Przerwa w alimentacji za zgodą dziecka.

Sytuacja wygląda tak, partner wpłaca alimenty przez komornika na 18 letnia córkę. Ona zrzekła się egzekucji komorniczej alimentów, wczoraj do niego zadzwoniła że od lutego do września nie chce alimentów bo przerwała edukację. Ale od września chce je ponownie.. co zrobić żeby odbyło się to z godnie z prawem?
anonim cytuj
18-01-2024
Nie ma tak, że nie chce. Obowiązek alimentacyjny trwa cały czas mimo umorzonej egzekucji komorniczej. Także ojciec musi płacić dopóki nie zdecyduje się na złożenie wniosku o uchylenie obowiązku alimentacyjnego i sąd się nie przychyli.

anonim cytuj
18-01-2024
Podpisać ugodę mediacyjna i do zatwierdzenia przez Sąd.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Wynajęte mieszkanie a egzekucja komornicza.
Moja dziewczyna, która mieszka w wynajętym ze mną mieszkaniu dostała wezwanie egzekucyjne od komornika. Praktycznie wszystkie urządzenia w mieszkaniu są moje czy komornik może w ogóle wejść do tego mieszkania ?...
Sprzedaż mieszkania po rozwodzie.
Jeden z współmałżonków posiada mieszkanie które jest tylko jego własnością - otrzymał je w spadku przed zawarciem małżeństwa. Strony ustaliły, że w ramach podziału majątku w trakcie rozwodu mieszkanie ma być przekazane temu drugiemu małżonkowi - mimo że tak naprawdę nie jest to majątek wspólny. Pytanie: jak to zrobić najprościej zgodnie z prawem (jeśli w ogóle taka możliwość istnieje) zakładając że ta druga strona chce potem to mieszkanie szybko...
List gończy za oszustwo.
Zwracam się do Was z pytaniem dotyczącym mojej sytuacji prawnej, związanej z przestępstwem popełnionym wiele lat temu. W roku 2006, niestety, sięgnąłem po 2 telefony na abonament, używając fałszywych zaświadczeń o zarobkach. Od tamtego czasu wyjechałem z Polski i przebywam w Wielkiej Brytanii od 17 lat. Niedawno dowiedziałem się, że w mojej sprawie wydano listy gończe w Polsce związane z oskarżeniem o oszustwo. Teraz nurtuje mnie pytanie, czy po...
Utrudnianie kontaktów z dzieckiem.
Witam jestem po rozwodzie moja ex utrudnienia mi kontakty z dziećmi. Wszystkie decyzje podejmuje sama nie licząc się z moim zdaniem odnośnie szkoły leczenia oto nawet imię naszej młodszej córki zmieniła w ostatniej chwili żeby mi dopiec co mogę z tym zrobić . Nie mam ograniczonych praw place regularnie alimenty uczestniczę w wychowaniu dzieci a jednocześnie jestem odsunięty od wszystkich decyzji i informacji odnośnie dzieci jak to zmienić....

Wyszukiwarka