Alimenty od dziadków.

Przyznano mi alimenty na córkę od dziadków ojca. Czy alimenty z funduszu alimentacyjnego są dalej ważne z racji ze ojciec nie płaci? Czy te alimenty od dziadków są to tylko alimenty uzupełniające? Czy należą mi się alimenty z fa jeśli dostałam alimenty od dziadków dziecka?
anonim cytuj
22-01-2024
Alimenty od dziadków są z tytułu nie wypłacania przez ojca. Bez przesady. Nie dosyć że dziadkowie będą płacić to jeszcze chciała byś wyciągnąć z FA/za ojca. Poczytaj najpierw na jakiej podstawie płacą i są przyznane alimenty od dziadków.

anonim cytuj
22-01-2024
Nadal będziesz pobierać z FA.. Alimenty od dziadków komornik będzie przekazywał na poczet długu w mopsie

anonim cytuj
22-01-2024
A mogę zapytać na jakiej podstawie Sąd obciążył alimentami dziadków ?

anonim cytuj
22-01-2024
Zapewne na takiej, że ojciec dziecka nie płacił.

anonim cytuj
22-01-2024
Pytam, ponieważ wcale nie tak łatwo wyciągnąć alimenty od dziadków. Ojciec dziecka musi nie żyć albo być trwałe niezdolny do pracy, a matka dziecka pozostawać w niedoli finansowej. Dziecko ma obojga rodziców, jak jedno zawodzi pozostaje jeszcze drugie.

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Zachowek po śmierci jednego z rodziców.
Kilka tygodni temu zmarł mój tata. Był od 40 lat w małżeństwie z moją mamą, w tym czasie zbudowali dom, który w odręcznym testamencie zostawił mamie, ale mama i tak jest współwłaścicielem domu. Z pierwszego małżeństwa tata ma córkę która od lat mieszka za granicą. Czego córka z pierwszego małżeństwa może się domagać jako spadek po ojcu? Czy należy jej się cześć domu?...
Co można zrobić z nieuczciwymi najemcami?
Co można zrobić z nieuczciwymi najemcami? Zdali mieszkanie, przyznali się do małych uszkodzeń, dostał zwrot kaucji po czym jak zaczęłam się z bliska przyglądać to szkody są i to przewyższają kaucje (uszkodzona podłoga, podrapane ściany przez psa i wiele innych). On się nie poczuwa w ogóle do naprawy, zapromował śmieszna kwotę a raczej bez mojej wcześniejszej zgody postawił mnie przez faktem dokonanym, w wiadomościach mam wrażenie, że mnie stra...
Spadek po rodzicach a rozwód.
Dzien dobry. 10 lat temu zmarła moja mama . Odziedziczyłam jej oszczędności - nie było dużo ok.30 tys.( zgłoszone do US) Wtedy nie miałam pojecia o majątkach osobistych - pieniądze wydałam na codziennie życie rodzinne, wspólne wycieczki zagraniczne itp. Teraz jestem w trakcie rozwodu. Czy przy podziale majątku mogę "wnioskować" o zwrot tych 30 tyś ze wspólnych oszczędności. Jednak był to wkład z majątku osobistego ? Mąż dostał kiedyś...
Czy pracodawca w ciągu miesiąca może zmienić grafik bez zgody pracownika?
Czy pracodawca w ciągu miesiąca może zmienić grafik bez zgody pracownika? Dajmy taki przykład, że idę na zwolnienie lekarskie i przed zwolnieniem mam 7 dni pracy od pon. do ndz, dwa dni wolne w innym tygodniu. Po przyjściu ze zwolnienia grafik zmieniony tak, żeby pracodawca był jak najmniej stratny, czyli zamiast 7 dni pracy wstawia jak najwięcej wolnego podczas choroby. Czy można tak robić, czy nie?...

Wyszukiwarka