Przerwa w alimentacji za zgodą dziecka.

Sytuacja wygląda tak, partner wpłaca alimenty przez komornika na 18 letnia córkę. Ona zrzekła się egzekucji komorniczej alimentów, wczoraj do niego zadzwoniła że od lutego do września nie chce alimentów bo przerwała edukację. Ale od września chce je ponownie.. co zrobić żeby odbyło się to z godnie z prawem?
anonim cytuj
18-01-2024
Nie ma tak, że nie chce. Obowiązek alimentacyjny trwa cały czas mimo umorzonej egzekucji komorniczej. Także ojciec musi płacić dopóki nie zdecyduje się na złożenie wniosku o uchylenie obowiązku alimentacyjnego i sąd się nie przychyli.

anonim cytuj
18-01-2024
Podpisać ugodę mediacyjna i do zatwierdzenia przez Sąd.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Pracodawca wzywa mnie do siebie na zwolnieniu lekarskim.
Mam problem odnoście pracodawcy. Umowa do maja 2024 aktualnie przebywam na l4. Jestem w zagrożonej ciąży kilka razy w miesiącu ląduje na oddziale patologii ciąży. W chwilach gdy jestem w domu mam za zadanie się oszczędzać. Od jakiegoś czasu pracodawca meczy mnie bym osobiście wstawiła się w miejscu pracy zdać ubrania służbowe. Nie byłoby problemem gdyby nie to ze ja za bardzo nie mogę chodzić co rusz zaczynam krwawić i ląduje na sorze jak tylko s...
błąd w sztuce lekarskiej
Moja córka na skutek błędu w sztuce lekarskiej (czynności okołoporodowe) utraciła wzrok w jednym oczku, na drugie widzi słabo. Corka ma 3 latka. Od trzeciego miesiąca życia zauważyliśmy, że lewe oczko zezuje, i od tego czasu błąkamy się po okulistach. Okuliści już na początku mówili, że będzie na to oczko słabo widzieć. Trzy tygodnie temu powiedziała mi, że na to oczko nie widzi w ogóle. Mój świat rozsypał się na milion kawałków... Chcę aby le...
Jakie mogę mieć konsekwencje nie odebrania paczki za pobraniem?
Dzień dobry chciałabym zapytać jakie mogę mieć konsekwencje nie odebrania paczki za pobraniem. Jest to kwota 120 zł więc jeżeli coś mi grozi to może lepiej odebrać. Bardzo dużo osób kupiło po poście na FB w tej chwili te osoby które odebrały piszą że przychodzi jakaś tandeta z chin nie będąca faktycznie tym co sugerowała firma. Generalnie nikt nie odważył się odesłać towaru bo nawet nie ma adresu tej firmy. Przesyłki są nadawane z chin. Jak tylko...
scalenie działek
Witam serdecznie. Otrzymałem w darowiźnie działkę rolno-budowlaną, która niestety jest dość wąska. Właścicielem przyegajacej obok działki równie wąskiej jest mój brat. Mamy plan aby scalić je razem tak żeby można było coś sensownego wybudować lub sprzedać jako całość. Jeśli ja kupię od brata to współwłaścicielką będzie moja żona. Czy to nie będzie problem przy wniosku o scalenie działek? Może formą darowizny... Tylko jak to można zrobić w pros...

Wyszukiwarka