Alimenty od dziadków.

Przyznano mi alimenty na córkę od dziadków ojca. Czy alimenty z funduszu alimentacyjnego są dalej ważne z racji ze ojciec nie płaci? Czy te alimenty od dziadków są to tylko alimenty uzupełniające? Czy należą mi się alimenty z fa jeśli dostałam alimenty od dziadków dziecka?
anonim cytuj
22-01-2024
Alimenty od dziadków są z tytułu nie wypłacania przez ojca. Bez przesady. Nie dosyć że dziadkowie będą płacić to jeszcze chciała byś wyciągnąć z FA/za ojca. Poczytaj najpierw na jakiej podstawie płacą i są przyznane alimenty od dziadków.

anonim cytuj
22-01-2024
Nadal będziesz pobierać z FA.. Alimenty od dziadków komornik będzie przekazywał na poczet długu w mopsie

anonim cytuj
22-01-2024
A mogę zapytać na jakiej podstawie Sąd obciążył alimentami dziadków ?

anonim cytuj
22-01-2024
Zapewne na takiej, że ojciec dziecka nie płacił.

anonim cytuj
22-01-2024
Pytam, ponieważ wcale nie tak łatwo wyciągnąć alimenty od dziadków. Ojciec dziecka musi nie żyć albo być trwałe niezdolny do pracy, a matka dziecka pozostawać w niedoli finansowej. Dziecko ma obojga rodziców, jak jedno zawodzi pozostaje jeszcze drugie.

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Renta
Renta dla dziecka Witam, proszę o pomoc. Jestem w ciąży i dziecko zaraz przyjdzie na świat. Mój partner popełnił samobójstwo w Holandii. Chodzi o ustalenie ojcostwa i przyznanie dziecku renty. Sekcja zwłok oraz próbki DNA zostały pobrane przez holenderska policję. Natomiast później został przewieziony do Polski i skremowany, pochowano go w Polsce. 1.Czy holenderska policja wyda próbki DNA aby móc ustalić ojcostwo ? 2. Co robić jeżeli nie...
Rozwiązanie umowy o pracę a zaległy urlop.
Chciałbym zapytać czy pracodawca może mnie zmusić do wykorzystania pozostałego urlopu w pracy? Umowa o pracę wygasa z zakończeniem listopada, zostałem poinformowany o tym, że nie otrzymam nowej umowy. Nie dostałem w tym przypadku wypowiedzenia, gdyż umowa samoistnie się zakończy. Zdaję sobie sprawę z istnienia artykułu 167(1) kp, ale on nakłada obowiązek wykorzystania narzuconego urlopu w trakcie wypowiedzenia umowy o pracę. W jaki sposób mam int...
Praca w weekendy.
Pracodawca wydłuża tydzień pracy z 5 do 6 dni. pracownicy mają w umowach klauzulę: "informacja o obowiązującej dobowej i tygodniowej normie czasu pracy: przeciętnie 8 godzin na dobę, w przeciętnie 5-ciodniowym tygodniu roboczym i przeciętnie 40 godzin tygodniowo" Za przepracowane soboty docelowo nie będzie można odbierać dnia wolnego, czy w tych wszystkich "przeciętnie" tkwi jakiś haczyk, czy pracodawca wprost zmienia waru...
Czy należy mi się prawo do zasiłku chorobowego?
Zastanawia mnie moja sytuacja. Pozostawałem na zasiłku chorobowym do dnia 15 marca b.r. Następnie dnia 16 marca podjąłem umowę o pracę i pracowałem do 3 kwietnia. Następnego dnia (tj. 4 kwietnia) pojawiły się silne objawy choroby i lekarz wystawił zwolnienie. Czy w takiej sytuacji należy mi się prawo do zasiłku chorobowego?...

Wyszukiwarka