Wniosek o nabyciu spadku.

Ciocia dostała pismo w sprawie wniosku o nabycie spadku.
Została przez Sąd zobowiązana do złożenie w terminie 14 dni odpowiedzi na wniosek z ustosunkowaniem się do żądania wniosku.
Ciocia w 100 % zgadza się z wnioskodawcą. Nie ma nic do dodania i chce wziąć udział w postępowaniu.
Czy ktoś z Państwa mógłby napisać taką odpowiedź lub podesłać wzór takiego wniosku.
anonim cytuj
22-01-2024
Rozumiem, że osoba zmarła nie pozostawiła testamentu.

anonim cytuj
22-01-2024
To jest sprawa o stwierdzenie nabycia spadku z ustawy oraz z testamentu. Chodzi o dwie zmarłe osoby. Najpierw kilka lat temu zmarł ojca cioci, sprawa spadkowa ciągle jest otwarta(brak testamentu). Jakiś czas temu umarła cioci matka, która zostawiła testament. Siostra Cioci nie chce podzielić się spadkiem, w związku z tym brat cioci wystąpił na drogę postepowania sądowego. Siostra cioci nie chciała współpracować.

anonim cytuj
22-01-2024
W której sprawie sąd prosił o odpowiedź na wniosek o nabycie spadku? Czy jest to sprawa przeprowadzana z testamentu czy z ustawy?

anonim cytuj
22-01-2024
Sąd zobowiązał ciocię do odpowiedzi i ustosunkowania się do wniosku. „Wniosek o stwierdzenie nabycia spadku z ustawy oraz z testamentu”
Wniosek dotyczy obu spraw

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Wezwanie na policję w charakterze podejrzanego.
Znajomy dostał wezwanie na policję w charakterze podejrzanego. Nie wiem czego sprawa dotyczy. Czy inne osoby, które mają również status podejrzanego będą znać jego adres, miejsce pracy? Mowa o sytuacji kiedy będą chcieli zapoznać się z aktami sprawy. Czy takie dane są utajnione?...
Narzędzia wpisane na stan pracownika.
Dzień Dobry, mam pytanie: skąd się bierze idea, praktyka wpisania narzędzi na stan pracownikowi (np. przełożony mówi mi, że "będzie pan miał wpisaną wiertarkę szlifierkę na stanie, tylko tutaj podpisać")? Czy mogę odmówić przyjęcia na stan narzędzi/urządzeń ? Czy przełożony może mi zapisać na stanie narzędzia/urządzenia bez mojej zgody/wiedzy? czy środki ochrony osobistej np ochronniki słuch, maski przeciwpyłowe... też mogą być wpi...
Zniesienie współwłasności nieruchomości
Dzień dobry. Chciałam dopytać o pewne informacje związane ze zniesieniem współwłasności nieruchomości. Współwłasność zostanie zniesiona u notariusza, nie w sądzie. Notariusz wyliczył całościowe koszty, wliczając w to podatek od 1/2 wartości nieruchomości, który musi zapłacić strona przejmująca nieruchomość. Może to głupie pytanie, ale chciałabym się upewnić- pozostałe koszty ponoszą obie strony solidarnie, po połowie? Czy całość kosztów p...
Jaka to kategoria wierzytelności.
Posiadam prawomocny wyrok sądowy z klauzulą wykonalności. w wyroku zasądzone są: 1) odszkodowanie za niesłuszne zwolnienie z pracy 2) odprawa 3) koszty postępowania 4) odsetki ustawowe Sąd ogłosił upadłość obejmującą likwidację majątku spółki. Teraz powinienem zgłosić moją wierzytelność do Sędziego Komisarza mam jednak mały (wielki) problem Nie wiem, w której kategorii mieszczą się moje wierzytelności....

Wyszukiwarka