Alimenty od dziadków.

Przyznano mi alimenty na córkę od dziadków ojca. Czy alimenty z funduszu alimentacyjnego są dalej ważne z racji ze ojciec nie płaci? Czy te alimenty od dziadków są to tylko alimenty uzupełniające? Czy należą mi się alimenty z fa jeśli dostałam alimenty od dziadków dziecka?
anonim cytuj
22-01-2024
Alimenty od dziadków są z tytułu nie wypłacania przez ojca. Bez przesady. Nie dosyć że dziadkowie będą płacić to jeszcze chciała byś wyciągnąć z FA/za ojca. Poczytaj najpierw na jakiej podstawie płacą i są przyznane alimenty od dziadków.

anonim cytuj
22-01-2024
Nadal będziesz pobierać z FA.. Alimenty od dziadków komornik będzie przekazywał na poczet długu w mopsie

anonim cytuj
22-01-2024
A mogę zapytać na jakiej podstawie Sąd obciążył alimentami dziadków ?

anonim cytuj
22-01-2024
Zapewne na takiej, że ojciec dziecka nie płacił.

anonim cytuj
22-01-2024
Pytam, ponieważ wcale nie tak łatwo wyciągnąć alimenty od dziadków. Ojciec dziecka musi nie żyć albo być trwałe niezdolny do pracy, a matka dziecka pozostawać w niedoli finansowej. Dziecko ma obojga rodziców, jak jedno zawodzi pozostaje jeszcze drugie.

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Skierowanie na badania kierowcy z powodu uzależnienia.
Otrzymałem skierowanie na badania do ośrodka medycyny pracy na badania czy są przeciwwskazania do posiadania prawa jazdy. Byłem w szpitalu psychiatrycznym udostępnili mój wypis prokuratorowi gdzie jest napisane ze rozpoznano uzależnienie mieszane. Prokurator wystąpił do starostwa o wszczęcie postępowania administracyjnego a starosta przystał na to i otrzymałem skierowanie na te badania. Byłem u prawnika i odwołałem się do samorządowego kolegiu...
Podatek od nieruchomości.
Hej, bardzo proszę o poradę. 8 lat temu wyjechałam na studia do Łodzi i dostałam od dziadków darowiznę na zakup kawalerki w bloku. Przy podpisaniu aktu notarialnego nie zostałam poinformowana o konieczności zgłoszenia się z tym do Urzędu Miasta, a niestety jako nieogarnięta 19-latka nie byłam świadoma że mam taki obowiązek. 2 tygodnie temu z mężem kupiliśmy działkę, notariusz powiadomił nas że mamy 14 dni na zgłoszenie tego w urzędzie gminy. G...
Podatek od nieruchomości.
Nie złożyłam informacji o nieruchomości in-1 o której istnieniu nie miałam pojęcia i przyszło mi wezwanie z wydziału podatków i opłat żeby złożyć formularz in-1 w ciągu 7 dni. Czy złożenie tego formularza będzie równoznaczne z nałożeniem horrendalnej kary o jakiej czytam w internecie (do 720 stawek dziennych)?...
czy są jakieś przepisy prawne regulujące wysokość żywopłotu na działce u sąsiada?
Witam , czy są jakieś przepisy prawne regulujące wysokość żywopłotu na działce u sąsiada . Żywopłot ten zasłania słońce przez co cały dzień w pokoju jest ciemno . Żywopłot ma ponad 5 m wysokości(łata ma 3 m) , znajduje się +/- 90 cm od granicy działki , i 3.90 m od ściany domu Prośba o skrócenie żywopłotu spełza na niczym więc proszę o poradę...

Wyszukiwarka