Witam mieszkam w bloku, bezczelna sąsiadka dzień w dzień zostawia 2 psy w domu i ujadają ze nie da się wytrzymać od rana do nocy dzień w dzień. Żadne uwagi nie skutkują ma wszystkich mieszkańców w dupie. Co można zrobić z takimi delikwentami?
Zgłosić do spółdzielni mieszkaniowej i na policję.
Psy najpewniej mają lek separacyjny który jest do wypracowania.
anonim cytuj
22-01-2024
Dokładnie tak ja piszą poprzednicy, jeśli rozmowa z właścicielem piesków nie pomaga, pismo do wspólnoty/spółdzielni i zgłosić na policję. Właścicielka dostanie wezwanie na komisariat i mandat - 100 zł. Będzie musiała „coś” zrobić z tematem. Nie masz obowiązku słuchania takich dźwięków. Jeśli zwierzaki mają lęk separacyjny, to są od tego behawioryści i inni specjaliści.
anonim cytuj
22-01-2024
No, w naszym budynku za takie rzeczy zabrali psów od właścicieli.
Браво, мне кажется, это великолепная фраза
фирмы могут распределять звонки [url=https://protrud.com/%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%82%d1%83%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d1%8b%d0%b9-%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%b5%d1%80-%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d1%81%d0%b5%d0%b3%d0%b4%d0%b0-%d0%be%d1%82-did-virtual-numbers-%d0%bf%d1%80%d0%b5/]виртуальный номер[/url] между сотрудниками. 6. Международные. Такие сим позволяют получить номер любой местности без физического нахождения в докуме...
Sprawa jest dość skomplikowana. Chcieliśmy kupić mieszkanie. W ogłoszeniu widniał metraż 63m². W akcie notarialnym oraz księgach wieczystych również widniał metraż 63m2. Podpisaliśmy umowę wstępną, później musieliśmy znaleźć rzeczoznawcę i odpis przekazać do banku bo staramy się o kredyt. Okazało się że w rzeczywistości mieszkanie ma 51m². Właściciel podwyższył podłogi, napchał styropianu w ścianę i metraż się zmniejszył. Nie zgłosił tego nigdzie...
Witam,
Spotkała nas ostatnio przykra sytuacja. Mianowicie, ojciec mojego dziecka zmarł. Nigdy nie sądziłam, że znajdziemy się w takiej sytuacji i będę szukać odpowiedzi na forach prawnych.
Syn ma 10 lat, był jedynym dzieckiem, M. nigdy nie był żonaty. Od 8 lat mieszkał w Austrii. Jak mogę zabezpieczyć w tej sytuacji syna?
Matka M. już działa w sprawach ale o młodym nie wspomina ani słowa....
Mam taki problem. Salon optyczny wystawił mi imienną fakturę na okulary korekcyjne, jest informacja o tym, że są one do pracy przy komputerze. W pracy zostałam poinformowana, że żeby dostać częściowy zwrot, faktura musi być na firmę, nie na mnie. Salon nie chce wystawić korekty, bo faktura jest wystawiona prawidłowo i nie ma ku temu podstaw. To, że się nie dowiedziałam przed to jedno, ale nie ma nigdzie zapisu, że musi być, to skąd taki wymóg? A ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: