Alimenty na nie swoje dzieci.

Witam mam pytanie, płacę alimenty na nie swoje dzieci i mam to udokumentowane, ale niestety wszystkie sprawy przegrałem i muszę płacić. Ale gdy skończy mi się obowiązek płacenia alimentów czy mogę się starać o zniesienie zadłużenia? Dodam tylko, że alimenty pobiera komornik z mojej wypłaty..
anonim cytuj
22-01-2024
Na zaprzeczenie ojcostwa bądź ustalenie nieważności uznania jest rok czasu, od momentu dowiedzenia się, że dzieci nie są pana. Jeśli terminy nie zostały dochowane to nic nie zrobisz. Można ewentualnie próbować przez prokuraturę. Bez tego to względem prawa są twoje i masz obowiązek utrzymywania ich.

anonim cytuj
22-01-2024
Badania DNA przez sąd, jeśli się okaże ze nie twoje ona ponosi wszystkie koszta sądowe oraz badan DNA ,wtedy musi tobie oddać wszystkie pieniądze, które wysłałeś i które komornik Tobie zajął, bo to jest wyłudzenie.

anonim cytuj
22-01-2024
A nie można zrobić ustalenia ojcostwa przez prokuraturę jeśli dzieci są niepełnoletnie? Będzie prościej!

anonim cytuj
22-01-2024
Gdybyś miał udokumentowane to sąd by uchylił te alimenty... odwołuj się do skutku jeśli masz dowody/badania? Zadłużenie trzeba spłacić...

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Wymuszony bezpłatny urlop przez pracodawce.
Zatrudniłem się poprzez urząd pracy. Pracuje prawie rok w tej firmie. Jak wiadomo pracodawca dostaje pieniądze za pracownika z up ale musi spełnić pewne warunki takie jak: Umowa na rok. Od dwóch miesięcy pracodawca daje mi wolne co kilka dni (bezpłatny urlop). W tym miesiącu przez to dostałem poniżej krajowej a mam na utrzymaniu rodzinę. Oczywiście z nowym rokiem pracę zmieniam. Pytanie co w takiej sytuacji? Czy mogę to gdzieś zgłosić? Często ...
Podatek od nieruchomości.
Hej, bardzo proszę o poradę. 8 lat temu wyjechałam na studia do Łodzi i dostałam od dziadków darowiznę na zakup kawalerki w bloku. Przy podpisaniu aktu notarialnego nie zostałam poinformowana o konieczności zgłoszenia się z tym do Urzędu Miasta, a niestety jako nieogarnięta 19-latka nie byłam świadoma że mam taki obowiązek. 2 tygodnie temu z mężem kupiliśmy działkę, notariusz powiadomił nas że mamy 14 dni na zgłoszenie tego w urzędzie gminy. G...
Darowizna przed ślubem.
Witam dostałem działkę przed ślubem, a po ślubie na wzięty wspólnie kredyt postawiliśmy dom. Kredyt i wszystkie rachunki spłacam sam, oraz wszystkie faktury są na mnie. Czy żonie należy się jakąkolwiek spłata? Jak to wygląda prawnie?...
Wynajmuje mieszkanie a właściciel mieszkania nigdzie tego nie zgłosił co zrobić??
Dobry wieczór. Wynajmuję mieszkanie od pana x od 2009 r. Umowę zawarliśmy tzw. ustną.Wszystko ok pięknie przez 13 lat .Właściciel prosił mnie żebym nie płacił mu na konto tylko do ręki . Mówię ok.Teraz po 13 latach żąda horrendalnych pieniędzy za najem gdy poprosiłem go o rachunek za zeszły rok bo chciałem koszty wykazać okazało się że on nigdzie tego wynajmu nie zgłosił .Czy mogę go w jakiś sposób zgłosić nie wiem do urzędu skarbowego? Czy sądu?...

Wyszukiwarka