Przerwa w alimentacji za zgodą dziecka.

Sytuacja wygląda tak, partner wpłaca alimenty przez komornika na 18 letnia córkę. Ona zrzekła się egzekucji komorniczej alimentów, wczoraj do niego zadzwoniła że od lutego do września nie chce alimentów bo przerwała edukację. Ale od września chce je ponownie.. co zrobić żeby odbyło się to z godnie z prawem?
anonim cytuj
18-01-2024
Nie ma tak, że nie chce. Obowiązek alimentacyjny trwa cały czas mimo umorzonej egzekucji komorniczej. Także ojciec musi płacić dopóki nie zdecyduje się na złożenie wniosku o uchylenie obowiązku alimentacyjnego i sąd się nie przychyli.

anonim cytuj
18-01-2024
Podpisać ugodę mediacyjna i do zatwierdzenia przez Sąd.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

problem z deweloperem
Witam Mam problem z deweloperem . Zakupiłam nowe mieszkanie na osiedlu, na którym po dwóch latach założyli szlaban. Pilot otrzymali tylko Ci mieszkańcy co mają wykupione miejsca postojowe pod blokiem. Uniemożliwili mi tym wjazd pod mój bezpośrednio blok, gdzie nie chce korzystać z miejsc parkingowych Ale podjechać np pod klatkę z zakupami i małym dzieckiem. Miejsc do wykupienia już nie ma pod blokiem, deweloper zaproponował wykup miejsca dla ...
Dozór elektroniczny.
Mam pytanie mój mąż ma jutro rozprawę na dozór elektroniczny. Gdy wyrok zapada pozytywnie. To co się potem dzieje. Czy on wychodzi na wolność. Bo on jest w tym momencie w areszcie śledczym. Za zostało mu półtora miesiąca do końca kary. Proszę mi odpowiedzieć....
Sprzedałam używany wózek dla dziecka, nowi właściciele go reklamują bo brakuje jednej części. Czy muszę oddać im pieniążki?
Witam w piątek 25.11 tego roku sprzedaliśmy wózek 3w1 młodej parze. Oglądali wózek bardzo dokładnie co im z resztą wszystko pokazywałam co i jak. W sobotę popołudniu facet do mnie pisze że nie ma pałąka do spacerówki ( w czasie oglądania nawet ja nie zauważyłam ani oni że tego pałąka nie ma. Jeszcze pani oglądała pasy od spacerówki jak się zapina to by od razu i ja i ona zorientowała się że tego pałąka nie ma ) My z mężem kupiliśmy wózek tamtego...
Utrudnianie kontaktów z dzieckiem.
Witam jestem po rozwodzie moja ex utrudnienia mi kontakty z dziećmi. Wszystkie decyzje podejmuje sama nie licząc się z moim zdaniem odnośnie szkoły leczenia oto nawet imię naszej młodszej córki zmieniła w ostatniej chwili żeby mi dopiec co mogę z tym zrobić . Nie mam ograniczonych praw place regularnie alimenty uczestniczę w wychowaniu dzieci a jednocześnie jestem odsunięty od wszystkich decyzji i informacji odnośnie dzieci jak to zmienić....

Wyszukiwarka