Pozew o ustalenie ojcostwa i roszczenia z tym związane.

Jestem w ciąży, niebawem rodzę.
Partner zostawił mnie już na początku ciąży,
Problem jest taki że on wmawia mi że nie jest pewny czy dziecko jest jego i domaga się testów.
Pytanie czy mogę w jednym piśmie uwzględnić ustalenie ojcostwa, alimenty, zwrot za wyprawkę i ciąża, 3 miesięczne utrzymanie oraz kontakty? Czy lepiej złożyć osobno?
anonim cytuj
22-01-2024
Co konkretnie osobno?

anonim cytuj
22-01-2024
Ustalenie ojcostwa, wszystko co związane z kosztami dać w jeden wniosek i kontakty ale zacząć od ustalenia ojcostwa bo to obecnie najistotniejsze - pozostałe sprawy zależą od tej.

anonim cytuj
22-01-2024
Jeśli chodzi o ojcostwo to ja jestem oczywiście 100% pewna, tylko jego jakiejś śmieszne wymysły.
Ale może faktycznie najpierw zacząć od testów. A potem resztę.

anonim cytuj
22-01-2024
Przy ustaleniu ojcostwa wszystko w jednym pozwie.

anonim cytuj
22-01-2024
Biorąc pod uwagę, że zostawił Cię w ciąży, możesz wnosić o zabezpieczenie alimentacyjne, jeśli jesteś w trudnej sytuacji
Potem wnieś o ustalenie ojcostwa i alimenty oraz inne roszczenia.
Możecie też się dogadać, że zrzeknie się praw do dziecka ,co nie zwalnia go z płacenia alimentów

anonim cytuj
22-01-2024

Sugerowane Tematy

Alimenty od rodziców na dorosłe dziecko.
Moi rodzice są po rozwodzie. Jestem pełnoletni, więc tata będzie płacił alimenty do momentu zakończenia przeze mnie edukacji. 1.Jak to wygląda od strony matki gdy pójdę ja studia? 2.Czy będzie musiała mi przelewać tyle ile wynoszą alimenty taty? Rodzice szantażują mnie co do wyborów studiów mówiąc, że mam iść do Krakowa, bo tam będę miał mieszkanie które należy do taty. Matka mówi, że jeśli pójdę do Krakowa to wtedy będzie mi przelewać. Natomias...
Umowa o pracę na czas określony. Jak ją rozwiązać?
Umowa o pracę na czas określony. Jak ją rozwiązać? Rozpoczęcie pracy z dniem 25 sierpnia. Jak zrezygnować bez konsekwencji?...
Przepisanie połowy domu po śmierci.
Dzień dobry, Chciałbym pokrótce opisać sytuację. Rodzice mieszkają w domu (dwa oddzielne wejścia). Połówka w której mieszkają rodzice jest przepisana na mamę. Druga połówka była przepisana na dziadków, którzy obecnie nie żyją. Za życia nie chcieli uregulować prawnie drugiej połówki (bez wnikania w szczegóły). Teraz druga połówka stoi pusta, moi rodzice zajmują się tą częścią. Po stronie dziadka jest jeszcze dwójka rodzeństwa, reszta nie żyje ale...
Eksmisja z domu.
Mieszkam w domku jednorodzinnym z partnerką i dwójką naszych wspólnych dzieci od ponad 6 lat. Dom stoi na partnerkę. Ja posiadam mieszkanie własnościowe które jest na obecną chwilę WYNAJMOWANE. Niestety jak to w życiu bywa rozstaję się z partnerką ( znalazła sobie lepsza połówkę ) i ona każe mi się jak najszybciej wyprowadzić - wiadomo najlepiej dziś. Czy może mnie wyrzucić? Eksmitować? Jakie ma prawnie kroki żebym opuścił jej dom? Twierdzi, że ...

Wyszukiwarka