Wykorzystany urlop a wypowiedzenie.

Witam, w tym miesiącu wykorzystałem 8 dni urlopu z nowej puli (tj. za rok 2024) po czym złożyłem wypowiedzenie. Dziś otrzymałem telefon z działu kadr, że mój urlop nie ma pokrycia w przypadku wypowiedzenia i mam sobie za te dni załatwić z kierownikiem urlop bezpłatny w przeciwnym razie będę miał wystawione nieobecności w te dni. Dodam, że byłem zatrudniony od maja tamtego roku. Co powinienem zrobić ?
anonim cytuj
22-01-2024
Rozumiem, że nie ma żadnej podstawy prawnej do tego, aby w te dni wstawili mi nieobecności mimo złożonego przeze mnie wypowiedzenia?

anonim cytuj
22-01-2024
Nie ma , u tego pracodawcy wykorzystasz więcej dni , a u następnego będzie mniej.
Nic nie wypisuj , jak kadry mają inne zdanie powiedz ze złożysz skargę do PIP.
Nie mają też prawa dokonać potracenia z wynagrodzenia za te dni.

anonim cytuj
22-01-2024
Dziękuję za odpowiedź, jutro jeszcze zadzwonię do PIP i dokładnie dopytam.

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

problem z mechanikiem
Witam. Wczoraj rano o 9:00 oddałam auto do mechanika z informacją, że wycieraczki do naprawy i auto gaśnie na niskich obrotach. Przyjechałam autem sama i zostawiłam mu jeżdżące auto. Mechanik dzisiaj zadzwonił, że gdy odpalał auto strzelił mu pasek rozrządu. Że prawdopodobnie cały silnik jest do wymiany. Auto nie odpala. I odrazu zaznaczył, że nie ponosi za to odpowiedzialność. Dodał, że nie ma żadnej propozycji dla mnie i najlepiej, to jak bym...
Małoletnia córka nie chce utrzymywać kontaktu z ojcem
Dzień dobry. Nie wiem czy pod dobrym Adresem piszę. Mam córkę 15 letnią która nie chce utrzymywać kontaktu z ojcem który wyszedł zakładu karnego po 6 latach. Córka ma z nim problemy które odbijają się na jej psychice. Nachodzi ją w szkole zmusza do robienia zdjęcie i przytulania.Ojciec córki ma sądownie wyznaczone dni w których może spotkać się z córką lecz córka odmawia widzeń. Proszę mi pomóc gdzie ja mogę z tym problemem iść żeby pomóc córce g...
Tłumaczenie pełnomocnictwa notarialnego w celu sprzedaży nieruchomości
Witam wszystkich, czy pełnomocnictwo notarialne w celu sprzedaży nieruchomości opatrzone klauzulą apostille musi być drugi raz tłumaczone za pomocą tłumacza przysięgłego, jeżeli zostało sporządzone w 2 językach przez notariusza w Niemczech (Niemiecki i Polski) ?...
Ubezpieczenie dobrowolne.
Witam, pracuje na umowie zlecenie, na ZUS mam zaznaczone składki emerytalne, rentowe, wypadkowe i zdrowotne. Czy to oznacza, że liczy mi się do lat pracy? Czy jeśli mam ubezpieczenie dobrowolne , będąc w ciąży lub po urodzeniu dziecka , coś mi się należy na umowie zlecenie ? Jak to wygląda, może ktoś wie?...

Wyszukiwarka