za 1 razem) i wnioskować do sądu o blokadę alkoholową po czym podejść do egzaminu? Czy w zlej kolejności napisałem?

anonim cytuj
22-01-2024
Nigdy nie byłem karany, 1 raz w życiu mnie zatrzymali po alkoholu, z czym ja bredzę? Chciałbym po tym okresie 1.5 roku złożyć pismo do sadu o blokadę i zrobić ponownie prawo jazdy, co jest w tym dziwnego? Tylko nie wiem w jakiej kolejności mam wszystko załatwić, jedyne co wiem to ze musze przejść kurs reedukacyjny i ponowne badania lekarskie

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Jestem uczniem a nie mam ubezpieczenia.
Potrzebuję porady, bo nie wiem co powinienem w tej sytuacji zrobić. Mam 19 lat, uczęszczam do technikum więc aktualnie nie pracuję na umowę. Nie mam ubezpieczenia zdrowotnego, za każdą wizytę muszę płacić, a nie ukrywajmy że nie są to tanie rzeczy. Moja mama aktualnie nie pracuje na umowę ze względu na komornika. Mój ojciec jest na rencie i nie utrzymuje ze mną kontaktu, do tego stopnia że postanowiłem zmienić nazwisko na mamy panieńskie....
Opiekun prawny
Dzien dobry. Chcialabym sie dowiedziec czy powinnam zostac poinformowana oficjalnie przez sad lub notariusza ô tym ze moja siostra zostala opiekunem prawnym naszego ojca. Czy potrzebuje jej zgody aby go widywac ? Dziekuje za odpowiedz. ...
Spadek i zachowek po dziadku.
Sprawa dotyczy spadku i zachowku po dziadku. Mój teść i dziadek moich dzieci wraz ze swoją drugą żoną w 2009 r. jednocześnie złożyli przed notariuszem testamenty. W testamencie żony teścia jest zapisane że powołuje do całości swojego małżonka a na wypadek gdyby nie chciał lub nie mógł dziedziczyć, do całości spadku powołuje bratanicę (nazwisko i imię). Teść powołuje do całości spadku małżonkę (nazwisko i imię). Żona teścia zmarła zmarła w cze...
Zatrzymane prawo jazdy.
Witam. W dniu wczorajszym zostały mi zatrzymane prawo jazdy z powodu przekroczenia prędkości w terenie zabudowanym przez wideo rejestrator z alfy romeo. Na nagraniu moja średnia prędkość to 102,5km/h jednak jechałem autem wyposażonym w ogranicznik prędkości do 90 km/h oraz gps. Na wydruku z gps moja prędkość podczas zatrzymania to 90 km/h , nie przyjąłem mandatu jednak policjanci nie spisali ze mną żadnego protokołu odmowy mandatu i powiedzieli ż...

Wyszukiwarka