Wniosek o nabyciu spadku.

Ciocia dostała pismo w sprawie wniosku o nabycie spadku.
Została przez Sąd zobowiązana do złożenie w terminie 14 dni odpowiedzi na wniosek z ustosunkowaniem się do żądania wniosku.
Ciocia w 100 % zgadza się z wnioskodawcą. Nie ma nic do dodania i chce wziąć udział w postępowaniu.
Czy ktoś z Państwa mógłby napisać taką odpowiedź lub podesłać wzór takiego wniosku.
anonim cytuj
22-01-2024
Rozumiem, że osoba zmarła nie pozostawiła testamentu.

anonim cytuj
22-01-2024
To jest sprawa o stwierdzenie nabycia spadku z ustawy oraz z testamentu. Chodzi o dwie zmarłe osoby. Najpierw kilka lat temu zmarł ojca cioci, sprawa spadkowa ciągle jest otwarta(brak testamentu). Jakiś czas temu umarła cioci matka, która zostawiła testament. Siostra Cioci nie chce podzielić się spadkiem, w związku z tym brat cioci wystąpił na drogę postepowania sądowego. Siostra cioci nie chciała współpracować.

anonim cytuj
22-01-2024
W której sprawie sąd prosił o odpowiedź na wniosek o nabycie spadku? Czy jest to sprawa przeprowadzana z testamentu czy z ustawy?

anonim cytuj
22-01-2024
Sąd zobowiązał ciocię do odpowiedzi i ustosunkowania się do wniosku. „Wniosek o stwierdzenie nabycia spadku z ustawy oraz z testamentu”
Wniosek dotyczy obu spraw

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron
Sąd ma przesłuchać świadków obu stron. Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron i sąd nie będzie im nakazywał stawiennictwa tylko strony mają zadbać oto aby świadkowie byli. . Adwokat jednej ze stron wysłał nakaz stawienia się na rozprawę w charakterze świadka do kilku osób, strasząc sądem i konsekwencjami. Czy takie działanie jest legalne?...
darownina częci auta
Witam. Czy darowizna części samochodu (udział 10%) w I grupie podatkowej poniżej progu 9637 zł wymaga zgłoszenia do US? Chodzi o możliwość dopisania Obdarowanego do dowodu rejestracyjnego celem obniżenia składki OC/AC. ...
Co robić, gdy drugi rodzic nie płaci alimentów?
Witam, składam wniosek o niealimentację. Jestem w trakcie kompletowania dokumentów. Komornik nie ma z czego ściągnąć, bo delikwent pracuje na czarno, ale mam dowody na to, że zarabia. Czy takie dowody (z portalu społecznościowego) mogą być wzięte pod uwagę? On śmieje mi się w twarz, że nie będzie płacił. Ma zaległość ponad 12 tys. Co jeśli nie mam jego adresu zamieszkania a jedynie kontakt do kuratora, pod którego jest nadzorem? Czy tez cos to po...
Wynajem mieszkania od osoby, która straciła pełnomocnictwo.
Zastała mnie niemiła niespodzianka - dowiedziałem się, że wynajmuję mieszkanie od osoby, która nie jest jego właścicielem. W zeszłym roku wynająłem mieszkanie od osoby A. Osoba ta poinformowała mnie podczas wynajmu, że jest właścicielem mieszkania i podpisaliśmy umowę, która zawiera taką właśnie informację. Niedawno zgłosiła się do mnie osoba B, która twierdzi, że jest właścicielem mieszkania. Ku mojemu zdziwieniu, okazało się, że to prawda. Pr...

Wyszukiwarka