Zakaz prowadzenia pojazdów.

Witam, co mi grozi za jazdę z zakazem prowadzenia pojazdów mechanicznych? Zakaz jest na 3 lata i wiem, że dopiero po tym czasie mogę znowu zdawać egzamin na prawko, które też zostało zabrane, a potrzebuje teraz auta na dojazdy do pracy dosłownie 10 km w jedna stronę, tylko czy warto ryzykować
Stan dokumentu: Zatrzymany przez Starostę (PJ, PT)
Powody zmian: Przekroczenie prędkości o ponad 50 km/h w obsz. zab., Ponowne przekroczenie 24 punktów. Podejrzenie, że kierujący pojazdem znajdował się w stanie nietrzeźwości lub w stanie po użyciu alkoholu albo środka działającego podobnie do alkoholu.
anonim cytuj
22-01-2024
Co ci grozi? Nawet i kilkaset tysięcy do zapłaty tytułem regres dla ubezpieczyciela. Na tym forum były już takie przypadki. Rekordzista miał na z 270 tys. i nie zapowiadało się to na koniec. Sam sobie odpowiedz czy warto ryzykować.

anonim cytuj
22-01-2024
Nie warto, a jeżeli minie mi za to 5 miesięcy 1.5 roku to wtedy mogę się zapisać na kurs reedukacyjny/zrobić badania lekarskie (takie jak za 1 razem) i wnioskować do sądu o blokadę alkoholową po czym podejść do egzaminu? Czy w zlej kolejności napisałem?

anonim cytuj
22-01-2024
Nigdy nie byłem karany, 1 raz w życiu mnie zatrzymali po alkoholu, z czym ja bredzę? Chciałbym po tym okresie 1.5 roku złożyć pismo do sadu o blokadę i zrobić ponownie prawo jazdy, co jest w tym dziwnego? Tylko nie wiem w jakiej kolejności mam wszystko załatwić, jedyne co wiem to ze musze przejść kurs reedukacyjny i ponowne badania lekarskie

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Wpis w księdze wieczystej a prawo do dziedziczenia.
Dziedziczenie nieruchomości: 1. status prawny nieruchomości - własność 2. Kto figuruje jako właściciel w KW - siostra 3. Czy nieruchomość jest wyłączną własnością spadkodawcy, czy współwłasnością? - obecnie w kw figuruje jedynie siostra Moje pytanie dotyczy dziedziczenia spadku przez rodzeństwo, w przypadku gdzie tylko jedno z rodzeństwa jest wpisane w kw. Czy po śmierci matki nieruchomość dziedziczy jedynie siostra, która jest wpisana w kw ...
Nowa umowa u tego samego pracodawcy.
Pracuje w firmie 9 lat i jestem na wypowiedzeniu z mojej inicjatywy. Jak wiadomo jest to 3 miesiące. Powiedzmy, że następnego dnia(lub kilku dniach) po wypowiedzeniu podpiszę nową umowę z tym samym pracowadcą. I teraz pytanie. Czy okres wypowiedzenia tej nowej umowy będzie też 3 miesiące czy krótszy....
Podział majątku po rozwodzie.
Witam, jestem po rozwodzie, nie mam podziału majątku. Mieszkam w domu, który kupiliśmy w trakcie trwania małżeństwa, na który wzięliśmy kredyt hipoteczny i to ja spłacam raty kredytu. Mój były mąż ma syna w nowym związku. Moje pytanie czy należy mu się część z tego majątku?...
Rozwiązanie umowy najmu na czas określony.
Dzień dobry, Posiadam umowę najmu (jestem Najemcą) lokalu na czas określony (do 31.07.2024 r.). Z przyczyn osobistych (przeprowadzka do innego miasta) musimy zakończyć najem przed czasem. W umowie mamy zapis dotyczący kary umownej: "W przypadku wypowiedzenia lub rozwiązania umowy przez Najemcę z przyczyn leżących po stronie Najemcy, Wynajmujący zażąda od Najemcy kary umownej w wysokości dwumiesięcznego czynszu, o którym mowa w §4. ust.1.&...

Wyszukiwarka