Wniosek o nabyciu spadku.

Ciocia dostała pismo w sprawie wniosku o nabycie spadku.
Została przez Sąd zobowiązana do złożenie w terminie 14 dni odpowiedzi na wniosek z ustosunkowaniem się do żądania wniosku.
Ciocia w 100 % zgadza się z wnioskodawcą. Nie ma nic do dodania i chce wziąć udział w postępowaniu.
Czy ktoś z Państwa mógłby napisać taką odpowiedź lub podesłać wzór takiego wniosku.
anonim cytuj
22-01-2024
Rozumiem, że osoba zmarła nie pozostawiła testamentu.

anonim cytuj
22-01-2024
To jest sprawa o stwierdzenie nabycia spadku z ustawy oraz z testamentu. Chodzi o dwie zmarłe osoby. Najpierw kilka lat temu zmarł ojca cioci, sprawa spadkowa ciągle jest otwarta(brak testamentu). Jakiś czas temu umarła cioci matka, która zostawiła testament. Siostra Cioci nie chce podzielić się spadkiem, w związku z tym brat cioci wystąpił na drogę postepowania sądowego. Siostra cioci nie chciała współpracować.

anonim cytuj
22-01-2024
W której sprawie sąd prosił o odpowiedź na wniosek o nabycie spadku? Czy jest to sprawa przeprowadzana z testamentu czy z ustawy?

anonim cytuj
22-01-2024
Sąd zobowiązał ciocię do odpowiedzi i ustosunkowania się do wniosku. „Wniosek o stwierdzenie nabycia spadku z ustawy oraz z testamentu”
Wniosek dotyczy obu spraw

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Pozew o alimenty na studia.
Jeśli rodzice nie chcą płacić alimentów na studia w momencie gdy takowe się należą, to kiedy należy złożyć pozew? Chodzi mi o to, czy można go złożyć np. na pięć czy cztery miesiące przed rozpoczęciem studiów, czy dopiero gdy rok akademicki się już zacznie? Jeśli to drugie, to wydaje mi się to trochę dziwne, skoro sprawy sądowe mogą trwać przez wiele miesięcy.....
Czy pracodawca może narzucać mi dni urlopowe?
Witam, jak to jest w Polskim prawie, czy pracownik musi wziąć 14dni urlopu ciągiem? Czy pracodawca może narzucać mi dni urlopowe? Np., że między świętami a sylwestrem muszę wziąć wolne? Czy muszę wykorzystać cały swój urlop w danym roku? Tak, aby dni zaległe nie przeszły na następny? Według mojego pracodawcy muszę. Oraz jak to wygląda z urlopem w sytuacji zmiany pracy? Kończąc pracę w jednej firmie muszę wykorzystać cały pozostały mi urlop(...
Podatek od nieruchomości.
Jestem udziałowcem w nieruchomości w której orzeczona jest współwłasność, a zarząd tymczasowy pełni bratanek. Wyliczył on wg mnie nieprawidłowy podział kosztów podatku na współwłaścicieli, natomiast w piśmie urzędowym o podatku, jest tylko nota, że są podatnicy opodatkowani w ramach konta, czyli współwłaściciele. Nie ma konkretnej kwoty na osobę. Dzwoniąc do urzędu pani powiedziała, cytuje: Urzędu nie interesuje kto ile zapłaci, a suma ma być opł...
Czy jest jakaś podstawa prawna, która nakazuje wziąć mi L4 z powodu złamanej ręki?
Mam takie pytanie: czy jest jakaś podstawa prawna, która nakazuje wziąć mi L4 z powodu złamanej ręki? Czy mogę chodzić do pracy z ręką w gipsie? Praca biurowa i chce chodzić, a nie siedzieć w domu ...

Wyszukiwarka