Zakaz prowadzenia pojazdów.

Witam, co mi grozi za jazdę z zakazem prowadzenia pojazdów mechanicznych? Zakaz jest na 3 lata i wiem, że dopiero po tym czasie mogę znowu zdawać egzamin na prawko, które też zostało zabrane, a potrzebuje teraz auta na dojazdy do pracy dosłownie 10 km w jedna stronę, tylko czy warto ryzykować
Stan dokumentu: Zatrzymany przez Starostę (PJ, PT)
Powody zmian: Przekroczenie prędkości o ponad 50 km/h w obsz. zab., Ponowne przekroczenie 24 punktów. Podejrzenie, że kierujący pojazdem znajdował się w stanie nietrzeźwości lub w stanie po użyciu alkoholu albo środka działającego podobnie do alkoholu.
anonim cytuj
22-01-2024
Co ci grozi? Nawet i kilkaset tysięcy do zapłaty tytułem regres dla ubezpieczyciela. Na tym forum były już takie przypadki. Rekordzista miał na z 270 tys. i nie zapowiadało się to na koniec. Sam sobie odpowiedz czy warto ryzykować.

anonim cytuj
22-01-2024
Nie warto, a jeżeli minie mi za to 5 miesięcy 1.5 roku to wtedy mogę się zapisać na kurs reedukacyjny/zrobić badania lekarskie (takie jak za 1 razem) i wnioskować do sądu o blokadę alkoholową po czym podejść do egzaminu? Czy w zlej kolejności napisałem?

anonim cytuj
22-01-2024
Nigdy nie byłem karany, 1 raz w życiu mnie zatrzymali po alkoholu, z czym ja bredzę? Chciałbym po tym okresie 1.5 roku złożyć pismo do sadu o blokadę i zrobić ponownie prawo jazdy, co jest w tym dziwnego? Tylko nie wiem w jakiej kolejności mam wszystko załatwić, jedyne co wiem to ze musze przejść kurs reedukacyjny i ponowne badania lekarskie

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy może grozić mi spłata długów po byłym mężu?
Dobry wieczór Mam pytanie dotyczące długów po byłym mężu. Były mąż nie spłaca tych zobowiązań. Ok 13 lat temu będąc w małżeństwie podpisywałam "coś" podczas zaciągania przez niego kredytu. Nie miałam wówczas dochodu więc była to chyba tylko informacja, o branym przez niego kredycie. Ale nie mam pewności co podpisywałam w banku. Czy jednak mimo to może grozić mi spłata jego zobowiązań z tytułu tego podpisanego kredytu? Lub innych...
nie wywiązanie sie z umowy
zawarlam umowe z kims z polecenia kolezanki , kto pracuje w branzy budowlanej i kto rzekomo wspolpracuje ze stolarzem, wplacilam 1100 zl na materialy. Zrobil pomiary dla stolarza, Stolarz mial dla mnie wykonac meble lazienkowe na dzien 1 lipca ,umowe podpisalam 20 czerwca, meble na dzien 1 lipca nie zostaly wykonane. Proponowal mi nowy termin- za piec dni. Nie zgodzilam sie, bo czulam,ze jestem oszukiwana. Zadzwonilam do rzekomego stolarza,na k...
Jak sprawdzić stan konta zmarłego?
Jak mogę sprawdzić stan konta zmarłego gdy nie posiadam postanowienia sądowego o nabyciu spadku ? Nie chcę po prostu brać czegoś w ciemno. Inwentarz spadkowy odpada jest on sporządzany po rozprawie o nadanie spadku a ja nie chcę brać po prostu kota w worku....
Pozew
Witam serdecznie, proszę o poradę. W 2019 roku sprzedałam towar przedsiębiorcy Alicji X, prowadzącej działalność gospodarczą pod nazwą Y. Okazało się, że przedsiębiorca zawiesił działalność gospodarczą. Aby pozwać przedsiębiorcę prowadzącego działalność gospodarczą należy do pozwu dołączyć wydruk z CEIDG. W obecnej sytuacji osoba ta nie figuruje w bazie. Jak prawidłowo powinien być skonstruowany pozew do Sądu ?...

Wyszukiwarka