Alimenty od dziadków.

Przyznano mi alimenty na córkę od dziadków ojca. Czy alimenty z funduszu alimentacyjnego są dalej ważne z racji ze ojciec nie płaci? Czy te alimenty od dziadków są to tylko alimenty uzupełniające? Czy należą mi się alimenty z fa jeśli dostałam alimenty od dziadków dziecka?
anonim cytuj
22-01-2024
Alimenty od dziadków są z tytułu nie wypłacania przez ojca. Bez przesady. Nie dosyć że dziadkowie będą płacić to jeszcze chciała byś wyciągnąć z FA/za ojca. Poczytaj najpierw na jakiej podstawie płacą i są przyznane alimenty od dziadków.

anonim cytuj
22-01-2024
Nadal będziesz pobierać z FA.. Alimenty od dziadków komornik będzie przekazywał na poczet długu w mopsie

anonim cytuj
22-01-2024
A mogę zapytać na jakiej podstawie Sąd obciążył alimentami dziadków ?

anonim cytuj
22-01-2024
Zapewne na takiej, że ojciec dziecka nie płacił.

anonim cytuj
22-01-2024
Pytam, ponieważ wcale nie tak łatwo wyciągnąć alimenty od dziadków. Ojciec dziecka musi nie żyć albo być trwałe niezdolny do pracy, a matka dziecka pozostawać w niedoli finansowej. Dziecko ma obojga rodziców, jak jedno zawodzi pozostaje jeszcze drugie.

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Mandat za brak biletu.
Parkowałam pod marketem i kupiłam bilet parkingowy ale nie zauważyłam że zamiast SH wbijam SG. Reszta numeru rejestracyjnego się zgadza. No i oczywiście dostałam MANDAT za brak biletu. Sprawdziłam na stronie UFG samochód o mojej rejestracji ale z literką G zamiast H nie istnieje w rejestrze. Czy Waszym zdaniem mogę się skutecznie odwołać od tego MANDATU....
Zapisana w testamencie nieruchomość.
Mam pytanie odnośnie prawa do rachunku bankowego. Ojciec zapisał obcej osobie w spadku nieruchomość, jestem jedynym spadkobierca ustawowym( wiem o zachowku). Sprawa jest obecnie w sądzie na etapie gdzie dostałem pismo z sądu że jestem uczestnikiem i miesiąc temu upłynął termin odpowiedzi. W piśmie strony było że oni chcą spadek w całości. Jak to jest ? Wiem że na koncie była duża suma, w testamencie jest zapisana nieruchomość a strona chce cało...
kupno psa przez olx
Witam mam problem proszę o szybką odpowiedź W sobotę wzięłam psa od pani która wystawiła ogłoszenie na olx że odda go pojechalam z tatą odebrałam z Niemiec mieszkam niedaleko granicy a DZISIAJ pani dzwoni i mówi że po południu będzie po psa bo jej dziecko płacze i nie przemyślał tej decyzji i teraz tak. JA MAM KSIĄŻECZKĘ ZDROWIA PSA ONA MA PASZPORT I TE DANE OD CZIPA. TE RZECZY ZOSTAŁY U NIEJ BO MIAŁA TO PRZEPISAĆ NA MNIE I WYSŁAĆ POCZTĄ będzie d...
Czy mogę złożyć wniosek o rodzinne?
Witam, we wrześniu rozwiązałem umowę o pracę. W Październiku założyłem jdg, i mój dochód był w granicach 2000 zł netto na 5 osób. Mam pytanie, dowiedziałem się dzisiaj że mogłem składać o rodzinne. W sierpniu urodziło mi się dziecko i dowiedziałem się że dostałbym dodatkowo 1000 zł w ramach rodzinnego + rodzinne za październik. W listopadzie mój dochód będzie już przewyższał dochód, który trzeba mieć aby uzyskać rodzinne. Czy jak złożę wniosek dz...

Wyszukiwarka