Wykorzystany urlop a wypowiedzenie.

Witam, w tym miesiącu wykorzystałem 8 dni urlopu z nowej puli (tj. za rok 2024) po czym złożyłem wypowiedzenie. Dziś otrzymałem telefon z działu kadr, że mój urlop nie ma pokrycia w przypadku wypowiedzenia i mam sobie za te dni załatwić z kierownikiem urlop bezpłatny w przeciwnym razie będę miał wystawione nieobecności w te dni. Dodam, że byłem zatrudniony od maja tamtego roku. Co powinienem zrobić ?
anonim cytuj
22-01-2024
Rozumiem, że nie ma żadnej podstawy prawnej do tego, aby w te dni wstawili mi nieobecności mimo złożonego przeze mnie wypowiedzenia?

anonim cytuj
22-01-2024
Nie ma , u tego pracodawcy wykorzystasz więcej dni , a u następnego będzie mniej.
Nic nie wypisuj , jak kadry mają inne zdanie powiedz ze złożysz skargę do PIP.
Nie mają też prawa dokonać potracenia z wynagrodzenia za te dni.

anonim cytuj
22-01-2024
Dziękuję za odpowiedź, jutro jeszcze zadzwonię do PIP i dokładnie dopytam.

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Dziecko nie chce jeżdzić do ojca na widzenia
Dzień dobry. Mamy z byłym mężem ustalone kontakty z dzieckiem ale syn nie chce jeździć do ojca , co przyjedzie po niego to dziecko płacze i mówi że chce zostać w domu. Najchętniej bym go wtedy nie dawała ponieważ bardzo mi go szkoda i wiadomo , wiem też że ojciec będzie delikatnie na niego krzyczał że mówi mi takie rzeczy że tam się go wiecznie czepiają że wszytko jest na niego i on za nim nie stanie . Czy mogę coś z tym zrobić czy już niestety n...
Głośna muzyka u sąsiada
Od jakiegoś tygodnia. Sąsiad słucha strasznie głośno muzyki i mi to przeszkadza, tylko że słucha jej gdzieś od 19 gdzie po pracy chce odpocząć czy nawet w spokoju chce spędzić wieczór. Gdyby była to normalna muzyka to bym jeszcze zrozumiała, a nie bas na cały regulator żeby wszystko podskakiwało. Czy mogę coś z tym zrobić czy niestety nie?...
Wezwanie na Komendę Policji w charakterze świadka.
Witam, Dostałam dzisiaj pocztą wezwanie na Komendę Policji wezwanie w charakterze świadka w sprawie z art.286 kk. Nic więc nie jest napisane. Czy przed stawieniem się na komendzie mogę się dowiedzieć jakoś więcej szczegółów? Czy mogę poprosić o "przesłuchanie" przez telefon (mam małe dziecko)? Z góry dziękuję za pomoc....
Odrzucenie długów
Mam takie pytanie. Moja teściowa zmarła pod koniec roku, po czym zostawiła długi(odrzucili wszyscy najbliżsi), ale matka zmarłej nie, czy ona miała też te pierwsze pół roku, czy pół roku od odrzucenia wszystkich najbliższych(liczę w tym dzieci i męża zmarłej), teraz drugie pytanie, rodzeństwo zmarłej grozi sądem rodzinę, że oni nie będą zrzekać się spadku,że mamy wszystko spłacić itp....

Wyszukiwarka