Wykorzystany urlop a wypowiedzenie.

Witam, w tym miesiącu wykorzystałem 8 dni urlopu z nowej puli (tj. za rok 2024) po czym złożyłem wypowiedzenie. Dziś otrzymałem telefon z działu kadr, że mój urlop nie ma pokrycia w przypadku wypowiedzenia i mam sobie za te dni załatwić z kierownikiem urlop bezpłatny w przeciwnym razie będę miał wystawione nieobecności w te dni. Dodam, że byłem zatrudniony od maja tamtego roku. Co powinienem zrobić ?
anonim cytuj
22-01-2024
Rozumiem, że nie ma żadnej podstawy prawnej do tego, aby w te dni wstawili mi nieobecności mimo złożonego przeze mnie wypowiedzenia?

anonim cytuj
22-01-2024
Nie ma , u tego pracodawcy wykorzystasz więcej dni , a u następnego będzie mniej.
Nic nie wypisuj , jak kadry mają inne zdanie powiedz ze złożysz skargę do PIP.
Nie mają też prawa dokonać potracenia z wynagrodzenia za te dni.

anonim cytuj
22-01-2024
Dziękuję za odpowiedź, jutro jeszcze zadzwonię do PIP i dokładnie dopytam.

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Upadłość konsumencka, a rozwiązanie umowy o pracę.
Dzień dobry, Czy ogłoszenie upadłości konsumenckiej przez Pracownika banku może być powodem do rozwiązania umowy o pracę na czas nieokreślony? Dodatkową zmianną jest fakt, że Pracownik posiada w banku swojego Pracodawcy kredyt konsumencki, a więc Pracodawca jest jednym z wierzycieli. Nie jest to natomiast kredyt pracowniczy, Pracownik jest po prostu Klientem banku, w którym pracuje....
Czy komornik może zająć alimenty?
Mam na koncie komornika. Z wypłaty zabrał 50% (umowa zlecenie), dostałam informację, że moje konto bankowe również jest zajęte. Limit miesięczny to 2700zł, powyżej tej kwoty komornik będzie zabierał. I tutaj rodzi się moje pytanie. Czy alimenty na dziecko i 500+, również wliczane są w tej "limit" czy one nie są liczone? Dług nie jest duży, w ciągu dwóch miesięcy go spłacę, natomiast w tym miesiącu zostałam z 1000zł wypłaty (niepełny...
Niedopełnienie obowiązku przez sędziego.
Witam mam pytanie dostałem wyrok nakazowy w sprawie w której byłem karany za recydywę przez to że prokurator sporządził błędny akt oskarżenia a sędzia rozpatrujący sprawę nie zbadał tego czy dany paragraf ma zastosowanie względem mojej osoby Czy jest jakaś możliwość złożyć skargę lub żądać odszkodowania od tej sędziny ?...
Problem z gwarancją.
Podpisałem umowę na montaż okien wraz z roletami oraz na wykonanie elewacji. Prace zostały wykonane. Po kilku miesiącach pojawił się problem z roletami, który zauważyłem. Jedna z rolet otwiera i zamyka się z problemami, ponieważ się haczy i rysuje. Skrzynka od rolety jest skrzywiona, zrobił się tzw. banan. Na kolejnych roletach też widoczny jest tzw. banan, jednak nie aż tak mocny. Zgłosiłem to do firmy od rolet, która stwierdziła, że to wina mo...

Wyszukiwarka