Alimenty na nie swoje dzieci.

Witam mam pytanie, płacę alimenty na nie swoje dzieci i mam to udokumentowane, ale niestety wszystkie sprawy przegrałem i muszę płacić. Ale gdy skończy mi się obowiązek płacenia alimentów czy mogę się starać o zniesienie zadłużenia? Dodam tylko, że alimenty pobiera komornik z mojej wypłaty..
anonim cytuj
22-01-2024
Na zaprzeczenie ojcostwa bądź ustalenie nieważności uznania jest rok czasu, od momentu dowiedzenia się, że dzieci nie są pana. Jeśli terminy nie zostały dochowane to nic nie zrobisz. Można ewentualnie próbować przez prokuraturę. Bez tego to względem prawa są twoje i masz obowiązek utrzymywania ich.

anonim cytuj
22-01-2024
Badania DNA przez sąd, jeśli się okaże ze nie twoje ona ponosi wszystkie koszta sądowe oraz badan DNA ,wtedy musi tobie oddać wszystkie pieniądze, które wysłałeś i które komornik Tobie zajął, bo to jest wyłudzenie.

anonim cytuj
22-01-2024
A nie można zrobić ustalenia ojcostwa przez prokuraturę jeśli dzieci są niepełnoletnie? Będzie prościej!

anonim cytuj
22-01-2024
Gdybyś miał udokumentowane to sąd by uchylił te alimenty... odwołuj się do skutku jeśli masz dowody/badania? Zadłużenie trzeba spłacić...

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Wysokość alimentów.
Witam, w marcu tego roku urodziłam synka, z ojcem dziecka nie jesteśmy razem od połowy ciąży i nie możemy się dogadać co do alimentów. Ojciec dziecka pracuje w Niemczech z tym że w pracy jest dwa tygodnie a później zjeżdża na dwa tygodnie do Polski i chce mi płacić 500 zł miesięcznie plus około 300 zł które będzie dostawał z Niemiec. Chciałam się dowiedzieć czy to rzeczywiście jest odpowiednia kwota czy mogę liczyć na więcej....
Czy osoba karana może pójść na Studia Prawnicze i wykonywać zawód Adwokata?
Witam serdecznie. Przychodzę trochę z nieco nietypowym pytaniem, ale ważnym dla mnie. Jestem osobą karaną z art.286 KK (zaznaczę stałem się słupem). Czy mogę pójść na Studia Prawnicze i wykonywać zawód Adwokata? Czy już bez zamazania karalności nie mogę? Z góry dziękuje za pomoc....
Zmiana spółki a wypowiedzenie umowy.
Dzień dobry Pracuję w odzieżowym sklepie sieciowym. Dotychczas moim pracodawcą była spółka x, a z dniem 1.09.23 otrzymałam nową umowę na czas określony 1 rok z pracodawcą spółką y (spółka ma inny NIP). Pracuję nadal w tym samym sklepie w tym samym miejscu, zmieniła się tylko spółka zatrudniająca oraz okres i daty umowy. Poprzednią umowę miałam na rok. Czy w związku z tym jest to zupełnie nowa umowa i okres wypowiedzenia jaki mi przysługuje to 2 ...
Umowa o najem mieszkania.
Dzień dobry! Miałem podpisać umowę o najem mieszkania. Wpłaciłem kaucje o wysokości 2000pln a po zapoznaniu się z dodatkowymi szczegółami podjął decyzje o rezygnacji z tego mieszkania. Nie akceptowałem i nie podpisywałem żadnych umów tylko wysłałem przelew z tytułem kaucja. W tej chwili właściciel mieszkania nie odbiera telefonu i nie odpisuje. Jak mam postępować?...

Wyszukiwarka