Alimenty na nie swoje dzieci.

Witam mam pytanie, płacę alimenty na nie swoje dzieci i mam to udokumentowane, ale niestety wszystkie sprawy przegrałem i muszę płacić. Ale gdy skończy mi się obowiązek płacenia alimentów czy mogę się starać o zniesienie zadłużenia? Dodam tylko, że alimenty pobiera komornik z mojej wypłaty..
anonim cytuj
22-01-2024
Na zaprzeczenie ojcostwa bądź ustalenie nieważności uznania jest rok czasu, od momentu dowiedzenia się, że dzieci nie są pana. Jeśli terminy nie zostały dochowane to nic nie zrobisz. Można ewentualnie próbować przez prokuraturę. Bez tego to względem prawa są twoje i masz obowiązek utrzymywania ich.

anonim cytuj
22-01-2024
Badania DNA przez sąd, jeśli się okaże ze nie twoje ona ponosi wszystkie koszta sądowe oraz badan DNA ,wtedy musi tobie oddać wszystkie pieniądze, które wysłałeś i które komornik Tobie zajął, bo to jest wyłudzenie.

anonim cytuj
22-01-2024
A nie można zrobić ustalenia ojcostwa przez prokuraturę jeśli dzieci są niepełnoletnie? Będzie prościej!

anonim cytuj
22-01-2024
Gdybyś miał udokumentowane to sąd by uchylił te alimenty... odwołuj się do skutku jeśli masz dowody/badania? Zadłużenie trzeba spłacić...

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Podział majątku po rozwodzie.
Odziedziczyłam jakąś sumę pieniędzy po zmarłym tacie. Chcę kupić samochód. Jestem w związku małżeńskim, w którym był już epizod separacji na kilka miesięcy. Czy jeżeli kupię auto z pieniędzy ze spadku, to w razie ewentualnego rozwodu auto nie będzie do podziału?...
Uchylenie alimentów.
Płacę alimenty na dziecko( już dorosłe 24 lata). Dziecko studiowało może studiuje ( wg mnie już powinno zakończyć naukę) nie mam jak tego sprawdzić a matka regularnie co miesiąc wysyła przypominajkę. Moje pytania są następujące: 1. Jak mogę sprawdzić status dziecka na które płacę alimenty? (czy się uczy czy może pracuje) 2. Czy mogę sam zakończyć płacenie alimentów. 3. Jeżeli nie( dotyczy pyt 2) to czy muszę załatwiać to przez sąd czy może w...
Nękający klient.
Witam. Doprowadzałem u klienta przewód zasilający pod transformator w kuchni. Od tego transformatora Pan od ścian regipsowych wyprowadził tylko 2 żyły pod ledy rgb. Klient wydzwania do mnie i straszy mnie sądem, że jest to moja wina. Klient oczywiście zapłacił po wykonanym zleceniu i otrzymał fakturę. Powiedzcie mi czy faktycznie jest to moja wina jeżeli tego nie robiłem? Ja tutaj nie widzę oczywiście swojej winy bo jak mogę odpowiadać za coś cze...
Jak wziąć urlop z powodu siły wyższej?
Mam pytanie odnośnie urlopu z tytułu siły wyższej. Wiem, że można go wziąć w godzinach i jest ich wtedy 16. Czy mogę zatem deklarując wybranie go właśnie w godzinach brać go 16 razy po jednej godzinie? Mój pracodawca twierdzi, że taki urlop mogę zgłosić tylko 2 razy w roku i jeżeli jednorazowo wezmę np. 3 godziny to za drugim razem jak nie wezmę reszty to przepadają pozostałe godziny.. w necie nie znalazłam info na ten temat....

Wyszukiwarka