Alimenty od dziadków.

Przyznano mi alimenty na córkę od dziadków ojca. Czy alimenty z funduszu alimentacyjnego są dalej ważne z racji ze ojciec nie płaci? Czy te alimenty od dziadków są to tylko alimenty uzupełniające? Czy należą mi się alimenty z fa jeśli dostałam alimenty od dziadków dziecka?
anonim cytuj
22-01-2024
Alimenty od dziadków są z tytułu nie wypłacania przez ojca. Bez przesady. Nie dosyć że dziadkowie będą płacić to jeszcze chciała byś wyciągnąć z FA/za ojca. Poczytaj najpierw na jakiej podstawie płacą i są przyznane alimenty od dziadków.

anonim cytuj
22-01-2024
Nadal będziesz pobierać z FA.. Alimenty od dziadków komornik będzie przekazywał na poczet długu w mopsie

anonim cytuj
22-01-2024
A mogę zapytać na jakiej podstawie Sąd obciążył alimentami dziadków ?

anonim cytuj
22-01-2024
Zapewne na takiej, że ojciec dziecka nie płacił.

anonim cytuj
22-01-2024
Pytam, ponieważ wcale nie tak łatwo wyciągnąć alimenty od dziadków. Ojciec dziecka musi nie żyć albo być trwałe niezdolny do pracy, a matka dziecka pozostawać w niedoli finansowej. Dziecko ma obojga rodziców, jak jedno zawodzi pozostaje jeszcze drugie.

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy rodzina mieszkająca w bloku może ubiegać się o dodatek osłonowy?
Witam Czy rodzina mieszkająca w bloku i mająca tzw ogrzewanie centralne z miasta ( podłączono do niego całe osiedle ) - może ubiegać się o dodatek osłonowy?...
Czy musze podać powód przy zrzekaniu się spadku?
Cześć Mój ojecic zmarł 25.wrzesnia tego roku. Mam już akt zgonu i chciałabym napisać do sądu o zrzeknięcie sie majątku po nim. Był bezdomny i niczego nie miał oprócz długów zapewne. Nie miałam z nim żadnego kontaktu od kilkunastu lat, był pozbawiony praw do mnie kiedy byłam nieletnia. Czy ja mogę napisać o odrzucenie spadku bez żadnego powodu? Nie minęło jeszcze pół roku i już nie wiem czy mam powody jakieś pisać i czy bez nich sąd przyjmie mó...
Wstrzymanie alimentów.
Dzień Dobry, chciałbym prosić o poradę. W związku z podejrzeniem choroby psychicznej matki dziecka i jej kontrowersyjnym zachowaniem sąd wydał zabezpieczenie aby dziecko do czasu wydania wyroku mieszkało razem z ojcem (ojciec nie ma ograniczonych praw rodzicielskich). Czy ojciec dziecka może w tym czasie zawiesić wypłatę alimentów? Jeżeli tak to czy trzeba składać oddzielny pozew, czy wnioskować o zmianę istniejącego wyroku? W jaki sposób formal...
Wpływ rodzaju umowy na chorobowe w ciąży
Potrzebuje informacji żona moja w jednej i tej samej firmie pracuje, najpierw miała umowę zlecenie miesiąc czasu potem ta umowa zmieniła się na pół etatu i miała ją 2 miesiące i od 1 listopada ma pełen etat tylko, że umowa jest do końca roku z dniem 2 grudnia poszła na zwolnienie chorobowe ciążowe. Co teraz z tym zwolnieniem i dalszym trwaniem umowy chodzi mi o to czy do porodu normalnie, gdy będzie na chorobowym, będzie otrzymywać pieniądze z ZU...

Wyszukiwarka