Wykorzystany urlop a wypowiedzenie.

Witam, w tym miesiącu wykorzystałem 8 dni urlopu z nowej puli (tj. za rok 2024) po czym złożyłem wypowiedzenie. Dziś otrzymałem telefon z działu kadr, że mój urlop nie ma pokrycia w przypadku wypowiedzenia i mam sobie za te dni załatwić z kierownikiem urlop bezpłatny w przeciwnym razie będę miał wystawione nieobecności w te dni. Dodam, że byłem zatrudniony od maja tamtego roku. Co powinienem zrobić ?
anonim cytuj
22-01-2024
Rozumiem, że nie ma żadnej podstawy prawnej do tego, aby w te dni wstawili mi nieobecności mimo złożonego przeze mnie wypowiedzenia?

anonim cytuj
22-01-2024
Nie ma , u tego pracodawcy wykorzystasz więcej dni , a u następnego będzie mniej.
Nic nie wypisuj , jak kadry mają inne zdanie powiedz ze złożysz skargę do PIP.
Nie mają też prawa dokonać potracenia z wynagrodzenia za te dni.

anonim cytuj
22-01-2024
Dziękuję za odpowiedź, jutro jeszcze zadzwonię do PIP i dokładnie dopytam.

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Wstrzymanie wypłaty na L4 / niewykorzystany urlop
Witam wszystkich! Mam dwa pytania: - Czy pracodawca moze wstrzymać wynagrodzenie jeśli pracownik jest na zwolnieniu lekarskim? - Złożyłem wypowiedzenie umowy o pracę a mam nie wykorzystany urlop za rok poprzedni i dwa lata wstecz. Czy pracodawca winien wypłacić ekwiwalent za wcześniejsze lata?...
Wadliwe wypowiedzenie umowy
Na jaki artykuł kodeksu pracy mogę się powołać jeżeli wypowiedzenie umowy o pracę jest wadliwe? Chodzi tu o brak podpisu kwalifikowanego na wypowiedzeniu przesłanym drogą mailową....
Wypowiedzenie umowy z dnia na dzień.
Pracuje na umowę o pracę na czas nieokreślony 3 lata, szef kazał podpisać mi rozwiązanie umowy z dnia na dzień, bez żadnego dnia wypowiedzenia, powiedział, że jeśli tego nie podpisze to zwolni mnie dyscyplinarnie. Proszę o pomoc...
174kpc
Жаль, что сейчас не могу высказаться - тороплюсь на работу. Освобожусь - обязательно выскажу своё мнение. Офис [url=https://www.avito.ru/tulskaya_oblast/doma_dachi_kottedzhi/prodam/dom-ASgBAgICAkSUA9AQ2AjOWQ]https://www.avito.ru/tulskaya_oblast/doma_dachi_kottedzhi/prodam/dom-ASgBAgICAkSUA9AQ2AjOWQ[/url] в Казани, третий в россии после столицы и питера, уютно расположился в деловом центре «Кремлевская плаза» на Московской улице в самом сердце г...

Wyszukiwarka