Sytuacja wygląda tak, partner wpłaca alimenty przez komornika na 18 letnia córkę. Ona zrzekła się egzekucji komorniczej alimentów, wczoraj do niego zadzwoniła że od lutego do września nie chce alimentów bo przerwała edukację. Ale od września chce je ponownie.. co zrobić żeby odbyło się to z godnie z prawem?
Nie ma tak, że nie chce. Obowiązek alimentacyjny trwa cały czas mimo umorzonej egzekucji komorniczej. Także ojciec musi płacić dopóki nie zdecyduje się na złożenie wniosku o uchylenie obowiązku alimentacyjnego i sąd się nie przychyli.
anonim cytuj
18-01-2024
Podpisać ugodę mediacyjna i do zatwierdzenia przez Sąd.
Moja Teściowa ma 2 przyrodnie siostry. Jedna z nich zamieszkiwała mieszkanie po ich zmarłej matce i sama kilka dni temu zmarła. Mieszkanie było własnościowe lokatorskie na ich zmarłą matkę. Po śmierci matki siostra teściowej nie przepisała notarialnie własności i zamieszkiwała w nim płacąc media. Teraz o śmierci siostry, dwie żyjące siostry, w tym moja teściowa, chcą uporządkować sprawy mieszkaniowe, wystawić je ma sprzedaż i podzielić pieniądze ...
Oddałem samochód do mechanika w celu wymiany zderzaka - samochód 12 letni naprawa bezgotówkowa z AC
Wszystko pięknie szło do chwili odbioru.
Zderzak jest nowy taki jaki powinien być ok .
Ale czujniki parkowania wycieli nie tym urządzeniem co trzeba (dowiadywałem się na forum czym się wycina) użyli zwykłego wiertła co wygląda bardzo nieestetycznie w porównaniu do tego co było przed. W załączeniu przesyłam zdjęcie otwory są za duże a czujniki są...
Komornik zlicytował mieszkanie ,sąd wysłał do komornika zarządzenie o podział pieniędzy dwa miesiące temu. Pieniędzy jeszcze nie otrzymałam. Czy komornik ma jakiś termin podziału pieniędzy....