Pozew o ustalenie ojcostwa i roszczenia z tym związane.

Jestem w ciąży, niebawem rodzę.
Partner zostawił mnie już na początku ciąży,
Problem jest taki że on wmawia mi że nie jest pewny czy dziecko jest jego i domaga się testów.
Pytanie czy mogę w jednym piśmie uwzględnić ustalenie ojcostwa, alimenty, zwrot za wyprawkę i ciąża, 3 miesięczne utrzymanie oraz kontakty? Czy lepiej złożyć osobno?
anonim cytuj
22-01-2024
Co konkretnie osobno?

anonim cytuj
22-01-2024
Ustalenie ojcostwa, wszystko co związane z kosztami dać w jeden wniosek i kontakty ale zacząć od ustalenia ojcostwa bo to obecnie najistotniejsze - pozostałe sprawy zależą od tej.

anonim cytuj
22-01-2024
Jeśli chodzi o ojcostwo to ja jestem oczywiście 100% pewna, tylko jego jakiejś śmieszne wymysły.
Ale może faktycznie najpierw zacząć od testów. A potem resztę.

anonim cytuj
22-01-2024
Przy ustaleniu ojcostwa wszystko w jednym pozwie.

anonim cytuj
22-01-2024
Biorąc pod uwagę, że zostawił Cię w ciąży, możesz wnosić o zabezpieczenie alimentacyjne, jeśli jesteś w trudnej sytuacji
Potem wnieś o ustalenie ojcostwa i alimenty oraz inne roszczenia.
Możecie też się dogadać, że zrzeknie się praw do dziecka ,co nie zwalnia go z płacenia alimentów

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

zakończenie współpracy
Witam. Koleżanka ma pewien problem. Pracuje w pewnej firmie prywatnej. Ma miesiąc do końca umowy. Wczoraj dostała lepiej płatną ofertę pracy, pod warunkiem że zacznie od poniedziałku. I tutaj jej pytanie. Czy jest możliwość zakończenia współpracy bez okresu wypowiedzenia? Tak jakby w trybie natychmiastowym? Szefowa nie chce się z nią dogadać wręcz grozi jej jakims odszkodowaniem......
Wycofanie się z umowy przedwstępnej.
Doszło do umowy przedwstępnej notarialnej sprzedaży nieruchomości. Sprzedający - ja (1/2 udziałów w lokalu) oraz druga osoba (partnerka, 1/2 udziałów). Kupujący - 1 osoba. Wpłacony zadatek przez kupującego po 25 tyś dla każdego z nas (na jedno konto). Pouczeni wszyscy o 389, 390, 394 KC w akcie. Z przyczyn niezależnych od nas, musimy wycofać się ze sprzedaży (mieszkanie w którym mieliśmy zamieszkać, niestety nie jest dostępne i nie mamy gdzie pó...
Rozliczanie PIT-u
Mam pytanie w sprawie rozliczenia pit: jestem osobą poniżej 26 roku życia (kończę pod koniec lutego). W zeszłym roku pracowałam w kilku zakładach pracy zarówno na UOP jak i zlecenie (także jednodniowe). Moje pytanie brzmi, czy muszę rozliczać się z tych wszystkich zatrudnień, czy wystarczy wypełnić jakiś dokument online? Zawsze płaciłam za rozliczenie księgowej, ale wydaje mi się, że stówka za rozliczenie pit zerowego to trochę dużo....
Rozwiązanie umowy z winy operatora.
Witam, Czy istnieje prawna możliwość rozwiązania umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych z winy operatora? Mam obecnie zawartą umowę na czas określony. Umowę zaś chciałbym rozwiązać, ponieważ operator świadczy ją wadliwie. Mam tu na myśli, że usługi za które płacę i chciałbym korzystać nie działają. Przykładowo doładowanie innego numeru na kartę z telefonu na abonament nie działa, prędkość 5g to jakiś niesmaczny żart. Mówiąc wprost operato...

Wyszukiwarka