Sytuacja wygląda tak, partner wpłaca alimenty przez komornika na 18 letnia córkę. Ona zrzekła się egzekucji komorniczej alimentów, wczoraj do niego zadzwoniła że od lutego do września nie chce alimentów bo przerwała edukację. Ale od września chce je ponownie.. co zrobić żeby odbyło się to z godnie z prawem?
Nie ma tak, że nie chce. Obowiązek alimentacyjny trwa cały czas mimo umorzonej egzekucji komorniczej. Także ojciec musi płacić dopóki nie zdecyduje się na złożenie wniosku o uchylenie obowiązku alimentacyjnego i sąd się nie przychyli.
anonim cytuj
18-01-2024
Podpisać ugodę mediacyjna i do zatwierdzenia przez Sąd.
Mam pytanie, czy jeśli ojciec dziecka ma ograniczone prawa do dzieci i ma zakaz zbliżania i kontaktowania się z nami czy na podstawie tego wyroku mogę zmienić nazwisko dzieci na moje....
Witam. Mam pytanie czy moja była małżonka ma obowiązek o powiadomieniu mnie, że chodzi prywatnie do psychologa oraz psychiatry z dzieckiem i czy muszę ewentualnie wyrazić na to zgodę ? Nadmiernie, że moja ex wymyśla dziecku różne choroby i cuda. Gdy zażądałem wyników badań to ich nie otrzymałem. Przepraszam raz otrzymałem lecz gdy pokazałem je lekarzowi to stwierdził, że po tych wynikach nie wynika nic żeby dziecko miało tę dolegliwość/ chorobę....