Sprawa spadkowa.

Mój syn z którym nie utrzymuję już kontaktu jest strasznie zadłużony ( parabanki, banki, pożyczki prywatne). Aktualnie wyjechał gdzieś po za granice kraju i ani myśli wracać ani spłać zobowiązań. Moje pytanie jest następujące, co mogę zrobić w tej sprawie aby w poźniejszych fazach komornik i inne instytucje nie czepiały się mnie. Wydziedziczenie, spisanie innego aktu u notariusza etc.
anonim cytuj
22-01-2024
Dlaczego mają się Ciebie czepiać?

anonim cytuj
22-01-2024
Nie wiem sam wiesz jak to jest w naszym kraju.
Skoro meldunek ma cały czas pod moim dachem to mogą zabrać z domu mi jakieś maszyny i urządzenia na poczet długu. Po prostu chcę się zabezpieczyć.

anonim cytuj
22-01-2024
A jak mam dokonać wymeldowania ?
Może notarialnie jak to poświadczę to też będzie większa pewność ?

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Dziecko na które były zasądzone alimenty, osiągnęło pełnoletność i podjęło pracę. Rodzic może złożyć pozew o zniesienie alimentów?
Dziecko na które były zasądzone alimenty, osiągnęło pełnoletność i po zakończeniu nauki podjęło pracę. Otrzymuje wynagrodzenie pozwalające się samodzielnie utrzymać. Rodzić, który płaci alimenty może złożyć pozew o zniesienie alimentów - tak to się nazywa? Co podać jako dowody, umowę zlecenie, PIT za zeszły rok, wpływy wynagrodzenia na konto dziecka za ostatni rok?...
Kupno samochodu.
Prosiłbym o pomoc. Więc kupiłem sobie auto prywatnie od handlarza sprzedał mi na fakturę nie musiałem płacić podatku. Ciągle coś w tym aucie wychodzi zgłosiłem to e mailowo po około 12 dniach. Oczywiście handlarz mówi że nic nie ukryła ni nic mi nie naprawi(auto miało np. El podnoszona klapę bagażnika co się okazało ktoś wyjął z niej silnik ) ale. Najlepsze jest że zapłaciłem online za historię auta i przyszło mi że w Niemczech miał. Dwa razy wyp...
Odmowa naprawy gwarancyjnej.
Szanowni Państwo piszę bo mam problem z serwisem oraz chciał bym przy okazji ostrzec przed zakupem urządzeń firmy ***. 22 marca 2023 roku kupiłem stację parową. W dniu 8 września 23 r. oddałem parownice do serwisu bo leci z niej woda. W dniu 12 września serwis poinformował mnie że owszem naprawi parownice ale za kwotę 400 zł. Serwis stwierdził że doszło do zakamienia urządzenia za co producent nie ponosi odpowiedzialności. W instrukcji obsługi...
O co może pytać sąd?
Mam bardzo drobną sprawę o wykroczenie, ale trafiłem na wredną i upierdliwą sędzinę. Pytanie jest takie o co może pytać sąd i czy muszę na to odpowiedzieć? Jestem po pierwszej rozprawie i pojawiły się pytania m.in. takie (na które nie chcę odpowiadać): - czy leczył się Pan/Pani psychiatrynicze - jakie jest Pana/Pani wykształcenie - gdzie Pan/Pani pracuje - jaki jest Pan/Pani status majątkowy Sędzina twierdziła, że "muszę" na nie o...

Wyszukiwarka