Rozwód za porozumieniem stron.

Mąż złożył pozew rozwodowy niby za porozumieniem stron ale nie podał mojego adresu. Ja już wysłałam pismo do sądu z danymi i z tym że on wie gdzie przebywam. Ale nie wiem co dalej. Czy sprawa już się toczy czy jak. Jak sprawdzić na jakim etapie to wszystko jest ?
anonim cytuj
18-01-2024
Czy otrzymała Pani jego pozew i może złożyć odpowiedź?

anonim cytuj
18-01-2024
Masz dostęp do portalu sądowego? Tam będziesz widziała co mniej więcej dzieje się w sprawie.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

opieka nad chorym dzieckiem - zwrot zasiłku+odsetki
W momencie gdy byłam na zwolnieniu na opieke nad chorym dzieckie. u mnie w pracy zatrudnionych było ponad 20 osób, więc księgowa wypłaciła wynagrodzenie za okres opieki nad chorym dzieckiem. Po miesiącu ZUS również wypłacił mi zasiłek za opieke nad dzieckiem chorym. Teraz zus domaga się zwrotu zasiłku i doliczył odsetki. Błąd wyniknął z winy księgowej. Co mogę zrobić w danej sytuacji? Zwrot pieniędzy OK ale odsteki mam płacić, skoro to księgowa s...
Czy pracodawca ma prawo zmusić pracowników do szczepienia ?
Dzień dobry. W zakładzie pracy jest lista na którą każdy ma się wpisać. Dotyczy szczepienia przeciwko covid 19. Czy pracodawca ma prawo zmusić pracowników do szczepienia ? Czy jeżeli ktoś odmówi może to być powodem do zwolnienia dyscyplinarnego? Pracuje w sklepie, a w mojej firmie jest nakaz szczepienia przeciwko covid do 10 grudnia, oraz obowiązek dostarczenia certyfikatu ze szczepienia. Jeżeli nie ma prawa zmusić nas do tego, to jak się br...
Zgłoszenie nabycia pojazdu.
Witam. Czy jest obowiązek zgłaszania nabycia pojazdu w terminie do 30 dni od zakupu? W internecie widnieje informacja, że obowiązek ten został zniesiony 26.05.2023r. Jak to wygląda w rzeczywistości? Czy opłacenie podatku za nabycie pojazdu jest równoważne ze zgłoszeniem jego nabycia?...
wzór pisma do Plusa o anulowanie kary umowej za niezdanie sprzętu w czasie
Proszę o napisanie wzoru wniosku do Plusa o anulowanie kary umownej w związku z niezdaniem dekodera w terminie. Kara wynosi tysiąc złotych. W uzasadnieniu proszę o napisanie, że nie dokonałam zwrotu ze względu na moją nieobecność w Polsce. Dodatkowo proszę uwzględnić, że jestem wieloletnim klientem, płacę rachunki na czas oraz korzystam również z innych produktów/usług Plusa. Proszę uwzględnić, że jestem zadowolona z usług sieci Plus i będę dalej...

Wyszukiwarka