Koniec umowy najmu.

Moja siostra wynajmuje mieszkanie od 2 lat w jednym miejscu. 8.01 skończyła się umowa i właściciel przedłużył na kolejne 2 lata. Wczoraj właściciel napisał jej smsa ze ma 2 dni na wyprowadzkę bo chce wyremontować i sprzedać mieszkanie. Na umowie ma okres wypowiedzenia najmu 30 dni. Siostra ma 2 dzieci. Nie znajdzie mieszkania tak szybko. Co w takiej sytuacji zrobić? Ma opłacone za miesiąc styczeń.
anonim cytuj
22-01-2024
Tym bardziej dzieci są. Mops można podłączyć. On czasem jest pomocny w takich sprawach. Wyroków sądowych nakazujących eksmisję nie wykonuje się w okresie od 1 listopada do 31 marca roku następnego włącznie, jeżeli osobie eksmitowanej nie wskazano lokalu, do którego ma nastąpić przekwaterowanie.

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

darowizna- jak obliczyć wartosć darowizny?
Dzień dobry! moze ktoś się orientuje bo nie bardzo wiem jaką kwotę mam podąc u notariusza..... otrzymam w darowiznie budynek użytkowy ( nie nowy, lata świetnosci ma za sobą). U notariusza powinnam złożyc ośwadczenie o jego rynkowej wartosci.... lecz nie znajduje w mojej okolicy podobnych budynków na sprzedaż więc nie wiem ile moze byc wart...a dwa ceny w ogłoszeniach to niekoniecznie ceny sprzedaży.... powinnienem zatrudnić rzeczoznawce żeby wy...
Mieszkanie komunalne.
Witam. Piszę w takiej sprawie. Byłam z Ojcem dziecka 13 lat.. Już w ciąży starałam się z mieszkaniówki o mieszkanie komunalne, 4 lata biegałam i starałam się żeby Je dostać.. Mieszkaliśmy razem 4 lata, uciekłam z dzieckiem bo ojciec jej pił, brał narkotyki i był agresywny nawet w stosunku do swojego dziecka, nie mieszkam tam 4 lata, ale nie zrzekła się mieszkania, mieszkam z córką w wynajętej kawalerce w starym domostwie, wiem że możemy tu zosta...
Wniosek o zgodę na odrzucenie spadku w imieniu maloletniego
Dzień dobry, Mam problem . Dowiedziałam się , że jestem spadkobiercą po bratanku dziadka. Człowieka na oczy nie widzialam, nie wiedziałam o istnieniu do momentu otrzymania pisma z sądu. W sądzie toczy się rozprawa o nabycie spadku przez gminę , na której zmarły zostawił stary domek i działeczkę. Od momentu jego śmierci rosną zaleglosci podatkowe.Rodzina mieszkająca tam odrzuciła spadek, to mnie zaniepokoiło i też odrzuciłam. Teraz mam problem ...
Alimenty na rzecz żony po zmarłym bracie.
Dzień dobry, Niedawno zmarł mój brat, jedyną rodziną dla niego i Jego żony jestem/byłem ja, Oni nie mieli dzieci a rodzice obu stron dawno nie żyją. Brat z żoną nie bardzo radzili sobie finansowo, wieczni bezrobotni utrzymujący się z rent i zasiłków, mieszkali w mieszkaniu które sfinansowali Im nasi rodzice a ja opłacałem im latami rachunki. Zamierzałem się zrzec prawa do spadku po bracie ale niestety dowiedziałem się pocztą pantoflową, że żona...

Wyszukiwarka